Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не може да купиш билет онлайн , не може и в кеш , нито с банкова карта - само с Nol карта със зареден кредит.

За експресните шатъли може и в автобуса в кеш да платиш.

Публикувано:

Все още ли за кацащите за първи път на летището в Абу Даби е необходимо да минават през ръчната проверка на паспорта, на която почти винаги има  ужасно дълга опашка , особенно късно вечер , когато и каца Wizza  от България ?

Публикувано:

@stanimir, благодаря за отговора! Планирах в Дубай да пътуваме с еднодневни билети заредени на Red ticket. В такъв случай няма как да хванем Е102 и остават като опция само шатълите, като си купим билети на място, правилно ли разбрах?

Публикувано:
5 minutes ago, vino4erpec said:

@stanimir, благодаря за отговора! Планирах в Дубай да пътуваме с еднодневни билети заредени на Red ticket. В такъв случай няма как да хванем Е102 и остават като опция само шатълите, като си купим билети на място, правилно ли разбрах?

Просто трябва да имаш наличност в Nol картата достатъчна за билета до Абу Даби.Може да си заредиш на метростанцията на Ibn Batuta преди да се качиш на автобуса.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Tesh каза:

Все още ли за кацащите за първи път на летището в Абу Даби е необходимо да минават през ръчната проверка на паспорта, на която почти винаги има  ужасно дълга опашка , особенно късно вечер , когато и каца Wizza  от България ?

Ние кацнахме за първи път преди месец и поради това, че не прочете новите ни паспорти ни насочи към гише. поради късния и допълнително закъснял с още 2 часа полет в 2:30 през нощта гишета бяха почти празни. По мое наблюдение имаше хора от нашия полет, чиито паспорти минаха на електронния четец.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 13.01.2025 г. в 5:35, Дани Магелани каза:

Никъде не прочетох такъв съвет и за нова го давам.

Не ползвайте в ОАЕ Убер, ползвайте такси!

За отиването от хотела ми до Абу Даби Лувър платих 61 лв., за връщане 65 лв.

Ползвах го от гледна точка на сигурност, но се оказа соленичко.

Ние използваме Careem и сме много доволни. Един път след аквапарка на Атлантис имаше на място опашка за таксита, през приложението нямаше налични коли и ползвахме Uber. Когато дойде колата шофьора ни обясни, че му се е развалил брояча и ще ни закара за сумата, която ни излиза в приложението, но да откажем поръчката. Когато стигнахме Марината той поиска 3 пъти по-висока цена при, което ние отказахме да платим, но той настояваше, че имало трафик и тн.... В момента в който му казах : Добре, ще извикам полиция и ако е редно ще ви платя тази сума . Той отвори едни големи очи и каза да платим първоначалната цена и не иска нищо повече 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Някой да е пътувам скоро с полетите, които кацат в 00:55. Дали е възможно да се хване шатъла в 01:30 или е много малко времето и за емиграционни и за багаж...? може би ако малко подрани полета и няма много хора... или е невъзможно?

Публикувано:
преди 12 минути , Pepi Popova каза:

Някой да е пътувам скоро с полетите, които кацат в 00:55. Дали е възможно да се хване шатъла в 01:30 или е много малко времето и за емиграционни и за багаж...? може би ако малко подрани полета и няма много хора... или е невъзможно?

Предстои ми след 4 седмици. Мисля си за хотел на летището. На другия ден се лети до Сокотра.

Публикувано:

И аз отивам след 4 седмици на 20ти и ще съм с майка ми. Хем не искам да я подмятам по нощите, хем не ми се буква толкова скъп трансфер... а хотела вече съм го запазила и хванах добра цена и не си струва да го променям. Ако някой ще пътува тогава и има желание да се комбинираме може да драсне ☺️

Публикувано:

На 27 февруари летя заедно с още една дама. Хотел още не сме резервирали. На връщане също ще имаме нощувка в Абу Даби.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Pepi Popova каза:

Поправям се. От Абу Даби от летището тръгват на всеки кръгъл час. Нещо съм се заблудила. Не би трябвало да е проблем значи са се хване този в 02:00.

Публикувано:
преди 3 часа, Pepi Popova каза:

Не разчитай. Много голямо е забавянето на граничния контрол. Излизаш през изход 7 или 8 като преди това минаваш през гишето за билет за Дубай за 35 пари. Слагат ти час на билета. Може с карта да се плати. Автобусът е зелен.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• shots
    • ifcho90
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.