Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, Иван Попов каза:

Dear Mr. Ivan Popov,

Greetings from BZAR Hotels!

Thank out for reaching out to us.

To answer your last message on Booking.com, after carefully evaluating your request with the management, we regret to inform you that we are unable to amend the penalty for your cancellation. Given that the booking was made through a third-party platform, ideally, the refund request should be managed by them; therefore, we cannot change the category of the room, the dates or use the amount as a credit for another reservation, we apologize for the inconvenience.

However, we would like to offer you a dedicated discount of 15% for the new dates from the 7th until the 9th of April as a gesture of goodwill. Should you wish to take advantage of this offer, please feel free to continue this email thread, and we will be more than happy to assist you with your booking.

We stay at your disposal for any further queries or assistance.

Regards,

Camilla

Този отговор на хотела потвърждава моето предположение от по-горе. Парите са в Booking и не са стигнали до хотела. Опитай да се свържеш със съпорта на Booking, обясни положението и се надявай на добра воля от тяхна страна. Ако си техен редовен потребител, шансовете във всички случаи са по-големи. Иначе, това с оспорване и автоматично канселиране е кауза пердута в твоя случай...

• Харесвам 2
Публикувано:
10 hours ago, Иван Попов said:

Няма оправяне просто... 

Ще пробвам и варианта с анулиране през „Manage booking“, пък да се надяваме на късмет. 

През Manage booking трябва да имаш опции да откажеш директно резервацията (при което парите се губят) или да "помолиш" хотела да се съгласи с безплатна отмяна. При втората описваш защо искаш да отмениш резервацията и чакаш отговор от хотела - ако те са съгласни, резервацията се отменя автоматично и безплатно. Ако не са съгласни с безплатна анулация, Букинг те уведомява за отговора им и ти решаваш какво да правиш нататък.

В случая - щом хотелът не е съгласен да отмени, може би няма смисъл от това упражнение, но не пречи да пробваш.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 7.01.2026 г. в 16:36, Иван Попов каза:

Имам резервация за хотел през Booking, която е направена без право на анулиране. По принцип нямаше да има проблем с датите, но се наложи промяна. Писах директно на хотела и те ми отговориха да се обърна към Booking.

Някой имал ли е подобна ситуация — има ли шанс да се промени резервацията (датите), вместо да се анулира, или по-скоро няма смисъл да се занимавам?

Евентуално, ако някой търси за същите дати, на същото място да ползва тази резервация?

• Харесвам 2
Публикувано:

И така става , подари резервацията на приятели - стига полетите вече да не са скъпи.В краен случай,  във форума винаги ще се намерят хора със свободно време.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 12 часа, stanimir каза:

Внимателно с това анулиране през "Manage booking“,  че на момента може да останеш и без парите и без резервация ,и вече окончателно дума не може да им кажеш.Ако се получи - пусни си фиш за неделния тираж.

Абсолютно за всяка резервация ти дава опция request free cancellation, без значение дали е нон рифъндабъл или не - аз, понеже съм много "умен", редовно правя такива резервации (и после благоверната ми прецаква плановете), и досега, както казах, в 4 от 6 случая ми върнаха парите. Не ми ги върнаха само в Естония и сега за ваканцията в Тенерифе, но ми ги върнаха от Литва, Латвия и два пъти от Дубай. В Естония така си изгоряха - писах сигурно 10 пъти, но те си бяха в правото и ми отказаха - даже след това ми пратиха мейл да ме питат колко много ми е харесал престоят при тях 🙂 За Тенерифе, ако не ми мине котка път, ще ходя, просто имаше по-добра оферта на същия хотел и исках да мина метър, но не ми се получи. В другите случаи стана - не пречи да пробва

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами ще звъня след малко на Booking — дано там поне се получат нещата, защото от хотела разбрах, че не искат да съдействат. А в Booking с 3 ниво на Genius.

Датите са 13–15 февруари — ако някой от форума има възможност да отиде и му върши работа, мога да я преотстъпя под цената на нощувките.

Между другото моят план в Revolut е Premium и това намирам като информация за него:

Основни предимства на Revolut Premium:
• По-високи лимити и по-добри условия.
• Теглене от банкомат без такси до около 460 € / ~900 лв. на месец (след това обикновено 2% такса).
• Неограничена обмяна на валути без допълнителни такси (вкл. през уикендите).
• 20% отстъпка от таксите при международни преводи.
• Приоритетна поддръжка в приложението (24/7).

Включени абонаменти с Premium (според текущите оферти):
• NordVPN
• Headspace
• Freeletics
• Tinder Plus, Sleep Cycle и други — в зависимост от периода.

Застраховки и защита:
• Застраховка при пътуване (валидна при резервации на полети и хотели).
• Защита на покупки — при кражба или повреда на закупена стока с картата (до определен лимит, приблизително ~2500 € годишно).

Карти и награди:
• Персонализирана физическа и виртуални карти.
• Повече RevPoints при разходи (точки за авиомили и други награди).

Публикувано:
преди 30 минути , Иван Попов каза:

Ами ще звъня след малко на Booking — дано там поне се получат нещата, защото от хотела разбрах, че не искат да съдействат. А в Booking с 3 ниво на Genius.

Датите са 13–15 февруари — ако някой от форума има възможност да отиде и му върши работа, мога да я преотстъпя под цената на нощувките.

Между другото моят план в Revolut е Premium и това намирам като информация за него:

• Теглене от банкомат без такси до около 460 € / ~900 лв. на месец (след това обикновено 2% такса).

• NordVPN
• Headspace
• Freeletics

Застраховки и защита:
• Защита на покупки — при кражба или повреда на закупена стока с картата (до определен лимит, приблизително ~2500 € годишно).

Карти и награди:

Сега кажи какви са предимствата на Tinder Plus спрямо обикновения Tinder, да знам дали си струва 😄

• Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

И така става , подари резервацията на приятели - стига полетите вече да не са скъпи.В краен случай,  във форума винаги ще се намерят хора със свободно време.

Имах предвид да продаде резервацията с някаква отстъпка, примерно 30 %. Така всички ще са доволни 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Ееех , юристи.Нищо даром не давате.

Бъркаш ни със счетитата, принципно ние сме ларж... 😛 

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Иван Попов каза:

• NordVPN
• Headspace
• Freeletics

Застраховки и защита:

Карти и награди:

Така и не разбрах за къде е злополучната резервация. Мисля, че имаш само един полезен ход. Да помолиш хотела да ти променят датите за друг период, който те устройва. Дай им някаква сериозна причина. Ще приемат.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да, и аз не разбрах за къде е резервацията за деня на влюбените. Петък - неделя супер оферта 🙂 Дано да успееш да я продадеш на някого, ако не се оправиш с хотела и букинг 🙂 Ще пуснем обяви по ФБ, ще намерим и полети на който желае, ще го нагласим 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 7.01.2026 г. в 16:36, Иван Попов каза:

Имам резервация за хотел през Booking, която е направена без право на анулиране. По принцип нямаше да има проблем с датите, но се наложи промяна. Писах директно на хотела и те ми отговориха да се обърна към Booking.

Някой имал ли е подобна ситуация — има ли шанс да се промени резервацията (датите), вместо да се анулира, или по-скоро няма смисъл да се занимавам?

Имах подобен случай за 19 декември в Абу Даби, когато не летях. В последния 3-дневен период писах на хотела през букинг, че няма да порзвам двойната стая. После по картовата ми сметка се кацнаха едни 24+ левчета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Много се пише, малко се чете в нашия форум напоследък - последните десетина мнения отново доказват тази неприятна тенденция...

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 20 часа, ivailo_radev каза:

Сега кажи какви са предимствата на Tinder Plus спрямо обикновения Tinder, да знам дали си струва 😄

Да ти каза аз него не го ползвам и не знам 😀

Да направя едно кратко обобщение: вчера говорих по телефона с момче (той ме задържа по телефона да говори едновременно с хотела, но те не му вдигнаха и за това каза по имейл) от Booking и той ми каза, че ще направи всичко възможно да промени резервацията от 13–15 февруари за 07–09 април. В момента чакат отговор от хотела и след това ще ми пишат от Booking на мен по имейл.

Ако не стане, ще пиша пак тук — и ако някой има интерес, ще я дам с отстъпка (дори и 40%) @Eva eva, защото все пак си е уикенд за Свети Валентин 🙂

преди 20 часа, stanimir каза:

Ееех , юристи.Нищо даром не давате.

Вярно е, даром не дават 😀

• Харесвам 7
Публикувано:

За съжаление не успях да променя резервацията си — нито хотелът, нито Booking могат да направят промяна поради условията на тарифата. Имейли, разговори и какво ли още не и не става и не става..... Жабарска му работа, все едно, че ако ми бяха казали такса нямаше да им я дам. 

Затова, ако някой има желание да пътува до Рим и търси хотел:

Продавам резервация за Hotel Diocleziano (Рим)
 Период: 13–15 февруари 2026 г. (2 нощувки)
Ще я предоставя с –40% от платената цена, за около 200 евро. 

Тарифата е non-refundable, но може да се прехвърли на друг гост (смяна на името).

Ако някой има интерес, моля да ми пише на лично съобщение.

Благодаря!  

image.png.9b29a61aca27e55b8ece31931e0e14e7.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Могат разбира се , но нямат желание.

Кофти ситуация, но си представи, че имаш резервация с безплатна отмяна ( най-често е по-скъпа от тази без право на канселиране) и хотела или Букинг ти дръпнат парите , щото примерно им трябват...казват ти едно "Сори г-н Попов , но за точно за тези дати нямаме гости и не може да ви позволим да си отмените резервацията" Ти какво ще направиш , ще им влезеш ли в положение ? 

Вероятно си се съгласил с условията, за да спестиш малко пари , но не може ей така да се отметнеш.Всичко е въпрос на добра воля от отсрещната страна.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Разбирам напълно какво казваш и по принцип си прав — приел съм условията, за да платя по-ниска цена, и не споря с това. Вината си е моя и не твърдя, че някой друг е виновен.

По принцип винаги избирам резервации с безплатно анулиране и 4–5 дни преди пътуването проверявам отново цените — много често са по-ниски и тогава анулирам старата (когато е с безплатно анулиране) и взимам по-евтината. В този случай обаче реших да рискувам с non-refundable тарифата.

Идеята ми обаче тук не е „да се отметна“ или да твърдя, че някой ми е длъжен нещо по правилник. Просто в конкретния случай ситуацията ми се промени непредвидено и затова опитах човешки да попитам дали е възможно някакво решение — срещу такса, разлика в цената или каквото и да е. Ама айде здраве да е... 

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 46 минути , Иван Попов каза:

Разбирам напълно какво казваш и по принцип си прав — приел съм условията, за да платя по-ниска цена, и не споря с това. Вината си е моя и не твърдя, че някой друг е виновен.

По принцип винаги избирам резервации с безплатно анулиране и 4–5 дни преди пътуването проверявам отново цените — много често са по-ниски и тогава анулирам старата (когато е с безплатно анулиране) и взимам по-евтината. В този случай обаче реших да рискувам с non-refundable тарифата.

Идеята ми обаче тук не е „да се отметна“ или да твърдя, че някой ми е длъжен нещо по правилник. Просто в конкретния случай ситуацията ми се промени непредвидено и затова опитах човешки да попитам дали е възможно някакво решение — срещу такса, разлика в цената или каквото и да е. Ама айде здраве да е... 

Имаш възможност за обезщетение през застраховка. Мисля, че някои от чуждите ЗК с офиси в бг правят до месец преди датата на пътуването - провери всичките, че не помня аз къде правих такава. Не бг!!!

• Благодаря 1
Публикувано:
На 12.01.2026 г. в 16:36, neuromancer каза:

Пробвай застраховката на Револют (ако си платил с него)

Тоест за възстановяване на парите ли просто или?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да се самоцитирам, ако може.... Имам резултат и той е положителен. 😊

Първоначалната ми резервация беше за 13–15 февруари с невъзвръщаема стойност. 

Първо поисках промяна на датите за 07–09 април, но от Booking ми отговориха, че хотелът е напълно зает за този период и няма свободни стаи.

image.png.53de51f4983018b88906a07ab5b559d2.png

Ето и моя отговор към Booking, след който продължих комуникацията.

image.png.ba6dacfdd4aa1feeb0f5d993eda61be3.png

След това продължих комуникацията, като говорих няколко пъти и по телефона с екипа на Booking, както и чрез няколко последователни имейла. При повторната проверка с хотела вече беше намерено решение и промяната беше одобрена.

Крайният резултат е, че резервацията ми вече е официално променена, а новите дати са: 05–07 септември 2026 г.

image.png.c5e7bb2a894d3347cffa02131722aba2.png

image.png.5c6afef9ca919d558b3e5865da3ef8d3.png

Пиша го като реален опит — не става от първия път, но с търпение, коректен тон и постоянство в крайна сметка се получи.

Ако на някой друг му се наложи подобна ситуация — пишете директно на Booking, защото те реално могат да съдействат за промяна на резервацията, дори когато е невъзвръщаема.

Аз писах на следните имейли:
noreply@booking.com
customer.service.help@booking.com

Благодаря на всички, които писаха, отзоваха се и помогнаха с мнения и съвети! 

• Харесвам 10
  • Браво 7
Публикувано:
преди 12 минути , Иван Попов каза:

Да се самоцитирам, ако може.... Имам резултат и той е положителен. 😊

Първоначалната ми резервация беше за 13–15 февруари с невъзвръщаема стойност. 

Първо поисках промяна на датите за 07–09 април, но от Booking ми отговориха, че хотелът е напълно зает за този период и няма свободни стаи.

image.png.53de51f4983018b88906a07ab5b559d2.png

Ето и моя отговор към Booking, след който продължих комуникацията.

image.png.ba6dacfdd4aa1feeb0f5d993eda61be3.png

След това продължих комуникацията, като говорих няколко пъти и по телефона с екипа на Booking, както и чрез няколко последователни имейла. При повторната проверка с хотела вече беше намерено решение и промяната беше одобрена.

Крайният резултат е, че резервацията ми вече е официално променена, а новите дати са: 05–07 септември 2026 г.

image.png.c5e7bb2a894d3347cffa02131722aba2.png

image.png.5c6afef9ca919d558b3e5865da3ef8d3.png

Пиша го като реален опит — не става от първия път, но с търпение, коректен тон и постоянство в крайна сметка се получи.

Ако на някой друг му се наложи подобна ситуация — пишете директно на Booking, защото те реално могат да съдействат за промяна на резервацията, дори когато е невъзвръщаема.

Аз писах на следните имейли:
noreply@booking.com
customer.service.help@booking.com

Благодаря на всички, които писаха, отзоваха се и помогнаха с мнения и съвети! 

Бях ти цитирал поговорката "блага дума врата отваря". Радвам се!

Щастливо да ти е  специалното пътуване и късмет да стане още по-специално!  🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.