Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Преди малко си дойдохме, полета към Истанбул направи 2:30ч закъснение и едвам хванахме връзката.

Цените са пълен потрес, купих си na otiwane едно кашу 55гр. за ~9Е, не се осъзнах навреме.

• Шок 4
Публикувано:

Обаче в магазиите на летището не е зле ценово, което е странно.

има не малко вина 0,750 не лоши за 7-10€, която е без пари направо.

едното испанско без намаление  беше на цена в Испания в магазин 

• Харесвам 3
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Влак по линия М4 на път за летището е дерайлирал край станция Бостанджъ. Движението вече е възтановено, разбира се, но ми е странно, че се случва такова нещо. Освен при земетресение или бърза скорост на завой и стрелка, няма логика и не трябва да се случва.

IMG_2228.jpeg

• Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Здравейте 🙂 За първи път ще имаме дълъг престой на летище Сабиха, като имаме международни полети с Pegasus. Кацаме в 14:30, а следващият ни полет е чак в 20:30, така че разполагаме с около 6-7 часа.

Чудим се как най-добре да оползотворим времето. Интересува ме дали има някакъв салон на това летище, който може да се ползва с LoungeKey, както и дали има нещо интересно в близост до самото летище за кратка разходка или хапване. Другият вариант е да се разходим до Истанбул, но не съм сигурен дали 7 часа са достатъчни и дали си заслужава с оглед на трафика и времето за придвижване.

Ще се радвам на всякакви съвети и споделен опит. Видях, че цените на летището са доста солени, така че бихме предпочели или салон, или нещо извън терминала.

Благодаря предварително!

Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 6 минути , Zdravko Nestorov каза:

Здравейте 🙂 За първи път ще имаме дълъг престой на летище Сабиха, като имаме международни полети с Pegasus. Кацаме в 14:30, а следващият ни полет е чак в 20:30, така че разполагаме с около 6-7 часа.

Чудим се как най-добре да оползотворим времето. Интересува ме дали има някакъв салон на това летище, който може да се ползва с LoungeKey, както и дали има нещо интересно в близост до самото летище за кратка разходка или хапване. Другият вариант е да се разходим до Истанбул, но не съм сигурен дали 7 часа са достатъчни и дали си заслужава с оглед на трафика и времето за придвижване.

Ще се радвам на всякакви съвети и споделен опит. Видях, че цените на летището са доста солени, така че бихме предпочели или салон, или нещо извън терминала.

Благодаря предварително!

На една спирка с метрото е квартал Пендик. 7 часа са напълно достатъчни да отидете до Пендик, да хапнете, да пийнете кафе и да се върнете с метрото на летището. Сабиха Гьокчен е наистина доста скъпо летище, но цените за храна са като на нашия терминал 2. 

Имайте и предвид, че летището е доста натоварено и понякога може да чакате по час само на паспортна проверка, но при 7 часа не мисля, че ще има проблем ако отидете до близкия Пендик. Времето е пре достатъчно.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Zdravko Nestorov каза:

Интересува ме дали има някакъв салон на това летище, който може да се ползва с LoungeKey

Влизала съм в единия(сега погледнах, че са два), но беше доста зле. Толкова, че не съм похарчила друго влизане там.

Скъпо е на летището. Най-евтината вода е на автоматите. За храната не знам, че обикновено идвам преяла там.

За ходене до Истанбул - не мисля, че тези часове са достатъчни. Имате почти час с метрото до някаква по-централна част.

Има мол наблизо, където можете да се помотаете, ако ви допада подобна дейност. Както Йосиф каза и до Пендик може, но нищо особено няма да видите там. 

Ако решите да излезете, предвидете си достатъчно време за влизане отново в летището, защото понякога има огромни опашки на паспорт-контрол и на секюрити. Случвало ми се е да мина за 5 минути, но ми се е случвало да чакам и почти час. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

Благодаря предварително!

https://maps.app.goo.gl/TSvE38oa66epcdnM6

Съвсем близо е до летището и може да отбиете няколко часа чакане....Градски транспорт до там или дори такси да вземете няма да струва кой знае какво.

https://maps.app.goo.gl/BK2Ry4q27ahcA42s5

Тук също има доста заведения и места ,където да прекарате няколко часа......

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Йосиф Милчов каза:

На една спирка с метрото е квартал Пендик. 7 часа са напълно достатъчни да отидете до Пендик, да хапнете, да пийнете кафе и да се върнете с метрото на летището. Сабиха Гьокчен е наистина доста скъпо летище, но цените за храна са като на нашия терминал 2. 

Имайте и предвид, че летището е доста натоварено и понякога може да чакате по час само на паспортна проверка, но при 7 часа не мисля, че ще има проблем ако отидете до близкия Пендик. Времето е пре достатъчно.

Това изобщо не е лоша идея, защото според GoogleMaps до центъра на Пендик е около 30-40 минути (не е малко, ама не е и толкова много): GoogleMaps линк. Но както и @Mary и ти казахте... май най-много става, ако искаме да похапнем нещо и до там.  А какво може да се види там или поне готино ли е да се разходиш до крайбрежието, някаква централна уличка?

Иначе на няколко места прочетох, че е доста натоварено летище, но не очаквах, че е възможно до час да се чака само на паспорт-контрола... Много полезна информация, ще я имам в предвид.

Благодаря ти от сърце!

Преди 1 час, Mary каза:

Влизала съм в единия(сега погледнах, че са два), но беше доста зле. Толкова, че не съм похарчила друго влизане там.

Скъпо е на летището. Най-евтината вода е на автоматите. За храната не знам, че обикновено идвам преяла там.

За ходене до Истанбул - не мисля, че тези часове са достатъчни. Имате почти час с метрото до някаква по-централна част.

Има мол наблизо, където можете да се помотаете, ако ви допада подобна дейност. Както Йосиф каза и до Пендик може, но нищо особено няма да видите там. 

Ако решите да излезете, предвидете си достатъчно време за влизане отново в летището, защото понякога има огромни опашки на паспорт-контрол и на секюрити. Случвало ми се е да мина за 5 минути, но ми се е случвало да чакам и почти час. 

Както винаги страхотно мнение по темата, огромно благодаря! Гледах и в приложението на Lounge Key и ми дава следните опции:

1.jpeg.0cc07833cc2cc0e76a02c985c2fc0e58.jpeg 2.jpeg.3cb1a0104dd508c9fd5c4185dabd8399.jpeg

Дали имаш спомен кой е лошият, защото няма никакви отзиви в приложението 😄 Та да пробваме неясния (да се надяваме, по-хубавият 😄).

Видях, че има и още една опция - някаква Rest Area (Hotel), който също е включен - дали някой го е посещавал?

3.jpeg.7fd6ded62e467080096f2c0823e0fb30.jpeg

Относно водата, имах надеждата, че има някакви water areas, за да може човек да си напълни... почти не помня някъде да не е имало такава, но... ще го имам в предвид, че на автоматите е най-добре. А относно храната е много интересно - нагоре се коментира, че е страшно скъпо по заведенията, а в магазините било ОК като цена, а пък видях, че @Йосиф Милчов беше коментирал, че храната е ОК като цена... Просто ми стана интересно, иначе ще сме си подготвени 😛 

Дори не очаквах, че до Истанбул е такова приключение и отнема толкова време - линк. Със сигурност отпада на 100%. Относно Пендик... много се чудя, хем е опция, хем не знам дали ми се губи миниму 1:30 минути пътуване с метро, поне 3 часа по-рано да сме на летището, което ни оставя буквално с 2 часа и малко. Не е малко, ама просто се чудя дали градчето си заслужава 🙂 

Иначе @Mary предполагам говориш за този мол - Google Maps линк. 20 минути са доста добре в посока, но пък си е мол. Ще има поне хапване и малко да се разтъпчем. Ама май наоколо като гледам няма нищо друго, а само мола... Но той си е страхотна опция за убиване на време.

Страхотни предложения, като със сигурност май лаунджа ни остава приоритет. Мола до летището е също доста примамлива опция (не сме фенове на молове и затова съм малко песимистично настроен) или Пендик (поне може да се разтъпчем) са не лоши опции, като Истабул си отпада на 100%.

Това с паспротния контрол ще го имам в предвид също!

преди 1 минута , Otnesen каза:

https://maps.app.goo.gl/TSvE38oa66epcdnM6

Съвсем близо е до летището и може да отбиете няколко часа чакане....Градски транспорт до там или дори такси да вземете няма да струва кой знае какво.

https://maps.app.goo.gl/BK2Ry4q27ahcA42s5

Тук също има доста заведения и места ,където да прекарате няколко часа......

Май точно за този мол спомена и @Mary. Отбелязвам си го!

Относно второто място - това пак ли е като молче?

Благодаря ви от сърце!

• Харесвам 1
Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 19 минути , Zdravko Nestorov каза:

А какво може да се види там или поне готино ли е да се разходиш до крайбрежието, някаква централна уличка?

Реално няма нищо какво да се види. Морето по скоро има гледки от кварталите Мода или Кадъкьой, но е далеч и няма да ви стигне времето. Пендик е добър точно за кратък престой или нощувка близо до летището. Реално освен заведения, кафенета, супермаркети и някой друг магазин за техника или тип китайски Мол + хотели, няма какво да видите друго. Обикновен работнически квартал.

Определено обаче, Пендик е по добрия избор от това да висите на Сабиха Гьокчен.

Храната е о.к. като цена в Пендик, на летището цените не са хич приятни. Кафе е 5 евро. Както писах цените на храната на летището са като на терминал 2 в София, а някъде и една идея по високи. Сандвич е 15 евро на Сабиха.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 20 минути , Zdravko Nestorov каза:

Това изобщо не е лоша идея, защото според GoogleMaps до центъра на Пендик е около 30-40 минути (не е малко, ама не е и толкова много): GoogleMaps линк. Но както и @Mary и ти казахте... май най-много става, ако искаме да похапнем нещо и до там.  А какво може да се види там или поне готино ли е да се разходиш до крайбрежието, някаква централна уличка?

Иначе на няколко места прочетох, че е доста натоварено летище, но не очаквах, че е възможно до час да се чака само на паспорт-контрола... Много полезна информация, ще я имам в предвид.

Благодаря ти от сърце!

Както винаги страхотно мнение по темата, огромно благодаря! Гледах и в приложението на Lounge Key и ми дава следните опции:

1.jpeg.0cc07833cc2cc0e76a02c985c2fc0e58.jpeg 2.jpeg.3cb1a0104dd508c9fd5c4185dabd8399.jpeg

Дали имаш спомен кой е лошият, защото няма никакви отзиви в приложението 😄 Та да пробваме неясния (да се надяваме, по-хубавият 😄).

Видях, че има и още една опция - някаква Rest Area (Hotel), който също е включен - дали някой го е посещавал?

3.jpeg.7fd6ded62e467080096f2c0823e0fb30.jpeg

Относно водата, имах надеждата, че има някакви water areas, за да може човек да си напълни... почти не помня някъде да не е имало такава, но... ще го имам в предвид, че на автоматите е най-добре. А относно храната е много интересно - нагоре се коментира, че е страшно скъпо по заведенията, а в магазините било ОК като цена, а пък видях, че @Йосиф Милчов беше коментирал, че храната е ОК като цена... Просто ми стана интересно, иначе ще сме си подготвени 😛 

Дори не очаквах, че до Истанбул е такова приключение и отнема толкова време - линк. Със сигурност отпада на 100%. Относно Пендик... много се чудя, хем е опция, хем не знам дали ми се губи миниму 1:30 минути пътуване с метро, поне 3 часа по-рано да сме на летището, което ни оставя буквално с 2 часа и малко. Не е малко, ама просто се чудя дали градчето си заслужава 🙂 

Иначе @Mary предполагам говориш за този мол - Google Maps линк. 20 минути са доста добре в посока, но пък си е мол. Ще има поне хапване и малко да се разтъпчем. Ама май наоколо като гледам няма нищо друго, а само мола... Но той си е страхотна опция за убиване на време.

Страхотни предложения, като със сигурност май лаунджа ни остава приоритет. Мола до летището е също доста примамлива опция (не сме фенове на молове и затова съм малко песимистично настроен) или Пендик (поне може да се разтъпчем) са не лоши опции, като Истабул си отпада на 100%.

Това с паспротния контрол ще го имам в предвид също!

Май точно за този мол спомена и @Mary. Отбелязвам си го!

Относно второто място - това пак ли е като молче?

Благодаря ви от сърце!

Има много и различни заведения в района ( втория линк ) ....Отвори картата и разгледай. Цените на летището са безобразни и освен това обявяват през минута полети и няма да имаш грам спокойствие. Самото летище е доста натоварено и няма да имаш миг спокойствие. 2 -3 часа се издържат ,но за по-дълъг престой категорично не бих си го причинил.

IMG_20260204_181236.jpg.817b45741a1aa1d69d4de642e145571f.jpg

IMG_20260204_171601.jpg.0209bf8012799a01c5e325bda0637ac3.jpg

IMG_20260204_184107.jpg.bdb0da627c551be1c55d204e0af11106.jpg

Цени от началото на февруари.... 

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Точно за там преди месец обявиха , че го  превръщат в "тихо летище" или нещо подобно.Вече няма да има / или няма тези обявявания на полети по уредбата.Някъде в темата за Истанбул я имаше новината 

• Харесвам 2
  • Замислям се 3
Публикувано:

Благодаря на всички 🙂 Ако това, което @stanimir е написал наистина е така, мисля, че без проблем бихме изкарали престоят и само в някой лаундж - хем да хапнем, хем да починем, хем да сме малко настрани от лудницата. Ако няма и това постоянно обявяване на полетите, мисля, че ще се справим 🙂 Остава си и варианта за отскачане до местата отбелязани от @Mary (молът) и @Otnesen (да ги наречем и двата мола). Пендик (както спомена @Йосиф Милчов) - също е опция, тъй като е в рамките на 30 минутки в посока.

Стискам палци да Сабиха да е станала "тихо летище" 🙂 Ще го решавам определено на място, зависи кога кацнем и т.н. Хубавото е, че багажът ни направо ще си лети за крайната точка, така че... поне няма да мислим и това.

Страхотни сте!

• Харесвам 4
Публикувано:
2 hours ago, Zdravko Nestorov said:

2.jpeg.3cb1a0104dd508c9fd5c4185dabd8399.jpeg

Аз съм влизала и в двата салона преди няколко месеца, еднакво лоши са 😀 Храната е еднотипна, обслужването и условията също. Основният проблем беше, че бяха ужасно претъпкани.

В Мармара бях късния следобед - едва успях да си намеря място за сядане, но в един момент една шумна рускоговоряща двойка разбута масите наоколо и си паркира бебешката количка на моята маса, като блокира достъпа, така че успях да си поработя няколко часа на спокойствие 😁 Хванах и вечерята - изборът на храна беше много скромен. Следяха стриктно за двата часа престой - маркирах второ посещение, за да остана още 2 часа.

В Босфорос бях рано сутринта. Влязох там, защото пред Мармара имаше огромна опашка. В салона беше лудница, чакаше се за място за сядане, имаше опашка за храна, имаше опашка за топли напитки... Иначе като за закуска изборът на храна беше ок.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, Zdravko Nestorov каза:

Относно водата, имах надеждата, че има някакви water areas, за да може човек да си напълни...

Сега се сещам, че от април месец вече и там има чешмичка - даже щях да го пиша като новина тук. По спомен някъде около 201-204, но може и да бъркам. Като влезеш за гейтовете, в дясно.

IMG_6226.JPG

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, Zdravko Nestorov каза:

Разходете се до Тузла с Убер, има хубави рибни ресторанти на що годе прилични цени /ако не употребявате алкохол/, точно до Пендик е. Досега никога не ми е отнемало повече от 30 минути от Виапорт до Тузла с кола. Има задръствания но рядко е нещо сериозно. Проблем е паспортния контрол - последно чакахме 45 минути на излизане от Сабиха.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 12 часа, Zdravko Nestorov каза:

така че разполагаме с около 6-7 часа.

Напълно достатъчни са часовете за прекарване в близкия търговски център Via Port Стига се с автобус до там

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, EmoKrastev каза:

Разходете се до Тузла с Убер, има хубави рибни ресторанти на що годе прилични цени /ако не употребявате алкохол/, точно до Пендик е. Досега никога не ми е отнемало повече от 30 минути от Виапорт до Тузла с кола. Има задръствания но рядко е нещо сериозно. Проблем е паспортния контрол - последно чакахме 45 минути на излизане от Сабиха.

Може и пеш/рейс до Kurtköy, Pendik пълно е с всякакви заведения. Само не сядайте при тези боклуци-измамници  SAHAN KURTKÖY  https://maps.app.goo.gl/LVK7TfVdUb25yZmR6/. 

• Браво 1
Публикувано:

Да, май наистина най-разумното решение е някой AVM (Alış veriş merkezi), казано "на български" - мол 😄 Независимо от времето навън, поне можеш да релаксираш, да се освежиш и т.н.  Но не планирай отсега твърде подробно, никога не знаеш дали няма да ти закъснее първият полет и реално времето ти за трансфер да е доста по-малко. Или ако завали дъжд, плановете за разxодки да идат по дяволите. Или ако е адската жега  (както ми се случи преди 2 дни и ми се провалиха всички планове за разxодки. Фикс на повечето хора беше къде да се заврат на сянка или под климатик).  Затова... недей толкова подробно. Остави се на момента. Имай си някакъв ориентировъчен план в главата, но го дай по-спонтанно 😉 Нека има изненади 🙂 

До Курткьой може да идеш с Е10, спира пред летището. Или с метро М4 за една спирка, наблизо е АSIA mall.

Тузла е добър вариант, ако имаш достатъчно време.  С М4 до Пендик  и после с Мармарай до Тузла. Като има 1.2 км пеша между метростанцията на М4 и тази на Мармарай. (Разходка из Пендик) 🙂 Или както са ти казали по-горе: c Uber 😉

• Харесвам 5
Публикувано:

Вие сте уникални 🙂 Малко си поиграх да обобщя всичко написано досега, за да е в един пост и ако някой се чуди, да може лесно да се ориентира. БЕЗЦЕННА информация и определено най-важното го е казал - @Hakkâri Spor - ще се решава на място... Просто съм доста педантичен като организирам някакви пътувания и винаги си се подготвям (твърде много) предварително 🙂 Поне с времето се научих, че най-добър план няма, а трябва да се действа на място (но пък съм спокоен, че имам опции в главата).

• Вариант 1: Оставане на летището (салони и терминал)
    • Салоните с LoungeKey (Marmara и Bosphorus ) и двата салона са оценени като еднакво лоши и много сходни. Основният им минус е, че са ужасно претъпкани, има опашки за храна/напитки и изборът е скромен.
      • Marmara следи стриктно за престой до 2 часа. Плюсът е, че сте вътре и не рискувате опашки на паспортния контрол. Вечерята в Marmara не е нищо особено.
      • Bosphorus е също много претъпкан. Закуската в Bosphorus е на добро ниво.
    • Цените на терминала: изключително високи (кафе ~5€, сандвич ~15€). Безмитните магазини са с една идея по-добре.
    • Тихо летище: Сабиха вече е обявена за "тихо летище" (без постоянни досадни съобщения по уредбата), което прави висенето малко по-поносимо.
    • Безплатна вода: от април месец има монтирана безплатна чешмичка за пълнене на вода вдясно след гейтовете (някъде около гейтове 201-204).
  • Вариант 2: Близките молове
    • Търговски център Via Port AVM - много близо до летището, стига се бързо с автобус, такси или Uber. Има огромен избор от заведения, където цените са нормални, а не летищни. Страхотно място за "убиване" на няколко часа на климатик.
    • Asia Mall (в Kurtköy) - намира се само на 1 спирка с метрото (линия M4) от летището. Също много удобен и лесен вариант за разходка и хапване без логистичен стрес.
    • Lens Yaşam Merkezi - доста близко до Asia Mall (в Kurtköy), като има много и различни заведения в района.
  • Вариант 3: Квартал Пендик (Pendik)
    • Какво представлява: Обикновен, приличен работнически квартал без забележителности, но пълен с ресторанти, кафенета и супермаркети на нормални градски цени.
    • Логистика: Пътуването с автобус/метро отнема около 10-40 минути в посока. Оставя ви чисто около 2 часа за хапване.
    • Локация:
    • Измамници: Ако решите да хапвате в близкия квартал Kurtköy, Pendik (Курткьой), твърдо избягвайте заведението SAHAN KURTKÖY - пълни измамници.
  • Вариант 4: Квартал Тузла (Tuzla)
    • Какво предлага: Страхотни рибни ресторанти на много добри цени край морето (ако не пиете алкохол).
    • Логистика: Намира се до Пендик. Най-лесно се стига с Uber/такси (около 30 минути от Via Port AVM). Алтернативата с градски транспорт (Метро М4 + 1.2 км пеша + влак Мармарай) отнема твърде много време.
    • Локация: Google Maps
  • Вариант 5: Истанбул
    • Разходка до същинския център на Истанбул - абсолютно непрепоръчително. Само пътят в едната посока с метрото е около час, а трафикът е брутален. Няма да имате физическо време.
  • Важно
    • Паспортен контрол: Летище Сабиха е изключително натоварено. Опашките на излизане и обратно на влизане (паспортен контрол + секюрити) могат да отнемат от 5 минути до над 45-60 минути. Ако излизате, задължително планирайте да сте обратно на летището поне 2.5 - 3 часа преди полета.
    • Бъдете гъвкави: Не планирайте твърде детайлно отсега. Всичко зависи от това дали първият полет няма да закъснее, както и от времето навън (при адска жега или силен дъжд моловете ще са единственото спасение).

Със сигурност ще го решаваме на място, но най-много клоня към летищните салони (опция 1) или някой от близките молове (опция 2). Kurtköy, Pendik (опция 3) също е страхотна алтернатива. Tuzla (опция 4) e доста примамлива опция, ама ми се струва твърде голяма логистиката до там 🙂 

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

• Разходка до същинския център на Истанбул - абсолютно непрепоръчително. Само пътят в едната посока с метрото е около час, а трафикът е брутален. Няма да имате физическо време.

А, трафикът не е брутален, ако се движиш само с метрото. С М4 от летището до Кадъкьой е 48-50 мин.  Него трафик не го лови, така че можеш точно да си направиш сметката. А и не ти трябва да пресичаш Босфора, шматкане из Кадъкьой/Мода ти е предостатъчно.. всичко пеша. 3 часа преди полета си взимаш метрото за наобратно към летището и си готов. Това е при условие, че имаш време, първият ти полет може и да закъснее. (Не те знам дали си с чекиран багаж). 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

Вие сте уникални 🙂 Малко си поиграх да обобщя всичко написано досега, за да е в един пост и ако някой се чуди, да може лесно да се ориентира. БЕЗЦЕННА информация и определено най-важното го е казал - @Hakkâri Spor - ще се решава на място... Просто съм доста педантичен като организирам някакви пътувания и винаги си се подготвям (твърде много) предварително 🙂 Поне с времето се научих, че най-добър план няма, а трябва да се действа на място (но пък съм спокоен, че имам опции в главата).

• Вариант 1: Оставане на летището (салони и терминал)
    • Салоните с LoungeKey (Marmara и Bosphorus ) и двата салона са оценени като еднакво лоши и много сходни. Основният им минус е, че са ужасно претъпкани, има опашки за храна/напитки и изборът е скромен.
      • Marmara следи стриктно за престой до 2 часа. Плюсът е, че сте вътре и не рискувате опашки на паспортния контрол. Вечерята в Marmara не е нищо особено.
      • Bosphorus е също много претъпкан. Закуската в Bosphorus е на добро ниво.
    • Цените на терминала: изключително високи (кафе ~5€, сандвич ~15€). Безмитните магазини са с една идея по-добре.
    • Тихо летище: Сабиха вече е обявена за "тихо летище" (без постоянни досадни съобщения по уредбата), което прави висенето малко по-поносимо.
    • Безплатна вода: от април месец има монтирана безплатна чешмичка за пълнене на вода вдясно след гейтовете (някъде около гейтове 201-204).
  • Вариант 2: Близките молове
    • Търговски център Via Port AVM - много близо до летището, стига се бързо с автобус, такси или Uber. Има огромен избор от заведения, където цените са нормални, а не летищни. Страхотно място за "убиване" на няколко часа на климатик.
    • Asia Mall (в Kurtköy) - намира се само на 1 спирка с метрото (линия M4) от летището. Също много удобен и лесен вариант за разходка и хапване без логистичен стрес.
    • Lens Yaşam Merkezi - доста близко до Asia Mall (в Kurtköy), като има много и различни заведения в района.
  • Вариант 3: Квартал Пендик (Pendik)
    • Какво представлява: Обикновен, приличен работнически квартал без забележителности, но пълен с ресторанти, кафенета и супермаркети на нормални градски цени.
    • Логистика: Пътуването с автобус/метро отнема около 10-40 минути в посока. Оставя ви чисто около 2 часа за хапване.
    • Локация:
    • Измамници: Ако решите да хапвате в близкия квартал Kurtköy, Pendik (Курткьой), твърдо избягвайте заведението SAHAN KURTKÖY - пълни измамници.
  • Вариант 4: Квартал Тузла (Tuzla)
    • Какво предлага: Страхотни рибни ресторанти на много добри цени край морето (ако не пиете алкохол).
    • Логистика: Намира се до Пендик. Най-лесно се стига с Uber/такси (около 30 минути от Via Port AVM). Алтернативата с градски транспорт (Метро М4 + 1.2 км пеша + влак Мармарай) отнема твърде много време.
    • Локация: Google Maps
  • Важно
    • Паспортен контрол: Летище Сабиха е изключително натоварено. Опашките на излизане и обратно на влизане (паспортен контрол + секюрити) могат да отнемат от 5 минути до над 45-60 минути. Ако излизате, задължително планирайте да сте обратно на летището поне 2.5 - 3 часа преди полета.
    • Бъдете гъвкави: Не планирайте твърде детайлно отсега. Всичко зависи от това дали първият полет няма да закъснее, както и от времето навън (при адска жега или силен дъжд моловете ще са единственото спасение).

Със сигурност ще го решаваме на място, но най-много клоня към летищните салони (опция 1) или някой от близките молове (опция 2). Kurtköy, Pendik (опция 3) също е страхотна алтернатива. Tuzla (опция 4) e доста примамлива опция, ама ми се струва твърде голяма логистиката до там 🙂 

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Може да се добави, че водата във ведингмашините беше доста под 1 евро. Също така, Салоните в доместик са хубави и не толкова пълни. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , Hakkâri Spor каза:

А, трафикът не е брутален, ако се движиш само с метрото. С М4 от летището до Кадъкьой е 48-50 мин.  Него трафик не го лови, така че можеш точно да си направиш сметката. А и не ти трябва да пресичаш Босфора, шматкане из Кадъкьой/Мода ти е предостатъчно.. всичко пеша. 3 часа преди полета си взимаш метрото за наобратно към летището и си готов. Това е при условие, че имаш време, първият ти полет може и да закъснее. (Не те знам дали си с чекиран багаж). 

С багаж съм, ама... ще си се прикачи сам (поне така пише на сайта на Pegasus), така че няма какво да го мисля. Това също е опция, но ми се струва твърде много - 2 часа в пътуване, 3 часа преди полета да сме там, останаха 2 часа максимум. Ама е страхотна алтернатива и тотално ме замисли 😄. Не мога да едитвам поста, но това е хубаво да се добави в него.

преди 3 минути , makler каза:

Може да се добави, че водата във ведингмашините беше доста под 1 евро. Също така, Салоните в доместик са хубави и не толкова пълни. 

Направо забравих за това... но вече не мога да преправям поста. Ако някой от модераторите може, си заслужава да се добави, заедно с това отгоре 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

А какво би било ако метнеш в ръчния багаж по един-два сандвича с бекон, пакет 'котешко езиче' и 3-4 фафли?

Бутилка за вода да си напълниш от крана. И така няма да ти се налага да мааш 60-90 мин по грозни турски сокаци (а там са такива) на 30+ градуса.

Тесте карти и малко сантасе и война и той полета дошъл.

• Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, Zdravko Nestorov каза:

Просто съм доста педантичен като организирам някакви пътувания и винаги си се подготвям (твърде много) предварително

Не сме забелязали ...:crazy:

• Смея се 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.