Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , Павел* каза:

Много умно! Вкараха невидими такси в редовните курсове и сега замазват очи, че ги махат от уикендите. 

Я пак ако може? Че Револут са една от платформите с най-ясни такси и каквото и да правиш винаги пише какви са таксите, още преди да направиш операцията. А валутните им курсове в повечето случаи са по-добри от тези на нашенските банки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , logist13 каза:

Я пак ако може? Че Револут са една от платформите с най-ясни такси и каквото и да правиш винаги пише какви са таксите, още преди да направиш операцията. А валутните им курсове в повечето случаи са по-добри от тези на нашенските банки.

Съгласен съм но само при определени условия. 

1. Револют бие много здраво лева. Разиграй си едно превалутиране евро/лев и ще видиш колко са "добри" курсовете.

2. Курса зависи от това колко пари сменяш. За малки суми (предполага се всекидневни картови транзакции) дървото е голямо. Така че най-добре е да се превалутира голяма сума предварително, от което автоматично се губи смисъла на новите уикенд облекчения.

Иначе за големи суми EUR/USD/GBP/HKD... все още курса е добър, но има и по-добри - напр. IBKR. Ще видим какво ще стане от Април като махнат уикенд таксите. 

Вярно е че си пишат таксите по тарифа, но от както въведоха Revolut exchange rate нещата постепенно се влошават.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз спрях да ползвам Револют за обмен на BGN/EUR поради наличието на ТБИ. Но и преди това те развалиха курса. Така развалиха и процента по "депозита". Започнаха от 3.15, а сега са на 1.94%. Че то в БГ има банка която дава 2.25% по сметката ми.

А това за разликата в курса според сумата не го знаех. Бихте ли споделили как работи и за какви суми става въпрос

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 29 минути , КОКО22 каза:

И аз спрях да ползвам Револют за обмен на BGN/EUR поради наличието на ТБИ. Но и преди това те развалиха курса. Така развалиха и процента по "депозита". Започнаха от 3.15, а сега са на 1.94%. Че то в БГ има банка която дава 2.25% по сметката ми.

А това за разликата в курса според сумата не го знаех. Бихте ли споделили как работи и за какви суми става въпрос

Не съм правил много задълбочени изследвания но една проста симулация показва разликата между 100 и 1000 EUR/BGN. Ситуацията при EUR/USD е подобна.

Screenshot_20250220_000206_Samsungcapture.jpg.671081c22f29b5aca19488eb21f4cb9d.jpgScreenshot_20250220_000101_Samsungcapture.jpg.ec7992efc64074be0b39d92cc749d8c2.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
На 19.02.2025 г. в 16:34, КОКО22 каза:

Започнаха от 3.15, а сега са на 1.94%. Че то в БГ има банка която дава 2.25% по сметката ми.

Би ли дал пример за безсрочен депозит с подобна лихва. 
На някои инвестиционни посредници има лихва за определени валути, но и има някакъв риск и тегленето няма да е толкова бързо. 

Публикувано:

Тия са пълни, абсолютни дебили, с все целия им югоизточно азиатски съпорт - през 2020 съм създал дублиран акаунт (явно съм влязал с другия номер). Тогава ми писаха автомачично съобщение - ще възстановят парите към funding source (10на евро) и ще закрият акаунта. So far, so good. 

5 години по-късно отново ми пишат че имам дублиран акаунт и той трябва да се изтрие.

След 4 дни със съпорта, 14 агента (ако не им отговориш до 15 минути, затварят чата и се започва отново), верификации, селфита, банкови извлечения и тонове повтаряние на едно и също - ами те искат да си махна парите от истинския (първи) акаунт, разбирай и да превалутирам по техния трънски курс другите валути, после да деактивират всички карти, да изтрият основния акаунт и след това щели да ми сменят телефонния номер в дублирания  акаунт с телефонния номер на истиниския?!

Върха на идиотизма беше предложението да върнат наличните пари  на друг револют акаунт (приятел, на когото бях пратил заем, и той после го върна).

Последния агент, който помолих за екслация каза, че разбира ситуацията, но онбординг екипа така били решили това и не си променят мението.

Получават кръст от мен - експедирах си точките, махам парите и  ще оставя някакви стотинки в лева и няколко в крипто и оставям акаунта така.

Публикувано:
преди 4 часа, adreno каза:

ами те искат да си махна парите от истинския (първи) акаунт, разбирай и да превалутирам по техния трънски курс другите валути, после да деактивират всички карти, да изтрият основния акаунт и след това щели да ми сменят телефонния номер в дублирания  акаунт с телефонния номер на истиниския?!

Не можеш ли сам да си деактивираш втория акаунт?

Публикувано:
На 21.02.2025 г. в 0:41, Patrick K каза:

Не можеш ли сам да си деактивираш втория акаунт?

За да деактивиране втория профил иска да се потвърди влизането през приложението, което пък дава грешка при опит за потвърждение, защото е логнато с първия профил и общо взето змията трябва да си изяде опашката 😃

Публикувано:
На 22.02.2025 г. в 3:08, adreno каза:

За да деактивиране втория профил иска да се потвърди влизането през приложението, което пък дава грешка при опит за потвърждение, защото е логнато с първия профил и общо взето змията трябва да си изяде опашката 😃

Излез от профила, изтрий всички данни на приложението и тогава не би трябвало да има проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тотално съм изперкал. Не мога да направя да плащам с друга валута, не с лева. Правил съм го поне два пъти, сега търся и не мога да се оправя. Да не би да е променено нещо? Моля помогнете! Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, traveler каза:

Тотално съм изперкал. Не мога да направя да плащам с друга валута, не с лева. Правил съм го поне два пъти, сега търся и не мога да се оправя. Да не би да е променено нещо? Моля помогнете! Благодаря!

Открий си сметка във валутата в която искаш да плащаш. Зареди я, и готово.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Павел* каза:

Открий си сметка във валутата в която искаш да плащаш. Зареди я, и готово.

Открита е сметка, заредена е, избрана е, но като плащам тегли от левовата.

Screenshot_20250223_191519_Revolut.jpg.3e46a81c9cbd33bfc9ce2cf2c0dbba27.jpg

Публикувано:
преди 14 минути , traveler каза:

Открита е сметка, заредена е, избрана е, но като плащам тегли от левовата.

Screenshot_20250223_191519_Revolut.jpg.3e46a81c9cbd33bfc9ce2cf2c0dbba27.jpg

Сега видях, че ако влезеш в настройките на картата можеш да кажеш от кой акаунт да тегли. Не знам дали е ново или не съм му обръщал внимание. Да не би от там да е избрано да плаща в лева в твоя случай?SmartSelect_20250224_003545_Revolut.jpg.647b5e09a596ab0e2b3810db37f81090.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:

Ново е това май. Преди теглеше от същата валута както те чарджи ПОСа, ако има достатъчно, разбира се.

• Харесвам 4
Публикувано:

Така, накрая стигнах до помощ. Най-любезно ми обясниха, че теглят първо от сметка, в която има наличност и после по по-изгодния курс. Не съм сигурен дали правилно разбрах. Но случая е следния - в Армения съм и си мислех, че е по-изгодно евро, но вече не знам. Сега левовете почти свършиха. Няма да зареждам.

Публикувано:
преди 7 минути , traveler каза:

Така, накрая стигнах до помощ. Най-любезно ми обясниха, че теглят първо от сметка, в която има наличност и после по по-изгодния курс. Не съм сигурен дали правилно разбрах. Но случая е следния - в Армения съм и си мислех, че е по-изгодно евро, но вече не знам. Сега левовете почти свършиха. Няма да зареждам.

Още в самото начало трябваше да кажеш, че искаш да плащаш в трета валута, неподдържана като сметка в револют. Понеже ми се е случвало - наистина теглят от валутата с най-голяма наличност, а не от която ние си мислим, че ще теглят. :wink:

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, имам следното питане. Има ли възможност да прекратиш премиум план, който е предоставен за ползване 2 месеца безплатно без да се дължи такса. Признавам си, че не прочетох условията и не знаех за тази такса от 2 месеца като приех пробния период. Не ползвам много услугите им. Имах някаква сума пари във флексибъл кеш, но намалиха %, но така или иначе тя не е много голяма и няма как да покрие таксата. Превалутирам в тби, та общо взето не ми трябва този премиум план. 

Публикувано:

Револют често си променят условията по платените планове и тогава имаш опция да даунгрейденш до стандартния план без такса.

Иначе може и да се пробваш да им пишеш, че искаш да ти опростят двата месеца наказателна такса, но спорта им е малоумен като цяло.

При всички положения обаче не трябва да си поръчвала премиум карта.

• Харесвам 1
Публикувано:

да, докато ти трае периода ще ти е безплатно. там се вижда кога ще те чарджват, един ден преди това сменяш плана. Ако си си сменила картата с премиум ще платиш за картата обаче

или ти имаш предвид след като са изтекли двата месеца гратис?

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз се опитах да даунгрейдна преди да ме таксуват, 2та месеца не са изтекли. Поръчах къстъм карта. Такъв ми беше плана разбира се - да пробвам 2 месеца, след което да го прекратя /като амазон оремиум напр./. Тук обаче имало скрити условия.

Признавам си, че им се подведох по рекламата в един момент, която дълго време отбягвах.

Публикувано:
преди 10 минути , Vyara каза:

Аз се опитах да даунгрейдна преди да ме таксуват, 2та месеца не са изтекли. Поръчах къстъм карта. Такъв ми беше плана разбира се - да пробвам 2 месеца, след което да го прекратя /като амазон оремиум напр./. Тук обаче имало скрити условия.

Признавам си, че им се подведох по рекламата в един момент, която дълго време отбягвах.

Не знам коя карта си поръчала, но просто не я взимай, ако е с БГ Пощи те даже няма да разберат, че си я взела, ако я вземеш. Пиши им, че не си я получила и че вече не искаш картата и да не ти изпращат друга(ама да мине доста време след крайната дата за получаване). В този случай на теория, дори да са те таксували, трябва да ти върнат парите. Ако не стане автоматично(най-вероятно няма), ще трябва да си поискаш парите изрично в чата.

Няма да е етично, но...

Публикувано:

За Revolut не знам , но когато получавам нещо от AliExpress c БГ пощи веднага след като го взема в профила в али-то се визуализира че пратката е доставена,  без значение  дали аз съм потвърдил или Последно вчера взех неща и в тракинга си излиза че доставката е приключена.

Публикувано:

С Метал плана съм на Револют.По коледните празници купих един телевизор.След около 2 месеца телевизора пострада сериозно при един сравнително лек удар-екрана му замина.Реших да се възползвам от застраховката и в рамките на буквално две седмици ми платиха цялата сума,която бях дал за него.

По отношение на точките,за които се коментираше по-горе,имам събрани около 1300,като срещу тях ми дава намаление между 45 и 65 лв от цената на хотели-при различните различно е намалението,което мисля не е зле.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Тия дни имаше съобщение,че дават 20% бонус ако конвертираш към мили на Търкиш Еърлайнс.

Аз пък съм разочарован, че взех безплатния ъпгрейд до Премиум, а дохода от flexible account въобще не мръдна.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• phristova
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.