Dora Popova Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Тази година смених две карти на Curve. И двете пристигнаха преди очакваната дата според апп -а. Първата ми карта също пристигна навреме. 1
iMari Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 14 минути , Topfly каза: но подобно отношение към наследниците е доста обезпокоително. Не е задължително да има реален проблем с наследяването на средства от Револют, по-скоро това, което описваш е проблем на унгарското законодателство. Тук например няма изискване да минаваш през нотариус за да извадиш удостоверение за наследници. Но казуса с наследяването от финтех компании е интересен, не съм се замисляла досега. Конкретно за Револют може би трябва да се има предвид литовското законодателство и как то урежда наследяването на средства. 1
Topfly Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 19 минути , iMari каза: Не е задължително да има реален проблем с наследяването на средства от Револют, по-скоро това, което описваш е проблем на унгарското законодателство. Тук например няма изискване да минаваш през нотариус за да извадиш удостоверение за наследници. Но казуса с наследяването от финтех компании е интересен, не съм се замисляла досега. Конкретно за Револют може би трябва да се има предвид литовското законодателство и как то урежда наследяването на средства. Проблемът е, че Revolut масово не отговарят на официални запитвания дори от нотариуси. Какво ще стане ако ти им пишеш писмо за сметка, която не е на твое име? Имат ли изобщо капацитет и процедура да те индетифицират като наследник и да приемат удостоверение за наследстсво издадено в България, Унгария и т.н.? 1
Patrick K Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Преди 1 час, Topfly каза: Проблемът е, че Revolut масово не отговарят на официални запитвания дори от нотариуси. Какво ще стане ако ти им пишеш писмо за сметка, която не е на твое име? Имат ли изобщо капацитет и процедура да те индетифицират като наследник и да приемат удостоверение за наследстсво издадено в България, Унгария и т.н.? В друг бг форум съм виждал питания по този въпрос и след обяснение на процедурата, повече питания не е имало от тези потребители. Явно тези потребители са успявали да прехвърлят наследството по описания от Revolut начин и на тях им отговаря. Може би някои от документите трябва да се преведат. https://help.revolut.com/bg-BG/help/more/legal-topics/what-happens-to-a-revolut-account-if-the-account-holder-passes-away/ П.П. Писах на Revolut имейла за фиктивен казус. Да видим след колко време ще ми отговорят. 8
adreno Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 12 часа, Яничка каза: Ако не бъркам, физическите карти Revolut и Curve ги изпращат по един и същ начин по пощата? Тогава защо Revolut обикновено пристигат, а Curve - никакъв шанс... Зависи от картата - мисля, че само стандартните са по пощата. Последните няколко месеца поръчвах Plus, Premium и Metal - последните две дойдоха с куриер Спиди, за Плюс-а нямам спомен.
Patrick K Публикувано: 12 декември, 2024 Публикувано: 12 декември, 2024 След изтичане срокът на валидност на картата и сте на план Standard, плащате ли доставката на новата карта? Помня, че преди години не се плащаше. Имам 3 физически карти(безплатни и с безплатна доставка) и първата като ми изтече новата беше с безплатна доставка, но за последните две(тази и миналата година) ми начисли такса за доставката. С цялото си нахалство се оплаках в чата и ми върнаха парите и в двата случая. Предварително им писах, че не е нормално да ми начислява такса за доставката за преиздаване на изтекла карта и те без да го правят на въпрос ми написаха, че след като я поръчам ще ми върнат парите. 1 1
Topfly Публикувано: 12 декември, 2024 Публикувано: 12 декември, 2024 преди 15 часа, Patrick K каза: В друг бг форум съм виждал питания по този въпрос и след обяснение на процедурата, повече питания не е имало от тези потребители. Явно тези потребители са успявали да прехвърлят наследството по описания от Revolut начин и на тях им отговаря. Може би някои от документите трябва да се преведат. https://help.revolut.com/bg-BG/help/more/legal-topics/what-happens-to-a-revolut-account-if-the-account-holder-passes-away/ П.П. Писах на Revolut имейла за фиктивен казус. Да видим след колко време ще ми отговорят. Възможно е проблемът в Унгария да е свързан с нотариусите, които комуникират единствено с препоръчани писма и не признават комуникация през онлайн форми, e-mail и т.н. Чисто формално обаче си е проблем, че една банка с 50 милиона клиента в света не отговаря на официални препоръчани писма. Ще съм ти благодарен ако напишеш когато получиш отговор. 2
iliana_t Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 На 12.12.2024 г. в 10:27, Patrick K каза: След изтичане срокът на валидност на картата и сте на план Standard, плащате ли доставката на новата карта? Помня, че преди години не се плащаше. Преиздадоха ми пластиката без такса това лято, поради изтичане на срока й. Друг въпрос е, че я чаках 2 месеца над стандартния срок за доставка по пощата. Естествено, че не дойде и писах на чата да я пуснат пак. Втория път ми бяха написали, че начисляват такса доставка, но се разбрахме в чата, че не е в мен проблема и ми върнаха отговор, че я пускат и втория път без такса. Не крият, че с доставките за България има проблем. 2
neuromancer Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Получих съобщение, че точките вече могат да се сменят с мили на Търкиш. Доста хора ги ползват тук. Вече трите алианса са покрити. 3 1
iliana_t Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 И в България го получихме преди 20 мин. Това вече е друго нещо. Само дето избързах и им казах да ми закрият акаунта с точките и ми казаха, че повече няма да мога да ги активирам. 😬
Patrick K Публикувано: 20 декември, 2024 Публикувано: 20 декември, 2024 На 12.12.2024 г. в 11:08, Topfly каза: Възможно е проблемът в Унгария да е свързан с нотариусите, които комуникират единствено с препоръчани писма и не признават комуникация през онлайн форми, e-mail и т.н. Чисто формално обаче си е проблем, че една банка с 50 милиона клиента в света не отговаря на официални препоръчани писма. Ще съм ти благодарен ако напишеш когато получиш отговор. Днес(9-ти ден) получих автоматичен отговор, че са много заети и отговор от агент ще получа в следващите седмици. Написали са какви документи да предоставя, ако все още не съм. 2
Topfly Публикувано: 20 декември, 2024 Публикувано: 20 декември, 2024 преди 1 час, Patrick K каза: Днес(9-ти ден) получих автоматичен отговор, че са много заети и отговор от агент ще получа в следващите седмици. Написали са какви документи да предоставя, ако все още не съм. Искат ли оригинални документи или всичко може да се прати само по мейл?
Patrick K Публикувано: 21 декември, 2024 Публикувано: 21 декември, 2024 преди 15 часа, Topfly каза: Искат ли оригинални документи или всичко може да се прати само по мейл? По имейл се праща всичко. С първият ми имейл си измислих ситуация, че съм единствен наследник на починал с Revolut акаунт и попитах дали трябва да се прави превод на документите или мога да им ги пратя в оригинал на български език. 1
Alexander Публикувано: 22 декември, 2024 Публикувано: 22 декември, 2024 Много сериозна реклама на Револют на летището в Рим. навсякъде надписи по ръкави от вътре и от вън. Имаше няколко такива машини, които ти дават физическа карта на момента - безплатно и се свърза с аппа после според инструкции и QR кода. Няма написано име на самата карта. 14 2 1
Patrick K Публикувано: 22 декември, 2024 Публикувано: 22 декември, 2024 преди 5 часа, Alexander каза: Имаше няколко такива машини, които ти дават физическа карта на момента - безплатно и се свърза с аппа после според инструкции и QR кода. Само за нови клиенти ли е? Така написано на плика сякаш е само за нови клиенти.
aloha8 Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 На 22.12.2024 г. в 7:34, Alexander каза: Много сериозна реклама на Револют на летището в Рим. навсякъде надписи по ръкави от вътре и от вън. Имаше няколко такива машини, които ти дават физическа карта на момента - безплатно и се свърза с аппа после според инструкции и QR кода. Няма написано име на самата карта. На Фиумичино ли? 2
DGTG Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 Имам едно питане, което може и да е тъпо, но не съм ориентирана. Току що Telpark-Испания ми дръпнаха пари от Революта за паркиране в Испания, само че аз съм в БГ. Използвала съм Telpark в Испания през м.февруари и от тогава не съм. Как мога да оспоря такова плащане? Къде трябва да пиша, да се жаля...?
neuromancer Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 от приложението, транзакцията, най-долу има помощ Или отваряш чата и почваш друг е въпроса защо се е случило, свързала ли си в Telpark някоя кола с този Револют, дали наистина не сте паркирали преди, пък чак сега да се отбележи (вероятно не е това, твърде много време)
DGTG Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 Писах мейли и на Telpark и се свързах с чата на Револют. Казаха ми да изчакам няколко дни да видя от Телпарк какво ще ми отговорят, ако не - те ще оспорят транзакцията.
neuromancer Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 Хубаво, ама виж в Telpark имаш ли акаунт, и кола регистрирана там, ако да, махни я, или поне картата. От опит, регистрирах една кола под наем така и забравих да я махна, после като ми взеха плащане за нещо си веднага се сетих. 3 1
Яничка Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 Същото важи за апп-а за паркиране в Италия EasyPark - след приключване на пътуването винаги си махайте картата, регистрирана в приложението, често има случаи на чарджване на картата след приключване престоя. 4 1
Marisha Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 преди 4 минути , Яничка каза: Същото важи за апп-а за паркиране в Италия EasyPark - след приключване на пътуването винаги си махайте картата, регистрирана в приложението, често има случаи на чарджване на картата след приключване престоя. Имах такъв проблем с EasyPark . 4
chandni Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 Няма нужда да си махате картата, а само отметката за автоматично плащане на паркинги с камера. A още по-добре и направо да изтриете от приложението rent-a-car-а, който сте ползвали. Така или иначе, едва ли ще го ползвате отново. 5
Яничка Публикувано: 29 декември, 2024 Публикувано: 29 декември, 2024 Всъщност моя грешка - след приключване на наема махах регистрационния номер на колата, а не метода на плащане. Те EasyPark приемаха само PayPal. 2
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега