Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Аз я посъветвах да се свърже с Букинг и да пита необходимо ли е. Тези от хотела като чули и се отказали :)

Всъщност те имат данните от кр. карта, резервацията е правена с нея, откъде накъде ще я снимат?!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Diana Doncheva каза:

От известно време забелязвам петънца по снимките ми. На едно и също място. Чистих лещите, но няма промяна. Четох, че може би трябва да се почисти сенсора. Препоръчайте ми къде в София е най-добре да отида. И имате ли представа в какъв порядък е цената на тази услуга? Предварително благодаря.

По принцип можеш и вкъщи да пробваш с въздух, като махнеш обектива. Има си специални помпички за въздух - по принцип е добре да имаш такава, върши добра работа при махане на прашинки от обективи и матрици. Ако нямаш, някоя детска гумена играчка, от тези писукащите, с отвор за въздух сигурно също може да свърши работа :) 

Ако не става с въздух, се прави със спирт и клечка за уши или подобни. Но тук вече бих те посъветвал да потърсиш специалист - не че процедурата е сложна, но матрицата е деликатен елемент и може да повредиш нещо със силен натиск или с използване на неподходящ спирт, знам ли. Конкретно място не мога да ти препоръчам, но във Фотосинтезис или Фотопавилион сигурно биха ти свършили работа. Процедурата не е сложна, освен ако зацапването не е сериозно и не би трябвало да струва повече от 30-40лв мисля. 

преди 21 минути , noshtna_ptica каза:

Аз я посъветвах да се свърже с Букинг и да пита необходимо ли е. Тези от хотела като чули и се отказали :)

Всъщност те имат данните от кр. карта, резервацията е правена с нея, откъде накъде ще я снимат?!

Върнала се е някъде във времето, и на мен ми се е случвало сайтове да искат копие на предната страна на картата, преди 15-ина години беше дежурна процедура :) Добре е направила, че се е запънала, в днешно време няма реална причина да искат нещо такова. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Въпросите относно пътуване между София и Бургас тук:

За мобилното приложение на Уиз тук: 

Да напомня, че темата е за въпроси несвързани с пътуванията :)

Връзка към коментар

Я да питам и аз нещо...

Имам един безжичен принт сървър и един рутер (доста старички), които се конфигурират от хтмл страница. Обаче сега тези страници не се отварят...

А трябва да ги преконфигурирам... Някакви идеи? Преди време се отваряха...

Смених си доставчика и искам да си вържа принтера в новата мрежа. Ама не се отваря настройката на принт сървъра. За да ползвам стария рутер, където принтера си работи, трябва да настроя достъпа до интернет на рутера, ама и на него не му се отваря страницата

Иначе опитах да сменя името и паролата на мрежата, та принтера да си я познае, ама са направили паролата да е със букви, цифри и специални знаци и не мога да сложа старата парола. Не ми се купува нов принт сървър, че и принтера е на доизживяване, ама и принтер съвсем не ми се купува, докато не умре...

ПП Ако избера тип сигурност WEP ми дава да сложа старата парола. Все още не работи, ама като изровя какви точно са настройките на старата мрежа би трябвало да стане.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар

Значи, сканирах старата мрежа и сложих същия канал, същия тип сигурност (WEP), същото име и парола и уж всичко същото, но принт сървъра не се закача към мрежата... Със стария рутер се закача, ама и на него не се отваря страницата и няма да мога да го свържа към интернет

Ще трябва да мисля още

Връзка към коментар

Аз се обърках малко :)

Т.е. в момента имаш два рутера + принтер сървър. 

Нов рутер - всичко му е ок, достъпваш страницата с настройките, но не можеш да вържеш към него стария рутер и принтера?

Стар рутер - можеш ли да се вържеш към страницата с настройките или не, как виждаш данните от него или просто ги помниш от преди?

Принт сървър - към абсолютно нищо ли не може да се върже?

Принт сървъра би трябвало да има и порт за кабел, чрез който да го свържеш с компютъра. От там, ако помниш IP адреса на принтера, трябва да дадеш на твоята мрежова карта (тая с кабела, а не безжичната), IP адрес в същата мрежа и след това би трябвало да можеш да отвориш страницата и да го преконфигурираш. 

Връзка към коментар

имам стар рутер, на който не мога да му отворя конфигурационната страница. Настройките ги вадя с програма wifi scanner. Паролата естествено я помня. Той не се свързва към интернет, защото настройките на линията са други.

имам принт сървър, който се свързва към стария рутер, и на който също не отварям конфигурацията, т.е. не мога да го настроя към новата мрежа. той няма кабел, само wifi

имам и нов рутер, който мога да го конфигурирам, всичко си му работи и се свързва към интернет

искам да имам мрежа, свързана към интернет и с принт сървъра в нея

уж взех настройките на стария рутер и ги копирах към новия, ама принт сървъра не ще да се връзва, не знам защо. може да съм изпуснал нещо

сега ако искам да печатам трябва да държа и стария рутер включен и да връзвам лаптопа към старата мрежа, печатя и после връзвам към новата, за да имам интернет

като си помисля, имам още един модем, който вероятно мога да вържа към интернет и да вържа стария рутер към него, ама не съм много сигурен, заради настройките

и още един рутер, който вероятно работи, ама не съм го пускал от години

Връзка към коментар

Според мен IP адреса на Print Server ти е от друга мрежа, различна от тази, която ти е назначил новия рутер.

За да помогна кажи кои са:

1.  IP адреса на print server (този на който му достъпваш страницата през стария рутер)

2. Текущия ти IP адрес на компютъра, докато си свързан към новия рутер

3. Каква операционна система ползваш

преди 4 часа, neuromancer каза:

имам стар рутер, на който не мога да му отворя конфигурационната страница. Настройките ги вадя с програма wifi scanner. Паролата естествено я помня. Той не се свързва към интернет, защото настройките на линията са други.

имам принт сървър, който се свързва към стария рутер, и на който също не отварям конфигурацията, т.е. не мога да го настроя към новата мрежа. той няма кабел, само wifi

имам и нов рутер, който мога да го конфигурирам, всичко си му работи и се свързва към интернет

искам да имам мрежа, свързана към интернет и с принт сървъра в нея

уж взех настройките на стария рутер и ги копирах към новия, ама принт сървъра не ще да се връзва, не знам защо. може да съм изпуснал нещо

сега ако искам да печатам трябва да държа и стария рутер включен и да връзвам лаптопа към старата мрежа, печатя и после връзвам към новата, за да имам интернет

като си помисля, имам още един модем, който вероятно мога да вържа към интернет и да вържа стария рутер към него, ама не съм много сигурен, заради настройките

и още един рутер, който вероятно работи, ама не съм го пускал от години

Редактирано от cybersimo
Връзка към коментар
преди 4 часа, cybersimo каза:

Според мен IP адреса на Print Server ти е от друга мрежа, различна от тази, която ти е назначил новия рутер.

За да помогна кажи кои са:

1.  IP адреса на print server (този на който му достъпваш страницата през стария рутер)

2. Текущия ти IP адрес на компютъра, докато си свързан към новия рутер

3. Каква операционна система ползваш

не е друга мрежа

принт сървъра е на 192.168.0.10

рутера е на 192.168.0.1

лаптопа е на 192.168.0.3

Връзка към коментар

Като съм пуснал старат мрежа, пингва и даже печати. Но страницата за конфигурация я няма. В новата мрежа въобще не влиза и не пингва

Връзка към коментар

провери дали портове 80 и 443 са отворени на ИП-то на принт сървъра.  Ако не са, виж какви отворени портове има на въпросното ИП. Ако дълго време не си го пипал и просто си е работел, може да му е "умрял" уеб сървърът....

Връзка към коментар

След като на стария рутер пингва, а на новия не - следователно не са в една и съща мрежа. Според мен новия рутер дори и да има забранени портове - те за "отвън". За вътрешната мрежа всичко трябва да е разрешено, освен ако рутера ти няма настройка за  "guest wifi" мрежа, която да е изолирана от закачените устройства по кабел.

Връзка към коментар

това ми дава за старата мрежа

image.png

а това новата

image.png

и се чудя защо просто не си влезе в новата мрежа както в старата

освен на паролата да съм объркал главни/малки букви

Връзка към коментар

На стария рутер трбява да можеш да направиш SSH и евентуално Телнет. На принт сървъра - само телнет. Опитай, ползвай си креденшълите, ако ги помниш или дифолтни креденшъли, ако не ги помниш.

Според мен най-лесно ще е да направиш хардуерен ресет на принт сървъра и го конфигурираш отново.

Връзка към коментар

на принт сървъра не мога да направя ресет, няма откъде. А на стария рутер мога, ама ме е страх, че уеб страницата няма да се появи и тогава направо го хвърлям, заедно със принт сървъра

то май и така ще стане накрая

Връзка към коментар

Ако наистина няма хард ресет, опитай да го рестартираш от контакта - това (с голяма вероятност) ще накара операционната система да презареди и може да ти се върне уеб сървърът :)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Дани Магелани

Търси се компютърен специалист в София за съдействие по лаптоп на моя близка, срещу заплащане - най-вероятно за преформатиране диска на лаптопа и инсталиране на софтуер. Може да пишете на лични.

Връзка към коментар
Дани Магелани

И аз не зная точно. Купила е лаптоп в КЛ. Там са и инсталирали всичко. Поискали парола. Тя дала някаква, но я е забравила. И сега не може да го ползва. Имало някаква програма за елиминиране на паролата, но тя не може да се справи. В краен случай преинсталиране. Спешно е, че живее в чужбина и си заминава скоро.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.