Прескочи до съдържание

British Airways - кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Пробвах и аз еднопосочен от Рейкявик до Лондон, и при мен се получава същото , изчезва опцията за мастъркард. Моя акаунт е БГ, излязох от него, пробвах като гост, пак същото . Пробвах през VPN, пак същото, нямам идея защо. Единственото дето ми е съмнително е валутата , като избирам еднопосочен билет от Рейкявик  обръща сумата в исландски крони и изчезват виза и мастъркард,  ако избера Лондон като начало ми дава в Евро и работи , нямам идея ,чесно, за 1ви път го виждам това, дали е бъг временен или си е проблем....може би се свържи с Бритиш по майл или телефон и виж какво ще ти кажат . Алтернатива ти давам iceland air ,ще те заведат до Лондон https://www.icelandair.com/

Връзка към коментар
преди 15 минути , Vladimir Vasilev каза:

А според Вас възможно ли е причината да бъде това, че избрах при регистрацията профила ми да е ba.com, a  не Executive Club?/сега се сетих, че при регистрацията ме пита/.

E1A8C2E6-B5B7-480A-B893-1E6DDEAF610C.jpeg

Не е това

Връзка към коментар

Доста любопитен е този бъг , пробвах няколко варианти ( като гост , през агрегатори , различни устройства )  и не става :

IMG_3578.jpeg.e2d361427f2f066cb081b275593ea00b.jpeg

Решение би било : кол център на Бритиш или купете билета през някоя голяма ОТА ( Експидия например ) - пак ще можете да ползвате лоялният си акаунт 👍

Връзка към коментар

Благодаря за отговорите на всички Ви. Поне изключих опцията, че грешката е в мен 😊. Така или иначе офертата за датата вече е с нова цена респ. не ми е изгодна. Ще погледна в търсачките за билети да се ориентирам в кои авиокомпании да търся / мисля, че мернах преди време една Play/😀

Връзка към коментар

Бритиш увеличават MCT на Т5 (LHR) на 75 минути ( от 60 минути ) , MCT при трансфер между Т3 и Т5 остава 90 минути. За сравнение , MCT на CDG е 60 мин , AMS - 50 мин, FRA - 45 мин , VIE - 25 мин.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/british-airways-minimum-connection-time-london-heathrow-b2474807.html

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Два полета с А380 на Бритиш.Без съмнение великолепни машини , но възкръсването им от небитието носи и своите минуси - поизхабени салони , мултимедийни системи остарели с поне 10 години и далеч от всичко съвременно ... за сметка на това пълни до дупка самолети.Не знам как е при другите АК , но предполагам само тези в Залива са обновили салоните си и за в бъдеще бих предпочел A350 или Дриймлайнер, ако имам избор.

Сериозни закъснения и при двата полета (в случай че някой планира тесни връзки ), една камара хора изпуснаха и днес свързващите си полети ,  но за разлика от лятото когато излизането от Хийтроу ми отне 2 часа , днес от отварянето на вратата на самолета до излизането от терминала стана точно за 20-25 минути вкл. трансферното влакче.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, stanimir каза:

Два полета с А380 на Бритиш.Без съмнение великолепни машини , но възкръсването им от небитието носи и своите минуси - поизхабени салони , мултимедийни системи остарели с поне 10 години и далеч от всичко съвременно ... за сметка на това пълни до дупка самолети.Не знам как е при другите АК , но предполагам само тези в Залива са обновили салоните си и за в бъдеще бих предпочел A350 или Дриймлайнер, ако имам избор.

Пълната реновация на салоните на А380 е планувана за 2025год:

Hundreds of millions of pounds will be spent refitting BA’s 12 A380 double-decker superjumbos. This is an aircraft so popular with passengers that most airlines make it their flagship — but, under Cruz, it became BA’s most dated jet. It will have a new first class — perhaps on the upper deck for the first time — the popular new business-class Club Suite, also upstairs, and new premium economy and economy cabins.

Вече приключи реновацията на 777 , в момента се извършва такава на салоните на 787 .

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Умишлено пропусната последна отсечка и от Бритиш любезно автоматично презаверяват билета за първия възможен полет на следващия ден ,  въпреки предостатъчното време за прекачване. Правил съм го с доста авиокомпании , но досега само Бритиш са показвали такова внимание към клиента.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Подадох искане в BA за възстановяване на разходи възникнали по вина на компанията. Когато потърся по номер на искането, излиза, че е case closed. Никъде обаче не не се вижда какво е решението по случая. Нямат чат на живо, а чат бота беше абсолютно безполезен. Не ми е изпратен мейл за да ме уведомят. 

Някой знае ли как мога да разбера подробности? 

Връзка към коментар

Здравей, имат чат на живо, буквално преди дни го ползвах. На мен ми отмениха полет до Ванкувър и получих майл, че до 10 работни дни ще ми върнат парите. 

Така и не получих майл и им писах на чата. Като тръгнеш да си чатиш с чат бота, напиши - I want to speak to live agent , ще те пита бота за адрес и пощенски код и име пак, и ще те свърже с човек. Поне при мен бях 13ти на опашка и бързо се свързах. Човека ми каза, че сумата ми е върната, но просто не са ми пратили майл. Проверих си баникрането и наистина, на 2рия ден след канселацията са ми върнали парите, така че проверете и вие да не би да си ви ги платили вече. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря. Открих жив агент. 22ра на опашката, но се свързах. 

Той също не успя да каже какво е решението и ме посъветва да използвам нова форма, през която да актуализирам искането. 😄

Чакам си. 

Намирам ВА за изключително трудни в обратната връзка. Миналата година имах идентичен случай с КЛМ. Не минаха и 5 дена от подаване на искането и парите бяха по сметката ми. С тези вече ще стане трета седмица. 

Връзка към коментар

Пак се включвам да актуализирам случая с отменени полети и възникнали в следствие на това разходи. Според БА, сумите похарчени от мен заради тяхната промяна на полетите е невъзвращаема, понеже са ме уведомили повече от 14 дни преди деня на полета. 

Както писах и горе, имах същия случай с КЛМ, който беше решен за по-малко от седмица и цялата сума ми беше възстановена.

Става дума за разход за настаняване и храна заради това, че в следствие на промяна на полети от страна на авиокомпанията, ми се е наложило да прекарам една нощ в междинна дестинация. 

Разбирам, че са различни компании с различни правила, но лично на мен ми се струва несериозно отношението на БА. Това дали са 14 или 25 дни не променя нищо за мен, понеже планирайки 26 часов полет, не оставям хотелски резервации и коли под наем за решаване в последните 14 дни. Още повече, имам уверение на агента сменил резервацията ми, че трябва да подам искане за да ми възстановят евентуалния възникнал разход без да ми е даден някакъв срок. 

Има ли някой със сходен случай, разрешен в негова полза? 

Сумата е под 1000 лв, за тях е нищо, но за мен е разликата в това да им нямам никакво доверие повече и да избягвам техни полети. 

Връзка към коментар

Това са правилата , имат право на промяна без да дължат щети или дори обяснение до 14 дни преди полета.

KLM са проявили добра воля или имат свои вътрешни правила за такива случаи , но за съжаление British (и никой друг) не дължат възстановяване на разходи в случай като вашия.Настоявайте отново , но щом имате отказ не хранете големи надежди.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много хора са се вторачили в турците и някой са останали разочаровани , но Бритиш от няколко седмици имат прекрасни цени от София до Сингапур , 532€ директно от сайта на АК с минимални престои в Лондон. 

Например 13.11-03.12 , но и още доста дати са между 530-580€.

Не е някакво специално промо , редовна цена за момента.

• Харесвам 13
Връзка към коментар
1 hour ago, stanimir said:

Много хора са се вторачили в турците и някой са останали разочаровани , но Бритиш от няколко седмици имат прекрасни цени от София до Сингапур , 532€ директно от сайта на АК с минимални престои в Лондон. 

Например 13.11-03.12 , но и още доста дати са между 530-580€.

Не е някакво специално промо , редовна цена за момента.

Цената е г/д ОК, ама кой би се навил да прекара във въздуха 6.5ч повече и поне 8-9ч общо по-дълго пътуване. Летене на изток от София през Лондон е малко как да кажа: като летене от Лондон до Сантяго през ИСТ.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

9 часа полет за никъде: Самолет тръгна от Европа за САЩ, но се върнал. И такова нещо не бях срещал.....

9 часа полет за никъде: Самолет тръгна от Европа за САЩ, но се върна

Пътници останаха блокирани в 9-часов "полет за никъде", след като самолет на British Airways от Лондон за Тексас беше принуден да се върне обратно.

Полетът е излетял от летище Хийтроу в 10 ч. сутринта в понеделник и е достигнал Нюфаундленд, Канада, когато дребен технически проблем го принуждава да се върне обратно, пише британският „Телеграф“.

За повече инфо тук.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 4 минути , Zaro каза:

Гледам едни полети от Лондон за София за бая време напред - връщането в момента е 54 паунда. Добра ли е тази цена?

Е такъв въпрос от теб не очаквах 🤣 54 отиване и връщане ли имаш предвид?? На Хийтроу? Мечтая си за такива цени!!

• Смея се 1
Връзка към коментар

Аз взех за края на март за 107 евро двупосочно. По мой наблюдения полетите на връщане са една идея по-скъпи т.с. Лондон-София

преди 1 минута , searus каза:

Е такъв въпрос от теб не очаквах 🤣 54 отиване и връщане ли имаш предвид?? На Хийтроу? Мечтая си за такива цени!!

Само връщане има предвид 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Ivko каза:

Аз взех за края на март за 107 евро двупосочно. По мой наблюдения полетите на връщане са една идея по-скъпи т.с. Лондон-София

Само връщане има предвид 😄

И пак е без пари

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , searus каза:

Само връщането. В тая част на годината в другата посока е касапница.

Връзка към коментар
преди 39 минути , Zaro каза:

Гледам едни полети от Лондон за София за бая време напред - връщането в момента е 54 паунда. Добра ли е тази цена?

Най-добрата цена, която съм срещал е 36 паунда, когато той беше 2.10 лева. Тъкмо СЕО-то на Изиджет беше започнал работа в ВА. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.