Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не може да купиш билет онлайн , не може и в кеш , нито с банкова карта - само с Nol карта със зареден кредит.

За експресните шатъли може и в автобуса в кеш да платиш.

Публикувано:

Все още ли за кацащите за първи път на летището в Абу Даби е необходимо да минават през ръчната проверка на паспорта, на която почти винаги има  ужасно дълга опашка , особенно късно вечер , когато и каца Wizza  от България ?

Публикувано:

@stanimir, благодаря за отговора! Планирах в Дубай да пътуваме с еднодневни билети заредени на Red ticket. В такъв случай няма как да хванем Е102 и остават като опция само шатълите, като си купим билети на място, правилно ли разбрах?

Публикувано:
5 minutes ago, vino4erpec said:

@stanimir, благодаря за отговора! Планирах в Дубай да пътуваме с еднодневни билети заредени на Red ticket. В такъв случай няма как да хванем Е102 и остават като опция само шатълите, като си купим билети на място, правилно ли разбрах?

Просто трябва да имаш наличност в Nol картата достатъчна за билета до Абу Даби.Може да си заредиш на метростанцията на Ibn Batuta преди да се качиш на автобуса.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Tesh каза:

Все още ли за кацащите за първи път на летището в Абу Даби е необходимо да минават през ръчната проверка на паспорта, на която почти винаги има  ужасно дълга опашка , особенно късно вечер , когато и каца Wizza  от България ?

Ние кацнахме за първи път преди месец и поради това, че не прочете новите ни паспорти ни насочи към гише. поради късния и допълнително закъснял с още 2 часа полет в 2:30 през нощта гишета бяха почти празни. По мое наблюдение имаше хора от нашия полет, чиито паспорти минаха на електронния четец.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 13.01.2025 г. в 5:35, Дани Магелани каза:

Никъде не прочетох такъв съвет и за нова го давам.

Не ползвайте в ОАЕ Убер, ползвайте такси!

За отиването от хотела ми до Абу Даби Лувър платих 61 лв., за връщане 65 лв.

Ползвах го от гледна точка на сигурност, но се оказа соленичко.

Ние използваме Careem и сме много доволни. Един път след аквапарка на Атлантис имаше на място опашка за таксита, през приложението нямаше налични коли и ползвахме Uber. Когато дойде колата шофьора ни обясни, че му се е развалил брояча и ще ни закара за сумата, която ни излиза в приложението, но да откажем поръчката. Когато стигнахме Марината той поиска 3 пъти по-висока цена при, което ние отказахме да платим, но той настояваше, че имало трафик и тн.... В момента в който му казах : Добре, ще извикам полиция и ако е редно ще ви платя тази сума . Той отвори едни големи очи и каза да платим първоначалната цена и не иска нищо повече 😉

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Някой да е пътувам скоро с полетите, които кацат в 00:55. Дали е възможно да се хване шатъла в 01:30 или е много малко времето и за емиграционни и за багаж...? може би ако малко подрани полета и няма много хора... или е невъзможно?

Публикувано:
преди 12 минути , Pepi Popova каза:

Някой да е пътувам скоро с полетите, които кацат в 00:55. Дали е възможно да се хване шатъла в 01:30 или е много малко времето и за емиграционни и за багаж...? може би ако малко подрани полета и няма много хора... или е невъзможно?

Предстои ми след 4 седмици. Мисля си за хотел на летището. На другия ден се лети до Сокотра.

Публикувано:

И аз отивам след 4 седмици на 20ти и ще съм с майка ми. Хем не искам да я подмятам по нощите, хем не ми се буква толкова скъп трансфер... а хотела вече съм го запазила и хванах добра цена и не си струва да го променям. Ако някой ще пътува тогава и има желание да се комбинираме може да драсне ☺️

Публикувано:

На 27 февруари летя заедно с още една дама. Хотел още не сме резервирали. На връщане също ще имаме нощувка в Абу Даби.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Pepi Popova каза:

Поправям се. От Абу Даби от летището тръгват на всеки кръгъл час. Нещо съм се заблудила. Не би трябвало да е проблем значи са се хване този в 02:00.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, Pepi Popova каза:

Не разчитай. Много голямо е забавянето на граничния контрол. Излизаш през изход 7 или 8 като преди това минаваш през гишето за билет за Дубай за 35 пари. Слагат ти час на билета. Може с карта да се плати. Автобусът е зелен.

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой да е ходил до Al Ain на еднодневен трип от Дубай?
Какви са ви впечатленията, заслужава ли си и с какво отидохте до там, как го организирахте да посетите основните места там?

Публикувано:
преди 5 часа, lio каза:

Някой да е ходил до Al Ain на еднодневен трип от Дубай?
Какви са ви впечатленията, заслужава ли си и с какво отидохте до там, как го организирахте да посетите основните места там?

Ходих на еднодневна екскурзия в Шарджа, съседно на Дубай емирство. Посетих 3 много интересни музеи плюс Синия сук. Заслужава си.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте,

Според вас рано ли е от сега да резервирам мястото за настаняване за почивката ни в Дубай по време на коледните празници? Струва ми се, че много от местата не са си отворили календара за тогава, но все пак ми е интересно да видя и вашето мнение. Също така, като направих сравнение на цените за март и за декември...през декември са около три пъти по-скъпи местата за настаняване и много хотели не излизат налични за тогава.

Публикувано:

мене ако питаш е нормално около Коледа да са по-скъпи, отколкото март. Ако имам полетите вече, бих резервирал, но с право на отмяна и ако нещо друго излезе ще сменя

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

мене ако питаш е нормално около Коледа да са по-скъпи, отколкото март. Ако имам полетите вече, бих резервирал, но с право на отмяна и ако нещо друго излезе ще сменя

Да, и аз така мисля да направя и се надявам да излезе нещо по-добро.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Здравейте, да споделя някои неща, които може да са полезни. 1. Относно интернета и работата на приложенията Viber, WhatsApp, Messenger. На летището в Абу Даби не раздават физически сим карти , а на всяко гише за паспортен контрол има залепени огромни реклами с QR код за изтегляне на безплатна туристическа eSIM. Това което установихме, че на телефоните на , които имахме инсталирани eSIM от Airalo без проблем можехме да водим разговори през всички горе посочени приложения, а когато преминехме на wi-fi и на телефона с безплатната туристическа eSIM разговорите бяха блокирани. 2. Относно признаването на българските шофьорски книжки. Тъй като не намерих еднозначен отговор на този въпрос, въпреки че писах и мейл на офиса на EUROPCAR - не ми отговориха. Затова решихме да извадим международна книжка от СБА за да ни е спокойно. Оказа се, че няма нужда.Правят проблем ако сте примерно с български паспорт, а шофьорската книжка  е издадена от друга държава. 3. Относно паркирането на тяхната “синя зона” в Дубай. Ползвахме приложението на RTA Dubai, където много лесно през Apple Pay пращахме.

Редактирано от Radost1
  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, lio каза:

Къде си обменяте дирхами най-изгодно?

кеш

В България.

В никакъв случай на летище Абу Даби, преди излизане. За 100 евро получаваш 326 дирхама.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, lio каза:

кеш

Аз съм сменял в Дубай мол в началото на влизане там са без комисионна има чейндж другаде не съм. Ако ще сменяте си носете долари от България защото те са вързани с долара или от България направо си вземете дирхами разлика почти няма някакви стотинки до левче-два макс освен ако няма да сменяте 5к за да има разлика.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 4.02.2025 г. в 19:43, lio каза:

кеш

В чейндж бюрата Al Ansari. Има ги и в Абу Даби, и в Дубай. 3,64-3,65 дават за 1$. Официалният курс е 3,67 AED за 1$.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, ще бъдем в Дубай по време на Рамадан 28.03.-31.03. долу горе се ориентирах за шатъли и автобуси от Абу Даби до Дубай благодарение на Дани Магелани. Прочетох, че на 30.03. от 22ч. ще има фойерверки на Бурж Халифа, ако правилно съм разбрала. Дали има друго нещо, с което да се съобразя освен храненето в определени места. Искам да посетим и палмата 😉.

Публикувано:

Само да напомня ако сте забравили - на много места ако има рожденник е безплатно, някъде иска предварителна резервация.

https://www.gulfbuzz.com/free-gifts-on-your-birthday-in-dubai/#:~:text=Wagamama&text=On your birthday%2C receive a,with other offers or discounts.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Въпрос за джамията в Абу Даби.  Искам да си направя безплатна резервация за посещението й.  Но от 20-тина дни не мога да отворя сайта им.  Преди това си влизах всеки ден, но сега - Йок.  Някой може ли да провери как е при него и от къде се резервира, ако нещо греша....

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.