Прескочи до съдържание

S.E.A Aquarium vs SEA LIFE Bangkok vs Aquaria KLCC


Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Някой бил ли е в някой от трите аквариума (може и в повече от едни) и какво му е мнението за тях? Ако можете и да ги сравните, още по-добре. Опитвам се да планирам пътуването си до Азия и се чудя за кой от трите да отделя време в програмата. Не ми се обикалят всички, искам да посетя само най-впечатляващия от тях.

 

Предваритлено благодаря за помощта :)

Връзка към коментар

Сингапурският със сигурност. Ако не са направили някой по-нов, беше в рекордите на Гинес за аквариум с предно стъкло с най-голяма площ в света. В Куала Лумпур интересното е птичият парк ,най-големият птичи парк на открито, уникално място. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ние бяхме в Сингапурския миналата година. Впечатли ни супер много, препоръчвам с две ръце. Държи рекорда за най-голям аквариум до 2014, когато е отворен Chimelong Ocean Kingdom в Китай.

Единственото нещо, което не ни хареса е, че беше сууупер претъпкано с хора. Предполагам се дължеше на дъжда, който се изсипваше навън.

 

Повече за посещението ни, + няколко снимки може да видиш в този пост.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Не ми се обикалят всички, искам да посетя само най-впечатляващия от тях.

 

 

Бил съм в трите. И аз като T.E.Lawrence препоръчвам Сингапурския. Не, че другите са безинтересни, но той ми се струва перлата. Допълнителната екстра е съпровода на класическа музика. Задели му време, много е обсебващ :)

Връзка към коментар

Бил съм в трите. И аз като T.E.Lawrence препоръчвам Сингапурския. Не, че другите са безинтересни, но той ми се струва перлата. Допълнителната екстра е съпровода на класическа музика. Задели му време, много е обсебващ :)

 

Много благодаря за препоръката, ще я последвам. Все пак, като човек, посетил и трите аквариума, може ли накратко да споделиш какво ти е направило впечатление и какво не чак толкова във всеки един от тях?

Връзка към коментар

Сингапурския S.E.A Aquarium, е част от мегакомплекса Сентоса. Всъшност, ако имаш време то и други атракции на Сентоса си заслужават.

Самият той е един от най-големите (ако не и най-големия) аквариум в света. Но освен големината, местните изпипват нещата до най-малкия детайл. Кеф ти ресторант сред риби, кеф ти бар между акулите :)

Отделно залите са оборудвани с места за седене/лежане и свири класическа музика, т.е. идеална атмосфера за наслаждение, а не преминаване през голям тунел (най-често срещано изпълнение).

Та таксата от 32 SGD е за цял ден, а в аквариума спокойно имаш с какво да го запълниш. Децата (ако има такива с теб) обикновено изпадат във възторг и няма отлепяне.

 

Ако позволиш да цитирам wiki: "The Marine Life Park located within Resorts World Sentosa in Singapore is the world’s largest oceanarium, with over 100,000 animals of more than 800 species in 45,000,000 l (9,900,000 imp gal; 12,000,000 US gal) of water.[1] Resorts World Sentosa has made research and education cornerstones of this attraction, which aims to inspire, educate and enrich the understanding and protection of the oceans."

 

Та с две-думи е най-най и непрекъснато го ъпгрейдват :)

 

SEA LIFE Bangkok - не че е лош, но е значително по-малък. Според мен му липсва отворена част. Стори ми се като опит за копие на NG в Дубай. Ако съм в Банкок бих го посетил, разбира се.

 

Същото се отнася и за този в KL, посетих го като част от тур-а в конвеншън център-а им. Ако ти е първо посещение на океанариум, то става.

 

Но ако ще избираш един от трите, нека бъде Сингапурския :)

 

---

В Европа фаворит ми е Ошеанографико във Валенсия

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер, мерси за информацията. Програмата ни е доста натоварена - имаме 4 нощи в Пукет, 3 в Банкок, 3 в Сием Реап, 3 в Куала и 3 в Сингапур. Без деца сме, само възрастни. По принцип избягвам на места, където имам малко време, да разглеждам подобни атракциони, предпочитам нещо свързано с местната култура и архитектура. Затова мисля да отделя време само на един от аквариумите, явно ще бъде този в Сингапур. Така и така ще се ходи до Сантоса.

 

Иначе, през ноември съм в Лисабон, може да дам шанс на Океанариума ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.