Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

преди 4 часа, Георги Матеев каза:

извиват ръцете на хотелиерите и прочие.

Преди 1 час, Георги Матеев каза:

А минаване през Google/Trivago/Kayak често сваля допълнително цените.

Малко се обърках. Да се извиват ръцете на хотелите за по-големи отстъпки добро ли е или лошо?

• Замислям се 1
Публикувано:

Както повечето знаят, аз минавам за най-големия защитник на тази платформа във форума. Сигурно е въпрос на късмет и внимание от моя страна, но вече почти двадесет години не съм имал нито един проблем с резервация направена през Booking. При положение, че годишно сумарно имам около два месеца прекарани в чужбина, всеки може да направи груба сметка за какъв обем нощувки става дума. Включително по време на пандемията, Booking ми съдействаха за възстановяване на заплатени суми от хотели в Сингапур и Австралия, които принципно отказваха да възстановят доброволно въпреки забраната за влизане в тези страни по същото време. Успоредно с това обаче е редно да кажа, че след пандемията абсолютно всичко свързано с пътуванията се промени, а цените на нощувките излетяха в небесата. През последните година-две започнах да проверявам цените на Booking - основно чрез официалните сайтове на хотелите и много рядко чрез проверка в други платформи защото просто съм свикнал с интерфейса на Booking. Трябва да призная, че много често цените на официалните сайтове са по-ниски и поне десетина резервации съм направил извън платформата. В същото време често забравям за тази проверка (все пак вредните навици са нещо с което не можем да се преборим) и понякога си патя. Ето, онзи ден правих резервация буквално в последния момент през Booking за хотел в Долината на Рейн и чак след това проверих цената на официалния сайт. Ами, минах се с 40 евро за две нощувки, които както и да ги погледнем са си пари за един обяд с бири по онези земи. Обаче, няма как да заменя доброто обслужване, огромния избор, достатъчно надеждните ревюта и цялостното добро впечатление което имам от Booking и по всяка вероятност ще продължа да разчитам на тях. А, разните врътки през сайтове за сваляне на цени, кодове и т.н., определено не са за мен, въпреки любовта ми към планиране и отделяне на внимание към детайлите за всяко пътуване...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

А, разните врътки през сайтове за сваляне на цени

Най-лесната „врътка“ е прекарването на резервации в Букинг/Експедия/Хотелс и т.н. през линк в topcashback.com – отнема минута и носи 6-7% кешбек (често 10%+ при Експедия), които на годишна база не са чак толкова малко. Не е нещо нелегално – затова и съществуват сайтовете за кешбек.
Вероятно повечето тук го правим. Аз даже и кодове спрях да търся – само ако някой много настоява да ми даде. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , Argentique каза:

Най-лесната „врътка“ е прекарването на резервации в Букинг/Експедия/Хотелс и т.н. през линк в topcashback.com – отнема минута и носи 6-7% кешбек (често 10%+ при Експедия), които на годишна база не са чак толкова малко. Не е нещо нелегално – затова и съществуват сайтовете за кешбек.
Вероятно повечето тук го правим. Аз даже и кодове спрях да търся – само ако някой много настоява да ми даде. 

В зората на форума, когато тукашните "схемаджии" ни светната за кешбек сайтовете си направих регистрация в един от тях. Няколко пъти опитвах плащания през този сайт, но нещо не се получаваше и твърде скоро приключих с инициативата. После започнах да правя резервациите в Booking през акаунта си в WizzAir и дълго време трупах сериозни суми при виолетовите, които по правило почти никога не ползвах, защото рядко летя с тях. В един момент се оказа, че минаването през сайта на виолетовите води до увеличена цена при Booking. Ей такива дивотии - днес едно, а утре друго - са в състояние да ме откажат от всеки опит за оптимизиране на разходите и просто отдавна съм махнал с ръка на принципа не съм толкова беден, че да пътувам и мисля като бедняк... 😉 

Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

В зората на форума, когато тукашните "схемаджии" ни светната за кешбек сайтовете си направих регистрация в един от тях. Няколко пъти опитвах плащания през този сайт, но нещо не се получаваше и твърде скоро приключих с инициативата. После започнах да правя резервациите в Booking през акаунта си в WizzAir и дълго време трупах сериозни суми при виолетовите, които по правило почти никога не ползвах, защото рядко летя с тях. В един момент се оказа, че минаването през сайта на виолетовите води до увеличена цена при Booking. Ей такива дивотии - днес едно, а утре друго - са в състояние да ме откажат от всеки опит за оптимизиране на разходите и просто отдавна съм махнал с ръка на принципа не съм толкова беден, че да пътувам и мисля като бедняк... 😉 

Ама понеже често пътуваш с Луфтханза и запазваш през букинг, погледни за милите в темата за Програмите за лоялни клиенти. Ако имаш M&M акаунт де.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък съм чувал, че богатите са богати и защото си правят сметка на парите, ако не си правят престават да бъдат богати 

(не че аз съм богат)

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Аз пък съм чувал, че богатите са богати и защото си правят сметка на парите,

Аз пък съм чувал (хем - с мелодия!), че най-голямото богатство са един прозорец и безброй звезди

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, домосед каза:

Аз пък съм чувал (хем - с мелодия!), че най-голямото богатство са един прозорец и безброй звезди

Каничката кафе (която забрави), как да е, но се сетих за виенските кифли от 7 ст. и тук вече ми стана мъчно за хазяйката... 😞

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.