Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Здравейте,

имам карта Revolut, с активна сметка в евро. Предстои ми пътуване в Англия и исках да използвам най-оптималния за превалутиране вариант.
Онзи ден, ровичкайки из акаунта си, добавих сметка в GBP. Днес получих refund от английски интернет сайт и сумата в GBP директно постъпи по новата сметка.
Сега обаче не ми е ясно, когато искам да заплатя стоки/услуги в паунди, Revolut автоматично ли разпознава валутата и тегли от сметката в съответната валута или аз трябва да задам някаква специална команда (да деактивирам евровата сметка, например)?
И мога ли да захраня сметката в GBP от тази в EUR? Иска ми се предварително да я захраня, т.к. ще трябва да правя разплащания в GBP през уикенда, когато курсът (ако плащам от евровата сметка)  е "дървен".
Не знам дали така поднесени въпросите, са ясни...
Благодаря предварително на всички отзовали се!

Връзка към коментар

Ако плащаш в паунди, ще тегли автоматично от паундите, освен ако нямаш достатъчно наличност, тогава ще тегли от където има най-голяма сума

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нищо не ти пречи в работен ден да си обмениш валута в приложението.  Разбира се, че при плащане в GBP, ще ти тегли от съответната сметка. Но ако тя е празна, ще ти дръпне от първата налична и ще превалутира по моментния курс, който в почивен ден няма да е изгоден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако си добавя виртуалната карта в пейпал и след време си поръчам физическата, има ли смисъл след това да добавям нея? Двете карти с различни сметки ли ще бъдат, или ползват обща сметка?

При потвърждението на картата след като пейпал дръпнат някаква сума за да направят верификацията на картата, след това тази сума обратно в сметката ми в Revolut ли ще я върнат?

Връзка към коментар
преди 7 минути , ANONIMNIQ каза:

или ползват обща сметка

Ползват обща. 

преди 7 минути , ANONIMNIQ каза:

При потвърждението на картата след като пейпал дръпнат някаква сума за да направят верификацията на картата, след това тази сума обратно в сметката ми в Revolut ли ще я върнат?

По спомени оставаше в Paypal акаунта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , chandni каза:

Ползват обща. 

По спомени оставаше в Paypal акаунта.

Благодаря много! А имаш ли представа каква им е таксата за прехвърляне от Paypal към картата?

Връзка към коментар
В момента, ANONIMNIQ каза:

Благодаря много! А имаш ли представа каква им е таксата за прехвърляне от Paypal към картата?

Веднъж само съм прехвърляла един кешбек от американския TopCashback, платен към Paypal-а и от там към Revolut-a. Не ми взеха такса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, ANONIMNIQ каза:

Зависи от коя държава ти е пейпала, трябва в Пейпал да видиш такси за withdraw. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато Жоро е отворил темата - картите са били MasterCard, а в момента са VISA...

Някой има ли наблюдения дали съществува цикличност във времето, по отношение на типа карти (VISA/MasterCard), които Revolut издава и какви са периодите?

Връзка към коментар

аз във времето поръчвах, не пристигаха, пак поръчвах и в един момент се оказа, че имам и Visa и MC, и това беше общо в един и същ месец, така, че може би няма някаква периодичност.

Връзка към коментар
На 15.10.2018 г. в 10:05, ANONIMNIQ каза:

Ако теглиш от PayPal акаунта си към банковата си сметка в Revolut, нямаш никаква такса, но ако теглиш към картата има такса, затова аз винаги тегля към банковата сметка, а не към картата. Преди да имам банковата сметка с Revolut, беше проблем да тегля към българските си сметки, защото БГ банките имат такси за входящи международни преводи, а при Revolut е безплатно.

PayPal все още ме цакат, но с превалутирането. Продавам основно в американският ebay в долари и като тегля към банковата сметка в Revolut, която е в евро, PayPal ми ги превалутират в евро по дървения си курс, без да ми дават право на избор.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , nomad каза:

Ако теглиш от PayPal акаунта си към банковата си сметка в Revolut, нямаш никаква такса, но ако теглиш към картата има такса, затова аз винаги тегля към банковата сметка, а не към картата. Преди да имам банковата сметка с Revolut, беше проблем да тегля към българските си сметки, защото БГ банките имат такси за входящи международни преводи, а при Revolut е безплатно.

PayPal все още ме цакат, но с превалутирането. Продавам основно в американският ebay в долари и като тегля към банковата сметка в Revolut, която е в евро, PayPal ми ги превалутират в евро по дървения си курс, без да ми дават право на избор.

Мерси, аз точно това направих, освен картата си добавих и Revolut сметката в PayPal.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, nomad каза:

Извади си карта от transferwise - към нея има хамериканска USD сметка. Превалутирането в TW ще ти е по-евтино, отколкото в Paypal.

Редактирано от Ilian359
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Ilian359 каза:

Извади си карта от transferwise - към нея има хамериканска USD сметка. Превалутирането в TW ще ти е по-евтино, отколкото в Paypal.

Благодаря за съвета! Ще им прегледам условията и сигурно ще си извадя карта от TW с USD сметка, че курса на PayPal e отвратителен.

Редактирано от nomad
Връзка към коментар

Някъде назад в темата бях чел, че има проблем с превод на USD към Revolut, но не си спомням какъв беше точно, та да попитам - Ще има ли проблем, ако посоча Revolut за да ми преведат от Booking едни 15$ или по-добре да дам сметка в BG, и трябва ли да имам отворена сметка в USD или автоматично ще я отворят при превода?

Връзка към коментар
33 minutes ago, Ivan Ivanich said:

Някъде назад в темата бях чел, че има проблем с превод на USD към Revolut, но не си спомням какъв беше точно, та да попитам - Ще има ли проблем, ако посоча Revolut за да ми преведат от Booking едни 15$ или по-добре да дам сметка в BG, и трябва ли да имам отворена сметка в USD или автоматично ще я отворят при превода?

Няма проблем да ползваш революта, но те съветвам да си отвориш акаунт и в usd иначе ще ти ги превалутира във валутата, в която имаш акаунт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Ivan Ivanich каза:

Някъде назад в темата бях чел, че има проблем с превод на USD към Revolut, но не си спомням какъв беше точно

ставаше въпрос да се върже към американски пейпал акаунт, обаче за разлика от евро или паунд в долари нямаш лична сметка, затова не става. Няма отношение към твоя случай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой може ли да ми каже, ако заредя картата с Кредитна карта на Райфайзен ще имам ли такса? Видях, че Револют нямат такса за зареждане от КК, но ме притесняват Райфайзен. Също така има ли ограничение в сумата за зареждане, т.к искам да заредя 2300 евро за да платя хотел на Филипините.  Къде мога да видя курса на евро към PHP ? Предполагам няма как да е по-лош от на райфайзен, но все пак....

Връзка към коментар
преди 28 минути , Jorro каза:

т.к искам да заредя 2300 евро за да платя хотел на Филипините. 

Ще го купуваш ли? :grin:

Извън шегата - нямам представа конкретно за Райфайзен, но по принцип е по-вероятно да има такса когато зареждаш с КК , а когато зареждаш с ДК е  много вероятно да няма такса.

Редактирано от Фичо
  • Смея се 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, Фичо said:

Ще го купуваш ли? :grin:

Извън шегата - нямам представа конкретно за Райфайзен, но по принцип е по-вероятно да има такса когато зареждаш с КК , а когато зареждаш с ДК е  много вероятно да няма такса.

хахахахах да ...

По принцип би трябвало да го отчита като плащане в интернет, но.....

сега ударих на следващата греда, дневния лимит за зареждане понеже картата я направих току що. Някой знае ли след колко време се увеличава лимита , пише на следващия ден, но не пише на колко....

Връзка към коментар

Няма точен срок, аз също питах, казаха с времето се увеличавало плавно, било за сигурност. Със сигурност не става за 1-2 дни да вдигнеш лимита толкова много. Зареждай я на порции.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.