Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моля за съвет за следния казус. Имахме резервация без право на канселиране. 30 минути след като получихме потвърждението за нея ми писа хазяинът през чата на букинг, че гостите му от предната вечер си били удължили престоя и нямало място за нас. Питах го може ли да канселира резервацията и той отговори положително. Съответно си резервирахме нощувка на друго място. Сега виждам, че реално е писал, че не сме се появили и от букинг са ми пратили имейл с 2 опции - да кликна на "не сме се отсядали там" или "отсядали сме там". Притеснявам се, че ако кликна на първата опция, може да ми вземат парите за нощувката от картата. Имам скрийншот на чата, дали да не го пратя на съпорта на букинг по някакъв начин? 

Публикувано:

Свържи се със съпорта и обясни ситуацията , иначе ще ти дръпнат парите.Имал съм резервации , при които по една или друга причина не съм отишъл и това е стандартен мейл от Букинг.Потвърждавам и си теглят парите.После ще е по-трудно да претендираш.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако някой има път натам - вилата е хубава, в момента е намалена с 1 евро, "последна бройка" на тази цена.:boast:

MonosnapImage2025-10-0618-45-06.png.c967a9e02e5d536536a371d37152d82b.png

ПП - А, и датата е "ваканционна". 😛

• Харесвам 1
Публикувано:
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Вече има възможност да се избира между списъчен изглед и изглед в таблица с резултатите от търсене на места за настаняване.

Може и да не съм го забелязал досега, но поне за мен е нова опция.

списък

MonosnapBooking_com.!2025-11-0714-45-27.png.fe4681bbf7b1a79a764af9392613d9e8.png

таблица

MonosnapBooking_com.!2025-11-0714-42-53.png.cd9c486ae84cf7d03546160aa4bc70f5.png

• Харесвам 8
Публикувано:

Имам запазен апартамент в букинг с безплатна анулация до 2 седмици преди пътуването, която изтича в петък. 

Чудя се дали да направя дребен тарикатлък и да анулирам и запазя без право на анулация, спестявайки си 10%. За съжаление е само 1 апартамент и не мога да се презастраховам с резервация.

Някой правил ли го е? Чудя се има ли какво да се обърка. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 14 минути , Lindt каза:

Имам запазен апартамент в букинг с безплатна анулация до 2 седмици преди пътуването, която изтича в петък. 

Чудя се дали да направя дребен тарикатлък и да анулирам и запазя без право на анулация, спестявайки си 10%. За съжаление е само 1 апартамент и не мога да се презастраховам с резервация.

Някой правил ли го е? Чудя се има ли какво да се обърка. 

@Lindt - пробвал съм преди време от чисто любопитство и тъй като имахме и много други опции, не беше проблем. За жалост след като направих такава канселация на хотела, при мен не се показа отново и не беше наличен след това отново за резервация. Може би е трябвало повече време да мине след анулацията, за да го запазя пак, или пък нещо друго. Яд ме е, че тогава не се сетих да погледна в на Мадлен акаунта дали от него мога... След това така и не пробвах отново...

Ако имаш и други опции и 10% са прилична сума, според мен си заслужава опита. Винаги можеш след това да пробваш от на Жижо акаунта да го вземеш, ако от твоя не ти го дава налично 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

При мен е излизал апартамент след анулация, но отнема време. В моя случай бяха някакви минути, но предполагам то зависи и от интеграцията между Букинг и хотелската платформа (ако има такава). Няма и логика да не излезе - то няма злоупотреба, но няма и гаранция, че цената сега ще е като онази, на която е взет. 🫣

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Zdravko Nestorov каза:

@Lindt - пробвал съм преди време от чисто любопитство и тъй като имахме и много други опции, не беше проблем. За жалост след като направих такава канселация на хотела, при мен не се показа отново и не беше наличен след това отново за резервация. Може би е трябвало повече време да мине след анулацията, за да го запазя пак, или пък нещо друго. Яд ме е, че тогава не се сетих да погледна в на Мадлен акаунта дали от него мога... След това така и не пробвах отново...

Ако имаш и други опции и 10% са прилична сума, според мен си заслужава опита. Винаги можеш след това да пробваш от на Жижо акаунта да го вземеш, ако от твоя не ти го дава налично 🙂 

Хм, не харесвам особено другите варианти на пръв поглед.

Накрая ще преровя още 3 пъти всички налични настанявания на този остров за потенциално спестяване на 23 евро 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
В момента, sveto.slav.s каза:

При мен е излизал апартамент след анулация, но отнема време. В моя случай бяха някакви минути, но предполагам то зависи и от интеграцията между Букинг и хотелската платформа (ако има такава). Няма и логика да не излезе - то няма злоупотреба, но няма и гаранция, че цената сега ще е като онази, на която е взет. 🫣

Ами цената си изглежда така заложена за всички свободни дати напред и назад. Което не е гаранция....

• Харесвам 1
Публикувано:

Правих го миналата година и имота се появи отново като наличен почти на момента след канселирането.През един и същ акаунт стана всичко.И аз обаче имах резервна опция, ако е нещо на което много държа вероятно бих се замислил.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Ами цената си изглежда така заложена за всички свободни дати напред и назад. Което не е гаранция....

В такъв случай шансовете са, че ще си на далавера, поне на база моя опит в сходна ситуация. Вече според сумата прецени дали си струва “нервата” от неизвестното докато се покаже апартаментът - аз лично все по-често се улавям, че опитите да изпиля всяко нещо по-скоро ме натоварват, отколкото да ми носят удовлетворение. 🥲

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

При мен не се получи,  в Рио де Жанейро. Наложи се да анулирам заради промяна в полета, с ден по малко и новата цена беше доста по висока. Не ми позволи да променя датите и накрая взех съвсем друг хотел. Ако държиш на този, по добре не си прави експерименти. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , Lindt каза:

Хм, не харесвам особено другите варианти на пръв поглед.

Накрая ще преровя още 3 пъти всички налични настанявания на този остров за потенциално спестяване на 23 евро 😄

При мен се е случвало отменена резервация за апартамент да се появи пак наличен без промяна на цената за нощ и веднага да резервирам отново - в случая намалих броя на нощувките. Мисля ,че ако е хотел има вероятност да изчезне за повторна резервация.

Kакто @stanimir е писал е добре да имаш резервен вариант и съм съгласен с @slujitel,че ако много държиш това да е мястото по-добре да не правиш експерименти.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря на всички!

Понеже късно резервирах, от началото ме ядосва, че плащам по 1 евро на ден за анулация с безполезен срок, ама да съм си резервирала без анулация като няма друго предложение, което толкова ми харесва. 

Това бебе ще ми излекува цялата пресметливост...

• Смея се 9
Публикувано:

Наблюдение донякъде по темата: имам една нощувка в Рим и запазвах няколко различни хотела, като накрая се върнах към първия. Понеже е по празници, пък е и Рим, хора си има, хеле за евтините стаи само по 100+€. 😃 Та всеки път, като отказвах стая, тя винаги се появяваше след минути на по-ниска цена с около 20-30€. 😃 Може би има заложен някакъв алгоритъм, който намалява цени на единични останали дати с резервирани изцяло стаи преди или след, не знам. Отказвах, защото намирах по-добри опции по критерии локация, оценка и цена. Даже още се чудя за район, че не съм сама или с припкащо другарче, а с майка, която започва да мрънка след 10 км. А по такива места неусетно се навъртат.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Само да кажа, че най-готиното което правя е - резервирам първо с безплатно анулиране и като наближи времето виждам ако свободни места, първо резервирам отново и тогава махам старата резервация. Почти винаги печеля около 60/80/100 лв. Последното беше сега за Берлин точно преди 1 седмица и така спестих около 140 лв. ами не е малко....

Знам, че много го правят и във форума по този начин.
Но ми се случвало и след резервация да ми падне цената ами анулирам и отново резервирам.... това е, врътки каквито се сетим правим.

• Харесвам 8
Публикувано:

На мен ми се е случвало няколко пъти - канселирам, стаята изчезва и се появява след няколко седмици, поне в единия случай (Банкок) я нямаше и през друг профил.  А ако сменям дати и цената е по - ниска, директно ме изхвърля от резервацията. Най - странното нещо с букинг бяха цените на хотелите в Южна Корея - много много по - евтини без да съм си влязла в профила и доста по - скъпи с ниво 3. 

• Харесвам 11
Публикувано:

И аз съм го правил неколкократно, включително няколко пъти за едно и също място за настаняване, но при мен бяха хотели и имаше налични и други стаи. Дори не анулирам първо - първо правя нова резервация, за да съм сигурен, че я имам и чак тогава анулирам старата. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Това с пререзервирането е почти задължително и понякога спестява солидни суми. Обикновено резервирам за доста напред във времето и винаги с безплатен кенсъл, а после веднъж или 2 пъти седмично проверявам и ако цената е паднала правя нова резервация. Вече седмица/две преди настаняване, когато съм 100% сигурен за пътуването, почвам да гледам опциите без право на анулация и ако цената е още по-ниска резервирам наново. Цялото упражнение отнема известни усилия, но така немалко пъти в крайна сметка съм свалял цената с 30-50% спрямо първоначалната и определено си заслужава.

• Харесвам 13
Публикувано:

Имам питане - преди малко видях , че едно от настаняванията ми в Йордания , вече не се предлага в booking.

Това може ли да ми създаде проблем - например , да не ми признаят резервацията.

Публикувано:

не мисля

те ако решат да не признаят резервацията, може да го направят и докато са в букинг

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.