Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 41 минути , neuromancer каза:

Баси как си усложнявате живота... Не съм виждал тая измишльотина.

Еднократна виртуална карта, в резервацията и забравяш. Теглят и готово. Плащане веднага. Махаш това потвърждение... Ползвал друга карта. Де да знам.

Като не успеят да изтеглят най-вероятно ще ти дадат срок да дадеш валидна карта.

Добре, значи така ще го направя — или с виртуалната карта, или като добавя Booking като доверен търговец. Иначе няма друг вариант.

преди 1 минута , Otnesen каза:

Когато не успеят да изтеглят получаваш съобщение за неуспешно плащане и дават срок в който трябва да платиш резервацията. 

Ами да, това ми е идвало като съобщение и после си поставя карта от ДСК и ми вземат парите. 

Ще го помисля и ще действам!

Благодаря Ви! 

Публикувано:

Няма значение , че си въвел пръстов отпечатък - ще си ги изтеглят и никой няма да ти иска авторизация.Спи си спокойно и не го мисли.Същото е и с всяка друга карта.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз си помислих, че някаква сложна схема си въвел.

Последния път като резервирах въведох Револют, и ми поиска потвърждение само за авторизацията на картата (в момента на резервацията). После като искат да си теглят няма да иска пак потвърждение.

• Благодаря 1
Публикувано:

А аз нищо не съм въвел като потвърждение или допълнителна верификация.

В края на седмицата ми е резервацията и ще кажа как е преминало — дали ще ми вземат парите предварително или ще трябва да платя на място.

Вече нищо не ме учудва от Booking.

Публикувано:

Ами Револют си решава дали иска верификация

Аз не го бях ползвал доста време и ми искаше няколко пъти, сега вече харча без да иска верификация.

• Благодаря 1
Публикувано:

Попаднах вчера на една грешка в букинг и естествено веднага се възползвах.  Цена от 9е за страхотен суит в Куала Лумпур. Резрвирах и получих потвърждение , също и  писмо от хотела с указания за настаняване, разни изисквания за депозити и т.н. Днес получавам на пощата си пак писмо от хотела с извинение, че имали проблем със системата и имало грешка в цента. Молят ме да си канселирам резервацията и да резервирам наново с истинските им цени. И чудя се аз, как да постъпя?

Публикувано:
преди 9 минути , Monika_Koko каза:

И чудя се аз, как да постъпя?

Разисквали сме и друг път подобни казуси. Всичко е въпрос на вътрешно усещане. Сама пишеш и предварително си била наясно, че очевидно става дума за грешка. Ясно, че от гледната точка на клиент, грешката в резервационната система на хотела не е твой проблем, но цялата тази история има и друга страна. Не искам да влизам в ролята на моралист, но лично аз не бих рискувал с подобна резервация, защото в крайна сметка хотела разполага с достатъчно начини да не направи престоя ти запомнящ се в случай, че се заинатиш. Естествено, можеш да поискаш и съдействие от Booking, които биха могли да предложат и други алтернативи. Но, да бъдем откровени - цена от "9е за страхотен суит в Куала Лумпур" е нереална и няма как да бъде постигната...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Duke, съгласна съм с теб. От една страна ,естествено съвестта ми яростно се съпротивлява, а от друга дяволчето в мен прави радостни пируети 🙂 В крайна сметка ще отменя резервацията, защото съм много благородна и добра :), а и не си струва напрежението и нервите от това ще ме настанят ли или ще трябва да си търся  нощувка в движение.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз не знам дали може грешно ценообразуваната резервация да остане и да се ползва, както е понякога при авиокомпаниите. Говоря за тези за няколко евро, не за по-ниски цени или несъобразяване с някакво събитие в града.

Иначе често излизат грешки и се споделят, но не знам какво става впоследствие, който е резервирал, да се похвали 🙂

Публикувано:

Щом не те искат, няма как да се възползваш, без значение от съвест или дяволче. Единствения шанс при такива обстоятелства е ако хотела не се усети или реши да не губи клиенти и да уважи резервацията.

• Харесвам 1
Публикувано:

Проверих сега, каква е цената за същата стая и дати .... и излиза цена 878евро за 1 нощувка! Вчера, като резервирах ми излизаше 95е цена за стаята и с отстъпка черен петък, крайна цена  9е. Явно имат проблем с десетичната запетая 🙂 и още не са си оправили системата. Интерсно би било ,ако някой букне за 878е  и полсе цената стане 87,80е дали ще искат отмяна на резервацията? Както и да е, при такава каша, по добре да се си търся друго настаняване.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Аз не знам дали може грешно ценообразуваната резервация да остане и да се ползва, както е понякога при авиокомпаниите. Говоря за тези за няколко евро, не за по-ниски цени или несъобразяване с някакво събитие в града.

Иначе често излизат грешки и се споделят, но не знам какво става впоследствие, който е резервирал, да се похвали 🙂

Може, може. Няколки пъти съм спал за по €3-4 на вечер, очевидна грешка, но винаги в голям хотел с много стаи и с пълно предплащане - така по-лесно се минава метър. При чек-ин рецепционистът просто поглежда, че е платено, не задълбава и направо ти дава ключа.

А в Ангкор Ват спах за стотинки в чисто нов 5* хотел, който също беше объркал десетичната запетая. При настаняване дойде управителката, каза ми че е напълно наясно с грешката, но ме пуска на тази цена в замяна на бляскаво ревю от мен. Ами... доста ги похвалих накрая 🙃

Естествено, такъв тип грешка почти няма шанс да мине в апартамент или малко хотелче.

• Харесвам 7
  • Благодаря 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Имам резервация за хотел през Booking, която е направена без право на анулиране. По принцип нямаше да има проблем с датите, но се наложи промяна. Писах директно на хотела и те ми отговориха да се обърна към Booking.

Някой имал ли е подобна ситуация — има ли шанс да се промени резервацията (датите), вместо да се анулира, или по-скоро няма смисъл да се занимавам?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Иван Попов каза:

Имам резервация за хотел през Booking, която е направена без право на анулиране. По принцип нямаше да има проблем с датите, но се наложи промяна. Писах директно на хотела и те ми отговориха да се обърна към Booking.

Някой имал ли е подобна ситуация — има ли шанс да се промени резервацията (датите), вместо да се анулира, или по-скоро няма смисъл да се занимавам?

Ами те Букинг в случая ще се обърнат с молбата към хотела, защото няма да я откажат на своя глава и да възстановят сума, която не е възстановяема. Това поне е бил моят опит. Та звучи малко като параграф 22, но не пречи да опиташ и с Букинг.

Финалният вариант е да опитате все пак са се споразумеете с хотела и да я откажете срещу поне частично възстановяване на парите през или извън Booking. Или да се обърнеш към картодържателя в случай, че ти издава някаква застраховка (револют имат такава на по-високите планове и са ми приемали такива заявки), и да опиташ по тази линия да издействаш частично възстановяване.

Успех!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Иван Попов каза:

Реално си извън право, но опитай да смениш датите, пиши до хоста през Букинг с молба, обясни ситуацията…” Блага дума врата отваря”. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

На мен ми се е случвало, но беше отдавна и не си спомням съвсем подробностите. Доколкото помня, беше минала датата на безплатно анулиране или по принцип беше без безплатно анулиране, но парите (още) не бяха дръпнати. Разболяхме се и нямаше да можем да пътуваме и от manage your booking, избрах опцията да канцелирам. Даде ми съобщение, че при анулиране дължа х сума, но също изписа някаква опция дали искам да питат домакина дали ще се съгласи на безплатно анулиране. Избрах да го питат. Канцелирах го и после получих съобщение, че са се свързали с хоста и той се е съгласил да анулира безплатно. Май някъде се описваше и причината (то принципно винаги иска като анулираш да посочиш причина). Но както казах, парите не бяха изтеглени и може би заради това се съгласи домакина. Според мен ако са изтеглени вече парите пак има шанс да се съгласят да преместят датата. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен единственият шанс за успех е ако парите са дръпнати от Booking. През последните години ми прави впечатление, че доста често при предварително плащане или при плащане в рамките на няколко дни преди настаняване, като условие е посочено, че Booking автоматично изтегля парите от въведената кредитна карта. По всяка вероятност в определен срок след настаняването Booking превежда сумите на мястото за настаняване. В този смисъл е възможно от мястото за настаняване да са прехвърлили топката към Booking защото парите не са дръпнати от тях. Не съм много убеден дали Booking биха проявили разбиране, по всяка вероятност е въпрос на различни фактори - статус на потребителя в тяхната система, договорка с мястото за настаняване и т.н., но няма лошо да се опита...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 часа, Иван Попов каза:

Ванка, оправи ли се? Аз лично съм анулирал така няколко резервация, въпреки че са нон рифъндабъл - и ми върнаха парите в 4 от 6 случая. В единия случай, след като ми отказаха първия път, пак исках анулация и ми я дадоха - влизаш си в резервация, слагаш менидж букинг и се надяваш на късмет 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.11.2025 г. в 13:17, Иван Попов каза:

Искам да ми изтеглят парите, но при мен има потвърждение с пръстов отпечатък, което е валидно 5 минути. Проблемът е, че няма как да знам точно кога ще опитат да ги изтеглят. Тоест, ако не потвърдя навреме в приложението на Revolut, има риск Booking да ми анулира резервацията.

Когато решиш можеш да влезеш и платиш, а не да чакаш букинг да ги изтеглят - има бутон плати сега. Това, че си платил не променя условията на безплатната анулация, дори при платена резервация можеш да я откажеш и да ти върнат парите, ако си в срока на безплатна анулация.

• Харесвам 1
Публикувано:

При мен ситуацията до момента е следната — честно казано, няма оправяне. Дори от хотела не влизат в положение. Обясних им, че ме командироват в този период и не съм знаел за това предварително, но и това не помогна.

Писах няколко пъти с хотела и те ми отговориха, че не могат да ми сменят нито датите, нито да ме компенсират. Преди това ми предложиха единствено 15% отстъпка като компенсация.

Утре смятам да се обадя на Booking, за да видя дали те могат да съдействат и какво може да се направи с тази резервация.

Ясно ми е, че такава им е политиката и затова хотелът директно ме препрати към Booking. Въпреки това ми се струва некоректно — парите бяха взети веднага, а сега дори не искат да променят само датите. Сумата не е малка — 304 евро — и в момента е при Booking.

Чудя се дали ако анулирам резервацията, ще ми върнат парите, или има смисъл да се обърна към Revolut за оспорване на плащането (плащането е направено с Revolut, Silver план).

Това със сигурност ще ми е последната резервация без право на анулиране — урок научен. Ако не просто ги рискувам тези пари и това е.... 

Ето това е последният имейл, който получих от хотела.

Dear Mr. Ivan Popov,

Greetings from BZAR Hotels!

Thank out for reaching out to us.

To answer your last message on Booking.com, after carefully evaluating your request with the management, we regret to inform you that we are unable to amend the penalty for your cancellation. Given that the booking was made through a third-party platform, ideally, the refund request should be managed by them; therefore, we cannot change the category of the room, the dates or use the amount as a credit for another reservation, we apologize for the inconvenience.

However, we would like to offer you a dedicated discount of 15% for the new dates from the 7th until the 9th of April as a gesture of goodwill. Should you wish to take advantage of this offer, please feel free to continue this email thread, and we will be more than happy to assist you with your booking.

We stay at your disposal for any further queries or assistance.

Regards,

Camilla

А това е като постоянно сменям датите в Booking ама това ми дава само, че е отхвърлена заявката ми. 

image_2026-01-08_223626150.png.ffc176449c3edc0411c760facb7926bd.png

• Шок 1
Публикувано:
преди 8 часа, new one каза:

Ванка, оправи ли се? Аз лично съм анулирал така няколко резервация, въпреки че са нон рифъндабъл - и ми върнаха парите в 4 от 6 случая. В единия случай, след като ми отказаха първия път, пак исках анулация и ми я дадоха - влизаш си в резервация, слагаш менидж букинг и се надяваш на късмет 🙂

Няма оправяне просто... 

Ще пробвам и варианта с анулиране през „Manage booking“, пък да се надяваме на късмет. 

Ще пиша какво ще стане с моя казус.

• Харесвам 1
Публикувано:

Внимателно с това анулиране през "Manage booking“,  че на момента може да останеш и без парите и без резервация ,и вече окончателно дума не може да им кажеш.Ако се получи - пусни си фиш за неделния тираж.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , Иван Попов каза:

Няма оправяне просто... 

какво оправяне искаш, като ти не си в правото си?

Свържи се със съпорта на Букинг веднъж-два пъти и пробвай. Аз не бих разчитала на manage booking за неотменима резервация, освен ако не искам да се закопая 🙃

• Харесвам 3
Публикувано:

Еми сори, ама такива са правилата и ако не искат да ти услужат няма какво да направиш.

Оспорване на плащане с банката се прави, когато са ти взели пари неправомерно, какъвто този случай не е.

Не знам какво е Револют silver, ако е по-висок план имаш някаква застраховка, виж там...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.