Георги Матеев Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 преди 4 часа, Childish каза: САЩ ги интересува дали имаш "сувенирен" печат от ембаргова държава. Точно поради тази причина сменях преждевременно 2 паспорта. Печатът от Ирак беше особено "сувенирен", още повече както го получих 1 месец преди пътуването до Гуам 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 преди 5 часа, Childish каза: САЩ ги интересува дали имаш "сувенирен" печат от ембаргова държава. А как ще се отрази катарски печат или бахрейнски печат при влизане в противниковата страна или при влизане в САЩ? 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 Май никой досега не се е похвалил с печат от Игуасу. Имаме си и една сувенирна монетка, подариха ни я в Сан Марино защото ни харесаха 10 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 (редактирано) преди 2 часа, logist13 каза: Май никой досега не се е похвалил с печат от Игуасу. Леле, как съм се минала! Не знаех Редактирано 25 юли, 2017 от Яничка 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 преди 5 часа, Worldismine каза: Ето го печата от Мачу Пикчу. Мерси. Много е хубав Да разбирам, че ги слагат безплатно 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 юли, 2017 Сподели Публикувано: 25 юли, 2017 (редактирано) преди 30 минути , Яничка каза: Мерси. Много е хубав Да разбирам, че ги слагат безплатно Когато ние бяхме там, печата просто беше оставен на една маса до съхранението на багажа и аз сама си сложих печата в паспорта. Така че би трябвало да е напълно безплатно. Редактирано 25 юли, 2017 от mililia 3 Връзка към коментар
Worldismine Публикувано: 26 юли, 2017 Сподели Публикувано: 26 юли, 2017 12 hours ago, Яничка said: Мерси. Много е хубав Да разбирам, че ги слагат безплатно Да, абсолютно безплатно е, но не всеки го знае 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 1 юни, 2018 Сподели Публикувано: 1 юни, 2018 (редактирано) Нa летището нa Fakarava при чекирaнето, хорaтa пред мен питaхa дaли слaгaт сувенирни печaти, и служителят извaди един зa целтa, и им удaри нa пaспортите. След товa нa мен без дa питaм, ми сложи и в моя пaспорт, зaглеждaйки се от коя държaвa съм. Товa ме подтикнa, и реших дa полюбопитствaм кaто го попитaх колко бългaри е виждaл нa летището до моментa. Той се усмихнa широко, и гордо кaзa: You are the first one from Bulgaria I have seen. Ever! След което се усмихнa още по-широко и приятелски, явно доволен от постижението си 🙂 Изобщо, нaвсякъде по летищaтa из островите, с изключение нa междунaродния терминaл нa Пaпеете (зa който рaзкaзaх в другaтa темa), кaто видехa откъде съм, и веднaгa ме зaговaряхa все едно сме стaри приятели, и се шегувaхa зa животa си "във Фрaнция" 😉 Ето го и въпросният сувенирен печaт от летището нa Fakarava (както се вижда, брандиран с логото на вътрешната авиокомпания AirTahiti) Иначе от Френска Полинезия няма, защото е част от Франция, респективно Европейския Съюз, макар и с по-особен статут. Но за граждани на останалите държави от ЕС, колкото и да исках, печати не се полагат 😕 Редактирано 1 юни, 2018 от wilks 7 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2020 Новата ми придобивка - печат от Андора: Трудно го взех. Знаех, че го слагат на границата, но там след неуспешна комуникация на английски, ми обясниха, че след като съм от България, няма нужда да ми подпечатват паспорта - това при влизане от Испания. Аз се запънах и накрая ми биха някакъв смешен печат само с дата, но без държава. На излизане от Андора пак ми отказаха, но сега им показах скриншот какъв печат искам и най-накрая се разбрахме за кво се боря. И понеже вече бяхме излезли физически от Андора, обърнахме и отново влязохме, за да идем там, където ми посочиха - в полицията, голямата сграда на границата. 6 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 20 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2020 На 24.7.2017 г. в 15:46, Яничка каза: Супер е темата Прерових и другата тема, за която Фичо беше пуснал линк, с надеждата да видя как изглеждат печатите от езерото Титикака и Мачу Пикчу. Някои има ли снимка да покаже? Ах, ах. Кой не ме чете! Снимката я има в края на пътеписите ми за Перу. 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2020 преди 3 минути , ven62 каза: Ах, ах. Кой не ме чете! Снимката я има в края на пътеписите ми за Перу. Ааа, Венчо, аз тия печати отдавна ги имам. @Desi75 и @Цвете също 🙂 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2020 преди 15 часа, Яничка каза: Ааа, Венчо, аз тия печати отдавна ги имам. @Desi75 и @Цвете също 🙂 Да-а-а, много се изложих. Разбира се че знам за вас, но вчера нещо много бързах и .... Темата на Цвете беше една от причините да отидем в Перу. --- А ти можеше да ми спестиш част от унижението и да не тагваш Цвете и Desi75, та ди ми се смеят и те. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 21 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2020 преди 23 минути , ven62 каза: Да-а-а, много се изложих. Разбира се че знам за вас, но вчера нещо много бързах и .... Темата на Цвете беше една от причините да отидем в Перу. --- А ти можеше да ми спестиш част от унижението и да не тагваш Цвете и Desi75, та ди ми се смеят и те. Да, разказът на Цвети беше наистина зарибяващ 🙂 Аааа, ние тук само се вдъхновяваме, никой на никого не се смее 🙂 2 1 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 16 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2020 На 25.07.2017 г. в 21:19, logist13 каза: Имаме си и една сувенирна монетка, подариха ни я в Сан Марино защото ни харесаха Това 2 евро ли са? Ако да, трабва да е по-рядка от всички други, които прехвърляме по дъбовете и портфейлите като пътуваме из Европа. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 16 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2020 На 25.05.2017 г. в 14:41, Sju каза: На 25.05.2017 г. в 14:41, Sju каза: Може ли да се направи някакво обобщение за местата по света, за които знаете, че може да се вземе сувенирна виза/печат? Откакто няколко страници в паспорта ми са "украсени", обмислям да го запазя и да си поставя за цел да събера още визи и печати, но сувенирни в него. До тук разбрах за: Берлин Лихтенщайн Рованиеми Сан Марино Мачу Пикчу езерото Титикака Антарктида Галапагос Ушуая Чърчил, Канада Великденски остров Llanfairpwllgwyngyll-gogerychwyrndrobwll-llantysilio-gogogoch, Wales, UK Гренландия Tristan da Cunha, South Atlantic Ocean Ciudad Mitad del Mundo, Quito, Еквадор Добавям и този печат на лявата страницата. От тура в Салар де Уюни (Боливия), обаче не помня къде го сложиха, или на последната спирка преди края на тура на една гейзери, или на една от лагуните с фламингота преди това. А какъв е този печат в Берлин и къде? 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 16 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2020 Абе, хора, абе, хора, абе, хора, къде сте го писали това за печата от Рованиеми, че съм го проспала??? Значи в бъдеще който затръгва натам, да ме уреди с такъв печат, моля. 🙂 2 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 Изглежда че при влизане ми в Украйна съм пътувал в бъдещето 😃 1 1 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 14 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2022 Ето една близка и доста бюджетна идея за любителите на сувенирни печати 😉 https://trip.dir.bg/patevoditel/severnomakedonskoto-selo-vevchani-koeto-tri-pati-iska-nezavisimost-ot-dve-darzhavi 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега