Прескочи до съдържание

А с какви обувки пътувате?


Препоръчани мнения

Има доста мнения за техника, куфари и раници, а не е коментиран един от най-важните аспекти на един турист/пътешественик - обувките.

 

Аз съм човек, който ходи много пеша и за мен удобството на краката е на първо място, особено при пътувания в чужбина, където се оползотворява всеки свободен момент и съответно това е един от най-важните ми избори за пътуване.

 

С какви обувки предпочитате да пътувате спрямо стила и начина ви на пътуване?

 

Предпочитате туристически обувки като универсално решение или ги ползвате само за планини и трекинг?

Маратонки?

Нормални, ежедневни обувки?

 

Имате ли марки и модели, които искате да похвалите и всичко останало по темата.

Връзка към мнение

Зависи за къде пътувам, с каква цел пътувам и кога пътувам...

 

В ежедневието си нямам възможност да нося спортни обувки и затова много обичам да пътувам с маратонки. Имам и зимни, имам и летни. За пътуването в ЮИ Азия тази година обаче специално си купих едни сандали Dockers. Любопитно е, че ги купих от Мюнхен, а са произведени в Камбоджа към която се бях запътил. Специално търсих модел затворен отпред, че Подполковника ме беше наплашил с прахоляк по онези места...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Рано или късно ще стигнем и до бельото.

 

П.С. Не се сдържах , извинете ме :)

Пътувам с утъпкани маратонки и вече не нося резервни. Ако се наложи купувам на място.

  • Харесвам 16
Връзка към мнение

Разчитам на маратонки 5.10, известни са с нехлъзгащите си подметки. За Норвегия си купих най-новия модел с гортекс. Още ме боли като се сетя за цената, но наистина са ми ценни за местата, на които ходя.

П.П. Бельо нося. :)

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Аз винаги взимам един резервен чифт, карам на удобни спортни обувки и кецове Camper, Clarks и подобни. Ходя по цял ден, където и да съм и държа много на удобстовто. От години не нося маратонки, а преди им бях голям фен.

Връзка към мнение

:)

 

На мен любимите ми маратонки за пътуване са Nike Air Max 90, като съм доволен и от удобство и от здравина. С тях съм правил и 25+ километрови разходки по твърда настилка, без да имам особени проблеми след това с краката.

 

В Лисабон бях с New Balance 574, които са като цяло удобни, но имах забележка за стабилността им на мокрите тротоари. И май ще се върна към Nike.

 

За планина, Исландия и т.н. разчитам на туристически обувки Bestard - Goretex, подметка Vibram и т.н.

 

За планинско бягане или крос кънтри - New Balance XC700

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Заради проблеми с единия крак,а и най-вече с килограмите,винаги със спортни обувки.

Зимни North face Gore-tex.

Летни обикновено Salomon,тази година съм на Asics Gel-Nimbus 18.Засега съм доволен,но не мисля,че ще изкарат колкото Salomon.

Минах от Salomon на Asics заради подметките,които са доста хлъзгави на мокър асфалт.

Мисля да пробвам и La Sportiva (даже дъщеря ми ми купи,но се оказа,че номерата им са много омалени и ги върна) и Salewa.

Приятели носят Scarpa и са доволни,но тези които съм мерил са ми много дървени.

Иначе за шофиране Crocs.Също имам и един чифт джапанки на Crocs,които вече сдават багажа,но никъде не съм виждал подобни,за да ги сменя.

Връзка към мнение

За екскурзии залагам на Geox и за мен и за детето, маратонки не обичам да нося, затова съм с балеринки или сандали (ако е студено, боти, ботуши) но задължително са Geox, защото са ми най-удобни за дълго ходене. 

............... сега ли да кажа за бельото или да чакам някой да пусне отделна тема  :lol:  :lol:  :lol:  :rolleyes:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За ежедневно ходене ползвам тези:

post-1766-0-95932400-1472152119_thumb.jpg

Пума Триномик, най-обикнoвенни, обаче зверски удобни! Особено в комбинация с едни определени чорапи - ходенето е удоволствие! Даже зимата се наложи веднъж да бъда с тях в София, която беше затрупана със сняг (нищо такова на морето), и се държаха много добре докато не затънах в една локва камуфлажна киша - но пък съхнат много бързо!

 

За преходи по неравен терен, аз като пълен аматьор и нищо не разбиращ, си взех тези:

post-1766-0-05688500-1472152494_thumb.jpg post-1766-0-63151300-1472152494_thumb.jpg

Просто много ми допаднаха като дизайн, а Gore-Tex мембраната ги правеше и много практични. В началото ми бяха малко големи, но сега са "тамън" :) Подметката наистина няма грешка - не се хлъзга и задържа много добре (тествани по различни хълмове и чукари, за последен път - в Пирин миналата седмица). Обаче какво беше разочарованието ми, когато докато си вървях в един голям дъжд и доволен от хубавите си обувки минавах през всяка локва на пътя - в един момент усетих мокрота! Оказва се, че Gore-Tex-а е само водоустойчива, но не водонепропусклива мембрана :)

Връзка към мнение

Когато пътувам съм един луд, неуморен кон. В някой от дните понавъртам 20 километра. Маратонки или спортни обувки-Еcco,New balance и Air max. Номера на серии не мога да цитирам, по цвят си ги избирам :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Хах, аз си взимам от Лидл като пуснат някакви туристически маратонки. Суперудобни са, леки, с мека, но стабилна подметка и се справят, както с равен така и с пресечен терен. Сега си взех едни преди месец и нещо, отново много удобни от там. Водят се за тичане, но аз естествено си ги ползвам и за излизане по града. Е веднъж гоних някакъв трамвай и осъзнах, че наистина тичам доста леко с тях, но това няма да ме накара да стана по-спортно активен  :lol: Кривит мисля че се води марката и си е някаква на Лидл за спортни дрехи, обувки и такива неща. Е разбира се, когато ходя на училище трябва да съм с някакви поне спортно-елегантни обувки и тях ги ползвам, ако пътувам някъде по работа или по градове, за не много големи и изтощителни преходи. 

И сега идва най-скандалната част. Преди две години, когато отивахме в Шри Ланка си бях със старите маратонки от Лидл(тогава не бяха много стари де) и нямах дори джапанки за плаж, за баня и за всичките жеги там. Та от първия пазар си взех джапанки тип прашки за около 5 лева. Тези джапанки така ми лепнаха по крака, че дори на Еверест бих се качил с тях. Ползвах ги да се катеря по разни скали, да обикалям цял ден. Водих ги и до Мароко и там ги ползвах в различни условия. Даже като показвах снимки на учениците, ми се смяха на джапанките,  но са култови. Имам чувството, че са ми излети по крака. 

Та така, според случая и условията различно. 

  • Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Май повечето носите планински и туристически  обувки.

 

Аз нося такива самно по разни дълги преходи из планини, пробвал съм различни марки, но повечето не са ми много удобни.

 

Сега имам едни Berghaus, които са ми много удобни. Много удобни ми се струват от пробите из магазините La Sportiva, а преди няколко дни бях много силно изкушен от едно голямо намаление на едни Garmont enduro, но се овладях.

За сметка на това, с мен беше един приятел от България и отнесе тези Garmont и още 2 чифта Salomon.


За удобни обувки има една марка, която е страшно удобна, мотот им е "твойте обувки за път", но моделите са доста грозни.

24hrs

Все още не мога да се престраша да си купя от тях.

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

И аз съм с Nike на повечето пътувания, удобни са ми и нямам проблеми. 

 

За зимата - Timberland, които топлят супер много, но оказват влияние на километража, може би тежат 2кг  :lol:

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Пътувам с високи туристически обувки Quechua - на Decathlon марката. Малко са тежички, ама и аз съм тежичък и искам да ми е осигурен глезена, че при тия килограми дето ги имам всяко стъпване на криво може да доведе до неприятна контузия.

 

Обувките са супер яки, не се изтърбушват както се случва с повечето други обувки като ги понося месец-два. Само дето подметката им се изтърква за около две години :) .

 

Ежедневно ползвам и ниския им модел. Не са маратонки, но са много удобни. Само дето имат някакви гадни синтетични връзки, които се развързват много лесно.

Връзка към мнение

Зимно време - сlarks, туристически. Естествена кожа. Лятно време - kurt geiger. Предпочитам велур. 

Винаги вземам един резервен чифт. Не мога да си представя ако нещо стане с основните на какви ще попадна - като цена и качество и как ще ходя с тях ако са неудобни.

Връзка към мнение

Основно с тези: Rieker® Anti-Stress Walking Shoes - боти, ботуши, сандали и обувки.

От спортните ползвам сандали и спортни обувки на Mephisto и  Keen.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към мнение

Аз, по принцип, обикалям само "цивилизовани места". :) По планини не се катеря. Обещал съм на жена ми да стигнем някой ден до рилските езера - някой ден...

 

Почти винаги пътувам с един от тези три модела на GEOX: (според сезона)

post-3709-0-53290200-1472202437.png

post-3709-0-35111900-1472202437_thumb.jpg

post-3709-0-23151300-1472202437.jpg

 

И трите типа обувки са ми супер удобни. Спомням си по Барселона и Лондон сме извървявали пеша 10-15 км. на ден и не съм имал никакви забележки.

Лошото е, че на средния модел подметката се изтърка и сега вече не мога да намеря почти същите. Купих си от Испания подобни (за всеки случай) , но още не съм ги сериозно тествал. ... не съм оптимист.

 

 

Подготвям се и за догодина, март - Исландия.

Преди 2-3 седмици имаше едни туристически, цели обувки в Lidl - 45 лв. Взехме си по един чифт с жена ми.

А днес ще ходим да си купим якета The North Face (пак за Исландия)  - някакво намаление - по 140-150 лв. 15000 воден стълб и толкова дишащи. Нищо не разбирам, но синовете ми казаха - ОК са.

Връзка към мнение

Подготвям се и за догодина, март - Исландия.

Преди 2-3 седмици имаше едни туристически, цели обувки в Lidl - 45 лв. Взехме си по един чифт с жена ми.

А днес ще ходим да си купим якета The North Face (пак за Исландия)  - някакво намаление - по 140-150 лв. 15000 воден стълб и толкова дишащи. Нищо не разбирам, но синовете ми казаха - ОК са.

Ние носим якета на Helly Hansen, разгледай в Спортдирект, според мен са по- добро от всичко, което сме имали преди :)

Имат чудесно термобельо, всякакви одежди и обувьи ;) за студено и влажно. Хем си леко облечен, хем ти е топло. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

А днес ще ходим да си купим якета The North Face (пак за Исландия)  - някакво намаление - по 140-150 лв. 

Направо за без пари ми се струват, специално North Face държат цена дори и на намаление тук в UK.

 

Аз си имам едни верни спътници Kangaroos Travel shoes вече 7 години и не са мръднали, купих си  ги от Варна и почти навсякъде са с мен. Подобни са като тези на снимката само.че по стар модел.

post-2133-0-48381500-1472205290_thumb.jpg

 

Иначе зимни в момента имам на Trespass, но като цяло като си търся обувки едни от важните неща за мен са да са водоустойчиви, дишащи и със съпорт на глезена.

 

Иначе за маратонки съм фен на Puma и Reebok

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Направо за без пари ми се струват, специално North Face държат цена дори и на намаление тук в UK.

 

...

 

Ако привечер якетата са свършили - ще искам log файла от Георги и ще държа лично отговорен всеки, който е влизал в тази тема. :lol:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Предпочитам туристически обувки , лятото с  Merrel -Waterpro Maipo , а пролетно/есенно  с Colombia.

Редактирано от tom777
Връзка към мнение

Ако привечер якетата са свършили - ще искам log файла от Георги и ще държа лично отговорен всеки, който е влизал в тази тема. :lol:

 

Тя промоцията я има от поне две седмици, аз лично вече напазарувах през уикенда, затова искам предварително да заявя невинност.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз съм голям фен на Rieker, с тях се чувствам най-удобно. Geox също ме кефят, но не стават за дъжд, а никога не се знае дали няма да те изненада.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.