дядо Пепи Публикувано: 18 септември, 2022 Сподели Публикувано: 18 септември, 2022 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Много харесах мерло от 2018 на една известна ивайловградска изба От доста години се опитвам ( и почти успявам ) да си направя домашно вино. Грозде купувам от пазарите, защото нямам контакти със земеделци и производители. Болшинството търговци, предлагащи грозде за вино на въпроса от къде е гроздето отговарят еднозначно: " От Малко Градище". Като че ли само в това село до Свиленградс еотглежда грозде. Но миналата година ( реколта 2021) научих и се сдобих с грозде от Ивайловград. Смело мога да кажа, че се получи най-хубавото вино, което съм правил до сега. Така че потвърждавам, че матрИала от този край е доста добър. Както и продуктите на известната фамилия винопроизводители пак от там. 3 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 18 септември, 2022 Сподели Публикувано: 18 септември, 2022 преди 7 часа, Травеолани каза: И моят мъж пие уиски - ако някой ден се видим с теб, ние ще пием вино, те уиски 🙂 . Аз пия само ризлинг, в редките случаи, в които пия изобщо. Миналия месец ходих в магазина за алкохол да търся вина за парти и имаше толкова много избор, че се обърках (по принцип мъжа ми ходи за алкохол) - то не бяха калифорнийски, местни от нашата провинция, от Южна Америка и страшно много европейски. Радвам се, че намерих ризлинга накрая, но много време изгубих 😂🥂 Дани стане някога такава среща! Ризлинга е братовчед на муската, който е единственият сорт за бяло вино, който аз харесвам. Даже в САЩ само червено винаги пия, защото тук с шардоне, совиньон блан и пино грижио масово свършва изборът…В Австралия има пак някакъв роднина на муската, който много ме впечатли. преди 2 часа, Дани Магелани каза: Трудно намирам добро българско вино от среден клас, цена в магазин 15-20 лв. Много харесах мерло от 2018 на една известна ивайловградска изба. Вероятно нямам право да напиша името и, но ще се сетите сами. Другите реколти не ми допадат, но тази е чудесна. Ако ви попадне, препоръчвам! Трябва от някой малък производител да се търси, но и аз забелязах, че вината в Бг бяха доста скъпи за това, което бяха. Домашно вино обаче, където и да ме черпиха беше топ! Преди 1 час, дядо Пепи каза: От доста години се опитвам ( и почти успявам ) да си направя домашно вино. Грозде купувам от пазарите, защото нямам контакти със земеделци и производители. Болшинството търговци, предлагащи грозде за вино на въпроса от къде е гроздето отговарят еднозначно: " От Малко Градище". Като че ли само в това село до Свиленградс еотглежда грозде. Но миналата година ( реколта 2021) научих и се сдобих с грозде от Ивайловград. Смело мога да кажа, че се получи най-хубавото вино, което съм правил до сега. Така че потвърждавам, че матрИала от този край е доста добър. Както и продуктите на известната фамилия винопроизводители пак от там. Браво!! С много мерак и малко проба-грешка се случват нещата. 2 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 29 септември, 2022 Сподели Публикувано: 29 септември, 2022 Сръбваме Унгарски малбек в Будапеща 😻 🥂 6 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2022 Изключително странно вино пих днес. Не мога да кажа дали ми харесва или е много зле, защото такова нещо не съм пил и имам големи съмнения, че това не е чисто вино, а има добавяно нещо. Става дума за Памид Tempus Vini 2021 розе на Видинска гъмза. За розе е доста скъпо, он лайн е 20-21лв лв, по магазините гони 28-29. На вкуса е като вино с добавен сок и много сладникаво. Естествено и нормално за българските производители никъде не пише нищо, включително на сайта им. За мен има захар, а и след като никъде не пише сухо ли е какво е, това още повече доказва, че вероятно има захар. Обаче вероятно има и други неща, защото не съм виждал нищо подобно през живота си, дори на мирис и на вкус е като плодов сок, малко като Сангрия, но с по-силен плодов вкус и аромат. Може би да става за десертно вино, но за някакво ядене определено не става. Определено не бих дал никога 28лв, а по кръчмите предполагам, че ще е 50-60 лв. 1 4 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 17 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2022 Божоле 2022 е тук! 7 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 Докато четях за сладкия плодов сок, който @Alexander e пил, се сетих за най-омразното ми вино с подобен вкус, което е много популярно сред американците. Понеже бях като по поръчка в магазина, видях, че и двете марки са внос от Италия и доста се учудих. На етикета на едното директно си пише, че има добавена захар, на другото нямаше обозначен състав, но съм убедена, че има. Иначе при нас в Коско миналата година за Коледа пуснаха каса с 4 различни вида френско бордо на супер цена от $30. Много ми харесаха и 4-те бутилки, та тази година като видях, че пак е в наличност виното, веднага се запасих. 6 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 Едното си пише, че е вино с вода, захар и есенции! Баси изродите.. 2 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 През краткия си и нещастен живот такива бъркочи с името вино съм пил, че ми настръхва косата, която нямам, като се сетя. Но понеже са от държави-световни виноправци и са голямата работа. А има БГ винари, които правят много добри неща, но няма кой да ги научи как по-добре да си представят и пласират произведенията. Нещо, което е много стара слабост на нашите производители. И не само винари. В Австралия, в Бризбейн си купувахме тенакета със сирвене, на които имаше етикет същият като етикета на сиренето в кварталната бакалия до нас. Но отпред на витрината пише "Greek cheese". 3 1 Връзка към коментар
Nayden Bondzhev Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 Не знаех, че има подобна тема и съм приятно изненадан, т.к. харесвам гроздовата течност повече от тази с хмел. Едно добро гръцко вино в ценови диапазон 20+ лева. 4 2 2 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 преди 52 минути , Alexander каза: Едното си пише, че е вино с вода, захар и есенции! Баси изродите.. Е, поне са написали . Но както сподели @Marusinka - "...вино с подобен вкус, което е много популярно сред американците", та за всеки влак си има пътници. Блажени такива като мен и @дядо Пепи, завладени от магията на домашното виноделие 🙂 4 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 преди 7 часа, дядо Пепи каза: А има БГ винари, които правят много добри неща, но няма кой да ги научи как по-добре да си представят и пласират произведенията. Нещо, което е много стара слабост на нашите производители. И не само винари. В Австралия, в Бризбейн си купувахме тенакета със сирвене, на които имаше етикет същият като етикета на сиренето в кварталната бакалия до нас. Но отпред на витрината пише "Greek cheese" За съжаление е точно така. И в САЩ продават бг сирене с гръцки етикет. Аз затова промивам мозъците на всички близки и познати за бактерия Булгарикус, бг “фета” и розово масло (и Пловдив 😍) преди 6 часа, Светославов каза: та за всеки влак си има пътници Ми то на болшинството американци, които познавам, им сложи много захар/сол/сметана/кашкавал и другото не е от значение. Особено рецепти за сладкиши винаги намалям на половина захарта, защото иначе горчи от сладост. А навън като поръчвам десерти, винаги поръчвам нещо с черен шоколад, за да не получа захарен диабет. Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 @Marusinka - между другото мъжът ми откри наскоро в нашия магазин за алкохол някакво бордо, произведено във Франция. Само $25 и беше наистина страхотно на вкус. Направи ни впечатление приличната цена, защото вината, които са произведени в БС, буквално на няколко часа от нас, са толкова скъпи и не винаги са хубави. 1 Връзка към коментар
Nayden Bondzhev Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 И въпреки гнева ми на тема Турция не можах да се въздържа към едно изключително Pinot Noir , няколко бутилки изпразнихме в Каньона в Истанбул. 3 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 преди 2 часа, Травеолани каза: Само $25 и беше наистина страхотно на вкус. Аз ти говоря за $30 4-те бутилки 🤑 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 25 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2022 Когато получаваш вино за подарък от американци…🤦♀️ 1 1 1 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 Пробвах едно ново за мен вино и бягах до Метро да си купя още.. В момента е на червен етикет и е 15лв. Мисля, че в България за толкова пари не съм пил толкова добро вино, без значение дали е вносно или българско. 6 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 декември, 2022 Сподели Публикувано: 22 декември, 2022 На 18.11.2022 г. в 11:09, дядо Пепи каза: През краткия си и нещастен живот такива бъркочи с името вино съм пил, че ми настръхва косата, която нямам, като се сетя. Но понеже са от държави-световни виноправци и са голямата работа. А има БГ винари, които правят много добри неща, но няма кой да ги научи как по-добре да си представят и пласират произведенията. Нещо, което е много стара слабост на нашите производители. И не само винари. В Австралия, в Бризбейн си купувахме тенакета със сирвене, на които имаше етикет същият като етикета на сиренето в кварталната бакалия до нас. Но отпред на витрината пише "Greek cheese". Ама нали се сещаш, че Гърция не е била затворена за света едни 45 години... и с добра реклама, узо, Антъни Куин, Микис Теодоракис и Казандзакис, днес са на това ниво. 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 Типичен сорт за Истрия 7 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Ето го и братчето на горното, но в червено Теран - отново типичен местен сорт в Истрия. Хубаво вино. 2 1 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Тук едно попадение при една разпродажба - Шабли за 5,99 лв.!!!!!!🤩🤩🤩 Малко скъпо дойде, но си заслужаваше парите. 🤣 Жалко, че имаше само 2 бутилки. Страхотно! 4 2 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 52 минути , Pantelej Putnik каза: Тук едно попадение при една разпродажба - Шабли за 5,99 лв.!!!!!!🤩🤩🤩 Малко скъпо дойде, но си заслужаваше парите. 🤣 Жалко, че имаше само 2 бутилки. Страхотно! Това наистина си е попадение. Това вино струва ~60 лв 😎 За червено вино най-доброто, което съм пила, у нас за много време е едно италианско Примитиво, намерих го съвсем случайно в кварталното Аванти миналата година (тогава беше 18 лв, сега е 20 лв.), оттогава съм го взимала N броя пъти и за ходене на гости :) https://www.vivino.com/IT/it/varvaglione-papale-linea-oro-primitivo-di-manduria/w/1202838?year=2019 5 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 14 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2023 9 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 14 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2023 https://www.facebook.com/VGraphs/videos/221823380045401/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C https://www.facebook.com/100064135389447/videos/876249513587788/?__so__=permalink 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 14 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2023 Честит Трифон Зарезан на всички винари и любители на виното!! 10 1 Връзка към коментар
Bella A Публикувано: 14 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2023 Честити празници днес! От зоо градината на БА! 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега