Прескочи до съдържание

Купуване на билети за Italo и Trenitalia

solange81

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Закупих електронни билети от Трениталия от Верона до Милано

преди 2 дни ,но за съжаление съм объркала датите.Вместо на 06.08.2019 съм взела за 07.2019.Просто техническа грешка

Как да сменя билетите?

IMG-f54d9c5164aa4d86b87f8eb8dc9695bf-V.jpg

Публикувано:

Здравейте!

преди 2 дни ,но за съжаление съм объркала датите.Вместо на 06.08.2019 съм взела за 07.2019.Просто техническа грешка

Как да сменя билетите?

А не може ли да сменя категорията от супер икономически на икономични?

Публикувано:
преди 5 часа, Rumi2002 каза:

Здравейте!

Как да сменя билетите?

А не може ли да сменя категорията от супер икономически на икономични?

Пробвай да им пише като им кажеш каква е грешката и какво искаш да промениш може и да се получи. Аз миналата година също направих грешка техническа и след няколко обяснения и настояване от моя страна успях да променя датата. Не се отказвай опитай.

• Харесвам 1
  • 7 години по-късно ...
Публикувано:

Да ви споделя малко опит с Italo в Италия от пътуването ми през април. Ако си спомняте, тогава бях писал, че влакът ни от Рим до Неапол закъсня с около 80 минути и от Italo ни издадоха ваучери като компенсация.

Е, вече имам и крайния резултат – успях да осребря ваучерите и парите вече са по сметката ми в Revolut. Понеже процедурата се оказа малко по-завъртяна, а сайтът им ми създаде няколко интересни препятствия, ще опиша как точно го направих. Може да е полезно на някого, ако попадне в същата ситуация. 

Italo – осребряване на ваучери за закъснение и получаване на парите по Revolut

Искам да споделя малко по-подробен личен опит с Italo и осребряването на ваучери, издадени като компенсация за закъснение. Ако някой друг попадне на същите проблеми в сайта им, може да му спести доста проби и грешки. Описвам конкретно какво проработи при мен.

Пътувахме с Italo от Рим до Неапол, като влакът натрупа около 80 минути закъснение. Впоследствие от Italo ни уведомиха, че ни се полага компенсация в размер на 25% от цената на билета.

Получихме два отделни ваучера по 21 евро, т.е. общо 42 евро за двама пътници.

При ваучер над определена минимална стойност системата позволява вместо да го използваш за бъдещо пътуване, да поискаш стойността му да бъде изплатена по банкова сметка.

Както винаги имах проблеми и с тях, a не само с lufthansa......

Осребряването става през секцията:

Support → Compensation Search → Monetize Voucher

Въвеждат се PNR кодът на билета и 17-цифреният код на ваучера, след което се отваря формата за банковите данни.

И точно там започна забавната част. 😄

1. Ordinary bank transfer / SEPA

При избиране на стандартен SEPA превод в падащото меню за държава при мен България изобщо не се показваше. 

Тоест български IBAN не можеше нормално да бъде подаден през тази опция.

1. Non-SEPA transfer

Реших да пробвам през Non-SEPA. Там вече България присъстваше като държава, но при въвеждане на български IBAN (BG...) системата връщаше:

“The format of the IBAN is incorrect.”

На практика се получава Параграф 22 (дано не бъркам) – през SEPA формата България липсва, а през Non-SEPA формата българският IBAN не се приема.

1. Още няколко особености

При мен формата държеше и на следното:

• полето Tax Code не можеше да остане празно;
  • IBAN трябваше да бъде въведен без интервали;
  • BIC/SWIFT трябваше да бъде във валиден формат;
  • при грешка в някое от тези полета формата просто отказваше изпращането.

И този път Revolut спаси положението. 😄

Накрая използвах евро сметката си в Revolut, която е с литовски IBAN (LT...).

Ordinary bank transfer (SEPA countries, including Italy)

и като държава посочих Lithuania, тъй като самата Revolut сметка е с литовски IBAN.

В банковите полета въведох:

• моя Revolut IBAN, задължително без интервали;
  • BIC/SWIFT и името на банката точно както са изписани в account details на Revolut;
  • съответния банков ISO код.

За останалите полета попълних данните така, както системата позволяваше, докато формата прие заявката.

Не твърдя, че това е официално препоръчваният от Italo начин – просто описвам какво проработи конкретно при мен, след като българската банкова сметка не можеше да бъде въведена нормално. Тази моя сметка в ДСК просто не ѝ върви и това си е.....

След натискане на MONETIZE системата показа зелено съобщение: “Your data has been sent successfully.”

Процедурата я повторих отделно за двата ваучера.

И най-важното – парите вече пристигнаха директно в евро по Revolut сметката, без никакви удръжки. 🙂

Така че случаят приключи успешно. Надявам се описанието да спести малко чудене и пробване на някой друг, ако попадне на същия проблем със сайта на Italo.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.