kali Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август Аз имам, зареждала съм с ДСК Wizz карта. Само че не се начисляват веднага, а при осчетоводяване на сумата. 1 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август Преди 1 час, Raindrop каза: Това не го разбирам, зареждам револют през кредитната ДСК УИЗ карта, и нямам никога такси. Просто не сте разбрала , таксата на ДСК дори е по-висока, тя е 1% + 1 лев. Или просто имате късмета да се е бъгнала картата Ви и да пропускат да Ви таксуват. 3 Връзка към коментар
Raindrop Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август Преди 1 час, Tesh каза: Просто не сте разбрала , таксата на ДСК дори е по-висока, тя е 1% + 1 лев. Или просто имате късмета да се е бъгнала картата Ви и да пропускат да Ви таксуват. Никога не са ми удържали такса за захранване на револют, дори и след осчетоводяване на операцията. Яко бъгване! 2 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август преди 1 минута , Raindrop каза: Никога не са ми удържали такса за захранване на револют, дори и след осчетоводяване на операцията. Яко бъгване! Късметлийка си, пази я тази карта. 3 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август преди 1 час, Raindrop каза: Никога не са ми удържали такса за захранване на револют, дори и след осчетоводяване на операцията. Яко бъгване! Само да не чете някой от ДСК тук и да си оправят бъга набързо.. 🙂 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август преди 21 минути , timobg каза: Само да не чете някой от ДСК тук и да си оправят бъга набързо.. 🙂 Дано да има освен този бъг има още много, които обаче са в ущърб на клиентите. Да не говорим за простотията, която правят при превалутиране. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август Опитвам се да резервирам хотел с Револют - Premier Inn, Flex, плащането на място в хотела. На последната стъпка - потвърждение от банката, Револют ми изписва, че няма достатъчно наличност, за да се извърши плащането и аз прекъсвам процеса. С нито една от картите не става, същата работа и с дебитната ми карта в бг банка. Резервирах същия хотел преди 2 месеца без проблем с MyFin, но междувременно приключих с тях, а цената на хотела сега е по-ниска с 50 паунда. И се дразня. Та да питам: някой с подобен опит? Ако прехвърля сумата да е налична, Револют ще плати ли, или само ще потвърди резервацията? Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август преди 1 минута , Надя каза: Ако прехвърля сумата да е налична т.е. в нито една от картите/сметките наличността не стига? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август В Револют няма - сумата е в pocket. Опасявам се, че ще я дръпне. Аз ако искам да платя, няма да резервирам Flex. С други хотели проблем няма, даже не ме прехвърля към банката за потвърждение. Същото беше и с МyFin в същия хотел - резервира веднага без да иска потвърждение В БГ сметка има, но съобщението е да потвърдя плащане и аз го отказвам (с тази карта беше за проба, нямам намерение да плащам паунди от нея) Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август Ами тогава вероятно в условията на Flex трябва да се заровите, явно системата иска да "види/блокира" пари при някакво условие на този Flex, напр. no show или де да знам.... Явно разните хотели имат различни политики. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август Няма какво да ровя там - тази верига резервирам не за първи път, до преди една година нямаше проблем с Револют. От Premier Inn казват, че няма да дърпат пари, ще платя на място. Обаче някак Револют решава, че искам да платя. Ако нямах база за сравнение (MyFin), да се ровя. Попитах само, за да разбера дали някой се е сблъскал с това (в кой да е хотел, тук всички резервират навсякъде по света) и дали, ако са налични ще се осъществи плащане или само ще я потвърди Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август Ами това си зависи от хотела. Може само да ауторизира картата с някаква сума без да я тегли, или да я изтегли. Револют ще направи каквото поиска ПОСа на хотела Сумата виждаш ли я? Ако е някаква малка сума предполагам е авторизация и ще я върне,ако е цялата цена по-вероятно да я плати. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август Не е малка сумата, няма да рискувам. Явно има някакъв проблем с двете банки, а с измишльотината MyFin няма. Ще ги преглътна тези 50 паунда, но явно Flex в Premier inn вече няма да ми е достъпен. Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 16 август Сподели Публикувано: 16 август преди 1 час, Надя каза: Опитвам се да резервирам хотел с Револют - Premier Inn, Flex, плащането на място в хотела. На последната стъпка - потвърждение от банката, Револют ми изписва, че няма достатъчно наличност, за да се извърши плащането и аз прекъсвам процеса. С нито една от картите не става, същата работа и с дебитната ми карта в бг банка. Резервирах същия хотел преди 2 месеца без проблем с MyFin, но междувременно приключих с тях, а цената на хотела сега е по-ниска с 50 паунда. И се дразня. Та да питам: някой с подобен опит? Ако прехвърля сумата да е налична, Револют ще плати ли, или само ще потвърди резервацията? Аз се опитвах да платя един тур във viator с виртуален револют и искаше да изтегли цялата сума сега, а не през ноември. Смених със стандартния револют и получих искане за верификация с 1 цент или 1 евро, не за 300. 6 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 18 август Сподели Публикувано: 18 август На 15.08.2024 г. в 14:29, Tesh каза: Късметлийка си, пази я тази карта. Не е късмет, просто не начисляват таксата към револют, въпреки че се разпознава като паричен трансфер или като изпращане на суми. Не начисляват и кешбек естествено. 1 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 19 август Сподели Публикувано: 19 август преди 7 часа, adreno каза: Не е късмет, просто не начисляват таксата към револют, въпреки че се разпознава като паричен трансфер или като изпращане на суми. Не начисляват и кешбек естествено. Абе късмет си е , рядко се случва нещо , което е обявено в тарифата да не ти го прибират. 1 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 19 август Сподели Публикувано: 19 август Не знам дали става въпрос за късмет, но си зареждам и аз Революта през карта от ДСК и досега и веднъж не ми е взимало такса. В случая става въпрос за дебитна карта при мен. Обикновено, когато правя зареждане, дори понякога ми иска да си въведа 3Д+смс кода за плащане, така че най-вероятно това зареждане минава като плащане на онлайн ПОС, може би затова не взима такса. 3 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 19 август Сподели Публикувано: 19 август Няма значение дали е онлайн или не. Важното е MCC кода на търговеца, и как банката го интерпретира. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 август Сподели Публикувано: 19 август преди 13 часа, Kosta Grudov каза: Не знам дали става въпрос за късмет, но си зареждам и аз Революта през карта от ДСК и досега и веднъж не ми е взимало такса. В случая става въпрос за дебитна карта при мен. Обикновено, когато правя зареждане, дори понякога ми иска да си въведа 3Д+смс кода за плащане, така че най-вероятно това зареждане минава като плащане на онлайн ПОС, може би затова не взима такса. Такса за зареждане на Револют не взема дори и ПИБ, а също и ОББ, все дебитни, но не пробвай с ДСК кредитна, за да не споделяш обратни преживявания🙂😉 2 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 19 август Сподели Публикувано: 19 август а какво е положението с кредитните карти на ЦКБ? Има ли такса? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 август Сподели Публикувано: 20 август Малко впечатления за наградната програма Успях да събера 6000 точки за изхарчени 3500лв през картата (3000 бонус за 150 транзакции, 2500 бонус за изхарчени 3500 лв и 500 точки нормално без бонус за изхарчената сума. Всички тези разходи бих ги направил и по принцип (включи се и почивката в периода) и без да гоня бонуса, но много малка част от тях щяха да бъдат през Революта. Според мен си струва човек да се понапъне малко да събере бонуса, но без него няма смисъл, много малко са тези точки. Евентуално ако ти трябват малък брой мили (100-200) за билет и няма откъде другаде да ги вземеш също става. Милите се постват веднага след заявката, това е добре. Асортиментът е много ограничен до Авиос и Flying blue, ако не беше толкова малък щях да си ги оставя като точки за да имам гъвкавост. Добре е човек да си ъпгрейдне плана, за да отпадне лимита при конверсия и други неща, но в нормалното състояние когато почти не го ползвам ще го даунгрейдна пак. 2 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 20 август Сподели Публикувано: 20 август преди 12 минути , neuromancer каза: Малко впечатления за наградната програма Успях да събера 6000 точки за изхарчени 3500лв през картата (3000 бонус за 150 транзакции, 2500 бонус за изхарчени 3500 лв и 500 точки нормално без бонус за изхарчената сума. Всички тези разходи бих ги направил и по принцип (включи се и почивката в периода) и без да гоня бонуса, но много малка част от тях щяха да бъдат през Революта. Според мен си струва човек да се понапъне малко да събере бонуса, но без него няма смисъл, много малко са тези точки. Евентуално ако ти трябват малък брой мили (100-200) за билет и няма откъде другаде да ги вземеш също става. Милите се постват веднага след заявката, това е добре. Асортиментът е много ограничен до Авиос и Flying blue, ако не беше толкова малък щях да си ги оставя като точки за да имам гъвкавост. Добре е човек да си ъпгрейдне плана, за да отпадне лимита при конверсия и други неща, но в нормалното състояние когато почти не го ползвам ще го даунгрейдна пак. На какъв план си събрал тези точки? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 август Сподели Публикувано: 20 август Ами смесено, малко basic, после plus, после premium (предложиха ми 2 месеца премиум за цената на плюс). Дори 1т за 8лв е много малко, а 1 за 20 е съвсем жалко количество. Както казах без бонусите няма смисъл занимавката, ако имаш и други карти с кешбек. Бонуса 2500т за 3500 лв е за премиум, преди беше друг. Като смених плана на премиум, предишната изхарчена сума се изгуби и почна от 0 (само за този бонус, спечелените точки не се губят). Връзка към коментар
agenta Публикувано: 20 август Сподели Публикувано: 20 август преди 2 минути , neuromancer каза: Ами смесено, малко basic, после plus, после premium (предложиха ми 2 месеца премиум за цената на плюс). Дори 1т за 8лв е много малко, ако имаш и други карти с кешбек, а 1 за 20 е съвсем жалко количество. Както казах без бонусите няма смисъл. Бонуса 2500т за 3500 лв е за премиум, преди беше друг. Като смених плана на премиум, предишната изхарчена сума се изгуби и почна от 0 (само за този бонус, спечелените точки не се губят). Аз съм отдавна на Premium плана и се чудех дали, ако трупам точки само през него ще има смисъл, затова попитах. Благодаря за информацията! 🙂 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 20 август Сподели Публикувано: 20 август преди 3 часа, neuromancer каза: Ами смесено, малко basic, после plus, после premium (предложиха ми 2 месеца премиум за цената на плюс). Дори 1т за 8лв е много малко, а 1 за 20 е съвсем жалко количество. Както казах без бонусите няма смисъл занимавката, ако имаш и други карти с кешбек. Бонуса 2500т за 3500 лв е за премиум, преди беше друг. Като смених плана на премиум, предишната изхарчена сума се изгуби и почна от 0 (само за този бонус, спечелените точки не се губят). Странно, аз ъогрейднах към премиум, но бонуса си остана този за плюс - 1000т за 3500 похарчени Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега