Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

И аз искам да попитам: Във връзка с всичките новини за продадени автомобили и не сменени талони.

Как се разбира дали новия собственик на автомобила е сменил талона? Аз продадох кола през месец януари т.г. Още същия ден в КАТ подадох заявление, придружено с договора за продажбата. По-късно проверих в местни данъци и такси, на партидата стои все още марката на автомобила и номера - но нямам за плащане на данък. Като преди продажбата излизаше някаква стойност. И това е. Сега как да разбера, дали новия собственик е сменил талона. Друго обстоятелство, което може да е важно, че купувача не е от Варна, където е била регистрирана колата преди продажбата, и би трябвало да регистрира колата в техния си КАТ и тяхната община. Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 14 минути , rdd каза:

И аз искам да попитам: Във връзка с всичките новини за продадени автомобили и не сменени талони.

Как се разбира дали новия собственик на автомобила е сменил талона? Аз продадох кола през месец януари т.г. Още същия ден в КАТ подадох заявление, придружено с договора за продажбата. По-късно проверих в местни данъци и такси, на партидата стои все още марката на автомобила и номера - но нямам за плащане на данък. Като преди продажбата излизаше някаква стойност. И това е. Сега как да разбера, дали новия собственик е сменил талона. Друго обстоятелство, което може да е важно, че купувача не е от Варна, където е била регистрирана колата преди продажбата, и би трябвало да регистрира колата в техния си КАТ и тяхната община. Благодаря предварително!

От местни данъци и такси , наскоро една служителка ми отговори, че ако в рамките на 2 месеца след продажбата все още имота/автомобила излиза на името на стария собственик - да се занесе копие от договора с молба за отписване.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

И ние като продадохме предната кола, казаха че автоматично се прехвърля собствеността, когато новият собственик я регистрира и няма нужда от отписване в общината. След време проверих в нашата община и вече не се водеше на наше име.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Обикновенно е така, но понякога системите им правели бъгове.

Аз го разбрах по сложния начин - на къщата която сме закупили през 2000 г. се оказа че част от навеса и се води в общината на стария собственик и освен че му начисляват някакви стотинки данък на година, ами и му се води "основно жилище" ?!?!?!? .

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , traveler каза:

За телефон,камера.Привлича ме батерията,марката-лаптопа , таблета и служебното PCса Asus.😀

Не разбрах само какво общо имат лаптопа и компютъра с телефона? Това, че имат качествени лаптопи и компютри не означава, че телефоните им също са.

Лично мнение:

Ако поради някаква причина не искаш iPhone, единствените читави Андроиди са тези с "чиста" операционна система - Google, Nokia, някои модели Motorola и мисля, че има и някакви китайци.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , cybersimo каза:

Не разбрах само какво общо имат лаптопа и компютъра с телефона? Това, че имат качествени лаптопи и компютри не означава, че телефоните им също са.

Лично мнение:

Ако поради някаква причина не искаш iPhone, единствените читави Андроиди са тези с "чиста" операционна система - Google, Nokia, някои модели Motorola и мисля, че има и някакви китайци.

Някак си изобщо не ми се дават толкова пари,и затова съм се насочил към 400-500 лв. 

Връзка към коментар

Като свалям торенти с програмата utorrent и отсъствам за седмица,след това не искат да се зареждат .След като се деинсталира и пак инсталира,се оправя.Може би защитната стена я  блокира,но пише, че програмата е разрешена като изключение.Друга програма може би да сложа.

Връзка към коментар

@traveler - аз в крайна сметка взех Нокиа 6 и съм доволен. Но може да погледнеш и Xiaomi Mi A1. Аз понеже го взимах като служебен ми беше много важно да има ДДС фактура, а така и не успях някой от търговците в България да ми издаде такава, китайчетата май все още се разпродават малко гаражно. За това предпочетох Nokia-та, като на мен също основна притегателна сила ми беше чистия андроид и гарантираните ъпдейти към новите версии. Хардуера е среден клас, но това хич не ме притеснява. Единственото по-слабичко място е батерията - има китайчета с доста по-мощни батерии, но си идват и със съответния bloatware в софтуера. Прецених, че за мен чистия софтуер е по-важен, а батерията при моята употреба държи поне 2 дни. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, искам съвет за следната ситуация. Дадох интервю, където разказах за Етиопия на един сайт. Намирам интервюто публикувано, променено, не особено приятно за мен в Блиц.бг. Там, разбира се е цитирано от къде е взето, но не е преписано едно към едно. И снимките също са публикувани. @AlexandraKo имаше подобен случай. Обадих се по телефона в Блиц, хвърлиха ме в румънския върбалак, не съм звъняла където трябва, да съм намерила друг телефон. Бясна съм, някакви съвети.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , slujitel каза:

Здравейте, искам съвет за следната ситуация. Дадох интервю, където разказах за Етиопия на един сайт. Намирам интервюто публикувано, променено, не особено приятно за мен в Блиц.бг. Там, разбира се е цитирано от къде е взето, но не е преписано едно към едно. И снимките също са публикувани. @AlexandraKo имаше подобен случай. Обадих се по телефона в Блиц, хвърлиха ме в румънския върбалак, не съм звъняла където трябва, да съм намерила друг телефон. Бясна съм, някакви съвети.

Изискване на теста от сайта в официална форма и/или копиране ако е на страницата им, копиране на интервюто публикувано в Блиц / скрийншот и т.н./ и консултация  с юрист с опит в прилагането на Закона за авторското право и сродните му права.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако интервюто е със заглавие "Страхотни приключения: Рейнджърка от Карлово я стегна шапката и хукна към солните пустини на Етиопия (СНИМКИ)", гледам, че са цитирали Трафик Нюз, където има и линк. Има и име на "автора" - Автор: Карина Тонева. Може би трябва да се свържете с тях.

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар
преди 19 минути , slujitel каза:

Бели кахъри. В Трафик нюз или в Блиц все тая. Важно , е че си прекарала добре и всичко е било наред.

Връзка към коментар
преди 5 минути , aleksandrina каза:

Ако интервюто е със заглавие "Страхотни приключения: Рейнджърка от Карлово я стегна шапката и хукна към солните пустини на Етиопия (СНИМКИ)", гледам, че са цитирали Трафик Нюз, където има и линк. Има и име на "автора" - Автор: Карина Тонева. Може би трябва да се свържете с тях.

Това е, но там не се казва така и текста не е същия.

преди 3 минути , Щастливеца каза:

Бели кахъри. В Трафик нюз или в Блиц все тая. Важно , е че си прекарала добре и всичко е било наред.

Не е точно така. Обещаха да ги изтрият по най бързия начин.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, slujitel каза:

При мен беше друго - от пътепис, бяха копнали наша снимка и си я бяха поставили като реклама, за екскурзия до Израел, в сайта на туристическа агенция. Като написах писмо на агенцията, че съгласно закона за авторското право, мога да ги съдя, веднага я махнаха и повече не се разправях.

Сега прочетох това в Блиц, хареса ми. Какво те притеснява теб?

Връзка към коментар

Има хора, на които бизнесът им е изграден на този модел. Крадат от хиляда места, 5-6 човека се оплачат, те любезно и отзивчиво веднага махат нещата, но другите останали 994 откраднати си им носят пари. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да попитам къде мога да пусна обява, че продавам билети за концерт, който е в Кьолн? До колкото знам не е разрешено да се продават така билети. Аз съм ги пуснал в официалния портал на тикет мастър за това, но датата си наближава, никой не ги купува а са над 200 евро ....

Връзка към коментар
преди 2 часа, Jorro каза:

Искам да попитам къде мога да пусна обява, че продавам билети за концерт, който е в Кьолн? До колкото знам не е разрешено да се продават така билети. Аз съм ги пуснал в официалния портал на тикет мастър за това, но датата си наближава, никой не ги купува а са над 200 евро ....

ebay kleinanzeigen или ebay.de При втория вариант, обаче имаш 10% комисионна.

Редактирано от tch
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
6 minutes ago, Branko said:

Ей тук,мисля че няма да е проблем.Ако не е тайна,за кой концерт ?

Джъстин Тимбърлейк на 21.07.18 .  С цялата си глупост без да обърна внимание съм резервирал хотели и полети за предишния уикенд, като съм се заблудил за датата, а билетите бяха за изненада на моята приятелка. За радост успях да купя нови билети за концерта на 13.07 в Манхайм поне да използваме хотелите и билетите...направо съм си за темата с оплакванията....

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.