Прескочи до съдържание

Актуални новини от Рейкявик/Исландия/

DenitsaS

Препоръчани мнения

Публикувано:

Това с отнесените и преместени пясъци често е временно явление. Напълно възможно е да

преди 6 минути , MayaS каза:

Еми кой видял видял.

Iceland.jpg

се върне близко до стария вид още през следващата година, а защо не и още през тази. Няма да е първи подобен случай. Истинските промени са когато се разрушават скалите. Помните ли Лазурния прозорец край Гозо?

• Харесвам 7
Публикувано:

Кратко описание относно статуса на черния плаж:

От там разбрах и че има специален сайт, който следи ситуацията ежечасно, а и като цяло има информация за всякакви текущи рискове в Исландия: https://safetravel.is/travel-conditions/blackbeach-safety/

• Харесвам 5
Публикувано:

Никога не съм разбирал еуфорията по този плаж, има толкова по-хубави места за посещение, далеч по-впечатляващи. Буквално от другата страна на скалите във Вик плажът е същия, без базалтовите скали (които ги има на десетки места в страната). На запад oт Dyrhoaley също има километри черен плаж...

• Харесвам 4
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 16 часа, Hakkâri Spor каза:

За еднодневен тур от Рейкявик с GetYourGuide кой тур от тези бихте препоръчали?

https://www.getyourguide.com/reykjavik-l30?date_from=2026-03-27&date_to=2026-03-27&interestFilters=tc-172&price=14-100

Всичките си заслужават и са класика, но ако трябва да е само един единствен - Golden Circle.

• Харесвам 8
Публикувано:

Благодаря, букнаx го, заедно с Kerið Crater (че имаше и турове без него). Относно роуминга,  като в ЕС ли е или е добре да активирам eSIM пакет?   

Публикувано:
преди 34 минути , Hakkâri Spor каза:

Благодаря, букнаx го, заедно с Kerið Crater (че имаше и турове без него). Относно роуминга,  като в ЕС ли е или е добре да активирам eSIM пакет?   

Като в ЕС е, няма нужда от е-сим, всичко си работеше нормално. 

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, завърнахме се преди 2 седмици от Исландия и това което видяхме не го бях очаквал в позитивна насока. 

Направихме пълна обиколка за 8 дни, което може би беше амбициозно, но не непосилно. 

Първия ден сутринта тръгнахме от Кефлак и отидохме до Bridge Between Continents, което е интересно, но ако няма достатъчно време бих го квалифицирал в графата незадължителни. След това се отправихме към Твингилер Национален парк, задължително за разходка. За тези които искат да се гмуркат, тук е мястото пак между 2 континтални плочи, казват, че това е едно от 5 места с най-чиста вода. 

След това стигнахме до Strokkur Geyser, със сигурност е хубаво да се види, като според мен е на около 50 мин. от Твингилер. 

След това последното което бях планирал за първия ден беше Гълфос, мисля че е много близо 10-15 мин. но имаше катастрофа и се наложи да изчакаме поне 35-40мин. 
Гълфос е много красив и си заслужава да се види имаше доста лед и сняг, но си струва. 

След това се отправихме към мястото за нощувка което беше на около 90 мин. спряхме да хапнем на заведение по пътя и да заредим гориво. Но понеже този ден бе хубаво времето отидохме до Селяфос(беше на 10 мин. от хотела). Много е яко, както и до Gljúfrabúi. 

Моля за мнение дали да пиша, тъй като сега си мисля, че може да не е мястото тук, за такива писания.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.