Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Lindt Според мен гледай просто да те грабне самата елха 🙂 Хубаво ще е да я има отворена, че да придобиеш представа. Аз всяка година си влача моята от тавана до етажа, украсявам си я и после обратно цялата процедура. Отнема ми около 2 часа, но става чудно 🙂 

И да се похваля какви боклуци си купувам от Тему 😄 Моите колежки ме бъзикат с това Тему, но на мен си ми е забавно 😄 Ето я последната придобивка - това дръвце, за есенна украса 🙂 Малко кичозно, но на мен ми харесва. 🙂 И още един куп други неща, включително и украса за Коледа 😄 А, взех си от Тему и двойно лепящо, че на тази стена не смея да дупча дупки 🙂 Това тиксо от Тему лови супер и е нещо като левче. Преди това си бях взела за 10 лв. лепящо от Бриколаж, нищо не залепи 🙂 

20241105_163507.jpg

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 7 часа, Lindt каза:

Искам тази година да си купя изкуствена елха. Някой може ли да ме ориентира какво да гледам като характеристики, с какъв бюджет и при кой търговец, за да получа сполучлива имитация?

https://kolednielhi.com/ - провери тук. Нашата я купихме преди 5-6 години и не е мръднала, супер качество се оказа, а е висока поне колкото съпруга ти. 😉 Тогава бяхме отишли в шоурума им на Каблешков и беше пълно с всякакви модели, та направо си избрахме каквото ни хареса. Сега гледам в сайта пише, че е затворен, ама не пречи да ги преслушаш по телефона и да видиш какво е дереджето. П.С. гледай какво ще има под елхата, другото е само една подробност (като краката е онзи виц...) 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да дам и моите 5ст по темата. Имахме изкуствена елха, която донесох от Москва. Изкара много години, докато внуците не решиха да видят как е направена. И... стигна до контейнера. Преди 5-6 години купихме нова от Метро. По-висока и по-широка, за да може да поеме повече подаръци. Нещо много дълги станаха писмата до Дядо Коледа и трябваше да се реагира адекватно. Та въпросната елха се оказа много добър избор. Събирам я за нула време. Децата с баба си я накичват за няколко часа и с това започва украсата за светлите и весели празници в края на годината. Събирането също е много лесно и бързо. Правя го аз с мисъл, че това съоръжение пак ще се ползва за радост и веселие на големи и още по-големи. Доста добри елхи сме виждали и в Джъмбо. Но за сега този казус в къщи е решен и не планираме нова покупка. 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

До модераторите...

Защо след като кача снимки в тема,те стават буквален "мазоч"?  Преди май не беше така? Гледам снимките преди да ги кача и са перфектни,а след това нямат фокус и всичко е размазано, а някой стават и на кубчета/пиксели/?!?

Публикувано:
преди 25 минути , krasen_denev каза:

До модераторите...

Защо след като кача снимки в тема,те стават буквален "мазоч"?  Преди май не беше така? Гледам снимките преди да ги кача и са перфектни,а след това нямат фокус и всичко е размазано, а някой стават и на кубчета/пиксели/?!?

Да, след като се качат снимките във форума, качеството им пада и преди е било така, просто сега си обърнал внимание. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Но чак мазоч не би трябвало да стават. Прати ми линк към качена снимка тук, която е размазана, а по имейл ми прати оригинала. Ще видя дали ще намеря време да видя дали е очаквано.

Публикувано:

Препоръчайте ми качествени бойлери - 80-100л. Нашите са на Елдом, но са за смяна, почнаха да пускат ръждива вода. Не мога да кажа, че не сме доволни от тях, с неръждаеми водосъдържатели са уж, но гаранцията им е 10 години, а те са минали. Правилно ли разбирам, че неръждаемият материал при бойлерите си има срок на неръждаемост? 🙂

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, iMari каза:

Препоръчайте ми качествени бойлери - 80-100 л.

В няколко жилища  сме с Tesy. Дори преди седмица сменихме единия след 10 години и половина служба. И отново взехме Tesy.

• Харесвам 3
Публикувано:

Каква е тая истерия по 'дубайски шоколад'?

Мислех че е нещо локално, но вчера видях клипче с километрична опашка в Линд Дюселдорф...

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 18 минути , bad kid каза:

Каква е тая истерия по 'дубайски шоколад'?

Мислех че е нещо локално, но вчера видях клипче с километрична опашка в Линд Дюселдорф...

Голяма. 😄 Даже има клипчета как да си го приготвиш. А цените на готовия са май колкото половин билет до Дубай. 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 23 часа, iMari каза:

Препоръчайте ми качествени бойлери - 80-100л. Нашите са на Елдом, но са за смяна, почнаха да пускат ръждива вода. Не мога да кажа, че не сме доволни от тях, с неръждаеми водосъдържатели са уж, но гаранцията им е 10 години, а те са минали. Правилно ли разбирам, че неръждаемият материал при бойлерите си има срок на неръждаемост? 🙂

Консуматив са бойлерите, приемай че веднъж на няколко години трябва да го сменяш и така. Няма такъв с вечно покритие и вечна електроника, независимо за колко пари. Не мисля и, че има кой знае каква разлика при производителите, по-скоро в рамките на статистическото отклонение е дали даден Елдом ще изкара повече от Теси, Шишков или някоя западна марка или обратното.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хаха, от много места чувам за "дубайски шоколад", но не съм вниквала в смисъла. 🙂 На вид и описано съдържание много ми прилича на една серия на Milka, правена за турския пазар. Бях и голям фен преди близо 20 години, когато пътувахме по-често натам.

Публикувано:
преди 2 минути , Георги каза:

Консуматив са бойлерите, приемай че веднъж на няколко години трябва да го сменяш и така.

Да, разбира се, приела съм го. Просто отдавна не сме купували бойлери и се надявах да има някакви нововъведения, за които да не знам. Гледам, че има и на Bosh, сигурно са една идея нагоре като качество. Относно енергийната ефективност виждам клас C и B, май няма А?

Публикувано:

На женския пазар видях, че го има този дубайски шоколад. Това не е ли просто голям хайп, сигурно единственото дубайско е, че някой шеф там го е измислил и пуснал тик ток видео.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , iMari каза:

Да, разбира се, приела съм го. Просто отдавна не сме купували бойлери и се надявах да има някакви нововъведения, за които да не знам. Гледам, че има и на Bosh, сигурно са една идея нагоре като качество. Относно енергийната ефективност виждам клас C и B, май няма А?

Няма как да има А клас- те са харчещи ток. Ако има, ще топли водата цял ден, вместо за час- два. Идва черен петък (от утре при нас). Мога да поразпитам колегите за марка. Иначе за село сме с Теси, 80л. Аз лично съм доволна. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Бойлерите Бош, много от видовете им се произвеждат от Теси от поне 5 години.

Моето мнение е, че ако не е прокапал/да се е пробил/ бойлер не се сменя, а пък че е неръждавейка хептен. Голяма хамалогия е смяна на един бойлер + пари за техник. Ръждивата вода почти сигурно е от водопреносната мрежа, не от бойлера.

Ако сменяте все пак, търсете голяма гаранция, поне 5 години и друго много важно според мен е сервиза, има ли сервиз в населеното място, където е монтиран бойлера.

Категоричен глас в полза на Теси. Доколкото съм запознат, сервизите им покриват всяко кътче на България.

Клас А са само поточните бойлери, стандартните са С.

Клас B на Теси е серията Modeco, имат допълнително изолация.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Kamen каза:

Ръждивата вода почти сигурно е от водопреносната мрежа

Абе и аз това подозирам, но съседи казаха, че като са сменили бойлерите и този проблем е изчезнал.

преди 9 минути , aleksandrina каза:

Мога да поразпитам колегите за марка

Ще бъда благодарна, ако не те затруднява. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , iMari каза:

Абе и аз това подозирам, но съседи казаха, че като са сменили бойлерите и този проблем е изчезнал.

Ще бъда благодарна, ако не те затруднява. 🙂

Чак пък и съседите да имат същия проблем.....😊

Виж този модел е от бюджетните на Теси и е клас B

GCV 804730 C21 TSR. Базовата му цена е 349лв. Ако го намериш под 300лв смело купувай. 

И последно, ако си харесаш друг модел, влез в сайта на Теси виж му базовата цена, ако го намериш с отстъпка 15-20% това е максимума.

В никакъв случай не се подлъгвай да купуваш бойлер от Емаг. Заради гаранцията, сервиза и куп неща мога да изпиша за това.

• Харесвам 3
Публикувано:

Миналата година сменихме нашият Елдом, 200л неръждавейка, защото започна да прокапва при заварката на единия вход. Изкара 16 години. Взехме пак Елдом, но с емайлиран водосъдържател, преценихме, че не си струва за момента да дадем 1000лв отгоре. Новото е, че има еко програма, която е уж по- икономична - водата пак е вряла.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 13.11.2024 г. в 10:57, iMari каза:

Препоръчайте ми качествени бойлери - 80-100л

2018 г правихме ремонт и сменихме един 26-годишен Аристон 100л с 80-литров Atlantic. Произведен в ... Египет. Или поне така пише по него. Прави ми впечатление, че доста дълго задържа водата топла. За сега нямаме забележки към работата му.    

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, дядо Пепи каза:

2018 г правихме ремонт и сменихме един 26-годишен Аристон 100л с 80-литров Atlantic. Произведен в ... Египет. Или поне така пише по него. Прави ми впечатление, че доста дълго задържа водата топла. За сега нямаме забележки към работата му.    

На мен същото впечатление ми прави бойлер Елдом, въпреки че помещението в което е е доста студено, до под 10 градуса през зимата. Имам предвид че включва рядко ако не се ползва топла вода. Предния пак беше Елдом и изкара поне 18 години.

• Харесвам 3
Публикувано:

Друг фактор, който не сме отбелязали е физическите размери и местоположението на отворите за закачане. Поне в нашия хоризонтален не бяха стандартни между различните марки, което предполагаше че ако искаме да сменим марка трябва и допълнително да дупчим, а не просто да го закачим на съществуващите шпилки. Вземи и това предвид.

Относно Бош, много от техните продукти са просто брандирана ширпотреба, не знам дали е такъв случая с бойлерите, но не се подлъгвай по марката.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Георги каза:

Относно Бош, много от техните продукти са просто брандирана ширпотреба, не знам дали е такъв случая с бойлерите, но не се подлъгвай по марката.

Стана ми интересно въз основа на какви факти се основава това твърдение? Уредите в цялата ми кухня са от тази марка и поне досега (над 5 г.) не съм имал проблеми. Единствено означенията върху металния панел на вградената фурна леко избледняха и се поизтриха, но това по-скоро го отдавам на третиране с неподходящ почистващ препарат от страна на началството вкъщи. Помня, че когато избирах оборудването ме разубедиха за AEG в полза на Bosch именно с аргумента, че уредите от въпросните по-високи серии на втората марка са по-качествени...

Публикувано:
1 hour ago, Duke said:

Единствено означенията върху металния панел на вградената фурна леко избледняха и се поизтриха,

това. 30+ годишната соц печка е с непокътнат емайл и означения. Знаете ги, 4 котлон, фурна и шкаф най-долу. Днешните са надписани в час по трудово на помощното....

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Стана ми интересно въз основа на какви факти се основава това твърдение? Уредите в цялата ми кухня са от тази марка и поне досега (над 5 г.) не съм имал проблеми. Единствено означенията върху металния панел на вградената фурна леко избледняха и се поизтриха, но това по-скоро го отдавам на третиране с неподходящ почистващ препарат от страна на началството вкъщи. Помня, че когато избирах оборудването ме разубедиха за AEG в полза на Bosch именно с аргумента, че уредите от въпросните по-високи серии на втората марка са по-качествени...

Ма никъде не съм написал, че Бош са лоша марка. А дори и да го мислех едва ли твоя единичен пример би ме разубедил, но ти като цяло често си екстраполираш от единичния личен опит към генерални изводи, които би трябвало да са валидни за всички.

По същество. Много световни марки брандират чужди продукти, в които имат малко участие в разработката им. И това не е някаква подмолна тайна и важи с особена сила за фирми като Бош, Филипс и т.н., които произвеждат на практика всичко. Не можеш да очакваш във всеки един уред да е вложена същата германска мисъл и качество. Важи и при лаптопите - има огромна разлика в лаптоп на HP от 1000лв и такъв от 4000лв. Първия HP дори не са го докоснали, освен да си лепнат логото отгоре и да осигурят гаранционна поддръжка и логистика. Сега е късно, но ако практиката ти е интересна, ще потърся адекватни източници, които да я разясняват.

Пак да натъртя, в долната картинка аз съм твърдо в горния ляв ъгъл:

image.png

И да, има огромна разлика дали закупения уред е във високия или ниския клас на марката. И да, нямам представа дали това, което пиша важи за бойлерите им и това съм го натъртил и в предишното мнение. Просто да има лек скептицизъм с оглед на това, че цените на бойлерите на Бош не са по-различни от на останалите, включително бюджетни български марки.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.