Еmilia Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Много се замислям за един полет с Easy до Берлин. Как стои въпросът с избора на места при тях, както при другите НТ ли е? Блъсканица, имам предвид... Връзка към коментар
Прасунсен Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Летяхме с Изи до Лондон миналия месец, местата на билетите се спазваха. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 22 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 А ако не си купя място? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 При чекиране ти излиза място на билета. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 22 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 (редактирано) Т.е. те разпределят местата, а не сядаш където успееш да се добереш? Редактирано 22 юли, 2013 от Nine Връзка към коментар
wilks Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 А ако не си купя място? Ти се определя такова автоматично от системата при check-in (без значение онлайн или на летището), от останалите свободни. т.е. варианта "блъсканица" и "чупене на крака да влезем първи да седнем до прозореца", вече не важи при easyJet, ако не си платиш трите паунда повече подробности тук http://easyjet.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5575 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 (редактирано) Много се замислям за един полет с Easy до Берлин. Как стои въпросът с избора на места при тях, както при другите НТ ли е? Блъсканица, имам предвид... Нищо различно от другите, само където системата ти дава произволно място, ако не си го платиш. И не се бутайте, моля! Места има за всички. Редактирано 22 юли, 2013 от Hollywood 2 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 22 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Мерси! Явно трябва да си платя... Връзка към коментар
Прасунсен Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Мерси! Явно трябва да си платя... Ами не, както каза wilks, място ти се определя, пише се на билета и си сядаш на него. Не сядаш където свариш,тоест няма блъсканица. Аз лично не видях голям смисъл да плащам за място, при положение, че не мога да преценя кое е най-добро. 2 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 22 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Да де, ама аз съм с 1000 претенции, трябва да съм до прозореца, ама и в опашката, ама и не срещу слънцето, пък и мъжа ми да е до мен, а и да снимам София на връщане (ако има източен вятър) Ще си платя, какво да правя 3 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Винаги се намират разбрани хора. Ще си смениш мястото с някой, за да снимаш. Мъжът е малко проблемен, как ще го кордисаш до теб. Пусни му по-дълга каишка за в салона. Не съм пътувал с пълен полет на Изи. Задните седалки все са празни, може и да си полегнеш. 3 Връзка към коментар
Прасунсен Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 Да де, ама аз съм с 1000 претенции, трябва да съм до прозореца, ама и в опашката, ама и не срещу слънцето, пък и мъжа ми да е до мен, а и да снимам София на връщане (ако има източен вятър) Ще си платя, какво да правя Ясно, сега схванах Мене лично ме дразни единствено блъскането да се доберат до по-хубави места, иначе ми е все тая къде точно ще седя. 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 22 юли, 2013 Сподели Публикувано: 22 юли, 2013 (редактирано) Добиране, а няма да гледат кино, театър или опера. Имат само избор на изглед с крило и без крило. Редактирано 22 юли, 2013 от Hollywood Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 23 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Ясно, сега схванах Мене лично ме дразни единствено блъскането да се доберат до по-хубави места, иначе ми е все тая къде точно ще седя. И мен, затова съм една от първите на опашката за бординг. Особено любими са ми хитреците, които се прилепят към средата, все едно са си били там. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 юли, 2013 Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 (редактирано) И мен, затова съм една от първите на опашката за бординг. Аз пък когато е с автобус, съм винаги последен на бординга. И после често става като в оня лаф: "Първите паднаха в кърви, последните станаха първи!" , защото като се кача последен, после слизам първи от автобуса за към самолета Редактирано 23 юли, 2013 от Фичо 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 23 юли, 2013 Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Аз пък и в рейс, и в самолет съм между последните.. не мога да се бутам. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 23 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Уф, за място до прозореца е... Пък било и в опашката Връзка към коментар
wilks Публикувано: 23 юли, 2013 Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 (редактирано) Аз пък когато е с автобус, съм винаги последен на бординга. И после често става като в оня лаф: "Първите паднаха в кърви, последните станаха първи!" , защото като се кача последен, после слизам първи от автобуса за към самолета Такааам, качваш се ти последен с лукавия замисъл като отворят вратите да си първия, който ще слезе от буса, съответно качи на борда. Шофьора на автобусчето, обаче решава, че няма да заобиколи зад самолета, а ще цепи директно (това вероятно се определя все пак от някоя умна глава на летището, съобразено с ред други фактори де), и хоп - оказваш се до грешната страна - отварят се другия ред врати. Случвало се е не веднъж на Т1 София, и почти винаги на Виена (когато отвеждането е с автобус), защото там се обикаля доста повече и няма как да знаеш маршрута му. Не е като в София да виждаш самолета още от гейта.и евентуално да имаш време да се "престроиш в другата лента" до правилните врати Оставям на страна случаите, когато отвеждането става на два транша. Тогава ако пак си последен на опашката, както пишеш, и да си уцелил вртаите, като се кчиш самолета вече ще е наполовина пълен от първия курс на автобусите. Редактирано 23 юли, 2013 от wilks 1 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 23 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Такааам, качваш се ти последен с лукавия замисъл като отворят вратите да си първия, който ще слезе от буса, съответно качи на борда. Шофьора на автобусчето, обаче решава, че няма да заобиколи зад самолета, а ще цепи директно (това вероятно се определя все пак от някоя умна глава на летището, съобразено с ред други фактори де), и хоп - оказваш се до грешната страна - отварят се другия ред врати. Случвало се е не веднъж на Т1 София, и почти винаги на Виена (когато отвеждането е с автобус), защото там се обикаля доста повече и няма как да знаеш маршрута му. Не е като в София да виждаш самолета още от гейта.и евентуално да имаш време да се "престроиш в другата лента" до правилните врати Оставям на страна случаите, когато отвеждането става на два транша. Тогава ако пак си последен на опашката, както пишеш, и да си уцелил вртаите, като се кчиш самолета вече ще е наполовина пълен от първия курс на автобусите. Много мръсен номер, да. Случвало ми се е и се чудех тогава защо го правят. Ама да върна темата към Easy - ако резервирам без места, мога ли после да си ги купя допълнително и ако да - на същата цена ли ще са? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 юли, 2013 Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Такааам, качваш се ти последен с лукавия замисъл като отворят вратите да си първия, който ще слезе от буса, съответно качи на борда. Шофьора на автобусчето, обаче решава, че няма да заобиколи зад самолета, а ще цепи директно (това вероятно се определя все пак от някоя умна глава на летището, съобразено с ред други фактори де), и хоп - оказваш се до грешната страна - отварят се другия ред врати. Случвало се е не веднъж на Т1 София, и почти винаги на Виена (когато отвеждането е с автобус), защото там се обикаля доста повече и няма как да знаеш маршрута му. Не е като в София да виждаш самолета още от гейта.и евентуално да имаш време да се "престроиш в другата лента" до правилните врати Оставям на страна случаите, когато отвеждането става на два транша. Тогава ако пак си последен на опашката, както пишеш, и да си уцелил вртаите, като се кчиш самолета вече ще е наполовина пълен от първия курс на автобусите. Уилкс, всичко ,което казваш е точно така, но това от коя страна ще се отворят вратите важи и за в случай че се качиш първи в автобуса. Но мен по принцип ме хваща съклет да вися на опашка за бординг! 1 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 26 септември, 2013 Сподели Публикувано: 26 септември, 2013 Т.е. да го разбирам така: ако пътувам със семейството /2-ма възрастни и 2 деца/, при чекирането системата автоматично ще посочи места, като аз мога да съм на първия ред, дъщерята на 15-я, синът на 20-я, а жената на 30-я? Това последното с жената не е проблем, даже може да е бонус, но питам по принцип Има ли вариант да не плащам за място, но да бъдем заедно? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 септември, 2013 Сподели Публикувано: 26 септември, 2013 Т.е. да го разбирам така: ако пътувам със семейството /2-ма възрастни и 2 деца/, при чекирането системата автоматично ще посочи места, като аз мога да съм на първия ред, дъщерята на 15-я, синът на 20-я, а жената на 30-я? Това последното с жената не е проблем, даже може да е бонус, но питам по принцип Има ли вариант да не плащам за място, но да бъдем заедно? Проверих, изглежда, че няма. Ще трябва да платиш. Препоръчвам да запазиш три места - за теб и за двете деца, а жената да е на случайно, за да се спестят пари, нали, не за друго 1 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 26 септември, 2013 Сподели Публикувано: 26 септември, 2013 Проверих, изглежда, че няма. Ще трябва да платиш. Препоръчвам да запазиш три места - за теб и за двете деца, а жената да е на случайно, за да се спестят пари, нали, не за друго Е то по-добре тогава жената да е с децата, а аз на случайно 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 26 септември, 2013 Сподели Публикувано: 26 септември, 2013 (редактирано) Това последното с жената не е проблем, даже може да е бонус, но питам по принцип Проверих, изглежда, че няма. Ще трябва да платиш. Препоръчвам да запазиш три места - за теб и за двете деца, а жената да е на случайно, за да се спестят пари, нали, не за друго Доколкото виждам "принципа" ти, по-добре ще е да запазиш три - за децата и жената, а за теб - каквото ти избере easy. Няма да е чак толкова очебийна причината. Иначе пестенето на пари за единия пак остава същото, като при варианта на Жоро. П.П. Виждам, че имаме горе-долу сходна логика в мисленето, и съм ти нацелил "принципната причина". Редактирано 26 септември, 2013 от wilks Връзка към коментар
Емилия Публикувано: 26 септември, 2013 Сподели Публикувано: 26 септември, 2013 През май като пътувахме до Лондон, с мъжа и детето, системата ни даде места на един ред, не сме си ги избирали. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега