Прескочи до съдържание

British Airways - кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Има директни автобуси на National Express, всичко друго е с прекачване

Те май бяха от типа дето си вдигат цената с времето, та по-добре по-рано.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Освен, че цената се променя с времето, вижте и на кой терминал спира автобуса, за да предвидите време да стигнете до него, за да напаснете с разписанието му.

Спира на повече от един терминал, но не на всички, поне когато аз съм го ползвала.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Margarita каза:

Здравейте. Може ли съвет за най-бързия (ако има директен, понеже сме с дете) начин за прехвърляне от Хийтроу до Гетуик и обратно. Трябва ми да е денонощно, понеже кацаме на Хийтроу след 22 часа. Време за прехвърляне имаме, около 9 часа на посока ни е престоя. Билета е на Бритиш Еъруейс, но те ме посъветваха директно на летището за пипитам за начините за превоз, явно нямат техен шатъл. 

Ако може и ориентир за цената на превоза. 

megabus e директен, пътува на всеки 3 ... 4 часа денонощно, време 60 ..... 80 минути в зависимост от трафика.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Margarita каза:

Здравейте. Може ли съвет за най-бързия (ако има директен, понеже сме с дете) начин за прехвърляне от Хийтроу до Гетуик и обратно. Трябва ми да е денонощно, понеже кацаме на Хийтроу след 22 часа. Време за прехвърляне имаме, около 9 часа на посока ни е престоя. Билета е на Бритиш Еъруейс, но те ме посъветваха директно на летището за пипитам за начините за превоз, явно нямат техен шатъл. 

Ако може и ориентир за цената на превоза. 

https://www.theairlineoxford.co.uk/tickets/book-online/?booking_key=r-5606

Пробвай и този вариант

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От януари British Airways увеличава MCT (Minimum connection time) на Хийтроу. За трансфер без смяна на терминала от 60 на 75 минути, ако има смяна на терминала 90 минути. Ако имате билети с прекачване, които стават невалидни ще получите съобщение за промяна или отказ.

Явно в летището се натрупват проблеми и става трудно да се спазва графика. От големите европейски летища Хийтроу става с най-голямо време за прекачване.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

British Airways to change ways of earning Avios from October.

In a huge move, British Airways has announced a transition to a new Avios earning system which will be based on how much you spend (revenue based) over how far you fly (distance based).

From 18 October 2023, the Oneworld airline is abandoning the long-standing practice of calculating how many Avios its Executive Club members earn based on the number of miles they fly.

Avios earning will instead be based on how much their ticket costs (minus government taxes), along with additional spending on the likes of upgrades, pre-paid seat selection and excess baggage, at a rate of between six and nine Avios per £1 spent.

.

• Blue Tier Members will earn 6 Avios/ 1 GBP spent
  • Bronze Tier Members will earn 7 Avios/ 1 GBP spent
  • Silver Tier Members will earn 8 Avios/ 1 GBP spent
  • Gold Tier Members will earn 9 Avios/ 1 GBP spent

https://www.secretflying.com/posts/british-airways-moves-to-revenue-based-avios-earning/

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Днес Бритиш ми канселираха едни полети София-Лондон за февруари другата година, като при купуването им(беше някъде май месец тази година), имаше полети почти всеки ден, а сега четвъртък и събота(когато беше и моят полет) тотално изчезнаха. 
Не ми е проблем да си изместя полета за предния ден петък, но според вас ще търпят ли допълнителни промени разписанията, за да не бързам да приемам промяната и да изчакам евентуално да върнат полетите в събота? 

Връзка към коментар
преди 39 минути , Kosta Grudov каза:

Днес Бритиш ми канселираха едни полети София-Лондон за февруари другата година, като при купуването им(беше някъде май месец тази година), имаше полети почти всеки ден, а сега четвъртък и събота(когато беше и моят полет) тотално изчезнаха. 
Не ми е проблем да си изместя полета за предния ден петък, но според вас ще търпят ли допълнителни промени разписанията, за да не бързам да приемам промяната и да изчакам евентуално да върнат полетите в събота? 

Аз ги ползвам често и досега като съм получавал известие за промяна винаги е било финално , тоест не са правили промени пак . Но на мен ми се е случвало 2 или 3 пъти само, 90% от полетите ми с тях са си на време и без промяна

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Kosta Grudov каза:

Доколкото знам, разписанията се пренареждат пролет и есен. 

Миналата година си взехме билети от КЛМ за 9 месеца напред, смениха ни полетите два пъти. В резултат на това, се наложи да преспим една нощ в Амстердам (понеже там беше прикачането ни. Като се прибрахме, изпратих им фактури от хотел, храна и транспорт, след два дни ми възстановиха разходите, възникнали в следствие на промените. 

Сега имаме полети с Бритиш, купени 11 месеца по-рано, за май, и се надявам да няма драстични промени, защото сменяме летища и в двете посоки. 

• Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Without Warning: British Airways Executive Club Devalues Miles Again (for Flights with Alaska & AA)

In September of this year, the BA Executive Club secretly adjusted the prices for award flights with Cathay & Japan Airlines. At that time, prices for numerous connections in economy & business class were raised by up to 30%.

Now, British Airways has done it again. In recent days, the mileage chart for flights with American Airlines and Alaska Airlines was adjusted without notice. Award flights with both Oneworld airlines now cost between 10% and 32% more than before, at least on short- and medium-haul routes.

https://travel-dealz.com/news/executive-club-devaluation-alaska-american/

Връзка към коментар
преди 10 минути , neuromancer каза:

Ами явно трябва да ги изхарча тия мили и край, нещата явно не отиват на добре.

Можеш да ги местиш между тях Иберия, Катар и скоро и Финеър.

Връзка към коментар

Да, знам, ама то вече е все едно (цените на билетите с мили имам предвид).

Всъщност не съм проверил дали катарците и Иберия са сменили цените, ама и да не са, със сигурност ще го направят.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Привет и успешна и здрава Нова 2024,

Незнам дали пиша в правилната тема, но имам въпрос, който може би за някой ще е банален: 

Преди дни си на намерих едни билети на Бритиш. Инсталирах си appa, започнах  да запазвам и установих, че не успявам да платя с карта Мастъркард. Дава ми опции плащане с Дайнърс,  Дискавър, Американ Експрес и още някакви непознати за мен опции. Правя уговорка, че досега не съм летял с тях. 
Дали може да постнете линк където това е обсъждано или аз съм направил нещо което ме е насочило само към тези опции?

Благодаря!

Връзка към коментар
преди 15 минути , Vladimir Vasilev каза:

Незнам дали пиша в правилната тема, но имам въпрос, който може би за някой ще е банален: 

Преди дни си на намерих едни билети на Бритиш. Инсталирах си appa, започнах  да запазвам и установих, че не успявам да платя с карта Мастъркард. Дава ми опции плащане с Дайнърс,  Дискавър, Американ Експрес и още някакви непознати за мен опции. Правя уговорка, че досега не съм летял с тях. 
Дали може да постнете линк където това е обсъждано или аз съм направил нещо което ме е насочило само към тези опции?

Благодаря!

Може ли да дадеш скрийншот да видим ? Аз ги ползвам често, даже преди празниците пак купих билет с тях, плащал съм с Мастъркард точно , няма как да я няма като опция

Връзка към коментар
преди 45 минути , Vladimir Vasilev каза:

Благодаря!

Успешна и здрава Нова 2024 , и за теб !

Една от непознатите за теб опции е точно Мастъркард 😉

IMG_3577.jpeg.e3238c1efccf69c8e14870053d6bd945.jpeg

Връзка към коментар
преди 3 минути , stanislavpp каза:

Успешна и здрава Нова 2024 , и за теб !

Една от непознатите за теб опции е точно Мастъркард 😉

IMG_3577.jpeg.e3238c1efccf69c8e14870053d6bd945.jpeg

За еднопосочен от Рейкявик до Лондон за съжаление не ми дава да избера Мастъркард 😐

33E289E5-2442-441F-9478-A02C5EBB4F3B.png

Връзка към коментар

Ще ти пиша направо тук вместо да ти отговоря на личното .  Опитах през приложението тъй като разбрах че от там се опитваш да купиш. Излизат следните възможности : Visa Debit/Electron , Visa Credit, Switch/Maestro, MasterCard Debit, Mastercard Credit , Discover , Diners Club, American Express, Airplus/UATP. 

През уеб версията обаче направо си вкарваш данните от картата , не те кара да избираш тип карта, пробвай там , логваш се в акаунта си и си купуваш билета , дали е от уеб или мобайл е все тая. 

Ако пак ти дава проблем, прбвай да платиш с Пейпал, има го като опция виждам 

image.png.5ccb7fbb50440d1dc518cb2a1df76517.png

Връзка към коментар
преди 56 минути , Vladimir Vasilev каза:

За еднопосочен от Рейкявик до Лондон за съжаление не ми дава да избера Мастъркард 😐

Тук в полето payment method си избрал Add new card, а какви са ти другите възможности ? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Vladimir Vasilev каза:

Да не ти е запаметена в акаунта вече ? Опциите са да добавиш - при всички положение може да се плати с мастъркард.

Връзка към коментар

И на декстоп версията не ми дава да избера от картите, които имам. А според Вас възможно ли е причината да бъде това, че избрах при регистрацията профила ми да е ba.com, a  не Executive Club?/сега се сетих, че при регистрацията ме пита/.Реших, тъй като незнам каква е разликата, може би за другото ще има някаква годишна такса за членство, затова заложих на първата опция🙂. Не съм запазвал данни за карти преди това.

E1A8C2E6-B5B7-480A-B893-1E6DDEAF610C.jpeg

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.