Прескочи до съдържание

Последният филм, който гледах е...

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , Zaro каза:

Хайде да не слагаме нещата в калъпи. Поляризацията на мненията не означава, че филмът е хубав. Не означава и че е лош.

Аз обаче правя разлика между филм и кино.

Кико Азарян имаше един лаф за актьора в театъра - че му трябва една лампа, за да го виждат. Мисля, че и за киното може да се намери подобно определение.

Това ми е трезвата преценка - колкото повече странични визуални ефекти, несвързани с актьорската игра има, толкова по-малко е киното.

Филм може и да е. Хон Гил Дон също беше филм, сверенокорейски. Ама нямаше нищо общо с киното.

Не съм много съгласен. Да, прекаляването с визуални ефекти съсипва актьорската игра (тук се сещам например за Бързите и яростните, от които съм изтърпял май само един филм 🙂 ), но киното е нещо повече от театър (където съм съгласен, че талантът на един актьор и една лампа са достатъчни). За да разказва завладяващи истории, доброто кино понякога създава от нулата нови светове и немалко пъти в историята заслугата за това е била на революционни специални ефекти.

Публикувано:

Аз с интерес очаквам новия сезон на актуалните сериали как ще отреагират на промяната в политиката за "Diversity, Equity, Inclusion", която големите корпорации набързо отрекоха в рамките на броени седмици.В последните 2-3 години много качествени продукции станаха почти негледаеми.

• Харесвам 3
Публикувано:

аз пък този уикенд изгледах Hillbiy Elegy (Netflix) за Ванс и The Apprentice (Max), за  Тръмп 😅 доста обяснителни за корените на дереджето на текущия свят

от кинематографична гледна точка - силни роли на Глен Клоуз в единия и  Джереми Стронг в другия

честно казано, нямам никакво нетърпение да се появи филм и за третата откачалка, пък който ще да играе в него, стига ми и хартиената му биография

Публикувано:
преди 42 минути , stanimir каза:

Аз с интерес очаквам новия сезон на актуалните сериали как ще отреагират на промяната в политиката за "Diversity, Equity, Inclusion", която големите корпорации набързо отрекоха в рамките на броени седмици.В последните 2-3 години много качествени продукции станаха почти негледаеми.

Както в една от любимите ми сцени от "1984": когато ораторът громи на площада врага в реч и изведнъж му пъхнаха бележка, че врагът вече е съюзник и обратното, и той променя моментално речта и опорните точки в средата на изречението. И тълпата също бързо се преориентира ... 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 часа, Брани каза:

За да разказва завладяващи истории, доброто кино понякога създава от нулата нови светове и немалко пъти в историята заслугата за това е била на революционни специални ефекти

Така е, обаче цената която тряба да плати актьорът (или поне да е наясно, че трябва да я плаща) е, че образът на екрана не е вече само негово дело. Да дадеш награда на Деми Мур за актьорска игра на свръхгримиран и свръхкомпютърнообраборен образ е все едно да я дадеш на Чубака.

Публикувано:
преди 21 часа, stanimir каза:

Далеч не само сериалите ще "отреагират"... 🤣

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.