Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Все пак пиши на хоста да потвърди. Макар и преди доста години,  отидох на място,  което се оказа, че е хлопнало окончателно кепенци преди месеци без някой да ме уведоми.Иначе тази пролет отсядах на място свалено от Букинг и нямаше проблем с резервацията.Даже си е спестил комисионната към посредника.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Dora Popova каза:

Имам питане - преди малко видях , че едно от настаняванията ми в Йордания , вече не се предлага в booking.

Това може ли да ми създаде проблем - например , да не ми признаят резервацията.

Няколко пъти ми се е случвало. За всеки случай пиша на хоста. Не съм имала проблеми до сега.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

На мен в Китай ми се беше случило място, което бях резервирал през букинг да не съществува в града от години (според думите на местните поне). 

• Шок 9
Публикувано:

Използвах буукинг за резервация на Хостел в Буенос Айрес с точни дати, понеже знам точно колко дни трябва да съм там преди полета си за Ушуая.

Ползвам сайта за 1ви път, и не им познавам практиките, реших за по-сигурно да си платя без рефънд опцията, за да си дръпнат цялата сума, която не е голяма, за 5 нощувки. Те обаче не дръпнаха нищо, писах си после директно с хостела и ми казаха че букинг реално не ми дърпат парите , а просто изискват картови детайли и не можели буукинг да ме таксуват авансово . казаха ми , че ще се плати реално при пристигане?

може ли повече инфо как стоят нещата с буукинг, че да не сгафя нещо, пък и да не стане така да ме таксуват 2 пъти , 1 на място и 1 път после през буукинг

п.с. инъче хостела си е стабилен , не е шано с 20 референции, има си над 3000 

Публикувано:
преди 20 минути , tripio123 каза:

може ли повече инфо как стоят нещата с буукинг,

Различно е, и хотела определя кога се теглят парите. Това е независимо от правото на отмяна, тоест може да теглят парите веднага и да имаш право на отмяна, или да нямаш право на отмяна, пък да плащаш по-късно.

Общо взето бих повярвал на каквото ми казват 

Публикувано:

booking.com вече ни приеха в еврозоната - BGN изчезна като валута за плащане и превалутираха кредитите в портфейла в Евро.

п.п. - интересното е като поцъкаш малко - цените започват да се показват в BGN отново

• Харесвам 6
Публикувано:

А при мен в приложението от около седмица се показват само в лева, при смяна на валутата от настройки в евро, в резервациите ми пак ги показва в лева. 😁 Шантава работа. 

... Я, сега погледнах ... сега пък са в евро 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Снощи направих резервация за риад в Маракеш, блокираха ми сумата в Револют, но не получих потвърждение за резервацията, както винаги пращат.  Няма резервация в профила ми. 

Какво мога да направя?

Опитах да се свържа през платформата, но там трябва да укажа за коя резервация имам нужда от помощ, а такава няма в моя профил.

За първи път ми се случва и ми е много странно.

Публикувано:
преди 3 часа, Madonna каза:

Снощи направих резервация за риад в Маракеш, блокираха ми сумата в Револют, но не получих потвърждение за резервацията, както винаги пращат.  Няма резервация в профила ми. 

Какво мога да направя?

Опитах да се свържа през платформата, но там трябва да укажа за коя резервация имам нужда от помощ, а такава няма в моя профил.

За първи път ми се случва и ми е много странно.

Вероятно собственика на риада трябва да я потвърди до определено време и тогава става активна!Имах запазен риад по същия начин,но не съм разбрал,че са ми потвърдили резервацията-след няколко дни вече ми дойде съобщение,че отпада...Обаче не са ми блокирали пари!

Публикувано:

обади се на букинг и разбери какво става

не с формата

след 2-3 дни като се осчетоводи наистина ще видиш взети ли са пари или не

Публикувано:
преди 15 часа, neuromancer каза:

обади се на букинг и разбери какво става

не с формата

след 2-3 дни като се осчетоводи наистина ще видиш взети ли са пари или не

Не мога да им се обадя понеже бит иска номер на резервация за да ме прехвърли към оператор. Писах чехли, да видим… А с Револют трябва ли да правя нещо?

Публикувано:

Ами изчакваш да видиш дали ще отпадне плащането или не. И по телефона ли искат резервация, не знаех ... 

Не може ли да мине някаква фиктивна. Пробвай да пишеш на хотела

Публикувано:

От доста време насам се изисква пин-код на резервацията за каквито и да е било въпроси свързани с настаняването. Няма вариант да намерят резервация без пин-код, което е доста неприятно действително...

Публикувано:

Ако резервацията е правена през приложението - пробвайте да го ъпдейтнете през стора или директно да го изтриете и инсталирате пак. Може да се е бъгнало нещо и да не излиза в профила, макар че обикновено идват потвърждения и по и-мейл. Пробвайте и през други устройства да влезете в профила, може да се появи.. 

Публикувано:

След самата резервация обикновено излиза и страница с потвърждение. Помниш ли какво излезе този път?

Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

След самата резервация обикновено излиза и страница с потвърждение. Помниш ли какво излезе този път?

Не ми се появи екран с потвърждение, както обикновено. Нямам получено потвърждение все още. 

Разменяме мейли с Букинг. Успях да намеря някакъв мейл адрес, който да да не ми иска номер на резервация.  

преди 7 часа, Kosta Grudov каза:

Ако резервацията е правена през приложението - пробвайте да го ъпдейтнете през стора или директно да го изтриете и инсталирате пак. Може да се е бъгнало нещо и да не излиза в профила, макар че обикновено идват потвърждения и по и-мейл. Пробвайте и през други устройства да влезете в профила, може да се появи.. 

Пробвах...няма резервация и толкова. Даже ме подканва да си довърша резервацията в този Риад. Пратих скрийншот на извлечението от Револют и чакам. 

А дали да не пусна диспут в Револют? Има ли вариант да не ми замразят картата?

Публикувано:
преди 26 минути , Madonna каза:

Не ми се появи екран с потвърждение, както обикновено. Нямам получено потвърждение все още. 

Разменяме мейли с Букинг. Успях да намеря някакъв мейл адрес, който да да не ми иска номер на резервация.  

Пробвах...няма резервация и толкова. Даже ме подканва да си довърша резервацията в този Риад. Пратих скрийншот на извлечението от Револют и чакам. 

Няколко пъти пусках диспут в Револют. Не замразяват картата. Всички са спечелени от Револют. Ако е само блокирана сумата, изчакай срока за осчетоводяване, може просто да я върнат.

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, Madonna said:

Ако парите само са блокирани в Револют, резервацията не е била успешна и Револют ще ги държат блокирани за срока, който е даден до транзакцията и после ще ги освободят. 

Имала съм такъв проблем няколко пъти в други сайтове с карта на Револют. Плащането не минава по някаква причина, съответно в сайта няма поръчка, обаче Револют блокира парите. Сайтът не вижда поръчка и не може да направи нищо, Револют казват да чакам. Не съм пробвала да пускам диспути, изчаквам да изтече времето и освобождават парите.

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз имам резервации в booking и съм си оставил картата Revolut, има ли как да направя така, че да не ми блокира и да ми изтеглят парите от booking? 

Иначе може да ми анулират резервацията.  

Публикувано:

Как хем да не ти теглят, хем да не анулират?

Виж правилата, трябва да пише когса се теглят парите.

Ако замразиш картата няма да могат даги изтеглят (и ще решат, че шикалкавиш)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Как хем да не ти теглят, хем да не анулират?

Виж правилата, трябва да пише когса се теглят парите.

Ако замразиш картата няма да могат даги изтеглят (и ще решат, че шикалкавиш)

Искам да ми изтеглят парите, но при мен има потвърждение с пръстов отпечатък, което е валидно 5 минути. Проблемът е, че няма как да знам точно кога ще опитат да ги изтеглят. Тоест, ако не потвърдя навреме в приложението на Revolut, има риск Booking да ми анулира резервацията.

Публикувано:

Баси как си усложнявате живота... Не съм виждал тая измишльотина.

Еднократна виртуална карта, в резервацията и забравяш. Теглят и готово. Плащане веднага. Махаш това потвърждение... Ползвал друга карта. Де да знам.

Като не успеят да изтеглят най-вероятно ще ти дадат срок да дадеш валидна карта.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 46 минути , Иван Попов каза:

Искам да ми изтеглят парите, но при мен има потвърждение с пръстов отпечатък, което е валидно 5 минути. Проблемът е, че няма как да знам точно кога ще опитат да ги изтеглят. Тоест, ако не потвърдя навреме в приложението на Revolut, има риск Booking да ми анулира резервацията.

Когато не успеят да изтеглят получаваш съобщение за неуспешно плащане и дават срок в който трябва да платиш резервацията. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Ivan Ivanich
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.