Катерина Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 (редактирано) На 27.11.2019 г. в 2:01, EveMicheva каза: Привет! @КатеринаПредстои ми декември пътуване до там и ще се радвам да се сдобия с карта. Ако все още е свободна 🤗 Обадете ми се ..........🙂 Редактирано 3 декември, 2019 от cck Премахнати лични данни
Катерина Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 преди 20 минути , playback каза: Здравейте, Вчера купих билети за Севиля с прекачване в Марсилия за сряда 5ти февруари . Кацам с Раян в 11;30 и излитам за Севиля в 17:50 - тоест имам към 6 часа - според вас има ли начин да разгледам нещо в Марсилия за този интервал ? Видях че има бус от летището до центъра и стига за 30 мин - тоест ми остават около 3 часа в центъра , за да се върна навреме за полета за Севиля. Да се притеснявам ли от задръствания по обратния път към летището ? The Airport shuttle bus runs from 04:10 to 23:30 and takes only 30 minutes to reach the Saint Charles railway station in Marseille. Tickets cost 8.30€ one-way. Здравейте! Да, бихте могли да разгледате стария център около пристанището. 🙂 Задръствания има само в града (но той никак не е малък), затова си предвидете за връщане поне час. Иначе шатъла от и до летището е Автобус L 91 – 16 евро (за двете посоки). Автобуса спира на централната гара (Gare Saint Charles). От там можете и пеша (20-25 минути), а можете и да вземете метро линия М1 в посока La Fourragère до Vieux Port (втората спирка след спирка Colbert). Около пристанището е много живописно и там са повечето забележителности: МуСем (историческия музей), Марсилската Катедарала, форта Сен Жан. Това е една от най-добрите части за разходки. Има и къде да хапнете. От пристанището тръгва и автобус № 60 и отива до Basilique Notre-Dame de la Garde високо над града. Базиликата много си заслужава, но не зная дали ще ви стигне времето и за нея. До Нотр Дам ходи и туристическо влакче (7 евро), но отнема много време. Другото, което ме впечатли е Дворецът Лоншан (Palais Longchamp). Той е в обратна на центъра посока от Gare Saint Charles пак с метрото линия М1, но в посока La Rose до спирка Cinq-Avenues - Longchamp. Надявам се да съм ви била полезна! 2
Катерина Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 На 27.11.2019 г. в 2:01, EveMicheva каза: Привет! @КатеринаПредстои ми декември пътуване до там и ще се радвам да се сдобия с карта. Ако все още е свободна 🤗 Уговорих се вече да я дам! Съжалявам!
Ivaylo A. Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 преди 8 часа, Катерина каза: Надявам се да съм ви била полезна! Благодаря Катерина ! ще бъде на тъгъдък всичко , но мисля че си заслужава
Hollywood Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 преди 10 часа, playback каза: The Airport shuttle bus runs from 04:10 to 23:30 and takes only 30 minutes to reach the Saint Charles railway station in Marseille. Tickets cost 8.30€ one-way. Преди две седмица билетчето за бусчето беше 10 евро посоката. Двупосочно 16 евро. С влак е по 5.40 евро посоката. 🙂
ZORI Публикувано: 3 декември, 2019 Публикувано: 3 декември, 2019 преди 14 часа, playback каза: Здравейте, Вчера купих билети за Севиля с прекачване в Марсилия за сряда 5ти февруари . Поже се ровя за Марсилия, ето ви малко инфо за транспорта Къде ще ме откара автобусът 35T? До мястото на La Joliette ... След като излезете от пристанището, 35T автобусът ще поеме посоката на мястото на La Joliette. В близост има един от най-важните търговски центрове в града, наречен Terrasses du Port. Отворена през май 2014 г., тази сграда от 54 000 м² включва общо 171 магазина и ресторанти, разпределени на пет нива. В допълнение, тераса от 2600 м² има хубава страна благодарение на 180-градусовия изглед с изглед към пристанището на Марсилия и пристанището му. Със сигурност купувачите няма да изпитат удоволствието си. ... след това до различните паметници, достъпни чрез кореспонденция Но това не е всичко, тъй като Place de la Joliette е важна кореспонденция, която ще ви позволи да вземете друг автобус, трамвай или метро, за да отидете до най-емблематичните места на града. По този начин можете да поемете с метрото M2 към Sainte-Marguerite Dromel, за да отидете до спирката Rond-Point du Prado, където ще намерите стадион Vélodrome, вертепът на футболния клуб на града, Олимпик де Марсилия. Линията на метрото M2 също ще ви позволи да стигнете до гара Сен-Чарлз: просто вземете посоката на Sainte-Marguerite Dromel и слезете на 2 спирки по-късно. Като вземете автобуса 82 към каталунците Pharo, ще можете да отидете в един от най-известните кътчета на Марсилия, а именно Старото пристанище с неговите кафенета и ресторанти, но също така и най-известния булевард на Фокейския град, Cannebière. Автобус 82 също ще ви отведе до Катедралата де ла Майор, както и до Форт Сен Жан, разположен на входа на Старото пристанище. И накрая, любителите на изкуството също ще отидат, все още с автобус 82, Mucem, музеят, занимаващ се със средиземноморската и европейската цивилизации, отвори врати през 2013 г. Въпреки това, той е затворен във вторник. От La Joliette ще бъде лесно да се стигне и до най-известната религиозна сграда - базиликата на Дева Мария от охраната. За да направите това, вземете автобус 82 към Pharo Catalans и слезете в Mucem Saint-Jean, след което преминете на автобус 60 до терминала, la Bonne Mère. И накрая, последният паметник, който заслужава преврата, е Palais de Longchamp. От La Joliette се качете на трамвай T2 до La Blancarde и слезете в Longchamp. Състои се от три образувания, а именно водна кула, Музеят на изящните изкуства и Природонаучния музей, докато бившата ботаническа и зоологическа градина се е превърнала в място, където Марсилеите обичат да се разхождат. Вече имате цялата необходима информация, за да откриете лесно Марсилия по време на следващата си спирка. Не се колебайте да се консултирате с известията относно пристанището на Марсилия на нашата специална страница. Както ще видите, денонощният пропуск при 5,20 евро е наистина за предпочитане. По този начин ще се насладите на деня си във фокския град и ще разгледате всеки ъгъл и най-емблематичните му паметници, движейки се толкова лесно, колкото бързо. За да резервирате бъдещите си круизни разговори в Марсилия, не забравяйте да се свържете с някой от нашите специализирани съветници. Те се предлагат от понеделник до събота от 9h до 19h на 04 93 08 03 94.
gery_2431 Публикувано: 5 февруари, 2020 Публикувано: 5 февруари, 2020 Здравейте, реших да пиша в тази тема за да не пускам нова. В края на май, началото на април ще бъдем за 4 нощувки в Марсилия. Ще отседнем в района на Старото пристанище. Единия ден ще отидем с влак до Авиньон. Ако има време бихме отделили и половин ден на Каси. За късмет, за пореден път хващаме някой голям празник - Labor Day. Гледах на сайта на папския дворец, че не го дават да почива на този ден. Дали мога да разчитам на тази информация и на 1-ви май да посетим Авиньон? А транспорта дали не би ни изненадал? Също моля за идеи за програма какво и в каква последователност да видим в Марсилия. Набелязала съм основните забележителности, но може би нещо пропускам . Благодаря ви 😊 !
Ivaylo A. Публикувано: 11 февруари, 2020 Публикувано: 11 февруари, 2020 На 3.12.2019 г. в 20:20, playback каза: Благодаря Катерина ! ще бъде на тъгъдък всичко , но мисля че си заслужава Успях да разгледам Марсилия за няколко часа и искам да Благодаря за съветите и информацията. Билета за Автобус L 91 е 10 евро в посока, като отнема около 25 мин в посока до гарата на Марсилия. Най много ме впечатли Palais Longchamp, както и пристанището. Не успях да стигна до катедралата Нотр Дам , но из града се разходих доста приятно. Като цяло впечатленията са ми за доста шумен и натоварен град. Бих се разходил по крайбрежието около града, изглежда доста интересно. 3
gery_2431 Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 На 11.02.2020 г. в 12:11, playback каза: Успях да разгледам Марсилия за няколко часа и искам да Благодаря за съветите и информацията. Билета за Автобус L 91 е 10 евро в посока, като отнема около 25 мин в посока до гарата на Марсилия. Най много ме впечатли Palais Longchamp, както и пристанището. Не успях да стигна до катедралата Нотр Дам , но из града се разходих доста приятно. Като цяло впечатленията са ми за доста шумен и натоварен град. Бих се разходил по крайбрежието около града, изглежда доста интересно. Крайбрежието в коя посока?
Ivaylo A. Публикувано: 14 февруари, 2020 Публикувано: 14 февруари, 2020 На 13.02.2020 г. в 7:26, gery_2431 каза: Крайбрежието в коя посока? от самолета в източна посока изглеждаше много красиво, в западна посока имаше големи пристанища.
Kalina Ivanova Публикувано: 14 февруари, 2020 Публикувано: 14 февруари, 2020 Ето с това влакче може да се стигне до катедралата Notre-Dame de la Garde. Маршрута е панорамен, има и аудио гид и е приятна разходка. Така изглежда началната спирка и цените се виждат.
nino Публикувано: 14 февруари, 2020 Публикувано: 14 февруари, 2020 преди 7 часа, playback каза: от самолета в източна посока изглеждаше много красиво, в западна посока имаше големи пристанища. @playback би ли уточнил къде се намира този самолет, че април и аз ще ходя там ?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега