Прескочи до съдържание

Трансфер в Сингапур и цигари в багажа

Препоръчани мнения

Здравейте,

Ще се радвам ако някой може да даде съвет или идея :)

На 25-ти декември имаме закупени билети София - Сингапур и обратно на 08.01.

Идеята беше да останем 2 дни в Сингапур и после - към Бали за целия период 28.12.-08.01.

Проблема дойде от това че има забрана за внасяне на цигари в Сингапур, а ние и двамата сме доволно пушещи.

Моля за информация , ако някой се е сблъсквал :

- Има ли вариант да си пренесем цигарите ако си изменя плана и още в деня на пристигане в Сингапур излетим към Бали ( има полет Сингапур- Бали два-три часа след кацането ни). Така Сингапур ще остане за на връщане, където проблемните цигари ще са вече изпушени :))

Полета Сингапур-Бали и обратно ще е на отделен билет с друга авиокомпания

Връзка към коментар

Не знам дали има вариант да си пренесете цигарите, но бъдете изключително внимателни там... Тази година арестуваха Маурицио Аривабене за хвърлен фас.  :)

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене е бил около 6 часа в ареста, защото е хвърлил цигара на улица в Сингапур Аривабене е глобен с над 650 евро, съобщават испански медии. Информацията не е официално потвърдена от Скудерията.

Редактирано от chandni
Връзка към коментар

Полета Сингапур-Бали и обратно ще е на отделен билет с друга авиокомпания

Ще трябва да влезете в Сингапур за да си вземете багажа и да се чекирате наново. Така, че пак ще трябва да спазите ограниченията за цигари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А какъв е зора да внесете цигари?

Цигарите в Сингапур са 15 лева/кутия. По 2 кутии да пушите са 80 лева за 2 дни по-скъпи /за двама човека/, отколкото в БГ. В Индонезия цигарите са по 2 лева. Тоест по 3 лева по евтини. За 12 дни са 144 лева икономия. Реално ако НЕ носите цигари от тук ще ви излезе 66 лева по-евтино и няма да си задавате въпроса какво ще стане ако ме хванат. Цените са от преди 2 години, но надали много се е променило всичко. Ние пушихме лъки/боро  за цитираните цени. А, и имате право на по 1 кутия да внесете, така че за първия половин ден имате...

Иначе в Сингапур проверяваха обстойно куфарите на всеки 10ти човечец. Имам наблюдения, защото седях около 40 мин и ги гледах какво правят... Тоест вероятността е 1/10 да хапнете дървото. Аз лично при тези цени в Индонезия не бих влачила цигари за нищо на света...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Абсолютно всички куфари минават на скенер при кацането(преди напускане на зала пристигащи), та едва ли ще останат незабелязани стекове с цигари...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички за коментарите.

Идеята на мъкненето на цигари, е че в Бали няма това което пушим като марка, а като си свикнал от толкова години и промяната е гадничка :)

Връзка към коментар

Като стана на въпрос, как са цените на смъргочите в Тайланд и Камбоджа?

Някой с по-прясно инфо?

В Камбоджа са нереално евтини, буквално някакви центове. Нямат акцизи и други простотии. В Тайланд бяха доста повече, ама не помня конкретно. Не съм пушач, тези около мен се радваха много. :) Имай предвид обаче, че и в Камбоджа влезе закон за пушене на закрито  и публични места, покрай него прецакаха всички места с наргилета. В Тайланд го има отдавна, един познат го глобиха в Лумпини парка в Банкок, уж открито, ама публично място. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Камбоджа са нереално евтини, буквално някакви центове. Нямат акцизи и други простотии. В Тайланд бяха доста повече, ама не помня конкретно. Не съм пушач, тези около мен се радваха много. :) Имай предвид обаче, че и в Камбоджа влезе закон за пушене на закрито  и публични места, покрай него прецакаха всички места с наргилета. В Тайланд го има отдавна, един познат го глобиха в Лумпини парка в Банкок, уж открито, ама публично място. 

Само да вметна - който пуши наргиле, много да внимава - това е най- лесният начин да се сдобие с инфекционна  мононуклеоза. :blush:

Връзка към коментар

Само да вметна - който пуши наргиле, много да внимава - това е най- лесният начин да се сдобие с инфекционна  мононуклеоза. :blush:

Накрайника никога не се споделя, всеки си взима различен, запечатан, след което се изхвърля. В почти 100% от случаите всеки си взима отделно наргиле. :)

Връзка към коментар

Накрайника никога не се споделя, всеки си взима различен, запечатан, след което се изхвърля. В почти 100% от случаите всеки си взима отделно наргиле. :)

Аз не съм запозната много с този начин на пушене, ама като се сменя накрайникът, маркучът сменя ли се?

Нали има сачма, клапа, как се почистват и стерилизират?

Да ти кажа, аз в Пловдив вече зная няколко лоши случки след пушене на наргиле. :(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой с по-прясно инфо?

В Тайланд в 7/11 има доста тайландски марки цигари, които са по-евтини от западните - по 2/3 лв беше кутията. Аз обаче заложих на нещо по-познато и си взимах боро, което като цена беше повече отколкото в бг - 6 лв и нещо идваше на кутия. Тайските марки са евтини, но западните са си скъпи. В Камбоджа обаче са страшно евтини и там е най-изгодно да си вземеш. Както Lawrence е споменал, чак нереално евтини са. :)

Редактирано от Veronika
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой с по-прясно инфо?

Съвсем прясно, от преди час... и няма да те зарадва - Малборо - 131 бата (7 лв.), а само преди няколко месеца, през февруари беше 97 бата (5 лв.) Цена от 7/11. Другаде е още една идея по-висока :(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Идеята на мъкненето на цигари, е че в Бали няма това което пушим като марка, а като си свикнал от толкова години и промяната е гадничка :)

И да го има като марка, може да е съвсем различен вкусът, никотинотово съдържание и тн.

Връзка към коментар

"На път" ти е представи как е възможно да процедираш. Аз бих добавил само едно уточнение за Сингапур.

Ако си купуваш алкохол и цигари от града цените са както ги е написа "На път".

Ако обаче си вземеш от Duty free магазин (има и в града) или от летището, на излизане от Сингапур (проверява се с билета за изходящия полет за да ти продадат, няма изключения), то цените са доста по-ниски. Всъшност е по-евтино от България :)

Погледни за твоите марки например тук или тук.

Връзка към коментар

Ние си носихме два стека цигари и 20 пакетчета дъвки Орбит :) .

Никой не ни провери на Чанги, беше сутринта към 6часа и може би още да им се е спяло, така че безпроблемно си влязохме с тях.

Никой нищо не ни каза и на връщане, като кацнахме от Бали все още имахме и цигари, и дъвки. :)  

Връзка към коментар

Някой с по-прясно инфо?

Малборото в Камбоджа от супермаркет е $1,25. Камбоджанските "Luxury" са $0,50. Ако обаче ги купувате от улични сергии, може да ви искат и по $2-3 долара на кутия за Малборо. Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар

За всички, на който ще им се наложи подобно упражнение, ето и разрешението на проблема :

На всички терминали на Сингапурското летище има багажни отделения в транзитна зона. Така че ние ще оставим багажа с цигарите на багажно и ще си ги вземем преди излитане на следващия полет след 2 дни. 

Естествено ще съобразим да кацаме и излитаме от един и същи терминал.

Връзка към коментар

Дискусията ми се струва меко казано странна! Може ли да отделите около 2000 евро за пътуването, а да се скъпите за някакви 20-30 лева! Един мой познат, обикновен човек, ми каза някога- "Удоволствието няма цена!" Аксиома за мен!

Връзка към коментар

Дискусията ми се струва меко казано странна! Може ли да отделите около 2000 евро за пътуването, а да се скъпите за някакви 20-30 лева! Един мой познат, обикновен човек, ми каза някога- "Удоволствието няма цена!" Аксиома за мен!

:)) както казват хората : всеки с лудостта си. 

Както сам може да се сетиш не е водещ мотива за цената на цигарите, а тяхната марка и липсата им в Бали . Като ще си правя кефа да си почивам по начина по който съм си избрала, защо да го развалям пушейки не това, което искам .

А на всичкото отгоре ги няма и на безмитния в Сингапур :)

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Съвсем прясно, от преди час... и няма да те зарадва - Малборо - 131 бата (7 лв.), а само преди няколко месеца, през февруари беше 97 бата (5 лв.) Цена от 7/11. Другаде е още една идея по-висока :(

125, не че променя много нещата де  :lol:  Като цялото борото е скъпо, останалите са под 100 бата (5 лв).

На Суварнахумби във фри шоповете са по-евтини, но специално там няма боро

Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...
На 19.12.2016 г. в 12:59, funny каза:

За всички, на който ще им се наложи подобно упражнение, ето и разрешението на проблема :

На всички терминали на Сингапурското летище има багажни отделения в транзитна зона. Така че ние ще оставим багажа с цигарите на багажно и ще си ги вземем преди излитане на следващия полет след 2 дни. 

Естествено ще съобразим да кацаме и излитаме от един и същи терминал.

Моля, за повече информация за багажното на Сингапурското летище. Предстои ни полет до Сингапур и Бали. Билетите за Бали още не съм ги взела, защото се притеснявам за цигарите. Двама от компанията са с IQos, а там са забранени. Затова питането ми е за багажното - може ли да ги оставим там за 2 дни и да разгледаме Сингапур или ако взема билети за Бали в същия ден ще трябва ли да минаваме проверките на багажа. За първи път литим с прекачване и не знам какво да правя.

Връзка към коментар
преди 1 минута , iraJon каза:

Моля, за повече информация за багажното на Сингапурското летище. Предстои ни полет до Сингапур и Бали. Билетите за Бали още не съм ги взела, защото се притеснявам за цигарите. Двама от компанията са с IQos, а там са забранени. Затова питането ми е за багажното - може ли да ги оставим там за 2 дни и да разгледаме Сингапур или ако взема билети за Бали в същия ден ще трябва ли да минаваме проверките на багажа. За първи път литим с прекачване и не знам какво да правя.

Багажното е в транзитна зона и ти нито "излизаш" нито "влизаш" с цигарите в страната. Ние точно това направихме - оставихме багажа за 2 дни на съхранение в транзитна зона и после си го взехме при излитане за Бали

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.