Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой да е имал проблем с регистрацията в Netflix? От два дена пробвам и все не се получава. Не получавам SMS с кода за потвърждение. Чат съпорта им абсолютно никаква работа не свърши, само ми изгуби времето с обичайните заучени отговори. Не са сигурни въобще проблема дали е в самата карта или в пращането на SMS-a. Пробвах с 5-6 различни карти и PayPal, но без резултат.

Публикувано:

Днес с колегите говорехме къде се намирали едни футболни игрища в Младост 2. И аз казах до РУМ-а. И единият колега: "Леле, РУМ-а! Аууу и ГУМ-а!" И двама колеги не разбраха какво иска да каже с това "ГУМ". Обяснихме, че става дума за Градски Универсален Магазин (Регионален за РУМ). Но те бяха изненадани какво е това нещо. Питахме ги няма/нямало ли е едно време в тяхния град - и двамата са от Хасково. Казаха, че там има ЦУМ (по търсене в google излиза). От своя страна другите (от други градове различни от Хасково) бяхме шашнати как така в Хасково има ЦУМ. Мислехме, че ЦУМ е само в София (Централен). В Кюстендил, Благоевград, Велико Търново, Шумен потвърдихме, че има само ГУМ. А колегите от Хасково са убедени, че си пише ЦУМ. 

Някой знае ли нещо по въпроса? Как така два ЦУМ-а в България?

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, Мари Николова каза:

Имам проблем с достъпа до abv пощата си. Не мога да вляза в нея, изписва ми грешен потребител/парола, въпреки, че със сигурност не бъркам данните. Опитвам се да възстановя достъпа си чрез забравена парола, следвам стъпките, но пак ми дава, че данните не съвпадат. Дайте идеи, моля, че започвам да се тревожа.

Изчакай малко, ако не стане да влезнеш, пробвай пак след час/два, но с друг браузър. 

То нали и телефон имаш вписан в тази поща, ако не ти изпратят смс пробвай и с алтернативния имейл. Надявам се да имаш поне алтернативен мейл. 

image.png.d112cdc74e79238ff2fa180892f74734.png

Спокойно, без паника. Може и профилактика да правят нещо. 

И аз съм имал преди време такъв проблем. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , Граф Вронски каза:

Благоевград,

Вече е Ларго в Благоевград. 

То ако става за въпрос и ние в Сандански си имаме ГУМ. 😊

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Мари Николова каза:

Имам проблем с достъпа до abv пощата си. Не мога да вляза в нея, изписва ми грешен потребител/парола, въпреки, че със сигурност не бъркам данните. Опитвам се да възстановя достъпа си чрез забравена парола, следвам стъпките, но пак ми дава, че данните не съвпадат. Дайте идеи, моля, че започвам да се тревожа.

Пиши им тук, може да ти отговорят и през нощта. На мен през годините поне 2-3 пъти са ми оправяли бакиите с невъзможен достъп до пощата. По възможност още в първото съобщение към тях им дай малко доказателства, че си легитимен собственик на пощенската кутия. Например ако знаеш от кой IP си влизала последно или влизаш обикновено, можеш да им го кажеш.

Рано е да се притесняваш 🙂

Аз всъщност влязох, за да питам нещо: абе, я кажете някоя добра и безплатна алтернатива на LastPass? Аз по принцип се задоволявам с базова функционалност, но преди малко научих, че през март се канят да ударят яка тесла на безплатната си версия, така че започвам да се оглеждам за смяна на коловоза. Засега съм се спрял на MyKi, но съм отворен за предложения и съвети.

Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

Днес с колегите говорехме къде се намирали едни футболни игрища в Младост 2. И аз казах до РУМ-а. И единият колега: "Леле, РУМ-а! Аууу и ГУМ-а!" И двама колеги не разбраха какво иска да каже с това "ГУМ". Обяснихме, че става дума за Градски Универсален Магазин (Регионален за РУМ). Но те бяха изненадани какво е това нещо. Питахме ги няма/нямало ли е едно време в тяхния град - и двамата са от Хасково. Казаха, че там има ЦУМ (по търсене в google излиза). От своя страна другите (от други градове различни от Хасково) бяхме шашнати как така в Хасково има ЦУМ. Мислехме, че ЦУМ е само в София (Централен). В Кюстендил, Благоевград, Велико Търново, Шумен потвърдихме, че има само ГУМ. А колегите от Хасково са убедени, че си пише ЦУМ. 

Някой знае ли нещо по въпроса? Как така два ЦУМ-а в България?

В Добрич (Толбухин, демек) никога не е имало ГУМ. Да, реално е имало, но никой никога не му е казвал така. Г и М се шкартират и за всички си е просто "Универсалният" и до ден днешен. Макар отдавна да не се казва официално така. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Иван Попов каза:

Вече е Ларго в Благоевград. 

То ако става за въпрос и ние в Сандански си имаме ГУМ. 😊

Ларго му викат незнаещите!Местните си му викаме ГУМ!

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 часа, Мари Николова каза:

Направо си хакнаха пощата ми.Предполагам, целта им е бил профила в Binance, пробвали са и в Crypto, но там ме е спасила 2f верификация, която между другото активирах преди няколко дни. Слава богу, няма щети, засега.

Много благодаря за съветите, особено на @ivan69, той ме ориентира на кой да звъня, защото abv.com явно нямат денонощна подръжка(??!!!) и колкото и съобщения да изпратих, нямах отговор. Успях да си възстановя достъпа,промених пароли навсякъде където се сетих, блокирах онлайн банкирането. Какво друго мога да направя?

П.п. Решаващо за възстановяване на достъпа беше алтернативният мейл, който бях дала в абв. Добре е, всеки да си актуализира информацията в профила - тел.номер, алтернативен адрес, данни.

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Не съм толкова запознат с абв, но всякакви познати сисадмини от години твърдят, че всеки трябва да ги избягва.

Сменяш си всички пароли на всичко, което е регистрирано с тази поща, и на всички неща, където си ползвала същата парола.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 часа, crazyhorse каза:

Ларго му викат незнаещите!Местните си му викаме ГУМ!

Значи и аз съм от тези незнаещите 😀 

Всички около мен си му викат Ларго и аз така си го знам 😉

преди 19 минути , neuromancer каза:

Сменяш си всички пароли на всичко, което е регистрирано с тази поща, и на всички неща, където си ползвала същата парола.

Да, точно така, сменяш всичко навсякъде където си се регистрирала с пощата. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 16.02.2021 г. в 14:24, iliana_t каза:

Имам въпрос относно паркиране в София, ако може някой да даде акъл.

Паркингът м/у парка Заимов и театър Зад канала, който ако не се лъжа преди беше "наказателен", сега към метрото ли се води или е към зелена зона?

Не бях ходила много отдавна в този район, но преди 2 седмици минах от там и забелязах, че на него има само 4-5 коли. Няма бариери или машинки за заплащане. Табелите за зелена зона са от другите страни на улиците, а не на "островчето", където е паркинга.

Налага се да паркирам в района тази събота и се чудя дали е подходящо мястото.

image.png.b97e53f0b701cc8415f52c6fd4ab2c5d.png 

image.png.cddae479a7325b630e2d0368ea7c47e6.png

Вчера минах оттам и видях, че табели за зелена зона има на входа от към парка Заимов, а вътре се разхождаше служител със зелена/жълта жилетка. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , Мари Николова каза:

Какво друго мога да направя?

Според мен си направи поща на друго място. А докато я научат за да не губиш мейли настоящата я прехвърли към новата

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

за да не губиш мейли настоящата я прехвърли към новата

А да, щях да питам и за това.

Четох, че може да променят настройките и копия на всички вх.и изх.мейли да бъдат препращани към друг адрес. Така,дори да нямат парола имат цялата информация за твоята кореспонденция. Прегледах внимателно настройките и не видях запаметен адрес. За всеки случай, ще съм благодарна, ако някой потвърди къде и какво да проверя.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Мари Николова каза:

А да, щях да питам и за това.

Четох, че може да променят настройките и копия на всички вх.и изх.мейли да бъдат препращани към друг адрес. Така,дори да нямат парола имат цялата информация за твоята кореспонденция. Прегледах внимателно настройките и не видях запаметен адрес. За всеки случай, ще съм благодарна, ако някой потвърди къде и какво да проверя.

Май няма как да видиш, защото специално аз като прехвърлях пощата към gmail, правих настройките в самия gmail. 

Ето обяснение как става ( игнорирай личните драми на автора)  - https://stormrage.wordpress.com/2012/05/03/как-да-препратим-поща-от-abv-bg-към-gmail-com/

• Харесвам 3
Публикувано:
На 6.02.2021 г. в 20:52, Lindt каза:

Винаги купувам сирената от тематичните седмици на Лидл. Та сега опитвам Burmali peynir  и съм впечатлена. Супер много искам да съм купила 6 опаковки. Та някой да знае къде продават. Някоя турска бакалия дали има в София? 

IMG_20210206_205209.jpg

На вниманието на @Lindt,

След успешно приключилия ремонт (надявам се) :biggrin: е време и за кулинарни удоволствия:

573493278_IMG_20210222_1215541.jpg.4bc5fcbc38c5e48083b992b87d8eb001.jpg

Не е в същата опаковка, но ме увериха, че е от същия вид сирене - турско на конци.

Това от Lidl не съм го опитвал, но съм ял подобно в Турция. В Турция беше по-безсолно, вероятно това трябва леко да се поизкисне.

Има и халуми с черен кимион и няколко други бели сирена (турско-арабски)

Ето координатите на магазина:

По ул. Симеон след Пазара в посока Мария Луиза, 10 метра преди пресечката с Борис.

1.jpg.45db8e1397761d66f07fbe7002650042.jpg

Bon Appétit!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 35 минути , ven62 каза:

На вниманието на @Lindt,

След успешно приключилия ремонт (надявам се) :biggrin: е време и за кулинарни удоволствия:

573493278_IMG_20210222_1215541.jpg.4bc5fcbc38c5e48083b992b87d8eb001.jpg

Не е в същата опаковка, но ме увериха, че е от същия вид сирене - турско на конци.

Това от Lidl не съм го опитвал, но съм ял подобно в Турция. В Турция беше по-безсолно, вероятно това трябва леко да се поизкисне.

Има и халуми с черен кимион и няколко други бели сирена (турско-арабски)

Ето координатите на магазина:

По ул. Симеон след Пазара в посока Мария Луиза, 10 метра преди пресечката с Борис.

1.jpg.45db8e1397761d66f07fbe7002650042.jpg

Bon Appétit!

Не е приключил още, ама си имам функционираща кухня 🙂 даже си изкъпах в новата мивка всичките цветя.

И нови дъски за рязане имам от акация и манго, специално взети, за да си ям сирена от тях.

Та ще пробвам задължително това магазинче, благодаря, Вен!

• Харесвам 2
Публикувано:

За нови дъски е много добра идея, да се намажат със зехтин 1-2 пъти и да се оставят да попие за по 1 ден.

Стават много по-красиви на вид, вероятно и запечатват дървото. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Alexander каза:

За нови дъски е много добра идея, да се намажат със зехтин 1-2 пъти и да се оставят да попие за по 1 ден.

Стават много по-красиви на вид, вероятно и запечатват дървото. 

Да, намазахме ги два пъти със зехтин, сефтосах си даже малката днес с ананас. Чудя се дали не трябва да го правя и с бъркалките това мазане, че ми се пукат. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Alexander каза:

За бъркалки не съм чувал, май няма смисъл, защото се нагряват доста.

Тази дъска от манго ме заинтригува, не съм виждал.

Това са нови продукти в ИКЕА, а ние покрай ремонта почти живеем там.

IMG_20210222_134618.jpg.0ffbca324eddf8b230211c4ce37b2d9a.jpg

Те твърдят, че предлагат само продукти от устойчиво отглеждана дървесина, а на мен ми хареса жълтата ивица.

Сега мисля над едно мраморно хаванче, ама нямам идея какво точно ще мачкам в него. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Те са нови продукти в ИКЕА, а ние покрай ремонта почти живеем там.

Те твърдят, че предлагат само продукти от устойчиво отглеждана дървесина, а на мен ми хареса жълтата ивица.

Сега мисля над едно мраморно хаванче, ама нямам идея какво точно ще мачкам в него. 

Тъкмо щях да кажа, че на мен при подготовка на заготовките ми дават да ползвам единствено едни пластмасови "дъски" от IKEA. Имаме и някаква от маслиново дърво, но си я пазим, ама не съм питал за какво...

• Смея се 8
Публикувано:
преди 13 минути , Lindt каза:

Да, намазахме ги два пъти със зехтин,

Ние заради дървената дръжка на един японски нож специално купувахме ленено олио, че с такова препоръчваха да се намаже дръжката... 🙂 Още ядем салати с него... :girl_crazy:

преди 6 минути , Lindt каза:

Гледам, че с бързи крачки си се засилила към темата за готвенето... :girl_crazy:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

Това са нови продукти в ИКЕА, а ние покрай ремонта почти живеем там.

Аз имам дървено, много съм доволен, мачкам основно подправки, които купуваме не смлени.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.