КОКО22 Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 Да , така е . За това го споменах. Един приятел в Австрия отказва да си даде данъчния номер, поради местните данъчни закони... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 Първо си избираш държавата и според нея пита номера. Това UCN е превод на ЕГН. Обаче при мен миналата година докато не сложих и България и Бразилия не миряса. 1 Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 Във връзка с предишния ми пост за такси при зареждане с Curve, се оказва, че се начисляват такси при зареждане с карти издадени в страни различни от тази по месторабота. През последните няколко години и до преди около месец нямаше такива такси, явно съм пропуснал кога за въведени. 3 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 преди 12 часа, Ивайла каза: Здравейте, Някой получавал ли е съобщение да се ъпдейтне tax residence информация? Да, накрая на годината праща на НАП сумата по сметката, ако е много по-голяма от предната година има опасност от данъчна ревизия за произход на парични средства. За радост другите Финтех приложения приемат и грешни ЕГНта... 2 Връзка към коментар
WanderlustME Публикувано: 14 юни, 2023 Сподели Публикувано: 14 юни, 2023 преди 13 часа, vinidj каза: За радост другите Финтех приложения приемат и грешни ЕГНта... Не е добра идея да се лъже финансова институция, форумите са пълни с "Револют ми закриват профила, без да съм направил нищо и не ми казват защо" 7 Връзка към коментар
Valentin Takev Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 Здравейте , искам да попитам това като tax residency , което го има револют , има ли го съответно и в transferwise ? понеже wise са регистрирани в Англия мой колега имаше сметка там , и получаваше заплата в Англия без проблем. въпроса е дали искат и там отчитане ? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 юли, 2023 Сподели Публикувано: 12 юли, 2023 абе получихте ли съобщение от Револют за някакви спестовни сметки с лихва? Чудя се дали не е защото съм в Бразилия, те пуснаха Револют тука, ама не мога да се преместя, трябвало да си закрия сметката и за открия нова (заради статута на банка, пък тук не е точно банка...) отворих една празна и отиде при акциите, та се чудя да не е някаква грешка... Между другото Wise от началото на годината плаща лихви всеки месец, към 3-3.85% 5 Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 12 юли, 2023 Сподели Публикувано: 12 юли, 2023 Да получихме подобно писмо, в което между другото пише че отговорността си е твоя и може да загубиш всичко.... 4 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 12 юли, 2023 Сподели Публикувано: 12 юли, 2023 Аз имам имейл за спестовни сметки с лихва. Български потребител съм на Револют. На мен ми звучи като инвестиционни сметки, каквото предлагат и банките в България. Капиталовият риск е на клиента. Ето какво гласи в началото имейлът им. По-надолу пък има следният текст: "Create a Savings flexible account, and get up to USD 5.20% annual interest*, while enjoying plenty of amazing features along the way!" 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 юли, 2023 Сподели Публикувано: 12 юли, 2023 да, същото е ясно е, че има риск, трябва да прочета какво по-точно е и къде се инвестират Wise обаче нищо не ми писа, нищо не съм правил, просто почнаха да се появяват някакви лихви Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 12 юли, 2023 Сподели Публикувано: 12 юли, 2023 Инвестират в money market funds. Евровия се управлява от Фиделити. Другите не ги проверих. Риска е минимален, но и лихвата е близка до основния лихвен процент на централните банки. Има такса за управление. При мен е 0.3% ( на премиум план съм) и ме агитира да взема метал, че да ми свалят таксата за управление на 0.15%. 5 1 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 13 юли, 2023 Сподели Публикувано: 13 юли, 2023 преди 20 часа, neuromancer каза: абе получихте ли съобщение от Револют за някакви спестовни сметки с лихва? Чудя се дали не е защото съм в Бразилия, те пуснаха Револют тука, ама не мога да се преместя, трябвало да си закрия сметката и за открия нова (заради статута на банка, пък тук не е точно банка...) отворих една празна и отиде при акциите, та се чудя да не е някаква грешка... Между другото Wise от началото на годината плаща лихви всеки месец, към 3-3.85% Не знам за Револют, ама Wise ми дават по 1Евро за 1000Е държани там без нищо да правя. 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 14 юли, 2023 Сподели Публикувано: 14 юли, 2023 преди 1 час, cck каза: Поздрави от Крайова, Румънско: Имам въпрос извън темата: Има ли такси при теглене с Револют от банкоматите? 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 16 юли, 2023 Сподели Публикувано: 16 юли, 2023 На 14.07.2023 г. в 22:24, Дани Магелани каза: Имам въпрос извън темата: Има ли такси при теглене с Револют от банкоматите? Самият Револют няма такса за теглене от банкомат до определена сума според плана ти на месец. Но доста банки имат такса за теглене от техните банкомати. В Гърция май не намерих банкомат който да няма такса и беше от порядъка на 4 евро на теглене. Хубавото е че ти изписва таксата преди да теглиш. В Испания пак ми се наложи да тегля кеш и на някои банкомати имаше такса като стигаше 7 евро на транзакция. 5 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 юли, 2023 Сподели Публикувано: 16 юли, 2023 преди 8 минути , Captain45 каза: Самият Револют няма такса за теглене от банкомат до определена сума според плана ти на месец. Но доста банки имат такса за теглене от техните банкомати. В Гърция май не намерих банкомат който да няма такса и беше от порядъка на 4 евро на теглене. Хубавото е че ти изписва таксата преди да теглиш. В Испания пак ми се наложи да тегля кеш и на някои банкомати имаше такса като стигаше 7 евро на транзакция. Благодаря! Аз го питах за банкоматите в Румъния, защото беше там. 1 Връзка към коментар
HUNT Публикувано: 16 юли, 2023 Сподели Публикувано: 16 юли, 2023 преди 2 часа, Дани Магелани каза: Благодаря! Аз го питах за банкоматите в Румъния, защото беше там. В Румъния тази година теглих от BRD Bank ( Societe Generale), няколко пъти без никакви такси 1 1 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 20 юли, 2023 Сподели Публикувано: 20 юли, 2023 Май нещата леко ще се попроменят скоро.... https://money.bg/business/revolut-veche-ima-sobstven-obmenen-kurs-za-valuti-kakvo-oznachava-tova-za-klientite-na-bankata.html Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 23 юли, 2023 Сподели Публикувано: 23 юли, 2023 На 20.07.2023 г. в 21:57, aladinoplus каза: Май нещата леко ще се попроменят скоро.... https://money.bg/business/revolut-veche-ima-sobstven-obmenen-kurs-za-valuti-kakvo-oznachava-tova-za-klientite-na-bankata.html Няма промяна. Авторката на статията тълкува грешно подадената информация от Revolut. 5 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 24 юли, 2023 Сподели Публикувано: 24 юли, 2023 За Metal holder-ите (а предполагам и за Premium) след 31.07 Revolut сменят партньора си за lounge-ове от Lounge Key на Dragon Pass. Който не е ползвал опцията, напомням, че могат да се регистрират полети и при закъснение, Revolut пращат ваучер за салон. @Георги Матеев или някой по-запознат, може ли да каже Dragon Pass по-слабо "покритие" ли имат? 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 юли, 2023 Автор Сподели Публикувано: 24 юли, 2023 преди 1 час, Яничка каза: За Metal holder-ите (а предполагам и за Premium) след 31.07 Revolut сменят партньора си за lounge-ове от Lounge Key на Dragon Pass. Който не е ползвал опцията, напомням, че могат да се регистрират полети и при закъснение, Revolut пращат ваучер за салон. @Георги Матеев или някой по-запознат, може ли да каже Dragon Pass по-слабо "покритие" ли имат? В голяма степен двете мрежи се припокриват, като в някои случаи Драгън Пас (като китайска система) има дори повече покритие. Миналият месец ползвах тях изцяло в Русия, където Приорити Пас вече не работи. 6 1 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 29 юли, 2023 Сподели Публикувано: 29 юли, 2023 Аз съм на Премиум и получих съобщението. От това, което видях, салоните по летищата са по 55 лв. Тоест, плащат се. И въобще каква е идеята като цяло и защо ги ползвате, при положение, че ползваме Дайнърсите за лонджове? Единственият недостатък на Дайнерса е ограничението до 12 лонджа годишно. Аз с английският не съм на “ти” и не се задълбочавам в четене на всичко, което получавам. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 3 август, 2023 Сподели Публикувано: 3 август, 2023 На 29.07.2023 г. в 9:48, Sun4o каза: И въобще каква е идеята като цяло и защо ги ползвате, при положение, че ползваме Дайнърсите за лонджове? Единственият недостатък на Дайнерса е ограничението до 12 лонджа годишно. Аз с английският не съм на “ти” и не се задълбочавам в четене на всичко, което получавам. Причините са 2 - защото 12 посещения на година често са недостатъчни и второ, защото лично аз очаквам, че скоро Diners ще намалят бройката. Винаги е добре да има алтернативи. 3 Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 3 август, 2023 Сподели Публикувано: 3 август, 2023 Нали след като свършат тези 12 са по 30лв. Пак е добре. 12 ми се струва добра бройка като за масата хора. Аз като направя 2 трипа по две и половина седмици, три и то отпуска не остана. Скатавам някой др ден за един фестивал да направя някъде и това е. Пък и не винаги има време за салон, някой път полетите са тамън и не се налага да висиш по терминалите. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 16 август, 2023 Сподели Публикувано: 16 август, 2023 Нещо, което може би е ново или поне сега го виждам. В Revolut, като отидеш на Hub, има Savings и можеш да прехвърлиш пари във Flexible Account. Лихвата е 2,87% годишно. Опцията е само за суми в Euro, GBP и USD. Има го за всички членства, като за метал лихвата е по-висока. 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 16 август, 2023 Автор Сподели Публикувано: 16 август, 2023 преди 15 минути , Яничка каза: Нещо, което може би е ново или поне сега го виждам. В Revolut, като отидеш на Hub, има Savings и можеш да прехвърлиш пари във Flexible Account. Лихвата е 2,87% годишно. Опцията е само за суми в Euro, GBP и USD. Има го за всички членства, като за метал лихвата е по-висока. Изрично обръщам внимание, че това НЕ Е обикновен депозит с лихва, а инвестиция в пазарен фонд. Макар и малък, принципно има риск за вложението. Добре е да се знае. 15 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега