Двуцветко Публикувано: 22 януари, 2017 Сподели Публикувано: 22 януари, 2017 Естествено, че не ни трябва за влизане в тази малка държава, но се зачетох, че има такава виза, която е под формата на сувенир и още един печат в паспорта от друга държава само срещу €5 http://wanderingdesk.com/how-to-get-a-san-marino-tourist-visa-stamp/ Някой пробвал ли се е? 5 Връзка към коментар
Пътувко Публикувано: 22 януари, 2017 Сподели Публикувано: 22 януари, 2017 Да, ние миналата година Слагат я в туристическото бюро, готино е! Вярно, е че трябва да се разделиш с тази сума, но е интересно. 3 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 22 януари, 2017 Сподели Публикувано: 22 януари, 2017 (редактирано) След 10-тина дни ще я пробвам и аз. Редактирано 22 януари, 2017 от christuff 2 Връзка към коментар
ShaMan-H_Fel Публикувано: 23 януари, 2017 Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 Не мога да разбера какъв е смисълът на това, при положение, че след не по-късно от 5 години ще трябва да си върнеш паспорта на държавата? Така ще си останеш само със спомена за платените пари за печат. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 януари, 2017 Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 Не мога да разбера какъв е смисълът на това, при положение, че след не по-късно от 5 години ще трябва да си върнеш паспорта на държавата? Така ще си останеш само със спомена за платените пари за печат. Има варианти паспорта да си остане в теб, като например ако имаш щатска виза в него, която е с валидност 10 години. 4 Връзка към коментар
ShaMan-H_Fel Публикувано: 23 януари, 2017 Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 Да де, но след като ти изтече визата пак трябва да го върнеш. Разбира се, стои варианта да го "загубиш" и да платиш една глоба за това. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 23 януари, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 До тук два варианта да го запазиш 2 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 23 януари, 2017 Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 Да де, но след като ти изтече визата пак трябва да го върнеш. Разбира се, стои варианта да го "загубиш" и да платиш една глоба за това. на теория да, на практика май не... поне на мен при последното вадене на паспорт никой не се сети да ми търси по-предния паспорт, който си го пазех точно заради виза 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 23 май, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Човек и добре да живее един ден само за €5 си прави сувенирна (ненужна?) туристическа виза за Сан Марино. Единствената утеха е, че някога ще има какво да показва на внуците и да им разказва небивалици Редактирано 23 май, 2017 от Двуцветко 11 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) На 1/22/2017 в 23:53, ShaMan-H_Fel каза: Не мога да разбера какъв е смисълът на това, при положение, че след не по-късно от 5 години ще трябва да си върнеш паспорта на държавата? Така ще си останеш само със спомена за платените пари за печат. Аз, преди да върна паспорт, винаги си сканирам страниците с печати. Ей така, да стоят за спомен. Не знаех, че такъв "сувенир" можеш да си сложиш в официален документ. Аз бих ги дал, така или иначе ще ги изпия тия 5 ойро, поне да има нещо за спомен. Редактирано 23 май, 2017 от Евгени Димитров 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Евгени Димитров каза: Аз, преди да върна паспорт, винаги си сканирам страниците с печати. Ей така, да стоят за спомен. Не знаех, че такъв "сувенир" можеш да си сложиш в официален документ. Аз бих ги дал, така или иначе ще ги изпия тия 5 ойро, поне да има нещо за спомен. На доста места удрят сувенирни печати в паспорта. Най-ценни в "колекцията" ми са тези от украинската антарктическа станция "Вернадски", от Мачу Пикчу и от градчето на Дядо Коледа в Рованиеми. Последният беше на оферта в един сувенирен магазин, държан от китайци - само 50 цента! От години не си връщам паспортите, като измислям всякакви причини, събрал съм поне 5 вече. Такъв спомен са ми, че по-скоро бих платил глоба, отколкото да се разделя с тях. Редактирано 24 май, 2017 от Георги Матеев 22 Връзка към коментар
akair Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 23 minutes ago, Георги Матеев said: От години не си връщам паспортите, като си измислям всякакви причини, събрал съм поне 5 вече. Такъв спомен са ми, че по-скоро бих платил глоба, отколкото да се разделя с тях. 3-ма служители на МВР харесват това. 20 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 преди 24 минути , akair каза: 3-ма служители на МВР харесват това. Да харесват колкото си искат... Причините ми са добре измислени и обосновани даже 4 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 24 май, 2017 Автор Сподели Публикувано: 24 май, 2017 (редактирано) преди 8 часа, Георги Матеев каза: На доста места удрят сувенирни печати в паспорта. Най-ценни в "колекцията" ми са тези от украинската антарктическа станция "Вернадски", от Мачу Пикчу и от градчето на Дядо Коледа в Рованиеми. Последният беше на оферта в един сувенирен магазин, държан от китайци - само 50 цента! 50 цента е яка далавера, сигурно си му ударил як пазарлък Наскоро се сдобих с подобна сувенирна такава от Лихтенщайн, имаше на няколко места, където можеше да го направиш, но тез европейци от пазарлък не разбират и цената е твърда - 3 шв. франка Но трябва да им се признае на санмаринците, че тяхната "виза" изглежда далеч по-автентична и яка от жалкия опит за такава на лихтенщайнерите Може би заглавието на темата трябва да се промени на Сувенирни печати/"визи" от странни територии? Модераторите? Редактирано 24 май, 2017 от Двуцветко 9 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 Няма нужда да измисляш кой знае какви причини, за да не връщаш паспосрта си. Ако мине известен период след изтичането на валидността (година или две, трябва да го проверя), не се дължи никаква глоба, само казваш, че си го загубил и подаваш заявление за нов. Аз така веднъж си бях затрил моя паспорт нейде, та се скатах известно време, преди да го обявя за невалиден. Разбира се, през това време си планираш екскурзии само в държави, където няма нужда да носиш паспорт. Това, в случай че не ти се плаща глоба и искаш да си запазиш паспорта. Което за мене е шашаво; има сума ти други начини човек да си задоволява колекционерската страст, без да си хаби ограниченото място в официален документ за самоличност. Но, разни хора - хора разни Затуй сме магеланци, за да поощряваме най-различни модели, идеали и шантавини, стига да са свързани със страстта ни към пътешествията. Аз самият смятам, че на колкото повече места мога да пътувам без да се налага да уреждам формалности с визи и печати, толкоз по-добре. Което не значи, че не се кефя на маниаци като вас 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 преди 9 часа, Георги Матеев каза: На доста места удрят сувенирни печати в паспорта. Най-ценни в "колекцията" ми са тези от украинската антарктическа станция "Вернадски", от Мачу Пикчу и от градчето на Дядо Коледа в Рованиеми. Ако не те мързи да ги снимаш - мисля ще е интересно да ги видим. Апропо - струва ми се, че имахме една нарочна тема за паспорти и печати, пък нещо не мога да я открия... 2 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 Спойлер И аз обичам да "колекционирам " подобни неща, винаги като си ги видя и си спомням за преживяването . Като отида в Сан Марино и аз ще си трясна печат , жалко че не съм знаела за Рованиеми , но някой ден, ако ме отвее вятъра на там ще знам Най- новата ми придобивка е сертификат от Cabo da Roca , че сме били на най- западната точка на Европа. А най-ценната ми е от Швейцария , няма да ви казвам колко ми струваше , че ще ме помислите за луда 9 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 24 май, 2017 Автор Сподели Публикувано: 24 май, 2017 преди 16 минути , Роси 777 каза: Покажи скритото А най-ценната ми е от Швейцария , няма да ви казвам колко ми струваше , че ще ме помислите за луда Я кажи колко си луда, за да преценим дали си много луда 3 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 (редактирано) преди 38 минути , Двуцветко каза: Я кажи колко си луда, за да преценим дали си много луда Цялото преживяване 670 лева за билети , от които 453.84 лева ни струваха паспортите и транспорта за последните 9км ( по 124 франка при 1,83 лева за франк) за двамата до "Покрива на Европа" Но спомените от преживяното са ни безценни Редактирано 24 май, 2017 от Роси 777 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 преди 6 часа, master_of_germs каза: Няма нужда да измисляш кой знае какви причини, за да не връщаш паспосрта си. Ако мине известен период след изтичането на валидността (година или две, трябва да го проверя), не се дължи никаква глоба, само казваш, че си го загубил и подаваш заявление за нов. Аз така веднъж си бях затрил моя паспорт нейде, та се скатах известно време, преди да го обявя за невалиден. Разбира се, през това време си планираш екскурзии само в държави, където няма нужда да носиш паспорт. Това, в случай че не ти се плаща глоба и искаш да си запазиш паспорта. Което за мене е шашаво; има сума ти други начини човек да си задоволява колекционерската страст, без да си хаби ограниченото място в официален документ за самоличност. Но, разни хора - хора разни Затуй сме магеланци, за да поощряваме най-различни модели, идеали и шантавини, стига да са свързани със страстта ни към пътешествията. Аз самият смятам, че на колкото повече места мога да пътувам без да се налага да уреждам формалности с визи и печати, толкоз по-добре. Което не значи, че не се кефя на маниаци като вас Когато си сменяш паспорта средно на 18 месеца поради свършване на свободните страници, то единствения начин да запазиш "стария" паспорт е да го "загубиш" или да си измислиш добра причина за пред лелката на гишето. преди 5 часа, Фичо каза: Ако не те мързи да ги снимаш - мисля ще е интересно да ги видим. С удоволствие, но след няколко дни, само да се върна вкъщи. 5 Връзка към коментар
doroteagarrett Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 преди 8 часа, Двуцветко каза: 50 цента е яка далавера, сигурно си му ударил як пазарлък Наскоро се сдобих с подобна сувенирна такава от Лихтенщайн, имаше на няколко места, където можеше да го направиш, но тез европейци от пазарлък не разбират и цената е твърда - 3 шв. франка Но трябва да им се признае на санмаринците, че тяхната "виза" изглежда далеч по-автентична и яка от жалкия опит за такава на лихтенщайнерите Може би заглавието на темата трябва да се промени на Сувенирни печати/"визи" от странни територии? Модераторите? Предстои ми пътуване до Лихтенщайн. И аз бих си платила такава сувенирна виза. А можеш ли да ми кажеш къде са местата където мога да го направя? Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 24 май, 2017 Автор Сподели Публикувано: 24 май, 2017 По "главната" във Вадуц като тръгнеш ще видиш поне няколко места с табели пред местата, където слагат. Аз моя го сложих в нумизматичния музей. Става също и в информационния туристически център. Правят ги и няколкото магазини за сувенири. Навсякъде са едни и същи и на една и съща цена. 3 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 (редактирано) Може ли да се направи някакво обобщение за местата по света, за които знаете, че може да се вземе сувенирна виза/печат? Откакто няколко страници в паспорта ми са "украсени", обмислям да го запазя и да си поставя за цел да събера още визи и печати, но сувенирни в него. До тук разбрах за: Берлин Лихтенщайн Рованиеми Сан Марино Мачу Пикчу езерото Титикака Антарктида Галапагос Ушуая Чърчил, Канада Великденски остров Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwll-llantysilio-gogogoch, Wales, UK Гренландия Tristan da Cunha, South Atlantic Ocean Ciudad Mitad del Mundo, Quito, Еквадор https://whatsonsukhumvit.com/9-of-the-worlds-most-brag-worthy-passport-stamps/ http://www.atlasandboots.com/passport-stamps-of-the-world/ Редактирано 25 май, 2017 от Sju още добавени места 7 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 @Sju, добавям в списъка и езерото Титикака в Перу. 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 Аз за спомен си запазих зеления паспорт. Визи се намират пак, зелен паспорт не. 8 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега