Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

А по отношение на плана ултра заслужава ли си ? Реално, той ти дава възможност за всеки лев да получаваш точка. Въпросът е дали има друга карта която може да получиш повече за по-добра цена -> например Premium Mastercard 

Публикувано:

нямам добра представа какво се предлага в България и дали можеш да получиш повече

иначе по повод точките съм писал това:

от гледна точка на ползите, ми изглеждат добре салоните, застраховка, цената ми изглежда висока

ако държиш много пари в Революта можеш да печелиш лихви и се компенсира

аз лично не бих се хвърлил, но всеки си преценя...

има го и това, че аз не пътувам много постоянно, по-скоро тия неща като лаунджове, застраховки, безплатни трансфери бих ги използвал само веднъж годишно или по-рядко, та по-скоро бих ъпгрейднал един месец и после надолу...

да питам и аз, салоните само за картодържателя ли са, или и гости може? ползвал ли си?

ПП доколкото видях е точка за 2 лева

обикновено точка за долар е добре, ако не е твърде висока месечната такса... тази ми се вижда висока, но това е лично мнение

Публикувано:

За много пътуващи Ултра си струва. За точките не знам, 2 лева дават точка. Преди имаше кешбек, по-лесно можеше да си направиш сметка. Освен бизнес салоните има застраховка за пътуване, глобален интернет 3 GB на месец, застраховка за отмяна на пътуване, абонаменти за програми и т.н. Аз съм на метал и още не мога да се прежаля, главно защото имам салони по други карти и не пътувам чак толкова много. 

Публикувано:
На 16.01.2025 г. в 0:11, vivo каза:

Също 47 лв, 10 паса максимум можеш да вземеш.

10 паса на година, 10 на посещение или за целия период на картата 1 човек, който има Premium плана, може да вземе общо максимум 10 паса по 47 лева?

Публикувано:
13 minutes ago, r_nikolov1 said:

10 паса на година, 10 на посещение или за целия период на картата 1 човек, който има Premium плана, може да вземе общо максимум 10 паса по 47 лева?

Няма ограничение в броя на посещенията , но на всяко посещение може да вкараш максимум до 10 придружители.Разбира се плаща се за всеки х 47лв.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 минути , stanimir каза:

Няма ограничение в броя на посещенията , но на всяко посещение може да вкараш максимум до 10 придружители.Разбира се плаща се за всеки х 47лв.

Ти , като опитен играч , препоръчваш ли по-високо ниво на картата заради лоунджовете?

Или да се насоча към платинена МС за тази цел? Доста се обърках от различните постове.

Публикувано:

Никакъв играч не съм аз за салоните.Премиум план държах основно заради застраховката , но с новите правила може да мина отново на базовия. 

Всъщност придружителите са до 9. Заедно с титуляра пасовете не може да са повече от 10 :

IMG_20250123_104056.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Никакъв играч не съм аз за салоните.Премиум план държах основно заради застраховката , но с новите правила може да мина отново на базовия. 

Всъщност придружителите са до 9. Заедно с титуляра пасовете не може да са повече от 10 :

IMG_20250123_104056.jpg

Каква застраховка?

Публикувано:

Медицинската.Покриваше разни високопланински активности, които стандартните застраховки не покриват без допълнителен пакет.Сега след като застраховката вече покрива само платени с Revolut вещи, полети и активности за мен премиум плана почти се обезмисля , за другиго според потребностите може да работи добре.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой разбрал ли е, ако да речем съм купил билет с мили + таксите с Револют това дали се брои като платено с револют?

Че нещо не видях такова нещо написано. Ще взема да ги питам в чата...

Публикувано:

Получих си отговора по чата, трябва цялата сума да е платена с револют, не покрива ако е платено и с мили.

• Замислям се 3
Публикувано:

Аз какво сметнах -> за да изкарам примерно безплатни мили (15 000 за Инстанбул примерно) -> трябва да съм похарчил 30 000 лева минимум през Револют + 1060 лв за плана. Бърза справка за билет с турските авиолинии отиване и връщане  200EUR (след 2 месеца). 

Ако същото нещо го повторим с Master card Platinium (примерно за изминалата година когато боокинг промоция има 10%) -> цена на услугата е в размер на 200 лв (годишна такса/пакет) -> 10% кешбек при боокинг за 4000 лв са -> 400 лв в боокинг под формата на кешбек/ през тях можеш да си наредиш самолетен билет за 396 лв (за същата дата). 

Реално и аз се колебаех, но след такава сметка, то нещата отиват в полза на кредитната карта. 

Естествено, ако някой намери по-добри условия 🙂 да казва

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 часа, Altav каза:

Аз какво сметнах -> за да изкарам примерно безплатни мили (15 000 за Инстанбул примерно) -> трябва да съм похарчил 30 000 лева минимум през Револют + 1060 лв за плана. Бърза справка за билет с турските авиолинии отиване и връщане  200EUR (след 2 месеца). 

Ако същото нещо го повторим с Master card Platinium (примерно за изминалата година когато боокинг промоция има 10%) -> цена на услугата е в размер на 200 лв (годишна такса/пакет) -> 10% кешбек при боокинг за 4000 лв са -> 400 лв в боокинг под формата на кешбек/ през тях можеш да си наредиш самолетен билет за 396 лв (за същата дата). 

Реално и аз се колебаех, но след такава сметка, то нещата отиват в полза на кредитната карта. 

Милите си заслужават, когато се печелят лесно и когато ги ползваш за скъпи билети или бизнес класа.  Примерно аз сега си взех за 25000 мили билет София-Дъблин, който в сайта на турците е 250 евро. Тъй като ми трябва конкретна дата, а имам спечелени мили с полети, така че ми излезе “безплатно”. 

А най-добре се ползва точките за бизнес класа на Катар - 65000 авиоса за бизнес класа, но пак казвам - заслужава си, ако лесно са спечелени - с кредитни карти в САЩ и другите цивилизовани страни. В Револют не е много оферта, освен ако не превърташ огромни суми. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 24.01.2025 г. в 16:26, Altav каза:

Малко е крива тая сметка, защото 10% от Букинг са при пазаруване само в Букинг (и то май само хотели), а революта дава при пазаруване навсякъде...

Иначе както казах, точките ми малеят, ама за България няма много възможности. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Едно от децата се е хванало на типична фишинг измама https://www.facebook.com/search/posts/?q=раница dekatlon Имате ли опит/идеи как може да се спре вземане на пари от картата? В случая картата на детето е Revolut Junior. Опитахме комуникация с Револют, много бавна и тегава, едно и също питат по 100 пъти и никаква реакция.

Публикувано:
1 hour ago, Madonna said:

Едно от децата се е хванало на типична фишинг измама https://www.facebook.com/search/posts/?q=раница dekatlon Имате ли опит/идеи как може да се спре вземане на пари от картата? В случая картата на детето е Revolut Junior. Опитахме комуникация с Револют, много бавна и тегава, едно и също питат по 100 пъти и никаква реакция.

Картата се замразява веднага през приложението, а и най-добре да се унищожи и да се поръча нова ако данните и вече са изтекли. Така няма как да продължат с тегленето на пари. За вече извършените транзакции се подава сигнал за измама пак през приложението и се оспорват, не знам колко успешно би било, но това е процеса.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Madonna каза:

Вярвам, че казусът ще се разреши благоприятно и скоро.

Освободих се от тази карта. Пластиката платих, а така и не получих. После ъпгрейдваха с някакъв премиум, не знам какво съм кликнала неволно, и като не можах да реагирам по време на тестовия период, просто си дръпнаха 20 лв. или евро от разплащателната ми банкова сметка. Реших, че така и в бъдеще могат да правят и тутакси я закрих. Не чувствам липсата й.

• Харесвам 4
Публикувано:

Вече е отговорено , замразяваш картата на секундата в която забележиш неправомерна транзакция и се свързваш с чата.

На мен ми възстановиха сума в рамките на броени дни заради хакната карта.

Няколко пъти ми излиза тоя спам с Декатлон , другия е уж разпродажба на конфискувани и непотърсени вещи на летището.Декатлон разбира се никога не са имали подобни разпродажби.

Заблуждаващото е че има много фалшиви  коментари от доволни клиенти.Ако се вгледаш в имената почти всички са рускоезично звучащи.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не успявам да намеря дали има такса за входящ евров превод от извън ЕИП по латвийската сметка. Някой има ли идея дали Револют таксуват такива преводи, както много от банките?

Казуса ми е, че от World Wide Insure ми преведоха сума по щета при наем на автомобил. По навик дадох сметката си в TBI, които имат такса за входящ превод над 100€ от извън ЕИП, в случая ОК. Сумата беше за 101,99€, а под 100€ нямат такси 😄 Искам да знам дали за друг път да дам латвийската сметка Револют или основната ми банка.

Публикувано:

а какво бихте казали за застраховката на метал в секцията коли под наем някой има ли опит с нея и какточно се ползва като  все пак изискват кредитни карти за да резервираш?

Публикувано:

Опит със застраховката нямам, но опит с наемане на кола с револют имам.

Револют се вижда от търговеца като кредитна карта, тоест ако не прави по-задълбочени проверки а само минава картата през ПОС терминала, щом мине, значи е ок. Това става точно така тук в Бразилия.

Ако се проверява наистина, условието не е да се плати с кредитна карта, а депозита се блокира с кредитна карта, т.е. плащането и депозита може да са с различни карти, вкл. плащането може да е кеш. В този случай ти трябва кр.к. за депозита, но можеш да платиш с революта и да имаш застраховка.

• Харесвам 1
Публикувано:

Какво се променя?

Намаляваме таксите за клиентите ни с платени планове. От 22 април 2025 г. през уикендите ще се прилагат следните такси за обмен на валута:

• Клиентите на план Standard ще продължат да плащат 1% от обменената сума
  • Клиентите на план Plus вече ще плащат 0,5% от обменената сума
  • Клиентите на план Premium, Metal и Ultra вече няма да плащат допълнителни такси за обмяна на валута през уикенда
  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 часа, Patrick K каза:

Какво се променя?

Намаляваме таксите за клиентите ни с платени планове. От 22 април 2025 г. през уикендите ще се прилагат следните такси за обмен на валута:

• Клиентите на план Standard ще продължат да плащат 1% от обменената сума
  • Клиентите на план Plus вече ще плащат 0,5% от обменената сума
  • Клиентите на план Premium, Metal и Ultra вече няма да плащат допълнителни такси за обмяна на валута през уикенда

Много умно! Вкараха невидими такси в редовните курсове и сега замазват очи, че ги махат от уикендите. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.