Argentique Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 Четох предложенията в някаква публикация във Фейса и се смях, защото повечето бяха далеч от реалността. То и аз искам всеки ден полети до Порто и някоя интересна Испания, ама няма. 😄 Единственото, което може да се пълни, са емигрантските линии със сериозно затоварване - ОК, Германия и донякъде Айндховен и Шарлероа (има доста мургави сънародници там). Тази Братислава много, много ме съмнява да изкара дълго. MXP в началото от мерак ще има някакви пътници заради удобните сравнително уикенд часове. 3
Hakkâri Spor Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 Един до Швеция да пуснат, няма да е зле 😄 Ще пътуваме до Крумово, за да летим до Стокхолм Арланда... примерно. Доста е популистко и нереалистично всичко. То хората, ако решаваха с анкетки... 3
Argentique Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 То няма читав обществен транспорт до летището, те се пънат за дестинации... Май последно някаква маршрутка гледах от автогара Юг за 10 лв билет. Представям си, ако кацне пълен самолет със словаци как ще ги возят. Не че ще има пълен самолет де. 2
adreno Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 преди 2 часа, stanimir каза: Популизъм.Все едно летище Пловдив е "Хийтроу" , та да е в позиция да подбира.Трябва да хвърлят шапки от радост за всеки пожелал да лети до там. Когато им субсидират линиите - що да не летят? преди 1 час, Argentique каза: Четох предложенията в някаква публикация във Фейса и се смях, защото повечето бяха далеч от реалността. То и аз искам всеки ден полети до Порто и някоя интересна Испания, ама няма. 😄 Единственото, което може да се пълни, са емигрантските линии със сериозно затоварване - ОК, Германия и донякъде Айндховен и Шарлероа (има доста мургави сънародници там). Тази Братислава много, много ме съмнява да изкара дълго. MXP в началото от мерак ще има някакви пътници заради удобните сравнително уикенд часове. Те дните и часовете са удобни не само на пловдивчани да ходят в Милано, ами и миланчани да идат до Пловдив. И без директни полети досега има италианци, също покрай индустрията в/около града има и немалко идващи по бизнес. Не вярвам избора на MXP пред BGY за летище да е направен случйно от Райън. За BTS не знам дали имам субсидия от българска страна, или само словаците дават. Принципно "специалитет" на MOL е да обяснява на всяка страна поотделно колко прекрасна би била линия XXX-YYY, а не ХХХ-ZZZ, защото в YYY му дават субсидия, а в ZZZ - не. Уиз не действат по-различно. 1
stanimir Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 Е , да. АКО дават субсидия.Тогаеа биха могли и до Тенерифе да пуснат, стига да е достатъчно висока 🙂 1
Георги Матеев Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 преди 15 минути , stanimir каза: Е , да. АКО дават субсидия.Тогаеа биха могли и до Тенерифе да пуснат, стига да е достатъчно висока 🙂 Ако пуснат Пловдив - Тенерифе зареждам пуканки и почвам да чета из фейса забавни коментари на завиждащо-наранени столичани 🙂 Но каквото и да говорим - PDV за съжаление винаги ще е в сянка поради прекалената си близост до SOF. 3 1
Argentique Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 Преди 1 час, adreno каза: ами и миланчани да идат до Пловдив. Засега интересът на миланчани не е толкова голям, ако се съди по цените. Малпенса-Пловдив-Малпенса за петък-неделя са поне наполовина в сравнение с посоката от Пловдив. Но нека се развиват нещата, аз съм за. преди 30 минути , Георги Матеев каза: PDV за съжаление винаги ще е в сянка поради прекалената си близост до SOF. Хем е близо, хем като тръгнеш да гониш самолети и да се прибираш по никое време с обществен транспорт, се оказва, че не е толкова близо. Особено ако човек опре до Бдж, които са майстори в изкривяването на времето и пространството. 😜 Според мен поне една лятна линия до някой немски град ще е добре да има. Доста приятели, живеещи в Германия, хич не се радват да летят до София през ваканцията и после да се прибират по родните места с обществен транспорт, с деца и багажи. А на някои родителите вече са възрастни, за да ги посрещат с коли. Когато и да съм се връщала от Кьолн, винаги в автобуса до Пловдив има хора от самолета. Ама мен никой не ме пита, затова пускат Братислава. 😃😛 3
stanimir Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 Разбира се , че ще е хубаво да има полети , но нека сме реалисти.С анкети едва ли нещо ще се промени , освен избирателите да помечтаят.Аз също бих летял от Пловдив по някоя желана линия ...Стокхолм Арланда или Тенерифе примерно 😁Не се оплаквайте , щото колкото пъти съм се качвал на късния автобус на Биомет София - Варна, винаги има хора идващи от летището .Тяхното вече е сериозен път. 2
jorocontrola Публикувано: 5 ноември, 2025 Публикувано: 5 ноември, 2025 преди 59 минути , Георги Матеев каза: Ако пуснат Пловдив - Тенерифе зареждам пуканки и почвам да чета из фейса забавни коментари на завиждащо-наранени столичани 🙂 По-далновидно е да пуснеш една маршрутка от София до летище Пловдив. Имаш няколко билета от мен само… 😉 4
Argentique Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Мине време и пак подхващат старата песен за свързване на летището с жп линията. За който не е бил - линията е наистина много близо и минава почти покрай оградата на летището. https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhelezoputna-liniya-shte-svurzhe-letishte-Plovdiv-s-Centralna-gara-2776558 Хареса ми "до 2032 г. аеропортът трябва да обслужва 11 редовни авиолинии". Кой е решил колко трябва и докога? 🤣 1
neuromancer Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 тя е близо, ама май беше от другата страна, не при терминала, та не е чак толкова лесно под 11 редовни линии аз разбирам 11 полета седмично, примерно 3 Милано, 2 Братислава... 🙂 1 1
stanimir Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Най-добре ще е като в Сърбия китайците да ни направят високоскоростна жп линия София - Пловдив и за 40-50 минути да се пътува между двата града с една единствена междинна спирка - летище "Васил Левски" Така хора ще могат да работят в София и да си живеят в Пловдив ...или обратното.Ще тръгне и туристически поток. Мечтая си 😁 1 3
Argentique Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 1 час, neuromancer каза: под 11 редовни линии аз разбирам 11 полета седмично, примерно 3 Милано, 2 Братислава... 🙂 E, то значи вече планът е преизпълнен, защото в момента само Уиз има 3 полета седмично до Братислава и 4 до Лутън. А Райън лети до Малпенса и 3 летища в OK. Даже ако някой се чуди за празниците за Братислава, има добри цени. Ако докарат дотогава. преди 1 час, neuromancer каза: тя е близо, ама май беше от другата страна, не при терминала, та не е чак толкова лесно От другата страна е, да. Но може да направят някаква междинна спирка на същестуващата линия до прелеза за колите, оттам е само 1.5 км пеш. 😄 По-евтино и много по-бързо ще им дойде да пуснат редовни и читави автобуси (не микробуси) според часовете на полетите. Пълно е с такива летища в Европа. И ако може да не са по 10 лв билетите, че е смешно с оглед цените на транспорта тук. Но с влак ще е доста по-евтино за пътуващите. Пловдив-Асеновград е 1.60 лв. 2
Ilian359 Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Линията до Асеновград няма отношение към бъдещата линия до летището. Проектът е за съвсем нов клон от гара Крумово на югоизток. 1
epetkov Публикувано: 8 ноември, 2025 Публикувано: 8 ноември, 2025 преди 13 часа, Ilian359 каза: Проектът е за съвсем нов клон от гара Крумово Именно за нов клон винаги са били разговорите:
epetkov Публикувано: 8 ноември, 2025 Публикувано: 8 ноември, 2025 Вестник Градът от 6ти март 2023 година дава точна карта.
Zaro Публикувано: 8 ноември, 2025 Публикувано: 8 ноември, 2025 преди 15 часа, Argentique каза: Даже ако някой се чуди за празниците за Братислава, има добри цени. Ако докарат дотогава Е, то е ясно, че се целят във Виена, не в Братислава. А и от там до Виена със сигурност се стига по-бързо, отколкото от Пловдив до София с обществен транспорт.
nevidima999 Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Здравейте , за първи път ще летя от летище Пловдив и искам да ви питам ,ако си само с ръчен багаж трябва ли да се минава през чекиране.За Англия с Уиз ще летя , ако има значение.
Magito Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Не съм летяла от летище Пловдив, но във Варна, ако имате бордна карта, не е необходимо да се минава през чекин. След секюрити има паспортен контрол за не шенгенски полети. Предполагам, че и в Пловдив е така.
searus Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 12 минути , nevidima999 каза: Здравейте , за първи път ще летя от летище Пловдив и искам да ви питам ,ако си само с ръчен багаж трябва ли да се минава през чекиране.За Англия с Уиз ще летя , ако има значение. Летището няма никакво значение, ако си се чекирал предварително, няма нужда да се минава през гише за ръчен багаж
epetkov Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 3 часа, searus каза: Летището няма никакво значение, Летището има значение! Във Варна с онлайн чекиране (само ръчен багаж), връщат да се получи бордна карта на чек ин гишето (Austrian).
Magito Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Може би и авиокомпанията има значение. Във Варна с полет на уиз не е необходимо да се ходи на гише. Нито за ЕС, нито за Англия.
tara Публикувано: 16 май Публикувано: 16 май За пръв път ще ползвам летище Пловдив и се чудя колко време преди полета да отида. С ръчен багаж съм.
Mamas Публикувано: 16 май Публикувано: 16 май Час преди полета е напълно достатъчно. Летището е като автогара. 3
Hakkâri Spor Публикувано: 15 юни Публикувано: 15 юни Сутринта са кацнали България еър от Порто и Луфтханза от Фридриxсxафен... ама AYJ на коя авиокомпания е от Берлин? А N551FR от Барселона?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега