Прескочи до съдържание

Споделяне на съвети в лични съобщения


Препоръчани мнения

Темата съм я повдигал много пъти, но винаги мимоходом, а за съжаление проблема (според мен проблем) е сериозен. 

 

В момента статистиката показва близо 100 000 лични съобщения и макар и известен процент от тях със сигурност са служебни, с които аз се занимавам или разменяне на оф-топик и лични контакти, то пак остават десетки хиляди съвети, които биха били супер полезни и за други във форума. 

 

Нека се опитам да резюмирам:

 

Даването на съвет в лични лишава форума от ценно съдържание. Болшинството от вас са намерили форума, търсейки съвет в интернет за даден проблем - дали е бил за виза, транспорт, съвет за плаж или т.н. Ако всичко това беше скрито от погледите, нямаше да намерите съвета, който търсите, нямаше да се регистрирате тук, нямаше да има как да помагате на другите след това с вашия опит. Чисто и просто форумът е измислен да е отворена платформа, тук не е фейсбук, където да се ограничите и да общувате само с приятелите си. Не забравяйте, че освен регистрираните и активно общуващите, дискусиите се следят и от много гости. Дали тяхната срамежливост е проблемна е отделен въпрос, но не заслужават ли и те да получат адекватна информация?  Ако си направя експеримент да спра публичното обсъждане и да са налични само съобщенията, точно за 1 седмица форумът ще загине, сигурен съм.

 

Съветите на лични не е задължително да са полезни. Може да си мислите, че съветът ви е абсолютно точен и безспорен, но не е задължително да е така. Дори и с количествените фактори като цени може да бъркате, а какво става за качествените, които са крайно субективни. За някой хубав плаж е тишина и спокойствие, за други е барове и купон, кой е прав? Общувайки на лични се лишавате от общия коректив. Да, този коректив чат-пат може да ви се стори агресивен за вътрешния ви комфорт, но със сигурност е по-добре да го има, от колкото да заблуждавате. А повярвайте ми, всеки от нас, съвсем добронамерено и без да разбере, общувайки на лични има голям риск да заблуди отсрещната страна. 

 

Криейки различната си гледна точка не спомагате за многообразието във форума. Форума не бива да се превръща в място, където само една единствена гледна точка е правилна. Ако имате друга, дори да е непопулярна - споделете я. Не ви е харесала Исландия - супер, кажете защо! Смятате, че с англичаните на Слънчев Бряг е весело и приятно - пак, кажете го! В противен случай се оказва, че има някаква доминираща закостеняла форумна логика и вашият отказ да и противоречите само я бетонира допълнително. Многообразието във форума няма да дойде, ако просто прекланяте глава пред по-кресливите аргументи изказани от "авторитети". Да, и себе си слагам в този кюп с "авторитети"-те.

 

В крайна сметка не мога никой да принудя насила, освен с някакви драконовски мерки, а не е това целта. За публично общуване в интернет се иска известна доза дебелокожие и въпреки, че се старая тона тук да е добър е нормално някоя контра реплика понякога да ви ужили повече. Все пак помислете кое е по-полезно за хората - да се изолирате в черупката си и да не давате въобще гледната ви точка да е подложена на критика или открито и аргументирано да защитите позицията си, дори в крайна сметка да се приключи със "аз си имам моето мнение, ти твоето, и всеки е прав за себе си". Оставете на читателя да прецени сам коя гледна точка допада повече на неговия светоглед.

 

Мога само да апелирам към желанието ви да помагате на всички, а не само на отбрани хора в лични съобщения. И ако все пак си имате ваши причини да комуникирате само на лични, то да ги държите точно в личните. Съобщения от типа на "Аз не давам съвети публично" не помагат на никого и единственото, което правят е да дразнят, че ето, има полезна информация, но по някаква причина се крие от нас. Интересува ни полезната информация и гледната точка, която искате да споделите с всички, а не причините да не го правите. 

  • Харесвам 48
Връзка към коментар

Предполагам, че и аз съм те провокирала да пуснеш темата. Позволявала съм си да съветвам на лични, защото мое негативно мнение беше изопъчено и хейтвано.

Как би се почувствал - откровен си с цел да си полезен, а те нахранват.

Това ме спря да пиша пътеписи.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Измисли някакви правила или етичен кодекс против хейтърите и ще имама разнообразни и дори противоречиви мнения. За никого не е полезно мнение от вида "Всичко е супер", ако не е супер.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Предполагам, че и аз съм те провокирала да пуснеш темата. Позволявала съм си да съветвам на лични, защото мое негативно мнение беше изопъчено и хейтвано.

Как би се почувствал - откровен си с цел да си полезен, а те нахранват.

Това ме спря да пиша пътеписи.

 

Измисли някакви правила или етичен кодекс против хейтърите и ще имама разнообразни и дори противоречиви мнения. За никого не е полезно мнение от вида "Всичко е супер", ако не е супер.

 

Макар и конкретния повод да е твоето мнение, то по-скоро адресирам проблем, който бълбука от отдавна. Ако беше само за теб, щях да те спомена изрично, но не си ти написала тези 100 000 лични съобщения вместо във форума. 

 

Колкото по другата тема, аз в онази тема, която цитираш не видях някакъв проблем. 1-2 леко по-остри мнения кой какво ядял по Малдивите, кой какво пиел, чудо голямо. Абсолютно разбираемо е ти да го приемеш по друг начин и да реагираш както ти смяташ за добре. Просто обръщам внимание дали по този начин си полезна за хората и дали от мълчанието ти не губят много повече хора, от колкото ти печелиш един вид наказвайки неколцината, които не са били съгласни с теб.

 

Няма нужда от етични кодекси и лепене на етикети. Категорично. Смятам, че тона на дискусиите е приличен и не са необходими мерки в тази посока. Пак казвам, може ти да ги приемаш по-различно нещата, няма какво да направя по въпроса. Само мога да помоля да погледнеш от всички възможни страни. 

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

100 000 лични съобщения са наистина много и си прав за това. Признавам, че съм питала други потребители за някои неща и ще гледам в бъдеще да го правя публично, за да е полезна информацията и за останалите.

От друга страна често се разменят лични съобщения при организация на общи пътувания и/или срещи, които все по-често се получават по разни кътчета на света. В този случай личните съобщения са дори полезни, тъй като могат да се добавят повече потребители в "общ чат" и комуникацията лесно да се следи, в сравнение с FB например. Има също и хора, на които знам, че в работно време им е забранен достъпа до социални мрежи и затова съзнателно съм им писала лични във форума. Предполагам, че общият процент на тези 2 случая е по-малък, де, но и те са също обяснение до някъде за размяната на лични.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

 Не ви е харесала Исландия - супер, кажете защо! 

 

Биг Георги, недей шикалкави, признай си, ние с теб тук тайно отдавна изтезаваме хората, които не харесват Исландия в стая 101! Министерството на Истината и Новговор в магеланци забраняват категорично всичко различно от семпло обожание на Исландия! Всичко друго е Престъпмисъл. Пределно ясно е, че дръзналите на своеволия са жалки нищожества и нещастници, недостойни да бъдат хора, камо ли опоненти. Трябва да се преследват, затварят и наказват строго, докато започнат да виждат 5 пръста, а не 4. Демек докато подхванат нашата мантра "Исландия е прекрасна, Исландия е прекрасна"! Крият се шушумигите зад лични съобщения, но ще ги изловим до крак! Казвам ти - тези са втора категория хора, нямат качества, вкусове, опит и вътрешен свят, и едва ли някога ще достигнат възвишените ни концепции. Чудя се какво правят още в тоя форум при наличието на такива световноизвестни авторитети и светила като нас.

  • Харесвам 20
Връзка към коментар

Аз токущо изпратих съобщение на лични относно програмата ми за Шри Ланка.Бил съм я публикувал някъде във форума,но една съфорумка не може да я намери.Аз също не помня къде съм я поствал.

Не обичам да поствам точни програми с хотели,цени и пр.Когато ме интересува питам и получавам точни отговори.Но ако пиша всичко точно и пълно се започва "Ти луд ли си да дадеш толкова пари за тоя хотел.Аз спах за половината пари." и други от тоя род,който с нищо не ти помагат за вече направени резервации или купени билети.

Така за Япония получих много ценна информация от съфорумци,коиро не искат да я публикуват,за да не обидят Самурайка.Аз също съм много благодарен на Самурайка за оказаната помощ.Япония ми беше една от най-трудните за планиране дестинации.Оказа се,че изобщо не е толкова трудно,но много ми помогнаха съветите на хора,които са туристи като мен,а не живеещи там.

Щом са проблем толкова лични ги ограничи по някакъв начин.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Има много чести случаи в които хора споделят, че знаят хубав плаж в Гърция (примерно), който биха споделили само на ЛС и то не на всеки. Все едно целият форум ще се втурне на "техния" плаж. Малко е дразнещо това, поне за мен. :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Яничка, има абсолютно резонни причини за ползване на лични съобщения, то и за това ги има като опция. Размяна на лични контакти, стиковане на планове. Може да допуснем, че е много по-лесно да се разберете с някой къде да се срещнете в Банкок и не би било интересно за аудиторията. 

 

Бай Добри, я поразкажи малко за тайните затвори на Исландия, където се държат всички недоволни от нея? :)

 

Емо, а според теб не би ли било от полза и за други хора да се видят мнения през погледа на турист? Защо за това е необходимо да има допълнителни усилия? Кой е казал, че samuraika е само и единствен авторитет за Япония и нейното мнение е единствено меродавно, че е необходимо да се разменят подобни съвети под масата? За хотелите е ясно, че пред свършен факт няма какво да се коментира дали е могло да се резервира по-евтино (както и за самолетни билети), но за хора, които не са направили още резервация дали не би било от полза?

 

bad_kid, изглежда или не си ме разбрал или не разбираш въобще целта на форума. Тук не сме поредната социална мрежа, в която всеки сам да контролира до кого да стигне и до кого да не стигне информацията, има си други платформи за целта. Целта е тук да споделяме всички. Публично. Ако я няма тази основа форума приключва и това е. А и не давам насоки, просто споделям от гледна точка, която може би е непозната за повечето хора и не са наясно с пораженията, които нанасят.

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Според мен няма еднозначен отговор дали е по-скоро вредно или полезно писането на лични съобщения вместо общи мнения във форума. От една страна съм напълно съгласна с аргументите на Георги. Аз често чета теми, които към момента не ме интересуват пряко, т.е. не планувам скоро да посетя съответните държави, но ми е интересно да видя как тече процесът на организация, какви съвети се дават, а много често нещо ми остава в главата и съм сигурна, че като червена лампичка ще светне, когато ми потрябва. 

От друга страна разбирам хората, които не желаят да споделят публично поради различни причини - било защото им се струва, че са били неразбрани или оплюти, било защото не искат да предизвикват спорове.

Това, което най-много харесвам в magelanci.com, е атмосферата, духа, усещането, че можеш да разчиташ за съвет и информация от хора, което не познаваш, не си виждал и може би никога няма да видиш. Досега, когато им имала проблем или чуденка, съм поставяла въпрос в някоя тема. В повечето случаи съм получавала отговор. Не съм пращала въпрос на лични съобщения. Случвало се е да отговарям на такива.

Но въпреки това се чувствам някак по-пълна, или по-спокойна ако щете, от възможността, че мога да използвам двата източника на информация. Поставям проблема си в някоя тема, получавам отговори /много или малко в зависимост от ситуацията/, преценявам какво е обективното положение /ако мога/ и все още имам нещо неизяснено. Не виждам нищо лошо в това да пиша за уточняване на човек, когото познавам или на когото от писанията му вярвам. Аз лично отговарям на всеки, който ме е попитал нещо. Човекът, на когото пиша, може и да не ми отговори. Въпрос на личен избор. Но ако го направи, вероятно ще ми даде много ценна информация, защото по някаква обективна или субективна информация аз съм избрал точно него и мнението му е важно за мен.  

Съгласна съм и с Emil Chakalov. Както казах, обичам да чета различни теми. Впоследствие се сещам, че съм прочела нещо някъде, дори знам кой го е написал, но колкото и да го търся, не мога да го намеря. Няма ли да ми е по-лесно да черпя директно вода от извора, като пиша на лични на съответния магеланец?

Та идеята ми е, че на мен това положение ми харесва. Вероятно 100 000 лични съобщения са много, но на кого пречат щом дискусиите се вихрят активно и във форума? Не бих искала ограничаването на възможността да пиша лични съобщения и да отговарям на такива. Правото на избор е важен за мен и бих желала да го имам и в бъдеще.

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Ами не, не ми се струват на мен "насоки какво може и какво не да се пише на лични съобщения". Георги е прав, че много полезна информация се губи по този начин. Донякъде разбирам и обидените от назидателни коментари. Но пък, от друга страна, доста тънкообидни взеха да стават някои от нас. Мисля, че ще е много по-добре, ако всеки си преглътне малко егото (което всички си имаме и то в изобилие :) ), и не се държи с другите като Баш-разбирача по пътешествията с "аматьорите" или, ако пък е станал обект на невинна забележка или обяснение, която само той за себе си е изтълкувал като нарочно назидателна, да не се тръшка и обижда веднага (нито в първия, нито във втория случай искам да визирам някого, а просто обобщавам двата основни случая - извори на проблеми). Повече компромиси и по-малко комплекси няма да са кой знае колко голяма жертва в името на обществото на форума :)

  • Харесвам 22
Връзка към коментар

Един много типичен и безобиден пример от мен.

Отварям тема за Израел примерно, отговарят ми няколко човека -ок.

Но съм чел пътепис от човек, който не се включва. Как да го приканя?

Лично съобщение до него с моя въпрос е най-логичното.

И така се получава, че отговорът остава достъпен само за мен.

В такива случаи дори ме е хващало яд, че се губи информация и съм имал желание да копна личното в темата.

Но не го правя, защото трябва да попитам и другата страна, а тук вече ми става неудобно, прибавяме и малко мързел за цялото усилие и така информацията си остава скрита.

 

Не знам как е най-добре да се постъпва, може би трябва в лично да приканване човекът да се включи в темата, вместо да задаваме конкретен въпрос, но така пак не е много ок.....

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

На мен ми е пределно ясно как се споделя информация във форума, но не мога да разбера от къде идва тази мнителност, че потребителите  използват  ЛС, за да си казват тайно някакви неща.  :)

 

Сега видях, че преди година и нещо и мен са ме питали на ЛС, какво според правилата на форума е редно да отговоря в такъв случай - Не мога да ти отговоря тук, пусни си тема ?  :rolleyes: 

Връзка към коментар

Много мразя да се оказвам прав. Тази констатация, естествено, може да бъде разтълкувана по десетки различни начини. Един ще я приеме за поредното заяждане с Георги, друг за поредна доза егоцентризъм от моя страна, трети за безсмислено наливане на масло в огъня. На първо място се радвам да констатирам, че най-после имам поддръжник в Министерството на истината. Открай време опитвам да препращам към оруеловите постулати, но все удрях на камък. Младите не четат, но това е друга тема...

 

За да не съм (според някои) офтопик ще кажа, че в определени форми кризисния ПР не е лошо нещо. Важно е обаче да се намери правилната форма за поднасяне към целевата група. За мен основният проблем на форума е в липсата на усещане за общност. Това усещане беше много силно в първите две години, после постепенно започна да избледнява. Далеч съм от мисълта да давам съвети или да поставям диагнози, затова периодично опитвах да подскажа на Георги, че е добре общността да бъде въвличана в дискусии за нейното настояще и бъдеще. Вярно е, че подлагането на публични дискусии на определени теми е свързано с различни неудобства, като започнеш от подтискане на собственото его и стигнеш до тънката червена нишка на търпимост към чуждото мнение. Във всички случаи обаче една общност е общност само тогава, когато сама определя своите правила и направлява своята дейност. Май е време да спра да пиша, защото сега като чета май пиша неразбираеми неща дори и за самия себе си...


Обърнете внимание на текста...

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Oshko, естествено не се изисква да правиш чудеса от храброст. Аз си мисля, че ако автора на пътеписа не отговори, а ти е безкрайно важно неговото мнение, че можеш да му изпратиш лично съобщение например с връзка към темата ти. 

 

 

На мен ми е пределно ясно как се споделя информация във форума, но не мога да разбера от къде идва тази мнителност, че потребителите  използват  ЛС, за да си казват тайно някакви неща.  :)

 

Сега видях, че преди година и нещо и мен са ме питали на ЛС, какво според правилата на форума е редно да отговоря в такъв случай - Не мога да ти отговоря тук, пусни си тема ?  :rolleyes: 

 

Понеже наблягаш на болда в тайно-то, да отбележа че не става въпрос за тайни, а за дискусии, които умишлено се държат извън публичните части на форума. "Давам съвети само на лично" - ей за такива неща говорим. 

 

И да, ако държиш информацията тук да е публична, което е ключово за оцеляването на форума, трябва точно така да отговориш. Аз така правя. Така е честно и спрямо питащия, защото в противен случай отговора няма как да мине през критиката на другите. Тези дни бях писал отговор, че реентри пермита в Тайланд има продължителността на оригиналната виза. Така бях чел, мисля от официален източник, не ми се рови връзката в момента. Намериха се двама души отдолу, които да ме коригират, че в техния практически случай въобще не е била същата датата. Ако тази дискусия се беше развила в лични съобщения какъв щеше да е резултата за питащия?

 

И не, това не е правило, никога няма да бъде, това е просто по-отговорно спрямо форума. 

Връзка към коментар

Понеже наблягаш на болда в тайно-то, да отбележа че не става въпрос за тайни, а за дискусии, които умишлено се държат извън публичните части на форума. "Давам съвети само на лично" - ей за такива неща говорим. 

 

 

 

Е, тва е тъпо наистина, ама може би трябва да се каже директно на човека, който го е написал, щото аз без да искам се почувствах гузен, че ползвам ЛС и ми се стори, че ми размахват пръст.  :)

Връзка към коментар

Биг Георги, недей шикалкави, признай си, ние с теб тук тайно отдавна изтезаваме хората, които не харесват Исландия в стая 101! Министерството на Истината и Новговор в магеланци забраняват категорично всичко различно от семпло обожание на Исландия! Всичко друго е Престъпмисъл. Пределно ясно е, че дръзналите на своеволия са жалки нищожества и нещастници, недостойни да бъдат хора, камо ли опоненти. Трябва да се преследват, затварят и наказват строго, докато започнат да виждат 5 пръста, а не 4. Демек докато подхванат нашата мантра "Исландия е прекрасна, Исландия е прекрасна"! Крият се шушумигите зад лични съобщения, но ще ги изловим до крак! Казвам ти - тези са втора категория хора, нямат качества, вкусове, опит и вътрешен свят, и едва ли някога ще достигнат възвишените ни концепции. Чудя се какво правят още в тоя форум при наличието на такива световноизвестни авторитети и светила като нас.

Добре, че все още не четете мисли за Исландия :) ГОЛЕМИЯ БРАТ ТЕ НАБЛЮДАВА :blink:

Връзка към коментар

Е, тва е тъпо наистина, ама може би трябва да се каже директно на човека, който го е написал, щото аз без да искам се почувствах гузен, че ползвам ЛС и ми се стори, че ми размахват пръст.  :)

 

Не е изолиран случай. Забележи, че още през 2014 съм го дискутирал. А бройката на съобщенията просто ми се наби на очи, след като съм направил сигурно вече 15 тестови конверсии заради предстоящия ъпгрейд. Конвертирането на личните съобщения отнема доста време :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

 

 

За да не съм (според някои) офтопик ще кажа, че в определени форми кризисния ПР не е лошо нещо. Важно е обаче да се намери правилната форма за поднасяне към целевата група. За мен основният проблем на форума е в липсата на усещане за общност. Това усещане беше много силно в първите две години, после постепенно започна да избледнява. Далеч съм от мисълта да давам съвети или да поставям диагнози, затова периодично опитвах да подскажа на Георги, че е добре общността да бъде въвличана в дискусии за нейното настояще и бъдеще. Вярно е, че подлагането на публични дискусии на определени теми е свързано с различни неудобства, като започнеш от подтискане на собственото его и стигнеш до тънката червена нишка на търпимост към чуждото мнение. Във всички случаи обаче една общност е общност само тогава, когато сама определя своите правила и направлява своята дейност. Май е време да спра да пиша, защото сега като чета май пиша неразбираеми неща дори и за самия себе си...

 

Не знам рецептата за "омесване" на общност. Но, имах шанса да попадна в този форум. За мен възможността да общувам тук, да разменям опит с различни хора, е много ценна. За мен усещането за принадлежност към форума, е усещане за общност! Това е моята общност в която не изпитвам колебание да застана! Този форум е вселена, в която всеки оставя свое атомче. Вероятно така се прави общност и тя започва с шанса атомите да се срещнат и да си помагат. Общуването тук ме вдъхновява и окуражава и това е усещането за общност - да зададеш въпрос и да ти отговорят хора, които не познаваш и може никога да не видиш, но знаеш, че помоща им е продиктувана от добро чувство.  Да отделят време за отговор, да отделят време за пътепис, да зарежат в момента работата си или каквото друго правят, за да ти отговорят по-бързо, да ти бъдат полезни, какво друго е това, освен усещане за общност!

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Горната молба явно не се отнася за мен. Първо, защото съм един от малкото, да не кажа единственият потребител, който пита и си отговаря сам във форума [справка], само и само да тече дискусията и да се обновява/обогатява информацията във форума... :lol:  И второ, защото неведнъж съм бил подканян директно от администрацията на форума, в частност Георги [пък и индиректно от настоятелните моралистки намеци и забележки на някои потребители], да изнасям на лични съобщения определени свои неуместни съвети и въпроси, които принципно си се обсъждат съвсем свободно в нормалните пътешественически форуми по света... :mellow:

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Горната молба явно не се отнася за мен. Първо, защото съм един от малкото, да не кажа единственият потребител, който пита и си отговаря сам във форума [справка], само и само да тече дискусията и да се обновява/обогатява информацията във форума... :lol:  И второ, защото неведнъж съм бил подканян директно от администрацията на форума, в частност Георги [пък и индиректно от настоятелните моралистки намеци и забележки на някои потребители], да изнасям на лични съобщения определени свои неуместни съвети и въпроси, които принципно си се обсъждат съвсем свободно в нормалните пътешественически форуми по света... :mellow:

 

Ако нещо е против правилата на форума, естествено че ще бъдеш помолен от морализатори в мое лице дискусията да не е публична. Ако не е станало ясно, макар и правилата тук да следват доста утвърдени практики, въобще не възнамерявам да копирам "нормалните пътешественически форуми", в които тези неща се коментират свободно. Казвам го с условността, че дори не знам за кои неща говориш, последно да съм ти правил забележка преди години сигурно. 

 

А, ако следвам т.нар. нормални пътешественически форуми сигурно трябва или да покрия сайта с 80% реклами, попъп досади и т.н., тип трипадвайзър, да спра форума за няколко месеца заради обвинения в педофилия като thorntree или пък директно да затворим като virtualtourist.

 

За добро или за лошо, магеланци си е магеланци. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 На мен също ми се изпари желанието да описвам пътуванията си. :(  Както наблюдавам, се случва и с други, преди пишещи участници във форума. Което е лош знак за мен относно форумното бъдеще. :(

 

Причини:

 

Първо - винаги има потребители, които дебнат в засада, за да имат забележки.

Пример - не е важно колко е полезно това, което съм описала, ами - пропусната буква "вади очите на някого", та ми пише ЛС да се поправи, че е едва ли не - жизнено важно.

Или пък, друг ехидничи по повод сгрешено географско понятие.

Прескачам го его-то и продължавам. Да, но следва :

 

Второ - консуматорите са много повече, от тези, които споделят информация. Влиза нов потребител, черпи информация, пита, който знае - любезно отговаря и до там.

Пример - колко народ отиде на Маафуши и колко дадоха полезна информация в темата?Че това ми е най-прясно.

И аз искам да науча още нещо, може да съм пропуснала, може да планирам ново посещение.

Това води до:

 

Трето - Вероятно аз съм едната, с най- много дадени съвети на ЛС към много и  различни хора, които са ме помолили. Благодаря за интереса и винаги отговарям  с огромно  удоволствие. Но понякога има деликатни моменти, които не касаят цялата аудитория и няма защо да се пишат из темите.

 

Четвърто. Да, това за дебелокожието в нета е ясно.  Както е ясно, че и когато се съберат на едно място най-различни хора, не всичко е цветя и рози. Но когато, за да съм полезна употребявам част от ценното си лично време - подбор на снимки, сверяване на информация, даване на правилни линкове, имам пълното право да реша как да продължа да споделям. :)

 

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 23
Връзка към коментар

 

 На мен също ми се изпари желанието да описвам пътуванията си. :(  Както наблюдавам, се случва и с други, преди пишещи участници във форума. Което е лош знак за мен за форумното бъдеще. :(

...

 

Ето това вече е много лош знак. Ти си автор на най-балансираните описания на пътувания и аз си ги чета за удоволствие, а не като източници на  безценна информация, каквито безспорно са. Може да е и въпрос на вкус и потребности, но ако спреш да пишеш, ще бъда един много по-тъжен консуматор във форума. 

  • Харесвам 16
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.