Прескочи до съдържание

Седмица в Япония, моят план


Roje

Препоръчани мнения

Конничи-уа :) 

Остават две седмици до пътуването ни до Италия, Япония и Испания. Първоначално пътуването бе една седмица и само до Япония. но след това се прибавиха три дни в Италия и още три дни в Испания и така се оказа, че то ще трае общо точно две седмици. Но сега е време е да премахнем и последната пречка преди пътуването. Да избистря с Ваша помощ програмата ни за Япония / другите две страни не ги мисля, те са си тук в Европа/. :)

Един от най-добрите режисьори на екшън филми Джон Ву / Лице назаем, Мисията невъзможна ІІ, Трудна мишена/ е един и от най-добрите режисьори на рекламни клипове.И според него направата на рекламен клип от 30 секунди е в пъти по-трудна задача от направата на игрален филм с продължителност 2 часа.

Правя това лирично отклонение, за да обоснова искането си за помощ от тези, които вече са били в Япония и могат да преценят добре кое е възможно и кое не в едно посещение на тази страна.

Трудното при нашето пътуване е това, че в Япония ще бъдем само 7 дни и нощи и за тези точно 170 часа искаме да видим колкото се може повече, без обаче това да се превърне в едно надпрепускване из градове и забележителности.

Единствената възможност това да се случи е максимално добрата подготовка и знания за страната и местата, които искаме да посетим и стегнатата програма. :)

В един от предишните постове в темата Цвете беше писала, че не ни е необходим пътеводител за Япония, направила си е свой. Това се опитах да направя и аз. Оказа се доста мащабен електронния ми пътеводител. 900 файла и 1,3 гигабайта информация. Ама нали са в електронен вариант няма какво да ни тежи :lol:

И като казах тежи ще пътуваме само с ръчен багаж. Два от полетите ни са с Уизеър и сме го събирали по техните мерки / с включен приорити бординг/. Една раница като голям ръчен багаж , която купих от Кабин макс специално за пътуването ни /имам поръчение от Цвете да я тествам как ще се държи и ако е добър резултата от теста да си купи и тя такава за НЗ/ и една раница за малък ръчен багаж.

Това е всичко за 14 дни пътуване. :lol:

Кацаме с полет от Болоня в Токио на 2 ноември в 9,25 часа. Имаме закупени JR pass-ове за 7 дни. Ще ги активираме на 3 ти, за да може последния ден на 9-ти сутринта да ги ползваме за пътуването ни от Йокохама до Нарита. Първоначално мислех да ги активираме още на пристигане, а последния ден от Йокохама да плащаме билетите, но няма смисъл да даваме с 2000 йени повече. Нарита експрес до Токио е 3000 йени, а от Йокохама 4000. Затова JR pass ще е от 3 до 9. Купуваме 72 часови карти- 1500 йени за всички метро линии.

Първите три нощувки на 3,4 и 5 са в този апартамент в Шинджуку Токио.

Ето и как съм подредил програмата ни:

2 ноември-

пристигане в 9,25часа. С Нарита експерс до Шинджуку. От гара Шинджуку до апартамента ни пеша през подземния изход към Кметството е 20 минути. Като по пътя разглеждаме Кметството, NS Building / обяд в някой от панорамните им ресторанти/ и се настаняваме около 14 часа. 

Целият следобед е отделен за обиколка на Шинджуку и Шибуя. Започнахме с разходка около Кметството продължаваме с разходка до Meiji Shrine-1,5 км.- 20мин. пеша от апартамента.

След посещението на храма от Kita-Sando Station се качваме на метрото до Шибуя. Вечерна разходка из Шибуя /кафе в Старбъкс/, кръстовището, Хачико и от там на метрото до Шинджуку за вечерно посещение на Кметството.

 

Това е за 2 ноември от 9,25 сутринта до 21 ч. /примерно/ вечерта. Дали е изпълнимо, може ли още нещо да се добави. Нещо бъркаме ли? Благодарение на предложенията Ви може тотално да променим програмата :) 

 

3 ноември - Национален празник на Япония

 

Отбелязвам, че е национален празник, за да се има предвид, може да е по-натоварено откъм хора.

Този ден е отделен за Никко. Активирали сме вече JR pass-а и имаме два варианта за пътуване от Шинджуку. Кой да изберем?

І-я до гара Токио и от там на шинкансена през Утсономия  до Никко. 

ІІ- я влак до Омия, от там до Утсономия и пак на шинкансена до Никко.

Обмислих този вариант, за да не минаваме през гара Токио и да се губим там :lol: По едно и също време 9,11часа ще пристигнем и с двата варианта в Никко.

Това което искаме да видим в Никко е: Rinnoji Temple, Toshogu Shrine, Shinkyo Bridge.

В 12,25 ч. трябва да сме приклчили с разглеждането и да сме се качили от гара Тобу Никко на влака за Касагое. Пристигаме в Касагое в 13 часа. Пеша 800м. -10 мин. до парка TOBU WORLD SQUARE, най-големият парк в света за макети в мащаб 1:25 на световно известни сгради. 102 от най-големите забележителности в света.

Влак обратно към Никко в 15,29ч. Пътуване за Токио в 16,41ч.

Пристигане на гара Токио в 18,36часа. Вечерна Гинза.

 

4ноември

 

В 8 часа към Асакуса. Накамисе и Сенсоджи до към 12 часа

Разходка около Сумида, Асахи. След това към Токио Скай Трий. Стискам палци да няма 100 човека да чакат на опашка за качване до върха на кулата. 

Около 15,30-16часа тръгване към Шимбаши и от там с монорелсовия влак към Одайба.

На Одайба до към 19,30- 20ч.

Прибиране в Шинджуку и с оедо метро линията до Рапонги за вечерно разглеждане.

 

5 ноември

 

Пътуване до Киото в 9,03 часа от гара Токио.

Пристигане в Киото в 12 часа. Разглеждане на гарата и посещение на информационния център. Настаняване в апартамента ни, намира се точно до  Yasaka Shrine в Гион.

От апартамента ни пеша до Кумидзиу дера- 1,5км. или с автобус, но само за една спирка от нашата. След храма разходка из Гион. По тясната улица с каменни стени- Ishibei-koji, разглеждаме храма до апартамента ни Ясака джинджа, продължаваме разходката по Ширакава дори, вечеря в Понточо и обратно към апартамента.

 

6 ноември

 

Най-натоварения ден :)

В 7,20 часа с шинкансен Хикари до Хирошима. Пристигане в 9.05 часа.

Тук имаме два варианта. Разчитам на Вашата помощ кой от тях да изберем.

Първият- качваме се на безплатния с джиер паса Hiroshima Sightseeing Loop Bus и разглеждане на Hiroshima's Peace Memorial Park. След което директно от Hiroshima's Peace Memorial Park с лодка до Мияджима (55 минути, 2000 йени на посока, 3600 йени отиване и връщане). 

Разглеждаме Червената тория и Itsukushima Shrine / няма как да пропуснем една от трите най-хубави японски гледки :) / и с ферибота към Хирошима.

Вторият вариант е пристигаме в Хирошима. Веднага към гара Miyajimaguchi, хващаме ферибота и към Мияджима. На връщане с директната лодка до Hiroshima's Peace Memorial Park, за да разгледаме там каквото можем и към гарата.

Кой вариант е за предпочитане първо Хирошима или първо Мияджима?

От гарата в един от двата часа 12,17ч. /пристигане 14ч/ или 13,56ч. /пристигане 14,54ч./ хващаме влака за Химеджи. Възможен ли е първия час или не??? Питам, за да зная дали да бързаме или не :) 

Ако пристигнем в Химеджи в 15 ч. гледаме до затварянето в 17ч. замъка и на влака до Осака.

Благодарение на Александра имаме чудесно описание как да стигнем до Умеда скай билдинг. Качване до плаващата градина и разглеждане на вечерна Осака, жалко че ще закъснеем за залеза... ама то пълно щастие няма...

Към 22ч. прибиране в Киото

 

7 ноември

 

Рано сутринта по случай празника на ВОСР по една водка за отскок- хахаха, шегувам се :lol:  :lol: 

Рано сутринта към 7 ч. тръгваме към гара Киото с автобус 206, че автобус№100 е за по-поспаливите туристи, тръгва чак след 8ч.

От гарата с влак до гара Инари. От там до Фушими Инари разбира се.  

Разглеждане до към 9,30-9,45 и към гара Инари, за да хванем в 10,25ч. влака за Нара. Пристигане в 11,20ч.

Ако Самурайка е свободна през този ден и има 30-40 мин. за нас среща с нея. В зависимост от времето и мястото на срещата ще редя и програмата. 

Тръгваме пеша към Todaiji така както Самурайка на няколко пъти е обяснила. Тръгваме по Санджо дори, к ато гледаме да не пропуснем магазинчето със сладкарите / гледах клипа, невероятни са/. не разбрах точно от коя страна е то, но ще питам. Минаваме покрай езерото Сарусава, качваме се по стълбичките към Kofukuji, пресичаме булеварда и стигаме до японската градина Yoshikien. Къде е обаче тук някъде музея със симулатора на земетресение?

Виждаме и него и към Todaiji. След като го разгледаме с автобуса към гарата.

От Нара пътуваме до Намба Нанкай в Осака, за да хванем от там 20 минутния Tombori River Cruise.

След круиза разглеждаме Dotonbori, Namla, Shinsaibashi и към 21-22ч. обратно към Киото.

 

8 ноември

 

Рано сутринта към 8 ч. напускаме апартамента и от гара Киото с автобуса до Златния павилион. Ще гледаме там да сме към 9 часа, преди да са дошли големите групи с туристи, да можем на спокойствие да го разгледаме. Не зная дали  час и половина е достатъчен, но ще гледаме да се вместим в това време.

След което в 11,33 /пристигане 13,52/ или 11,56 / пристигане 14,30/ хващаме шинкансен Хикари до Йокохама.

Йокохама изцяло я дължа на Цветето, за което безкрайно и благодаря.  Първоначално не влизаше в плановете ни, но благодарение на нейния разказ резервирахме техния хотел с убийствената гледка към Минато Мирай.

Настаняваме се в хотела. По едно питие на страхотната тераса и излизаме да разгледаме Минато Мирай, Ландмарк Тауър- качваме се на обсерваторията. Никаква прошка на високите сгради и панорами :) , разглеждане на трите кули и към острова на удоволствията с Виенското колело и увеселителния парк :P 

Вечеря на терасата, да се любуваме на нощната панорама на Йокохама с бутилка вино :) 

 

9 ноември

 

Последен ден на JR pass-а и последен полуден в Япония :(

Хващаме в 7,28ч. Нарита експрес за Нарита. Пристигаме в 9 часа. Полета ни е в 11,20ч. Надявам се да е достатъчно това време. Нямаме багаж за чекиране.

 

Ами това е май всичко.

Сега очаквам Вашите мнения и  предложения какво да сменим в програмата ни. какво да отпадне или какво да добавим.

И се извинявам за дългия пост на всички :)  Сумимасен :)

 

 

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Супер ти е програмата,макар и много натоварена.

На гара Токио няма да се загубите даже и да искате.Гарите са супер оправени.

Единсвено за Никко времето ми се струва супер недостатъчно.Ако не държиш много на Касагое го пропусни,а си остави повече време за Никко.

Хич да не видиш всичко не е проблем,снимки много.За мен Япония е повече за усещане отколкото за гледане,даже малкото видяни от нас храмове ми станаха еднотипни и повтарящи се.

В това е чара на Япония,че за всеки е различна.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря, Емо.  :)

Абсолютно си прав за усещането... и за храмовете. То затова и ако забелязваш такива няма много в пограмата ни. Един в Токио, два в Киото, един в Никко, един в Нара... При предишното ни ходене в Югоизточна Азия май се преситихме откъм храмове и сега не повече от 5 :)

На  tobu world square държим много, защото наистина е нещо, което ни интересува и искаме да видим. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хайде да се изкажа. Верно много напрегната програма.

Първия ден е ОК.

Втория ден. Шинкансените, с които се пътува към Никко тръгват от Токио и Уено. Препоръчвам за да спестите време от Шинджуко да вземете линията; минаваща напряко на Яманоте, мисля Чио се казваше. Денонощно на Шинджуко е фраш - това ни беше идеален вариант и то към 21ч. От Акихабара отивате на Уено и се качвате на шинкансена. Прекачване и после Никко лайн ( обикновен влак е!)

Третия ден е Ок.

Четвъртия ден мога да кажа само за Химеджи. 2 часа са достатъчни за Двореца и парка без отделната градина Конруконещосибеше.

Пети ден. В Нара вземете автобус с единичен билет. Паса не се избива. Като слезете на парка, заставаш с лице в посока Тодайджи, музея е в ляво по улицата. Аз бих пропуснала вечерните ви планове и бих изкарала максимално време в Нара. За нас това беше едно от най- ярките изживявания.

Шести ден. Златния павильон и за 30- 40 минути се гледа.

Генерална препоръка от опит: използвайте транспорт! И в Токио и в Киото. Разстоянията са огромни. Изтощително е. На място ще прецените дали ви е конфортно. Ако ви идва в повече, режете и забавяте темпото.

Редактирано от clete
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако аз трябваше да правя 30 секунден рекламен клип на Япония бих го направила така - Токио - заставаш в средата на мегаполиса, разперваш широко ръце, отваряш широко очи и почваш да попиваш - шумове, миризми, гледки, настроения. После отиваш в Киото, заставаш нейде из Гион и правиш същото. Като гледам София Копола има подобен подход и в двучаов филм  :)

 

Хубава е програмата Роже сан, много добре си подготвен.

За Нико както казва Цвете - по Чуо линията до Токио и тан ма шинкансена. До Омия е по-напряко, но е много по-приятно с шинкансен да се пътува. Да не забравиш да слезеш в подземния етаж на Умеда скай и да хапнеш окономияки там. И мен ми е жал за Нара, сега разбирам защо много хора не се впечатляват от нея - много набързо я минават. Поне след Тодайджи отидете нагоре по хълма до Нигатсудо - има страхотна гледка. Явно стария град ще го пропуснете, но няма време, разбирам. Сладкарите са от дясната страна, ще ги познаете по тълпата отпред. А след като се изкачите по стълбичките на Кофукуджи и тръгнете към Тодайджи инфоцентъра със симулатора е от ляво, модерна сграда с традиционно излъчване, има едно рогато монахче отпред (на нара маскота) Аз ако имам време ще се появя за малко. За Хирошима - може би Мияджима да направите първо, а после да преценявате според времето из Хирошима какво да видите.

 

Роже,

сега като се позамисля, може би е  по-добре да шкартираш корабчето по Доттомбори и от Нара да се качиш на Кинтецу линията (спестяваш и билетче за автобус, защото тя е близо до парка) и отиваш директно на Намба (Osaka Namba е името на гарата). Първо тази линия минава буквално през замъка Хейджо (ще ти е одясно) който се осветява нощем и е кразива гледка. После минава под планината и излиза откъм Осака отново с много впечатляваща гледка към нощния мегаполис от Ишикири. Изход номер 14 те отвежда направо на Доттомбори, много по-близо от Нанкай гарата. Струва 560 йени, но като спестиш от автобус и корабче - си на далавера. И е бързо и удобно. Минаваш си по целия канал и ...два вариянта - ако искаш хубав ресторант за по-специална вечеря препоръчвам Kouroan за около 40-50$ на човек вечеря с телешко, сашими, питиета и т.н. Препоръчвам сепарето с аквариума. Ако искате не чак толкова специално място - просто вървиш все направо покрай каната по Доттомбори и излизаш на красиво паркче с много приятно ресторантче. Само дано няма свадба.

Иначе самия канал на Доттомбори е реката Анкх, да си знаеш. :)  В редките случаи, в които Ханшин Тайгърс спечелят турнир феновете скачат вътре и излизат живи, но по чудо...С други думи не препоръчвам корабчето.

Весело!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз, естествено, на този етап съм само консуматор и чета и попивам знания от Самурайка и останалите магеланци посетили Япония. В същото време знам, че си опитен пътешественик и внимателно прецизираш плановете си. Така правя и аз, наричам го (сигурно погрешно) "перфекционизъм при осъществяване на поредното мечтано пътуване" и още, "любимата част от пътуването". И все пак, някак доста натоварена ми се вижда твоята програма. Предвиждаш 12-14 часови обиколки, включващи честа смяна на транспорт, градове и забележителности, в един и същи ден. Сигурен съм, че си взел предвид ефектът "натрупване на умора", както и не по-маловажния ефект "пренасищане". Не ме разбирай погрешно, това в никакъв случай не е форма на критика! Вътрешният ми глас говори, но от моя собствена гледна точка. Сигурно твоят стил на пътуване е различен...

 

Да използвам и да попитам за времето в периода между 9 и 17 април. Какво да очакваме като температури и валежи?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Дюк, правилно го наричаш "перфекционизъм", вие с Роже сан сте виртуози на детайла. Аз съм се убедила в това, че всеки си има стил на пътуване. На мен също би ми била тегава програмата на Роже (макар да разбирам максималистичния стремеж), но на мен ми стига да седна на някоя пейка и да зяпам хората.

 

За времето 9-17 април очаквайте два дъжда, слънце, малко вятър, нужда от яке, но не дебело както и по-леки вътрешни дрехи. Ако сте с чувствителни кожи и слънцезащитен крем е нужен. Общо взето - приятно за разходки.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Съгласен съм :)

Да помоля някой от модераторите да премести мненията от първият ми пост с програмата до сегашното мнение в нова тема. Аз няма как да го направя. А по-нататък като тръгнем ще отворя нова тема.

Докато пишех отговор в другата тема и нали пиша, спра, пак след час пиша все пак е работен ден :lol:  и Георги е преместил постовете в новата тема, за което му благодаря :)

Иначе Цлете е права за разстоянията и пешеходното им преминаване.

За нас няма опасност да се претоварим пеша, защото повече от 5-6 км. на ден не минаваме. Ненапразно купуваме винаги всички възможни пасове + тур. автобуси, защото може да е за една спирка ама се качваме. По-добре да платя, отколкото да се чувствам дискомфортно. :)

В Нара ще отидем нагоре по хълма до Нигатсудо щом е хубава панорамата, Самурайка сан :) 

Благодаря ти и за предложението за пътуване от Нара до Осака с Кинтецу линията. Нея ще използваме заради всички красоти, които описа, но може пак да се качим на лодките. Защо да изпускаме вечерната красота на Осака :)

Самурайка сан, с това си предложение автоматично удължи престоя ни в Нара поне до 17часа, за да може да се наслаждаваме на вечерните красоти по пътя, така както си ги описала :) Аригатоо годзаймас

До Нико ще отидем през Омия, независимо че няма да сме с шинкансен, заради ранното тръгване.

Ако пътуваме през гара Токио ще трябва да излезем от апартамента в 6 ч. сутринта, а през Омия в 6,30. Половин час рано сутринта си е половин час :lol:

За Хирошима ще направим както казва Самурайка сан. Първо Мияджима и след това за каквото остане време.

Дюк, благодаря за мнението ти. Няма пробеми да критикуваш, нали затова помествам програмата, за да може всеки като види нещо погрешно според него да го каже. :) 

Да, на първо четене програмата изглежда натоварена, но при по внимателен прочит ще се види, че не е точно така. Поне според мен.

Дори най-натоварения ден до Хирошима и обратно включва три четири обекта. 

Съобразявал съм се с препоръките на Самурайка и на ден са по три четири неща за разглеждане. Само този ден е повече пътуването- до Хирошима и обратно.

Да, прав си 14 часа на ден, но в тях се включват и обядите, вечерите. Остават 10 часа за почивка, което не е толкова лошо :) 

Вече споменах, че почти нямаме ходене пеша с изключение на разходките в Шинджуку и Гион. Но днес като ми остане време отново внимателно ще прегледам програмата, защото нищо чудно да се окаже, че ти си прав :) и може да е по-натоварена отколкото ми се иска. Оставил съм някои буфери за премахване :lol: които и да не видим няма да е фатално за градски туристи като нас...

А иначе Самурайка сан е абсолютно права, че най-добре е да застане човек в центъра на Токио или Киото, да разпери ръце и да вдишва уханията и да се наслаждава на излъчването на един град.

Но за съжаление това става в Европа. На глътки поемаме Италия, Франция, Испания. Ето при това пътуване ще имаме 2 пълни дни само в Болоня и три пълни дни само в Мадрид....

Няма как обаче да пътуваме 16 часа със самолет до другия край на света и да посетим само две три места, като не се знае кога пак ще ни се отдаде възможност да пътуваме до Япония.

rdd, благодаря, ще разгледаме гара Токио при прибирането ни от Гинза, или при пътуването ни до Киото :) 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Уау...  

Присъединявам се към Дюк, че ми се вижда супер натоварено, особено след толкова дълъг полет и смяна на време в деня на пристигането. Разбира се, всеки, особено пък опитен пътешественик като теб, си знае силите и възможностите. 

 

Весело пътуване ти желая, за мен Япония е любима дестинация. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ето че и Иса отбеляза, че програмата е натоварена :) .

След като трети човек го повтаря трябва да ми светне червената сигнална лампичка: сигурно сте прави :) .

Приемам, че сте прави и Ви моля за конкретни препоръки.

Примерно ден първи трябва да стане така и така. махаш ходенето до ..... , остава само .....

Май е по-добре да я обсъждаме по дни Така ще сме полезни и за останалите, които тепърва ще редят програмите си.Като обсъждайки я по дни е добре д знаем какво има и в следващите или предходните.

Чакам мненията Ви и забележките за ден първи. 

 

ДЕН ПЪРВИ

 

2 ноември-

пристигане в 9,25часа. Активиране на JR pass-a от следващия ден. Купуване на 72 часови карти за цялото метро.

С Нарита експерс до Шинджуку- купуваме си билети.

1. От гара Шинджуку до апартамента ни пеша през подземния изход към Кметството е 20-25 минути.

Като по пътя разглеждаме Кметството, NS Building / обяд в някой от панорамните им ресторанти/, каквото има още по пътя и се настаняваме около 14 часа. 

Целият следобед е отделен за обиколка на Шинджуку и Шибуя. Започнахме с разходка около Кметството
2. продължаваме с разходка до Meiji Shrine-1,5 км.- 20мин. пеша от апартамента.

След посещението на храма от Kita-Sando Station се качваме на метрото до Шибуя. 
3. 
Вечерна разходка из Шибуя /кафе в Старбъкс/, кръстовището, Хачико и от там на метрото до

4. Шинджуку за вечерно посещение на Кметството.

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Според мен, правилен подход да разглеждаме програмата ден по ден! Отново да си кажа, че моите мнения са по-скоро на база опит в пътешествията, а не на база опит с конкретната дестинация...

 

Нека започнем оттам, че настаняването ви в хотела ще се случи около 20.00 ч. българско време. Нямам идея доколко успявате да се наспите в самолет, нито пък по какъв начин ви действа джетлега. Просто подсказвам, че частта след настаняване в хотела през този ден, реално се случва по време на нощта в България...


Упс, моя грешка! Обърнал съм времената, съжалявам. Разликата е 6 часа напред, тоест, настаняването се в 08.00 ч. българско време. Ако липсва елемент "джетлег" и сте успели да се наспите в самолета, значи програмата е по-скоро изпълнима...


Но пък пристигате през нощта, което също следва да се съобрази...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, Дюк, прав си в сметките за времето :) . Но съм го съобразил.

Били сме в Югоизточна Азия вече.

Пристигали сме почти по същото време. В 6 сутринта местно време или 12 през нощта българско.

Беше в Сингапур. При тези красоти наоколо дори и за миг не сме помислили за сън.

Единствено дето се къпехме в инфинити басейна на Марина Бей Сандс  за освежаване. Вечерта си легнахме след 1ч. Преди това бяхме в казиното.

На сутринта в 7 бяхме отново на басейна.

И то при положение, че в самолета дремах за по час два.

Обслужването и кетаринга на Сингапурските авиолинии не те оставят да скучаеш дори през нощта с марковия алкохол, няколко страничното си меню за хапване и новите филмови заглавия :) М. за разлика от мен спа непробудно почти през цялото време :) .  Адреналинът при пътуванията особено при по-екзотични дестинации е много силен и те държи във форма :)

Ето всъщност какво съм написал в пътеписа си за тази част от пътуването и адаптацията към часовата разлика:

 

 

Престояхме  в казиното  един час и след като набързо разбрахме, че днес не е нашия ден за печалби побързахме да се отправим малко след 1 през нощта към стаята ни. 
От последния ни допир до легла бяха изминали близо 40часа. 
Бяхме станали от сън на 10 март сутринта в 7 в Истанбул, а излизайки от казиното в Марина Бей Сандс Сингапур бе 1ч. през нощта на 12 март. Затова е излишно да казвам, че съня набързо ни обгърна в прегръдката си, още повече, че на следващия ден отново ни очакваше чудото наречено 
Skypark на хотела.
След като бяхме разгледали почти всичко в комплекса предишния ден и нямаше къде повече да обикаляме в него си позволихме лукса от 7сутринта  до 12 наобед да мързелуваме блажено под синьото небе  на най-високия плаж в света и да се радваме на топлите слънчеви лъчи, които правеха магията, наречена Сингапур и Марина Бей Сандс още по-силна и пленителна

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

На Шимбаши преди да се качите на метрото, минете през хотел Конрад да видите часовника - много е забавно. Прилагам снимка. Също така може да обядвате в Асакуса, дори и да не сядате в ресторант, има много вкусна улична храна, особено едни топчета с пълнеж от кайма. Според мен е доста трудно да се прави точно планиране в Япония, защото има доста разсейващи забавности, дори само като се мотаеш по улиците, напр. бръснещ се в движение бързащ младеж. 

 

 

post-1418-0-41203800-1476465665_thumb.jpg

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Ushakal, много ти благодаря за хотел Конрад и часовника! :good:  Изглежда страхотно на снимката. Непременно ще се отбием да го видим.

Съгласен съм, че има много разсейващи неща по улиците, затова съм гледал да слагам на ден по не повече от три четири неща. Останалото време е точно за разсейване, което ще ни остане благодарение на планирането :)​ 

 

Аз ще продължа с програмата за втория ден, пък ако някой има поправки по първия ден ще ги нанеса след това.

 

3 ноември - Национален празник на Япония

 

Отбелязвам, че е национален празник, за да се има предвид, може да е по-натоварено откъм хора.

Този ден е отделен за Никко. Активирали сме вече JR pass-а и пътуваме рано сутринта в 6,58 от Шинджуку. 

през Омия,  Утсономия  до Никко. Там ще сме в 9,11ч. Изключвам варианта през гара Токио. Трябва да тръгнем с половин час по-рано :(

1. В Никко ще посетим Shinkyo Bridge, а ще влезем в Toshogu Shrine и ще пообиколим около Rinnoji Temple. Ще използваме автобуса затова мисля, че три часа ще са ни съвсем достатъчни. Ако не са ни достатъчни ще останем още един час. Следващите само две точки в програмата за деня ще ги изместим с час назад.

2. В 12,30ч. се качваме на влака за Касагое и посещаваме близкия  TOBU WORLD SQUARE, най-големият парк в света за макети в мащаб 1:25 на световно известни сгради. 102 от най-големите забележителности в света. Интересен ни е и затова не мислим да го пропускаме. Още повече, че всички отзиви за него са великолепни. Едва ли може да се очаква друго като се знае прецизността и отношението към детайлите на японците. Ако някой друг прояви интерес към парка и иска да го посети от сайта му може да си разпечата талон за намаление за 500 йени от входа. Без него входа е 2500 йени.

С влак в 15,29ч. се връщаме в Никко и пътуваме за Токио в 16,41ч./ респективно в 17,30ч.

Пристигане на гара Токио в 18,36часа/ респективно в 19,30...

3. Завършваме деня с вечерна разходка из  Гинза.

 

Очаквам предложения и забележки :) 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

При връщането от Одайба, след като слезете от Yurikamome така или иначе минавате покрай този часовник, Иначе за програмата, съжалявам, че малко късно се включвам, но и ние сме в движение, денят до Хирошима с всички допълнителни фериботи и т.н., не мисля, че изобщо е физически възможно. Иначе за това, че програмата е натоварена, всеки си знае възможностите и разбирането за приятно изкарване. Ние също винаги гоним програма максимум, всичко ни е разчетено до минута, но ние сме много дисциплинирани и организирани туристи и това, което ние покриваме за ден, а някои хора им изглежда убийствено, така че води се по твоя си ритъм :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Спред мен добре е подредена програмата за първия ден. Лично нас Кметството и гледката отвисоко не ни впечатли (бяхме там вечерно време), та не мисля, че си струва 2 пъти да се качвате и да чакате по опашките.

- От Meiji Shrine продължете още малко напред посока Шибуя и минете през Takeshita Street. Това е една от най-известните търговски улици в Токио и вечер е приятно да се изгубиш в лудницата от хора и светлини. От там хванете метрото от Harajuku station до Shibuya.

- В Шибуя препоръчвам с две ръце суши ресторант Uobei Sushi. Намира се в една тясна уличка съвсем близо до кръстовището. Въпреки че ще ви е първа вечер и може да искате да опитате Окономияки или Рамен, не пропускайте и сушито (не е лесно да се открие хубаво такова). И да не се уплашите от опашката, която се вие като змиорка от около 50-60 човека. Върви изключително бързо и се чака само 10-15 мин да ви настанят.

 

П.С. Ех, усмивката все още не слиза от лицето ми като се сетя за Япония ... благородно завиждам, че тепърва отивате... :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Chandni, защо да няма физическа възможност за програмата за Хирошима. Тъй като там разписанията за влаковете се спазват до секунда съм направил следни разчет на времето. И излиза, чее  възможно. Пристигаме на гара Хирошима в 9,05 ч., мисля, че Вие сте били със същия влак до Хирошима. За гара Miyajimaguchi има влакове в 9,12,в 9,15. Пътуването е 20мин. на първия влак и 28 за втория час. До фериботния терминал е  съвсем кратко разстоянието- 5мин. пеша. В 10 хващаме ферибот, който пътува 10 мин. Всъщност ето схема на пътването :) 

 

post-662-0-11980900-1476679980_thumb.jpg

 

В 11 часа хващаме директната лодка до Hiroshima Peace Park. Пристигаме в 11,45. Час и нещо разглеждане и с оранжевата линия на Hiroshima Sightseeing Loop Bus се връщаме на гара Хирошима. Пътят е 15 мин., автобус има на всеки половин час

Влакът, който хващаме за Химджи е в 13,56ч. Пристигаме в Химеджи в 14,54. Тоест имаме два часа до затваряне на замъка за разглеждане. :)

Тоест отделяме по един час за разглеждане на Мияджима и Мемориалния комплекс на Хирошима. Малко е, но е повече от нищо :)  Но така е на теория. След 20 дни ще кажа как е на практика за тези, които също нямат мого време, но искат да видят Мияджима. Ако не стигне времето ни и се забавим в Мияджима ще видим само Мияджима, което е по-важното за нас в пътуването до Хирошима.

Oli_mali, благодаря за предложенията :) Ще се възползваме от тях. И искам да уточня, че няма два пъти да се качваме на кметството. През деня само ще се разходим около него, а ще се качваме в NS Building, където ще обядваме в някой от скай ресторантите и ще се любуваме от там на гледката от високо. А в кметството ще се качим вечерта заради вечерната гледка.

 

И сега имам един въпрос. като правих програмата мислех да активирам джи ер паса още на втори  ноември при пристигането ни, но заради пътуването от Йокохама до Нарита на 9 ти ще го активираме от 3-ти. Тоест имаме два варианта от Нарита до Шинджуку. 

Първият по-лесен, но по-скъп и по-бавен вариант е с Нарита експрес.

Вторият вариант е със Скайланер експрес до Ниппори за само 36 минути , и оттам със смяна на влака и качване на яманоте линията за 25 мин. до Шинджуку. Ще имаме суика карти и ще си платим билетчетата. Имаме един трансфер, но тъй като сме само с по една раница като багаж това не ни е пречка.

Има комбинирана онлайн оферта за скайлайнера и 72 часови карти за метрото, които така или иначе ще купуваме. И тази комбинирана оферта ако я купя онлайн ще ни струва 3 500 йени.

 

post-662-0-55680300-1476681385_thumb.jpg

 

Дано Самурайка или някой, който е запознат се включи, за да зная дали да купувам или не, че няма много време :(

 

 

Връзка към мнение

Roje, сега обърнах внимание, че ще имате карта Суйка (ние купихме Пасмо, защото четох, че за нея се връща депозита) Според мен е абсолютно излишно да взимате карта за метрото. Аз заредих 3500 йени и я ползвах 2 дни в Токио и 1 ден в Йокохама. Останаха мисля 500-600. Направи някаква симулация и ще прецениш дали да купуваш карта за метро или Суйка. От двете едновременно не мисля, че ще имаш полза.

За придвижването от летището, избери по- евтиния вариант. След толкова път е все тая дали ще стигнете по- бързо - ще си починете поне  :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Непременно си оставете време за едни много големи магазини за продажба на сладкиши и торти. Поне в такива два, посетихме ние. Изборът е много голям, иска ти се от всичко да опиташ, и е необходима поне час-два за да избереш сладкиш. Размерите на магазините, които посетихме, бяха разположени в подземните части на гарите, бяха подобни на най-големите магазини, например като "Пикадили", Била или някакви подобни в България. Впечатленията се помнят дълго и ако се филмира престоя, вкусът остава вечно.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Роже, не ти трябват комбинации билет за влак и карта за метро, излишно е. И само на билетчета - пак ще ви излезе толкова, или по-малко даже. А като сте със суйка отпада реденето пред машинките за билетче, така че всички предимства отпадат.

Може би и аз клоня към Нарита експреса - сядаш си и се возиш, зяпайки. Иначе със скайлайнера е по-бързо, но Яманоте не е фън - много е натоварена. За 15 минути разлика не си струва.

Това, за което rdd говори се нарича "depachika" - деликатесните щандове на големите луксозни магазини - наистина са си приключение сами по себе си. Но са голямо губи време, предупреждавам. "Надникваш" само и минали час и половина...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Roje,  мисля, че най-ефтиният транспорт от Нарита е с автобуса. Така няма да активирата и паса. Спирката е точно до изхода на дясно, питайте на пристигане. Не бяхме до Гинза, но имаше и линия до Шинджуко. Ето линк: https://blog.gaijinpot.com/1000-bus-service-from-narita-to-tokyo/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Огромно благодаря на Самурайка и rdd  за "depachika"-та. Непременно, ама непременно ще се опитаме поне два три пъти да се изгубим в такъв магазин. Трябва да видя къде в Шинджуку има такива :)  :)

Самурайка, ако направя комбинацията метро с влак , така или иначе задължително купуваме 72 часовата карта за метро билета ни до Ниппори ще излезе 2000 йени и след това още 160 до Шинджуку. Ще спестим около 1800йени, които ще отидат за билети за Кинтецу линията от Нара до Осака както ти предложи.  :)

Ушакал, благодаря за предложението за автобус, но мисля, че не ми се пътува из задръстванията в Токио.

Тъй като времето ни е малко се опитвам да компенсирам с бързина на превозните средства. Пък ако тази бързина е комбинирана и с по-ниска цена още по-добре. 

Но основния ми критерий при избора на транспорта е бързината, и след това цената. Съобразяваме се разбира се и с джиер паса.

Искам да питам суйката в Канзай областта /Киото, Осака/ може ли да се ползва. не говоря за транспорта, за него е ясно, че не става, а за други покупки :)

 

И стигнахме с програмата до ден трети:

 

4 ноември

 

1. В 8 часа към Асакуса. Накамисе и Сенсоджи до към 11.30 часа

2. Разходка около Сумида, Асахи около час. След това към Токио Скай Трий с метрото от Асакуса до Oshiage sta.

3. Разглеждане на Токио Скай трий- 12,30-15,30ч.
Стискам палци да няма 100 човека да чакат на опашка за качване до върха на кулата. 

4. Около 15,30-16часа тръгване към Шимбаши и от там с монорелсовия влак към Одайба.

На Одайба до към 19,30

5. Прибиране в Шинджуку и с оедо метро линията до Рапонги за вечерно разглеждане.- 20-22,00ч. :) 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Роже, вие сте само с по една раница, ако искаш погледни разписанието за обикновенния влак на Кейсей (не Скай лайнера), който е на половината на цената на експреса. Ще спестите и за някой обяд с някоя самурайка из Нара (ако оцелея, че тоя ден ми е лудница...)

 

А depachika е комбинация от думите department store и "chika" което е подземен етаж на японски. Ако си спомняш едно време деликатесния магазин в В1 на ЦУМ - това е. Всеки голям магазин го има, а на Шинджуку е море от магазини. Препоръчвам Исетан, но не е задължително да е той.

 

Суйка може да се ползва в много магазини и почти всички тип "convenience store". Може и да се зарежда в Осака.

 

Ден трети :

Стегната програма, изисква дисциплина. Виждам много потенциал за разсейване, най-много да не ви остане време за Роппонги. Поглеждайте кога са ви последните влакове, пълно е с "Пепеляшки" тичащи по стълбите като удари 12 :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.