Duke Публикувано: 30 април Автор Публикувано: 30 април преди 52 минути , домосед каза: Действието в 55 минути епизод се развива в 55 минути, като камерата прехвърля елегантно към различни персонажи, действия и размени на реплики, които по съвпадение се случват последователно през този период. Следващият епизод не са непременно следващите 55 минути, но пак са 55 и пак са в реално време. Аз съм голям фен на стедикам още от "Сиянието" на Кубрик и винаги съм мечтал именно за филм заснет в един шот посредством стедикам. Ще трябва да гледам този сериал, макар, че тематиката въобще не ме влече...
antea Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април отлично ревю, @домосед, и много интересно наблюдение от последния ти пасаж, което чак сега ми изкристализира и на мен, едно такова смътно усещане, че нещо не е както баш имаш смътното очакване, и това прави още по-зловеща цялата ситуация заради кинематографичните похвати сериала ние го гледахме почти като омагьосани, просто изключваш, че това е кино и усещаш директно действителността, много ги бива англичаните в реалистичността (рядко срещано при американския тип кино, но се случва, последния пример, който се сещам - отново изцяло one shot заснемане е тази серия от сезона за братята Menendez), а и доста често ме побиваха тръпки, донякъде и от облекчение, че в семейството ни този етап на израстване е минал, и то направо безпроблемно, но неизбежно покрай гледането, дори и подсъзнателно, си направихме някаква преоценка колко неща сега можеха да бъдат объркани непоправимо, защото от далечината на времето успяхме да видим собствените си слабости като родители... поуки, поуки 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега