Фил Публикувано: 1 октомври, 2013 Публикувано: 1 октомври, 2013 (редактирано) А външната какво да я изцапа, облаците ли? И хората си нямат работа, та почистват "от облаците" Редактирано 1 октомври, 2013 от Фичо
Polina Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 Айде, след домосед и аз скромничко да пристъпя. Над Дортмунд - 28.09.2013 3
Childish Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 А аз да попитам: как правите снимки при излитане и кацане, след като учтиво ви молят да изключите всички уреди на батерии
Meidj Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 (редактирано) А аз да попитам: как правите снимки при излитане и кацане, след като учтиво ви молят да изключите всички уреди на батерии Правиме се, че не сме разбрали Редактирано 18 октомври, 2013 от Meidj 3
neuromancer Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 Или снимаме без батерии (че и на филм даже). А по принцип фотоапарата не излъчва нищо, така че нищо му няма на самолета.
wilks Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 (редактирано) А аз да попитам: как правите снимки при излитане и кацане, след като учтиво ви молят да изключите всички уреди на батерии Не само снимаме, ами даже редовно и клипове правим на отлепянето и приземяването Не става въпрос за всякакви уреди с батерии, стюардесите ни приканват да изключим телефони, лаптопи, таблети, т.е. всички онези уреди, които могат да излъчват електровълни. Съображението е, че дори и на flight mode режим, пак има теоретична вероятност да окажат влияние на чувствителната електроника на самолета. Обикновените фотокамери не излъчват никакви вълни, затова е безопасно снимането с тях по време на полет. хайде малко от мен: този ефект все го забравям как се казваше - с отражението на самолета при плътни облаци но да се похваля и аз, че съм го хванал, и го имам в колекцията Валенсия - L 'Oceanografic, Museo de las Siencias и Palau de les Arts от въздуха и геометричните улици на града това не знам къде е точно, но е много яко (бреговете на Северна Испания) като на google satellite - Средиземноморското крайбрежие на Испания (или Южна Франция) Редактирано 18 октомври, 2013 от wilks 8
jennie Публикувано: 18 октомври, 2013 Публикувано: 18 октомври, 2013 Берлин малко преди кацане на "Шьонефелд". Мисля, и други хора от форума могат да се похвалят с подобен кадър, най-вероятно с много по-добро качество, но се възползвам да си постна моя докато не са ме изпреварили. ;-) 8
jennie Публикувано: 19 октомври, 2013 Публикувано: 19 октомври, 2013 (редактирано) Ох, нямам обяснение защо съм написала "Шьонефелд", освен че много ми се спеше снощи... Снимката е от "Тегел", терминал C, полет на Bulgaria Air с един от новите Embraer-и. (Супер веселият пилот каза в началото на полета: "Добре дошли на борда на чисто новия ни Embraer."). За мястото може и да те подведа, но мисля, че е А наистина. По-големите експерти по тези въпроси тук сигурно могат да помислят по темата и да кажат със сигурност. Редактирано 19 октомври, 2013 от jennie
wilks Публикувано: 19 октомври, 2013 Публикувано: 19 октомври, 2013 Това от място А ли е? Снимката е от "Тегел", За мястото може и да те подведа, но мисля, че е А наистина. По-големите експерти по тези въпроси тук сигурно могат да помислят по темата и да кажат със сигурност. 100% е място А. Винаги, когато излитам от София, избирам място А, освен когато летя до Испания. Това лято два пъти летях до Тегел, а и миналите години, и гледката е точно същата. За съжаление имам само видео със същия изглед. Мога да направя скрийн шот с видеото на пауза на монитора, но качеството няма да е добро. От София до Шонефелд не съм летял до сега, предстои след няколко седмици, но предполагам самолета няма да минава пак над част от Берлин, или поне не над тази част, при положение че летището е на югоизток и по-отдалечено от града, а Тегел на северозапад.
Еmilia Публикувано: 19 октомври, 2013 Публикувано: 19 октомври, 2013 100% е място А. Винаги, когато излитам от София, избирам място А, освен когато летя до Испания. Това лято два пъти летях до Тегел, а и миналите години, и гледката е точно същата. За съжаление имам само видео със същия изглед. Мога да направя скрийн шот с видеото на пауза на монитора, но качеството няма да е добро. От София до Шонефелд не съм летял до сега, предстои след няколко седмици, но предполагам самолета няма да минава пак над част от Берлин, или поне не над тази част, при положение че летището е на югоизток и по-отдалечено от града, а Тегел на северозапад. Да, ако летището е Тегел, мястото е А, а вятъра - западен. Аз имам кацане прези три години на същото летище, но при източен вятър и бях на място F. Докато пък тази година през май вятърът пак беше западен, а аз - отново на място F. Защо не качиш цялото видео някъде?
jennie Публикувано: 19 октомври, 2013 Публикувано: 19 октомври, 2013 (редактирано) Малко офф топик - точно на при този полет при check-in-а в София по неизвестна причина на мен и мъжа ми не ни дадоха места едно до друго, въпреки че отидохме заедно до гишето, подадохме си заедно документите, изобщо не бяхме дошли 10 минути преди края или нещо такова, а отгоре на всичкото и местата са двойки, а не тройки в тези самолети... Страхотно се ядосах, че когато попитахме, служителката каза, че не "била обърнала внимание", ако това изобщо е възможно обяснение. Вътре в самолета се поразместихме малко по тази причина и накрая аз се озовах на това чудесно място без то да е мое. И този ред на мисли (малко глупав въпрос) - как си избирате места (в случай, че няма online или self check-in на летището)? Съобразяват ли се служителите, ако помолите специално за А или F? Може аз да имам кофти късмет, но според него не се съобразяват изобщо. Редактирано 19 октомври, 2013 от jennie
Oshko Публикувано: 19 октомври, 2013 Публикувано: 19 октомври, 2013 (редактирано) Хич не се съобразяват, прехвърлят си само топката. Имал съм дори случай с децата да не са до мен, което по всички политики не е допустимо, обаче ходи се оплачи на арменския поп. И от тогава си гледам да си буквам през сайтове/авиокомпании, които позволяват да си избереш места. Като цяла нещата са много недоизкусурени с местата, много странни примери имам, но да не разводнявам темата. Редактирано 19 октомври, 2013 от Oshko
Еmilia Публикувано: 20 октомври, 2013 Публикувано: 20 октомври, 2013 На мен никога не са ми отказвали място до прозореца, от която страна искам и в опашката. Даже Луфти са правили и невъзможното да ми дадат такова. Естествено, като е в последния момент, нямам 1000 претенции, а само една - да е до прозореца, ако ще и да не е в опашката или слънцето да ми блести в очите. Между другото, изборът ми на A или F е съобразен само със слънцето, но пък заради това понякога изпускам убийствени изгреви или залези.
Adinko Публикувано: 20 октомври, 2013 Публикувано: 20 октомври, 2013 И при мен са се съобразявали с желанията ми, когато е било възможно. Window seat, aft.
akair Публикувано: 23 февруари, 2014 Публикувано: 23 февруари, 2014 Шоколад от Луфти и на борда на 777-200 на Юнайтед. По едно време IFE-то заби и влезе в циклични рестарти...
Elena_el Публикувано: 23 февруари, 2014 Публикувано: 23 февруари, 2014 (редактирано) Да гласуваме за най-добрият кадър "земля в иллюминаторе"! Висока оценка за отличникът, сред много големи професионалисти! Редактирано 23 февруари, 2014 от Elena_el
Mary Публикувано: 23 февруари, 2014 Публикувано: 23 февруари, 2014 И аз обичам да стоя до прозореца и да снимам също. Далеч съм от майсторството на вашитете снимки, но ще се включа със снимки. Само да попитам с каква резолюция могат/трябва да бъдат снимките?
Георги Публикувано: 23 февруари, 2014 Автор Публикувано: 23 февруари, 2014 И аз обичам да стоя до прозореца и да снимам също. Далеч съм от майсторството на вашитете снимки, но ще се включа със снимки. Само да попитам с каква резолюция могат/трябва да бъдат снимките? Абсолютно без претенции, както ти е най-удобно
Mary Публикувано: 23 февруари, 2014 Публикувано: 23 февруари, 2014 Прочетох за качването на снимки - ширина 1025мр, но дали не е голяма? Хайде да пробвам. 12
Mary Публикувано: 24 февруари, 2014 Публикувано: 24 февруари, 2014 (редактирано) Ето още малко снимки. Тези са от полет София-Тревизо през 2012г. Редактирано 24 февруари, 2014 от Mary 13
Mary Публикувано: 24 февруари, 2014 Публикувано: 24 февруари, 2014 Продължавам с още няколко по-интересни от същия полет. 10
Mary Публикувано: 25 февруари, 2014 Публикувано: 25 февруари, 2014 (редактирано) Хайде и днес да се разпиша тук с една снимка от въздуха на нощен Истанбул - вижда се европейската част на града. Редактирано 25 февруари, 2014 от Mary 11
Георги Публикувано: 25 февруари, 2014 Автор Публикувано: 25 февруари, 2014 Хайде и днес да се разпиша тук с една снимка от въздуха на нощен Истанбул - вижда се европейската част на града. Не знам от какво се притесняваше въобще, давай още-още-още 3
Фил Публикувано: 25 февруари, 2014 Публикувано: 25 февруари, 2014 (редактирано) Хайде и днес да се разпиша тук с една снимка от въздуха на нощен Истанбул - вижда се европейската част на града. Браво! Как ги правите тия нощни снимки от прозореца не знам, при мен винаги става мазало ... Редактирано 25 февруари, 2014 от Фичо 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега