Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Първо си избираш държавата и според нея пита номера. Това UCN е превод на ЕГН.

Обаче при мен миналата година докато не сложих и България и Бразилия не миряса. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Във връзка с предишния ми пост за такси при зареждане с Curve, се оказва, че се начисляват такси при зареждане с карти издадени в страни различни от тази по месторабота. През последните няколко години и до преди около месец нямаше такива такси, явно съм пропуснал кога за въведени.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, Ивайла каза:

Здравейте, 

Някой получавал ли е съобщение да се ъпдейтне tax residence информация?

inbound2314468272758664534.jpg

inbound5309967100539744346.jpg

Да, накрая на годината праща на НАП сумата по сметката, ако е много по-голяма от предната година има опасност от данъчна ревизия за произход на парични средства. За радост другите Финтех приложения приемат и грешни ЕГНта...

• Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, vinidj каза:

За радост другите Финтех приложения приемат и грешни ЕГНта...

Не е добра идея да се лъже финансова институция, форумите са пълни с "Револют ми закриват профила, без да съм направил нищо и не ми казват защо"

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте , искам да попитам това като tax residency , което го има револют , има ли го съответно и в transferwise ?

понеже wise са регистрирани в Англия мой колега имаше сметка там , и получаваше заплата в Англия без проблем. 

въпроса е дали искат и там отчитане ?

Връзка към коментар

абе получихте ли съобщение от Револют за някакви спестовни сметки с лихва? Чудя се дали не е защото съм в Бразилия, те пуснаха Револют тука, ама не мога да се преместя, трябвало да си  закрия сметката и за открия нова (заради статута на банка, пък тук не е точно банка...)

отворих една празна и отиде при акциите, та се чудя да не е някаква грешка...

Между другото Wise от началото на годината плаща лихви всеки месец, към 3-3.85%

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз имам имейл за спестовни сметки с лихва. Български потребител съм на Револют.

На мен ми звучи като инвестиционни сметки, каквото предлагат и банките в България. Капиталовият риск е на клиента.

Ето какво гласи в началото имейлът им.

По-надолу пък има следният текст: "Create a Savings flexible account, and get up to USD 5.20% annual interest*, while enjoying plenty of amazing features along the way!"

Screenshot_20230712_211814.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

да, същото е

ясно е, че има риск, трябва да прочета какво по-точно е и къде се инвестират

Wise обаче нищо не ми писа, нищо не съм правил, просто почнаха да се появяват някакви лихви

Връзка към коментар

Инвестират в money market funds. Евровия  се управлява от Фиделити. Другите не ги проверих. Риска е минимален, но и лихвата е близка до основния лихвен процент на централните банки. Има такса за управление. При мен е 0.3% ( на премиум план съм) и ме агитира да взема метал, че да ми свалят таксата за управление на 0.15%.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, neuromancer каза:

абе получихте ли съобщение от Револют за някакви спестовни сметки с лихва? Чудя се дали не е защото съм в Бразилия, те пуснаха Револют тука, ама не мога да се преместя, трябвало да си  закрия сметката и за открия нова (заради статута на банка, пък тук не е точно банка...)

отворих една празна и отиде при акциите, та се чудя да не е някаква грешка...

Между другото Wise от началото на годината плаща лихви всеки месец, към 3-3.85%

Не знам за Револют, ама Wise ми дават по 1Евро за 1000Е държани там без нищо да правя.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 14.07.2023 г. в 22:24, Дани Магелани каза:

Имам въпрос извън темата: Има ли такси при теглене с Револют от банкоматите?

Самият Револют няма такса за теглене от банкомат до определена сума според плана ти на месец. Но доста банки имат такса за теглене от техните банкомати. В Гърция май не намерих банкомат който да няма такса и беше от порядъка на 4 евро на теглене. Хубавото е че ти изписва таксата преди да теглиш. В Испания пак ми се наложи да тегля кеш и на някои банкомати имаше такса като стигаше 7 евро на транзакция. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 8 минути , Captain45 каза:

Самият Револют няма такса за теглене от банкомат до определена сума според плана ти на месец. Но доста банки имат такса за теглене от техните банкомати. В Гърция май не намерих банкомат който да няма такса и беше от порядъка на 4 евро на теглене. Хубавото е че ти изписва таксата преди да теглиш. В Испания пак ми се наложи да тегля кеш и на някои банкомати имаше такса като стигаше 7 евро на транзакция. 

Благодаря! Аз го питах за банкоматите в Румъния, защото беше там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Благодаря! Аз го питах за банкоматите в Румъния, защото беше там.

В Румъния тази година теглих от BRD Bank ( Societe Generale), няколко пъти без никакви такси

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 20.07.2023 г. в 21:57, aladinoplus каза:

Няма промяна.  Авторката на статията тълкува грешно подадената информация от Revolut.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За Metal holder-ите (а предполагам и за Premium) след 31.07 Revolut сменят партньора си за lounge-ове от Lounge Key на Dragon Pass. Който не е ползвал опцията, напомням, че могат да се регистрират полети и  при закъснение, Revolut пращат ваучер за салон.

@Георги Матеев или някой по-запознат, може ли да каже Dragon Pass по-слабо "покритие" ли имат?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 1 час, Яничка каза:

За Metal holder-ите (а предполагам и за Premium) след 31.07 Revolut сменят партньора си за lounge-ове от Lounge Key на Dragon Pass. Който не е ползвал опцията, напомням, че могат да се регистрират полети и  при закъснение, Revolut пращат ваучер за салон.

@Георги Матеев или някой по-запознат, може ли да каже Dragon Pass по-слабо "покритие" ли имат?

В голяма степен двете мрежи се припокриват, като в някои случаи Драгън Пас (като китайска система) има дори повече покритие. Миналият месец ползвах тях изцяло в Русия, където Приорити Пас вече не работи.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз съм на Премиум и получих съобщението. От това, което видях, салоните по летищата са по 55 лв. Тоест, плащат се. 

И въобще каква е идеята като цяло и защо ги ползвате, при положение, че ползваме Дайнърсите за лонджове?

Единственият недостатък на Дайнерса е ограничението до 12 лонджа годишно.

Аз с английският не съм на “ти” и не се задълбочавам в четене на всичко, което получавам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 29.07.2023 г. в 9:48, Sun4o каза:

И въобще каква е идеята като цяло и защо ги ползвате, при положение, че ползваме Дайнърсите за лонджове?

Единственият недостатък на Дайнерса е ограничението до 12 лонджа годишно.

Аз с английският не съм на “ти” и не се задълбочавам в четене на всичко, което получавам.

Причините са 2 - защото 12 посещения на година често са недостатъчни и второ, защото лично аз очаквам, че скоро Diners ще намалят бройката. Винаги е добре да има алтернативи.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Нали след като свършат тези 12 са по 30лв. Пак е добре. 12 ми се струва добра бройка като за масата хора. Аз като направя 2 трипа по две и половина седмици, три и то отпуска не остана. Скатавам някой др ден за един фестивал да направя някъде и това е. Пък и не винаги има време за салон, някой път полетите са тамън и не се налага да висиш по терминалите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Нещо, което може би е ново или поне сега го виждам. В Revolut, като отидеш на Hub, има Savings и можеш да прехвърлиш пари във Flexible Account. Лихвата е 2,87% годишно. Опцията е само за суми в Euro, GBP и USD. Има го за всички членства, като за метал лихвата е по-висока. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , Яничка каза:

Нещо, което може би е ново или поне сега го виждам. В Revolut, като отидеш на Hub, има Savings и можеш да прехвърлиш пари във Flexible Account. Лихвата е 2,87% годишно. Опцията е само за суми в Euro, GBP и USD. Има го за всички членства, като за метал лихвата е по-висока. 

Изрично обръщам внимание, че това НЕ Е обикновен депозит с лихва, а инвестиция в пазарен фонд. Макар и малък, принципно има риск за вложението. Добре е да се знае.

• Харесвам 15
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.