Прескочи до съдържание

Гръцки остров за излежаване и гледки с бебе

Георги

Препоръчани мнения

И не си го представяй толкова дълго пътуването. Има места, на които да останете за нощувка и половин ден да има какво да правите. А и може да ги направите 9 дни. От събота до неделя. 

В момента точно това дебатираме. Дали все пак да не направим междинна нощувка. Но от 7-8 дни, 4 ако ги прекараме в път не ми се струва ок...

lyusi, не съм мърдал никъде от близо година, то и това ще е след 6 месеца, сякаш си наумих, че искам да е остров, да няма компромиси и така :) Ама изглежда, че пак или съм извадил торбата с претенциите или просто няма място, което да пасне идеално. 

Прочетох другата тема, видях доста негативни за Лефкада с дете като цяло. Какво мислите за Агиос Никитас като база все пак? Би трябвало да е на хубав плаж, тихичко, кръчмички и т.н. Плуването не мисля, че ни е приоритет, така че ако е вълнисто не ме притеснява. Заливчето изглежда закътано, може би няма вятър там. Пък и съм фен повече на залези от колкото на изгреви, така че ориентация на запад е за предпочитане :)

Връзка към коментар

Аз се чудя дали ако преглътнете цената на фериботите, шофирането до Волос и после Скиатос или Скопелос няма да са по-добър вариант. 

Иначе Лефкада е.. още като бяхме до Превеза, слязохме да гледаме фламинго. После имаше крепост. След това спряхме на първия плаж, който видяхме, имаше много кайтсърфисти. Водата беше толкова хипнотизираща, че ни мина умората. Знам, че ще се размести след време снимката, но не мога да я търся на кой компютър е :

10688270_10204636249127324_1810398034843

Та мисълта ми е, че може и около Агиос Никитас да е добре да се спи. До него е и Milos beach, много ни хареса и той. Ние бяхме на Василики, което е удобно за Агиофили. Любимо плажче, с добър шнорхелинг, от най-красивите и май единственото без вълни. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По спомени плажа на Агиос Никитас беше изключително малък .... но ако е само база - става :lol: Ни сме спали в студия на 3 км. от градчето. При всички положения за да стигнете до хубавите плажове ще трябва да карата и/или да слизате по стълби. 

Връзка към коментар

Както виждаш от темата по-горе ние миналата година през август бяхме на Лефкада и Кефалония. Изкарахме си чудесно. Тогава детето беше на 11 месеца. На мен лично Лефкада ми хареса много повече. На другото семейство - с деца на 11 м и друго на 4 - им хареса повече Кефалония. Определено има гледки, както и плажове подходящи и за малки деца. Ние лично свалихме с количката бебето до Порто Кацики, но бяхме от малкото ентусиасти :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

С условието, че искаме да пристигнем за 8-9 часа мисля, че остават единствено Лефкада и Халкидики, Тасос и т.н.

Не забравяй Корфу. От София до Игуменица е 600 км, предимно магистрали. Ферито е час и половина. На самия остров имаш 40 км. мах.

На северния  бряг има добри  пясъчни плажове. Някой по-нагоре бе споменал Сидари.- с две ръце за.

Малко по спокойно е на Ахарави-Рода. Прекарахме прекрасна седмица в пълен релакс през юли, в една къща точно на плажа.

Наблизо е едно много приятно рибарски градче, Касиопи.

Столицата Керкира има духа по скоро на италиански град, отколкото на гръцки.

Редактирано от Sveto
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Сега като се замисля наистина на Кефалония имаше повече пясъчни плажове, но и на двата острова намерихме варианти за замъци и лопатки. post-2499-0-87695400-1485202611_thumb.jpg

Ние си намерихме 1-2 плажа, подходящи за децата и за нас за мързел и през другото време обикаляхме. :)

Като цени - мисля, че и Лефкада и Кефалония отговарят на критерия ви.

Редактирано от violeta
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В момента точно това дебатираме. Дали все пак да не направим междинна нощувка. Но от 7-8 дни, 4 ако ги прекараме в път не ми се струва ок...

lyusi, не съм мърдал никъде от близо година, то и това ще е след 6 месеца, сякаш си наумих, че искам да е остров, да няма компромиси и така :) Ама изглежда, че пак или съм извадил торбата с претенциите или просто няма място, което да пасне идеално. 

Прочетох другата тема, видях доста негативни за Лефкада с дете като цяло. Какво мислите за Агиос Никитас като база все пак? Би трябвало да е на хубав плаж, тихичко, кръчмички и т.н. Плуването не мисля, че ни е приоритет, така че ако е вълнисто не ме притеснява. Заливчето изглежда закътано, може би няма вятър там. Пък и съм фен повече на залези от колкото на изгреви, така че ориентация на запад е за предпочитане :)

Аз не мисля, че Лефкада е проблем с дете. Пъшкането идва повече от родителите, отколкото от децата - на тях все им е кеф.

Агиос Никитас е една улица с кръчми, които са 90% отлични. Но наистина е една улица. Плажчето е малко, с големи камъни в морето, които спират вълните. Но ако има ден с голямо вълнение, плажът ... го няма. 1-2 километра преди селцето има още няколко плажа. От него се отива до Милос (15 минути пеша), а Катизма е на 1.5 км. с кола. При вълнение морето е уникално красиво. Агиос Никитас е удобно, защото е близо до градчето Лефкада, което е удобно за айляк и зяпане на залез, яхти, хора.

Плажът на Василики е с много големи камъни в голямата си част, но няма вълни и на метър-два в морето камъните преминават в ситен пясък, много навътре в морето е дълбоко около метър и малко. Удобно е, че е изходна позиция за Агиофили. Кръчметата са супер, а почти всеки приличен хотел предлага обучение по сърф.

Факт е, че някои от плажовете са по-трудно достъпни. Но винаги има начин да се извлече максимумът.

Ако ще се насочваш към Йонийско, нощувката трябва да е в Сандански. В Гърция няма смисъл.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А какво не му харесвате на Тасос? Той е най - близо, има си пясъчни плажове, чиста вода, гледки. :) Аз понеже все съм ходил извън силния сезон и хора нямаше и беше спокойно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

" За района около Халкидики и Тасос може ли малко смляно на лесен език? "

За Тасос не мога да кажа, но продължавам да твърдя, че Вурвуру е идеално място за семейство с малко дете.Плажовете са малки, закътани, пясъчни, морето е изключително плитко и почти винаги спокойно, заради особености на пейзажа ;), хотелчетата са малки, без all-inclusive, има и студиа, навсякъде почти се предлага паркинг място за автомобил, разстоянието е напълно приемливо за пътуване с кола с малко дете, в края на юни морето е достатъчно топло и приятно и най-важното - водата е абсолютно прозрачна.

Наоколо има тавернички, има и супермаркет, ако имате желание да се справяте сами.

Самото Вурвуру не е населено място в буквалния смисъл на думата, е по-скоро като вилна зона.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз Тасос не бих го препоръчал. Все едно си на българското черноморие, което до голяма степен разваля удоволствието. Дори в повечето магазини работят българки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Щом като се преорентираш за северна Гърция - за мен фаворит си остава о. Амулиани. Между втория и третия ръкав на Халкидики.

Същия остров го бях препоръчал и на DenitsaS, но тя имаше и допълнителни изисквания за хотел и all-inclusive.

Целия остров е 4 км. Има едно селце с 300-400 жители. Перфектни плажове, храната - ясно.

Ферибота е колкото да се преодолеят 500 м. вода с колата.

Абе - идеално.

А майката и детето, ако дадат един ден отпуска на таткото, то той може да отскочи до Света гора - полухаджи Георги. :)

Връзка към коментар

Миналото лято бях на Скиатос - препоръчвам с две ръце. Не е далеч - 5 часа до Волос с кола и още 3 с ферибота. Цените за ферибота са солени, по-горе мернах спомената сума от 75 EUR за 3 човека и кола, определено не беше така. По-скоро само за колата беше 80 EUR в едната посока. 

Летището го видях само веднъж, не мисля, че това е акцентът на острова. Красиви плажове, страхотен пясък и вода, градчето е с атмосфера. Правихме обиколко на острова с корабче, ходихме до плажа Лалария. Красив е, но ако корабчето не е самостоятлено, релано там престоят е не повече от час и малко се обезсмисля за мен. Като цяло съм много доволна. Само цените са малко височки. Ние си взехме апартамен с кухня, първо защото бяхме с малки деца и после, защото ако се бяхме хранили само навън, щяхме да понадхвърлим бюджета. Определно бих повторила. 

Връзка към коментар

Може ли инфо за вилите, моля.

А за филма само +++

http://www.ratzakli.com/

Вилите са три. Държат се от един французин, женен за гъркиня.

Всичко необходимо като обзавеждане и оборудване, усамотение, собствен басейн, идеална гледка към морето и Закинтош в далечината - перфектно. Най-горната вила е най-хубава.

Сега виждам, че франзуцина се е изхитрил и е вдигнал доста цените.

Той частично е придобил балкански манталитет, така че пазарлъка е възможен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да докладвам. По-запознати с историята на тия теми знаят, че често се случва да започвам да питам за едно нещо, по средата да се обърне на 180 градуса и да стане съвсем друго. Е не и този път. Попаднахме на ей това място с ето тези ревюта и много мислене не ми трябваше:

- Супер изглед от високо

- Тишина и 10 минути пътечка до Агиос Никитос, с всичките му таверни.

- 10 минути до плажа Милос, който би трябвало да е супер мега гига

- Паркинг

- Ще приемат и нашия йоркширски звяр!!!!

- Супер приятно отношение от собствениците. 

- Honest system open bar  до басейна - пиеш си на самообслужване и си записваш какво си консумирал и си плащаш накрая!!!!!!!!!!!!!!

Просто беше импулсивна реакция и решихме въобще да не го мислим повече. Всъщност, от времето, когато пътувах предимно с грешки на самолетни билети и буквално съм решавал в рамките на минути дали да се зачукам до другия край на света или не, не съм правил толкова импулсивно решение. Ще извинявате, че не направих супер подробния анализ на вашите съвети, който исках, но просто това място пасна като добре дялкано парченце от пъзел в главата ми покривайки привидно всички изисквания. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Супер ще си изкарате :) На мен Лефкада ми е на първо място в списъка с красиво море. Силно се надявам и Скиатос, Скопелос да ми харесат толкова някой ден като отидем. 

А такъв бар сме имали само във Филипините и усещането е страхотно. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всичко зависи от детето.

Моите бяха като свободни електрони - до 3-4 годинки ми е мъгла какво точно е било морето, плажа, барчето, хотела.

Докато на брат ми децата са "идеални" - както ги оставиш - така си стоят. Ако ги сложиш да седят накриво - така си и седят - накриво ... докато ги преместиш. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Поориентирах се, благодаря. 

Сега гледам, че до повечето места е трудно да се стигне за един ден, без междинна нощувка. 10 часа път шофиране + чакане на ферибот + пътуване с ферибот, не е май за бебе. 2 дни от 7 да се подложим на подобно преживяване май не е ок.

Според мен спокойно може да забравите проблемите за пътуване с дете! Част бебетата не обичат да пътуват в кош срещу движението, но проблемите в този случай се появяват още при първите километри! В общият случай децата обожават пътуването с кола и най-сладко спят в кола, особено ако са в столче в посока на движението. Умората и проблемите от дългото пътуване се явяват по скоро при родителите, а не при децата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Без да съм бил на Скиатос мисля, че ще отговори на вашите изисквания :) Красиви гледки, пясъчни плажове и летището, като топ атракция ;)

За юли месец фериботът от Волос до Скиатос за трима души и една кола е 75 евро еднопосочно.

Миналото лято бях на Скиатос - препоръчвам с две ръце. Не е далеч - 5 часа до Волос с кола и още 3 с ферибота. Цените за ферибота са солени, по-горе мернах спомената сума от 75 EUR за 3 човека и кола, определено не беше така. По-скоро само за колата беше 80 EUR в едната посока.

Трикът за Скиатос е с тръгване от Глифа, независимо с автомобил или без. По-бързо е и съответно по-евтино спрямо Волос.

Да докладвам. По-запознати с историята на тия теми знаят, че често се случва да започвам да питам за едно нещо, по средата да се обърне на 180 градуса и да стане съвсем друго. Е не и този път. Попаднахме на ей това място с ето тези ревюта и много мислене не ми трябваше:. 

Бил съм (както и много други магеланци) на Лефкада. Останах с чудни впечатления. Даже си уцелил място с пясъчен плаж (рядкост за Лефкада). Въпреки това, да подскажа, че това е ветровитата страна на острова, особено подходяща за сърф.

А и аз да питам - като избереш дестинация де :) Една минисбирка с бебета по гръцко за по бира и пюре, как ти се струва?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

А и аз да питам - като избереш дестинация де :) Една минисбирка с бебета по гръцко за по бира и пюре, как ти се струва?

Прочети темата до края, в края на юни сме там :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Родос. Покрива изискванията, само ферито пътува доста дълго. И изобщо пътя до Пирея и от там фери е много часове и не е най-изгодния вариант. Ако резервирате сега може да случите прилични цени за самолет и за кола под наем като алтернатива. В близост до града от югоизточната страна има подходящи туристически зони. Ако решите ще препоръчам няколко забележителности и плажове без претоварена програма.

Връзка към коментар

Май вече си решил Лефкада да е, но да ти вкарам и тая муха в главата - Сивота (макар и да не е остров), а мястото, което препоръчвам - 3 Aktes Resort с по едно плажче отляво и отдясно, скала по средата и островче отпред :). Много приятни гръцки собственици, немски възпитаници. Вероятен език, който ще чуваш наоколо - немски... бррр, но иначе основно италиански наоколо. Сивота ти е на 7-8 км. на север (нали сте с кола), Парга на 30-тина. Отсреща са ти Паксос и Антипаксос, но бебока, хм... От Сивота можете да си наемете лодка и да обиколите самостоятелно (стига да не е проблем да управляваш малка лодка) трите островчета отпред. Страхотни са! Откакто открихме това местенце забравихме за Корфу ;) и ако вятъра ни е отвял в тази посока, задължително оставаме там за няколко дни.

Да си призная честно, малко ми се свиеше да издам тая информация, ама щом е за Основателя... :P

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Май вече си решил Лефкада да е, но да ти вкарам и тая муха в главата - Сивота (макар и да не е остров), а мястото, което препоръчвам - 3 Aktes Resort с по едно плажче отляво и отдясно, скала по средата и островче отпред :). Много приятни гръцки собственици, немски възпитаници. Вероятен език, който ще чуваш наоколо - немски... бррр, но иначе основно италиански наоколо. Сивота ти е на 7-8 км. на север (нали сте с кола), Парга на 30-тина. Отсреща са ти Паксос и Антипаксос, но бебока, хм... От Сивота можете да си наемете лодка и да обиколите самостоятелно (стига да не е проблем да управляваш малка лодка) трите островчета отпред. Страхотни са! Откакто открихме това местенце забравихме за Корфу ;) и ако вятъра ни е отвял в тази посока, задължително оставаме там за няколко дни.

Да си призная честно, малко ми се свиеше да издам тая информация, ама щом е за Основателя... :P

Сивота е страхотно от гледна точка на плажовете - има 20-30 плажа в радиус от 10 км. Много е красиво, а единственият минус е, че е много мъничко, ако искаш да дръпнеш един тигел.

От друга страна осигурява пешеходен достъп до остров. B)

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.