Прескочи до съдържание

Седмица в Япония, моят план

Roje

Препоръчани мнения

Да, Самурайка :)  Абсолютно си права. Роппонги не ни е в задължителните приоритети. Ако се забавим в Одайба няма да ни е фатално и ще го прескочим. Все пак трябва да остане нещо и за следващо идване в Токио :)

Благодаря за разяснението за суйката. Ние това искаме, да можем да я ползваме в хранителните магазини.

А в тази тема прочетох, че ще ни свърши работа и за Kintetsu Line linking  Kintetsu Nara :)Супер!!! 

Ще погледна и бавния влак, но приоритет ни е бързината, не цената :) пък за обяд все ще намерим  :) 

Връзка към коментар

Благодаря за разяснението за суйката. Ние това искаме, да можем да я ползваме в хранителните магазини.

Макар че ми е рано за детайли, кажи моля, за всякакви хранителни магазини тип супермаркет ли се отнася това? А също така, доколкото си спомням освен суйка имаше и една друга подобна карта. Защо се спирате на суйка, има ли нещо по-специфично за нея спрямо другата?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Роже, виж цените тук за трите вида влак от летището. Най-евтиното е 1025 йени със суйка до Ниппори. Иначе комбинирания билет за Скайлайнера и метро и Тоей звучи добре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Макар че ми е рано за детайли, кажи моля, за всякакви хранителни магазини тип супермаркет ли се отнася това? А също така, доколкото си спомням освен суйка имаше и една друга подобна карта. Защо се спирате на суйка, има ли нещо по-специфично за нея спрямо другата?

Дюк, надявам се Самурайка или някой от ходилите да се включи и обясни разликите между суйка и пасмо картите и за кои хранителни магазини се отнасят. Аз открих една разлика, че при суйката накрая като я връщаш ти удържат 200 йени, т.е. към 2 долара. Ама навсякъде все първо пишат за суйка и аз затова към нея съм се насочил като "по-основна".

Абе май като виза и мастър кард са и двете. Т.е. без разлики, казано по простичко :)

Самурайка, със скайлайнера ще сме. Хем най-бърз, хем най-модерен и елегантен като визия :)

Пак ще разгледам сайта им де, че знае ли човек може още нещо да ми хрумне :)

Връзка към коментар

Абсолютно са без ралика, поне според мен. И са като кредитни карти, но наобратно - с кредитните карти първо пазаруваш, после "пълниш" с пари, тук първо слагаш парички - после харчиш. Електронен портфейл. Навсякъде където има знакчето им може да се пазарува с тях. По всички гари (които са огромни молове), по 7/11, Lawson и от сорта, по машинките за напитки (гооот!) и т.н. Да се изброи всичко, което може да се купи със суйка е като да изброиш къде приемат Visa.

Лично предпочитание имам към Суйка - визията й изпъква повече и по-лесно се забелязва къде са машините за зареждане, стикерите на магазините че я приемат и от сорта.

Ето едно обяснение, също толкова "информативно".

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Роже, виж цените тук за трите вида влак от летището. Най-евтиното е 1025 йени със суйка до Ниппори. Иначе комбинирания билет за Скайлайнера и метро и Тоей звучи добре.

Самурайка, благодаря за линка. Видях цените и разписанието на трита влака.

Затова и реших на място да действам, заради това, че не зная в колко часа ще хванем влак за Токио.

Тъй като на час са горе долу по два влака, може да се окаже, че по едно и също време ще пристигнем и с бавния, и с бързия влак заради разписанията им. Та като нищо може да се окаже, че ще пътуваме и с обикновения влак за по 1000 йени :)

И сега към четвъртия ден, който определено ще е най-лижерния и ако времето е с нас и не вали може да се окаже и най-приятния.

5 ноември

Пътуване до Киото в 9,03 часа от гара Токио.

Пристигане в Киото в 12 часа. Разглеждане на гарата и посещение на информационния център. Настаняване в апартамента, който се намира се точно до  Yasaka Shrine в Гион.

От апартамента ни пеша до Кумидзиу дера- 1,5км. или с автобус, но само за една спирка от нашата.

След храма разходка из Гион. По тясната улица с каменни стени- Ishibei-koji, разглеждаме храма до апартамента ни Ясака джинджа, продължаваме разходката по Ширакава дори, вечеря в Понточо и обратно към апартамента.

Кеф :)

Връзка към коментар

Ее,Роже много лежерно,бе!Я малко го понатовари.Влакове има и преди 9,03.

Сега сериозно.Ако ви се гледа Фуджи сега е момента.Тръгваш по- рано и спирате в Готемба мол.Но наистина до към 10-11 трябва да сте там.Ние отидохме по обед и маранята беше вече обхванала Фуджи.Молът като мол надали ви интересува,нас също,макара че не бяхме съвсем капо,но гледката към Фуджи наистина е една от най-добрите.От входа на мола се тръгва в ляво,през един мост,след моста има табела,че това е вярното място.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

:)

Аз само да измрънкам, че Понточо вече е за гледане, ама не и за ядене, по-добре питайте хоста да ви препоръча нещо по-сбутано и интерсно, като за местни. И ходете пеша, това е едно от най-хубавите места за разходки - между Ясака и Кйомизудера.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега сериозно.Ако ви се гледа Фуджи сега е момента.Тръгваш по- рано и спирате в Готемба мол.Но наистина до към 10-11 трябва да сте там.Ние отидохме по обед и маранята беше вече обхванала Фуджи.Молът като мол надали ви интересува,нас също,макара че не бяхме съвсем капо,но гледката към Фуджи наистина е една от най-добрите.От входа на мола се тръгва в ляво,през един мост,след моста има табела,че това е вярното място.

Емо, това е много интересно, което предложи :)  Благодаря ти! Кажи ми моля те, колко престой ще ни е необходим там, за да направя сметките за времето и да видя какви влакове има след това за Киото :)

Връзка към коментар

Пусни си търсене в проложението Токио-Готенба и после Готенба-Киото.Ние бяхме в обратна пососка.С шинкансена до Numazu,оттам с влака до Gotenba.На гарата в Готенба има места за съхранение на багажа.Има и безплатен шатъл до мола,който по спомен се движеше около 10-15мин. в посока.В самия мол си предвидете около час,ако няма да пазарувате-да погледате Фуджи и да пиете по кафе.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Кта разглеждате гарата в Киото, ако имате интерес, точно до нея са открили музей на влаковете, включен е и билет за около 15 мин разходка с парно влакче. През нощта на гарата, на горните етажи е много красиво - откритите стълби са осветени много красиво + разноцветни фонтани. на последния етаж има различни ресторанти.   

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Eмо, няма да стане това с Готемба, за съжаление. :(

За да се отбием там ще е необходимо да пътуваме едва ли не цял ден от Токио до Киото и да направим най-малко четири трансфера. В най-добрия случай можем да тръгнем в 7,55 от Токио и да бъдем в 9,55 в Готемба с 2 трансфера. А след това да хванем в 12 влак за Киото и да пристигнем чак в 16 часа. Не ни устройва това, защото Киото ни е  по-важно. И без това за него сме отделили един следобед и един преди обед и вечер каквото остане след Осака. Тогава всъщност ще разглеждаме и гарата. Ushakal, благодаря за  вечерното предложение. :)  

Връзка към коментар

Пожалете човека, той е само седем дни в Япония...И да не мръдне от Шинджуку пак има сумати интересни неща, с които да ги запълни, камоли за цялата страна.

Роже, Фуджи го гледай от шинкансена - седни от дясно по посока на движението. Като наближи и всички ще се надвесят с фороапарати. Има едно място в Шизуока където се вижда много хубаво в ясен ден. А ако е мъгляво ептен няма смисъл от Готемба.

Ако имате сили да станете сутринта по-ранко и да тръгнете за Киото към 7.30-8 ще е по-добре, че да имате повече време в Киото. В шинкансена ще си поспите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, Самурайка :)  Нищо, нека всички да предлагат пък аз отсявам това, което е възможно :) А пък и написано ще остане като идея за следващите пътуващи.

Така и ще направим както ти предложи. Ще хванем влака за Киото в 7,30, за да сме там към 10 часа. И така ще имаме цял ден за разходки из града :)

Няма да мога да питам хоста ни за малки ресторантчета из Гион, защото и в Токио, и в Киото няма да се видим с хостовете. Изпратиха ми упътванията за достъп до апартаментите. Те и двамата са с по десетина апартамента и чекингите са автоматизирани без тях.

Особено ме впечатлиха упътванията на Кейко, хоста ни в Токио. ПДФ файл от 8 страници с най-малките подробности за абсолютно всичко, включително и карти, всичко за бисквитката и т.н.. И малоумен да съм ще се оправя благодарение на тях. 

Ако ти е интересно от професионална гледна точка мога да ти го покажа на лични. :)

И след първия лежерен ден в Гион идва ред на:

6 ноември

Най-натоварения ден  :)

В 7,20 часа с шинкансен Хикари до Хирошима. Пристигане в 9.05 часа.

И веднага към Мияджима. За гара Miyajimaguchi има влакове в 9,12,в 9,15.

Пътуването е 20мин. на първия влак и 28 за втория час.

До фериботния терминал е  съвсем кратко разстоянието- 5мин. пеша.

В 10 хващаме ферибот, който пътува 10 минути

post-662-0-11980900-1476679980_thumb.jpg

Разглеждаме Червената тория и Itsukushima Shrine / няма как да пропуснем една от трите най-хубави японски гледки  :) /

На връщане в 11 часа хващаме директната лодка до Hiroshima Peace Park-  2000 йени на човек, доста по-скъпо отколкото ферибота, но пък за 45 минути сме стигнали от Мияджима до Мемориалния парк.

Пристигаме в 11,45. Час и нещо разглеждане и с оранжевата линия на Hiroshima Sightseeing Loop Bus се връщаме на гара Хирошима. Пътят е 15 мин., автобус има на всеки половин час

Влакът, който хващаме за Химджи е в 13,56ч. Пристигаме в Химеджи в 14,54. Тоест имаме два часа до затваряне на замъка за разглеждане.  :)

Към 17,30 часа хващаме влака за Осака.

Благодарение на Александра имаме чудесно описание как да стигнем до Умеда скай билдинг. Качване до плаващата градина и разглеждане на вечерна Осака, жалко че ще закъснеем за залеза... ама то пълно щастие няма...

Към 22ч. прибиране в Киото.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако ти е интересно от професионална гледна точка мога да ти го покажа на лични. :)

Благодаря Роже, но ако искаш мога моят файл да ти пратя за сравнение ;)  Няма да се излагаме пред чужденците я (не полдагай на съмнение хорското малоумие, обаче, ще те изненада)!

А това, че няма да се видите изобщо не пречи да питаш - щом са добри хостове са свикнали да отговарят, да правят резервации, да викат таксита... то въобще не трябва да се видиш с някой за това. По принцип това е един от плюсовете да се ползва airbnb - имаш кого да питаш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пожалете човека, той е само седем дни в Япония...И да не мръдне от Шинджуку пак има сумати интересни неща, с които да ги запълни, камоли за цялата страна.

Роже, Фуджи го гледай от шинкансена - седни от дясно по посока на движението. Като наближи и всички ще се надвесят с фороапарати. Има едно място в Шизуока където се вижда много хубаво в ясен ден. А ако е мъгляво ептен няма смисъл от Готемба.

Самурайка, замислих се отново върху това, което пишеш в първия абзац.

И нищо чудно, познавайки се ;) , въпреки цялата направена програма толкова много ни хареса около Шинджуку, че три дни да не мръднем от там с по едно прескачане до Одайба и Асакуса. И едно мърдане от Гион до Нара :)

За шинкансена съм си отбелязал с големи букви- места Д и Е за Киото :)

Връзка към коментар

Гледам прогнозите за времето и на 3 ноември ще вали - 67% вероятност за валежи, а на 4 ноември-слънчево- вероятност за валежи 0% и 19 градуса. На 3 ноември по програма ще сме в Никко, а на 4ти в Асакуса и Одайба. 

Имам въпрос към Самурайка и тези, които могат да ми помогнат със съвет дали да разменя местата за посещение заради валежите или не и да остане така както съм ги предвидил.  Като се вземе предвид и това, че 3 ноември е Национален празник и почивен ден в Япония :)

Връзка към коментар

Ами ако имаш възможност да ги размениш, определено е по-добре Никко да го гледаш "на сухо", а Асакуса и Одайба в дъждовен ден.  :) В Никко вървиш през гора, на всичко отгоре е планински район и определено няма да е приятна разходката в дъжда. Когато бяхме в Никко в началото на април, температурите бяха осезаемо по-ниски от Токио. 

В Асакуса ако е дъждовно дори може да повлияе на броя посетители и да не е чак толкова пренаселено, а в Одайба имаш молове, където да се скриеш. 

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз не размених програмата и съжалих, защото единствения дъждовен ден беше в Никко. Бяхме мокри до коленете. Гледай прогнозата за следващи ден и решавай на момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Гледам прогнозите за времето и на 3 ноември ще вали - 67% вероятност за валежи, а на 4 ноември-слънчево- вероятност за валежи 0% и 19 градуса. 

Roje, на  всяка метео-прогноза за повече от седмица напред  гледай с много голяма доза условност.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Фичо, прав си, и аз не вярвам за повече от седмица. А на българските за повече от няколко часа напред, че и тогава не познават :lol:

А аз по принцип питах къде е по-добре да си  като вали в Япония.

Дали в гората или в града... Абе дъжд, дъжд ама японски :)

И така стигнахме до следващия ден за обсъждане от програмата, пускам и него, макар няколко пъти да сме говорили в темата за този:

7 ноември

Рано сутринта към 7 ч. тръгваме към гара Киото с автобус 206, че автобус№100 е за по-поспаливите туристи, тръгва чак след 8ч.

От гарата с влак до гара Инари. От там до Фушими Инари разбира се.  

Разглеждане до към 9,30-9,45 и към гара Инари, за да хванем в 10,25ч. влака за Нара.

Всичко от тук нататък е продиктувано и проконтролирано от Самурайка.

Как да не се радва човек и да не е благодарен, че форума има такъв модератор за Япония :) 

Пристигане в 11,20ч. Ако Самурайка е свободна през този ден и има 30-40 мин. за нас среща с нея. В зависимост от времето и мястото на срещата ще редя и програмата. 

Тръгваме пеша към Todaiji така както Самурайка на няколко пъти е обяснила. Тръгваме по Санджо дори,  като гледаме да не пропуснем магазинчето със сладкарите от дясната страна на пътя/ гледах клипа, невероятни са/.

Минаваме покрай езерото Сарусава, качваме се по стълбичките към Kofukuji, пресичаме булеварда и стигаме до японската градина Yoshikien. Пробваме на симулатора в инфоцентъра едно земетресение, че може ли да идем до другия край на света и да не опитаме такова :) 

Разглеждаме парка и Todaiji. След Тодайджи отиваме нагоре по хълма до Нигатсудо - има страхотна гледка. 

След като го разгледаме се връщаме към гарата. Елените и сърните няма да ги храним, че според Александра Ко са много нахални, все едно маймунки в Куала Лумпур или Улувату :) 

Не зная дали ще ни остане време за Стария град, имаме точно 5 часа за Нара :)  Ако не, ще е за следващото японско пътуване.

По плана на Самурайка, независимо, че имаме JR pass, заради гледките по пътя към 16,30-17,00часа хващаме Кинтецу линията и отиваме директно на Намба Осака (Osaka Namba е името на гарата). Тази линия минава буквално през замъка Хейджо (ще ни е отдясно) който се осветява нощем и е красива гледката.

После влакът минава под планината и излиза откъм Осака отново с много впечатляваща гледка към нощния мегаполис от Ишикири. Изход номер 14 ни отвежда направо на Доттомбори, много по-близо от Нанкай гарата. Следва разходка и 20 минутния Tombori River Cruise.

След круиза разглеждаме Dotonbori, Namбa, Shinsaibashi, вечеря в някое малко ресторантче и към 21-22ч. обратно към Киото. Като последната част с вечерята може да бъде заменена с Гион.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много ти благодаря, Оли мали :)  

В Никко ще хванем разгара на есенните листа.

Точно в най-красивите им багри!!! Супер.
В Киото и Осака май избързваме с една седмица, но поне Никко ще ни зарадва :)  :)  :)  :)  :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.