Прескочи до съдържание

Усещане за общество в magelanci.com - анкета

Препоръчани мнения

Публикувано:

Колеги, когато ще е удобно да дам точен адрес за доставки? Банковата сметка вече съм пускал преди време...

Ти освен доставка и пари ли искаш? Адвокати....

• Харесвам 2
Публикувано:

Ти освен доставка и пари ли искаш? Адвокати....

Не бе, гледам да не пропусна да пусна фиша докато все още сме си емпатични... :)

Публикувано: (редактирано)

За мен е особено важно да разбера какво са имали предвид онези 103-ма, които са гласували положително на въпроса "Това общество може да влияе на други общества"

Георги, говорим за очевидни неща. Макар и в условията на живот във виртуалното лицемерие, добре е да запазим неопетнена изгражданата с хилядолетия човешка ценностна система. Взаимопомощ и загриженост са категорично различни понятия и не бива да се смесват, освен ако не копираме модела на социалните мрежи... ;)

”Членовете на обществото са загрижени един за друг”

Логично е в едно on-line общество грижата да е on-line. Останалото е от личните контакти и взаимодействия.  Може би така би следвало да разбираме този въпрос.  И докато пиша се сещам, че ако под грижа разбираме нещо повече от on-line грижа, то и отговорът на този въпрос в анкетата ще клони несъгласие…

От друга страна по-високият процент на съгласие тук би могъл да се тълкува като по-висока степен на доверие (безусловно). 

това като лично мнение, може да бъркам :)

"Това общество може да влияе на други общества"

Тук отговорът ми клони категорично към „да” (не в крайната степен). Би могло да влияе чрез промяна  в посоката на мислене. На теория. На практика – предполагам зависи от мащабността, желанието и усилията на всички , участващи във взаимодействието. Едно е сигурно – дава стабилна мотивация чрез личния пример, а той е особено въздействащ, емоционално украсен и богато илюстрован (този изказ малко не ми е в стила). И според мен, колкото по-голямо разнообразие и споделяне на опит, толкова по-добре.

:)

Редактирано от Asterisk
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.