Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам дали е за тази тема,не знам дали и Букинг е виновен или е някакъв хотелски прийом ( голяма верига е), но е доста смущаващо.

Ситуацията е следната. Хотел в Банкок,с добра оферта ,не е грешна цена,да речем добра оферта с безплатна закуска за Genius. Веднага след резервацията , съобщение в Букинг да върна информация с номер на резервацията и името, което ми се стори абсурдно и писах на Букинг. Те от своя страна много любезно ми потвърдиха резервацията. И добре,че писах през официалния мейл на хотела за допълнителна информация.. Та така. Ако информацията от хотела е вярна,е много смущаващо.

Screenshot_2026-08-26-14-33-34-578_com.google.android.gm.jpg

Публикувано:
преди 39 минути , mamaivy каза:

Не знам дали е за тази тема,не знам дали и Букинг е виновен или е някакъв хотелски прийом ( голяма верига е), но е доста смущаващо.

Ситуацията е следната. Хотел в Банкок,с добра оферта ,не е грешна цена,да речем добра оферта с безплатна закуска за Genius. Веднага след резервацията , съобщение в Букинг да върна информация с номер на резервацията и името, което ми се стори абсурдно и писах на Букинг. Те от своя страна много любезно ми потвърдиха резервацията. И добре,че писах през официалния мейл на хотела за допълнителна информация.. Та така. Ако информацията от хотела е вярна,е много смущаващо.

Screenshot_2026-08-26-14-33-34-578_com.google.android.gm.jpg

Тук вече писахме няколко пъти, че Букинг е пробито корито и цялото ни инфо се носи из нета:

Затова с повишено внимание (и лично аз за Азия бих гледала повече Агода, защото предлагат по-ниски цени – десктоп версия, плащане в USD, но всеки си знае)

• Харесвам 2
Публикувано:

Плачат си за една многомилионна глоба , примерно сериозен процент от оборота, за да си размърдат най-сетне задниците , но явно зад тях стоят много големи лобита и интереси.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 50 минути , stanimir каза:

Плачат си за една многомилионна глоба , примерно сериозен процент от оборота, за да си размърдат най-сетне задниците , но явно зад тях стоят много големи лобита и интереси.

Съгласно GDPR, глобата е до 10% от оборота , а при тях тежестта от неопазването на лични данни,  съчетана с информация за КК и ДК , ще е максимума. Ако това стане, на практика е път към фалит. Акционери, свързани фирми, доставчици на услуги .... малък европейски катаклизъм и пример как точно в Европа не се спазват правилата ѝ.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Doctor Who каза:

Важи само за нови. Ако при твоята е имало безплатно такси, това трябва да е видимо в потвърждението. Ако не - анулирай и резервирай отново.

Точно гледах стари резервации с включено такси (потвърждението на мейла) - никъде няма описано, че има такси. Здраве да е. Резервацията е с код (който между другото е валиден до днес) и ако анулирам и не може да се иползва повторно- много ще ме е яд. 😄 

Публикувано:
преди 44 минути , aleksandrina каза:

Точно гледах стари резервации с включено такси (потвърждението на мейла) - никъде няма описано, че има такси. Здраве да е. Резервацията е с код (който между другото е валиден до днес) и ако анулирам и не може да се иползва повторно- много ще ме е яд. 😄 

Когато се ползва опцията, излиза прозорец, в който пишеш дата и час на пристигане на самолета, респ. № на полета,  даваш час, в който очакваш да бъдеш извън летището и това се потвърждава. Ако го няма в мейла, трябва да го има в профила, даже ... понякога при наближаването на пътуването, дават информация за фирмата посрещач.

Няма начин да няма, защото може да има промяна на полет и логично следва, това да може да бъде актуализирано. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Тук вече писахме няколко пъти, че Букинг е пробито корито и цялото ни инфо се носи из нета:

Затова с повишено внимание (и лично аз за Азия бих гледала повече Агода, защото предлагат по-ниски цени – десктоп версия, плащане в USD, но всеки си знае)

Исках да подчертая,че схемата е подобрена така да се каже. Съобщението с искане за информация по явно нарочно създаден за целта мейл ( с името на хотела) , вече идва директно като съобщение чрез Букинг. По- притеснителното е ,ако е вярно това което пише служителят на хотела,че е възможно да се манипулират цените. В смисъл,че даже и да не се вържеш да дадеш данни, реално ще те изненадат при регистрацията като те пратят да се оправяш с Букинг. 

Споделих просто , защото явно е нова схема. 

• Харесвам 6
Публикувано:

През Viber Pay в момента има предложение за 4% кешбек при плащане с Visa картата на Viber Pay. По описанието кешбекът се начислява в Booking.com портфейла и може да се използва за бъдещи резервации.

Офертата е валидна до 31.12.2026 г. и първо трябва да се активира през „Вземи награди“ във Viber Pay.

Не е някакъв огромен процент, но за по-скъпа резервация 4% вече не са съвсем малко. 

1787900211898.jpeg.2c470963d07063fcfbec7516a820c5f2.jpeg

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.