Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Доста хора са патили с букинг, но при мен тези дни положението с тях удари дъното.

Никога повече, не смятам да им отварям сайта, камо ли  да резервирам.

Ето я сагата.

Имам няколко последователни резервации с тях за Нова Зеландия. В момента  тук е пика на сезона.

Масово няма никави места никъде, а където има са на луди цени.

Оосбено в Wanaka , Albert town и наоколо.

Имах резервация за днес от преди доста месеци, платена преди 15 дни поне.

Преди ден и половина получавам мейл от букинг, че ми анулират резервацията, ще си получа парите до 14 дни, и ми дават бонус 100€,

Самата  резервация беше на стойност 200€ за два дни, търсена много време.

Бонуса дойде веднага, но се оказа, че минималната цена за два дни в радиус от 25-30км е 200€ на ден за общи стаи и по 300-400€ на вечер за нещо под но на което имах.

Понеже нямаше никакво  време резервирах с добавен бонуса на 80км.

Днес получих мейл от тях дали имам нужда от помощ, линка не работи.

Звънях им, само бот. След доста опити стигнах до човек, който беше като бот.

Каза, че това е максимума , дали са 50% отгоре, нищо че цените в момента са 200% и 300% отгоре. Исках още някава компенсация, но няма.
Това е, спасявай се.

Сега проверих и за двете градчета и за първи  път виждам 100% заето и нямам никакви места, чак на 60-70км има. 
Та има и други, с тези бях до тук.

• Харесвам 1
  • Шок 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 59 минути , Alexander каза:

Доста хора са патили с букинг, но при мен тези дни положението с тях удари дъното.

Никога повече, не смятам да им отварям сайта, камо ли  да резервирам.

Искрено съчувствам за това, което през което преминаваш! Търсил, си, планирал си, поел си ангажимент, разчитал си – и в последния момент някой е отстъпил от своя...това ми е голям страх при пътуване особено , когато пътувам с повече хора. 

Но каква е гаранцията, че няма да се случи и с други платформи (не защитавам в никакъв случай Букинг, и аз ги избягвам) ?

Какво можем да направим в случая за да се подсигурим? Застраховка някаква би ли помогнала?

@Alexander дано пътуването върви гладко от тук нататък и зарежда само с положителни емоции!

• Харесвам 1
Публикувано:

Букинг, дори 5 Мин преди мейла им, си писах с хотела за ключовете.

След  това човека ми писа, че е анулирана.

Причина  според мейла е овърбукинг, затова и дадоха 50% отгоре от сумата, ама и 100% да беше, пак нямаше да ома смисъл..

Изрично пишеш  да не звъня нито на букинг, нито на хоста, защото резервацията е невъзвръщаема..

сега съм на над 1 час по-далеч с кола в посока. Ами ако не бях с кола?

• Харесвам 2
  • Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Имам следния казус: Правих сумати резервации в Букинг, от които останаха две и си минаха безпроблемно. Всички останали са анулирани. Сега получавам от Букинг покана да си оценя престоя в две от анулираните резервации. Неколкократно проверих да не съм изпуснал нещо - няма грешка, всичко ненужно е анулирано. 

Понеже ги прекарах през Тopcashback, това означава ли, че може да ме огрее кешбек? 😁

• Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Zaro каза:

Имам следния казус: Правих сумати резервации в Букинг, от които останаха две и си минаха безпроблемно. Всички останали са анулирани. Сега получавам от Букинг покана да си оценя престоя в две от анулираните резервации. Неколкократно проверих да не съм изпуснал нещо - няма грешка, всичко ненужно е анулирано. 

Понеже ги прекарах през Тopcashback, това означава ли, че може да ме огрее кешбек? 😁

Може и да може, ...ако оцениш престоя си. 😀

• Смея се 4
Публикувано:
преди 22 минути , Zaro каза:

Възможно е, ако си платил. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Често анулирам резервации в букинг. Може би последните 1-2 години почти за всички анулирани резервации получавам имейли от тях за оценка на престоя си. Не знам дали им се е бъгнала системата в последно време, но преди това не си спомням да съм получавал подобни имейли.

Относно кешбекът - дълбоко се съмнявам, поне при мен досега не се е получавал. Той е обвързан с плащането, а не само с резервацията. 

ПП: Преди няколко месеца оцених с максимално ниска оценка една такава резервация, която беше анулирана от мястото за настаняване по тяхно усмотрение в последния момент (няколко часа преди самото настаняване), така че има и положителна страна от тоя непрекъснат спам.

• Харесвам 7
Публикувано:

И аз съм анулирала резервации, но не съм получава покана да оценявам местата за настаняване. Описаните по-горе казуси с анулации в последния момент са страшно притеснителни. На мен ми се е случвало само за настанявания в Сърбия и то когато запазвам 8 - 10 месеца по-рано. И хостът изведнъж се усеща, че може да ни издои повечко.

• Харесвам 3
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
Частното такси е платено и предоставено от Booking.com и е на разположение за групи до 6 души. Резервирането на вашето такси е лесно, просто следвайте линка в имейла с потвърждението на резервацията или в профила ви в Booking.com, след като резервирате престой.

Настоящите правила и условия се отнасят за офертата за безплатно такси от летище („Офертата“), предоставена от Booking.com.
Офертата е за еднопосочно пътуване за не повече от 6 души от летището директно до вашето място за престой на датата на настаняване, включително при пристигане през нощта и късно настаняване. Резервации за повече от 6 души не отговарят на условията. Не са възможни промени на мястото на вземане (включително избор на алтернативно летище) и не се предлагат допълнителни спирки или отклонения от посоката. Информация за безплатния трансфер заедно с възможността да осребрите Офертата ще ви бъде предоставена на страницата с потвърждение на резервацията, в раздел „Резервации и пътувания“ на вашия профил в Booking.com и в имейла ви с потвърждение на резервацията. Можете да използвате Офертата само веднъж на пътуване. За целите на тази Оферта „Пътуване“ е колекция от резервации за настаняване, направени от един и същи клиент. Може да проверите вашите пътувания от раздела „Резервации и пътувания“ на вашия профил.
За да отговаряте на условията за Офертата, трябва да направите нова резервация за престой в места за настаняване, обозначени със зелена значка за промоция, намираща се под името на всеки обект на страницата с резултати от търсенето (в един от градовете, изброени по-долу). Резервацията трябва да бъде над минималния праг за разходи (праговете за конкретните места са посочени в горната част на резултатите от търсенето). Резервацията за престой трябва да бъде направена между 3 и 60 дни преди датата на настаняване. След това безплатният трансфер трябва да бъде резервиран чрез предоставения линк не по-късно от 24 часа преди началото (UTC+00:00) на деня на настаняване.
Офертата се отнася само за резервации, направени директно чрез Booking.com. Резервациите с етикет „Оферта от партньор“ или тези, направени чрез платформи на трети страни, се изключват. Тази промоция не е налична за служители на Booking.com. Офертата зависи от наличността и е достъпна само за ограничен период от време. Booking.com си запазва правото да спре предлагането на офертата по всяко време (включително, но не само, ако дадено местоположение е поставено под ограничения за пътуване). Booking.com си запазва правото еднолично да решава дали даден клиент отговаря на условията за получаване на Офертата.
Ако решите да анулирате резервацията си за настаняване, направите промени по нея, поради които цената ѝ стане по-ниска от минималната стойност, или направите каквито и да било промени, вследствие на които резервацията ви не отговаря на други критерии, изброени в тези условия, вече няма да отговаряте на условията, за да се възползвате от Офертата. Ако вече сте резервирали трансфера си, той ще бъде автоматично анулиран (можете да намерите минималната стойност в резултатите от търсенето и в рекламните банери и съобщенията на страницата на мястото за настаняване). Ако анулирате безплатния си трансфер в рамките на 24 часа преди началото на датата на настаняване (UTC+00:00), няма да можете да го използвате отново в рамките на същото пътуване.
Офертата се предлага от Booking.com B.V. и се предоставя от Booking.com Transport Ltd, работеща в сътрудничество с местните си партньори за наземен транспорт. Офертата не е свързана с вашия доставчик на настаняване.
Тази Оферта не се предлага за клиенти, пребиваващи в Южна Корея, Китай и Индия.
Офертата е налична само за градовете и съответните летища (IATA), изброени по-долу:
Ла Коруня (IATA: LCG), Абърдийн (IATA: ABZ), Абу Даби (IATA: AUH), Адехе (IATA: TFS), Аделейд (IATA: ADL), Агадир (IATA: AGA), Агиа Марина Неа Кидониас (IATA: CHQ, HER), Екс ан Прованс (IATA: MRS), Аячо (IATA: AJA), Албуфейра (IATA: FAO), Алгеро (IATA: AHO), Аликанте (IATA: ALC), Алмати (IATA: ALA), Алмерия (IATA: LEI), Амалфи (IATA: NAP), Аман (IATA: ADJ, AMM), Амстердам (IATA: AMS), Анкара (IATA: ESB), Анси (IATA: GVA), Антиб (IATA: NCE), Антигуа Гватемала (IATA: GUA), Ао Нанг Бийч (IATA: KBV), Аргостоли (IATA: EFL), Арнавуткьой (IATA: SAW, IST, TEQ), Аресифе (IATA: ACE), Атина (IATA: ATH), Окланд (IATA: AKL), Агиа Напа (IATA: LCA), Бадалона (IATA: BCN), Баку (IATA: GYD), Бангалор (IATA: BLR), Банкок (IATA: DMK, BKK), Барселона (IATA: BCN), Бари (IATA: BRI), Бат (IATA: BRS), Батуми (IATA: BUS), Баяхибе (IATA: LRM, PUJ), Бейрут (IATA: BEY), Бел Омбр (IATA: MRU), Белфаст (IATA: BFS, BHD), Белград (IATA: BEG), Беле Маре (IATA: MRU), Бело Оризонти (IATA: CNF, PLU), Беналмадена (IATA: AGP), Бенидорм (IATA: ALC), Берген (IATA: BGO), Берлин (IATA: BER), Биариц (IATA: BIQ), Бибионе (IATA: TRS), Билбао (IATA: BIO), Бирмингам (IATA: BHX), Блед (IATA: LJU), Богота (IATA: BOG), Болоня (IATA: BLQ), Бон (IATA: CGN), Бордо (IATA: BOD), Борнмът (IATA: BOH), Братислава (IATA: BTS), Бремен (IATA: BRE), Бриндизи (IATA: BDS), Бризбейн (IATA: BNE), Бристол (IATA: BRS), Бронкс (IATA: EWR, JFK, LGA), Бруклин (IATA: EWR, JFK, LGA), Брюж (IATA: OST), Брюксел (IATA: BRU, CRL), Букурещ (IATA: OTP), Будапеща (IATA: BUD), Буенос Айрес (IATA: AEP, EZE), Бургас (IATA: MLA), Кабо Сан Лукас (IATA: SJD, CSL), Каляри (IATA: CAG), Кайро (IATA: CAI), Кала Д'Ор (IATA: PMI), Калея (IATA: GRO), Калгари (IATA: YBW, YYC), Калхета (IATA: FNC), Калпе (IATA: ALC), Кан Пастиля (IATA: PMI), Кан Пикафорт (IATA: PMI), Канкун (IATA: CUN), Канджу (IATA: DPS), Каничо (IATA: FNC), Кан (IATA: NCE), Каорле (IATA: VCE), Кейптаун(IATA: CPT), Кардиф (IATA: CWL), Карвоейро (IATA: FAO), Казабланка (IATA: CMN), Кастелдефелс (IATA: BCN), Катания (IATA: CTA), Себу Сити (IATA: CEB), Чешме (IATA: ADB), Ханя (IATA: CHQ), Чавенг (IATA: USM), Ченай (IATA: MAA), Честър (IATA: LPL), Чианг Май (IATA: CNX), Крайстчърч (IATA: CHC), Клермон-Феран (IATA: CFE), Клуж-Напока (IATA: CLJ), Кьолн (IATA: CGN), Коломбо (IATA: CMB, HRI, JAF, RML), Комо (IATA: MXP, LIN), Констанца (IATA: CND), Копенхаген (IATA: CPH), Корк (IATA: ORK), Коста Тегисе (IATA: ACE), Костинещ (IATA: CND), Курбьовоа (IATA: CDG, ORY, BVA), Куско (IATA: CUZ), Дананг (IATA: DAD), Далат (IATA: DLI), Далян (IATA: DLM), Дар ес Саалам (IATA: DAR), Денпасар (IATA: DPS), Денвър (IATA: DEN, DIA), Доха (IATA: DOH), Дортмунд (IATA: DTM), Дрезден (IATA: DRS), Дубай (IATA: DWC, DXB), Дъблин (IATA: DUB), Дърбан (IATA: DUR), Дюселдорф (IATA: DUS), Ефорие норд (IATA: CND), Айндховен (IATA: EIN), Ел Аренал (IATA: PMI), Ерисейра (IATA: LIS), Есен (IATA: DUS), Фалираки (IATA: RHO), Фаро (IATA: FAO), Фес (IATA: FEZ), Фетие (IATA: DLM), Флик ен Флак (IATA: MRU), Флоренция (IATA: FLR), Форталеза (IATA: FOR), Франкфурт (IATA: FRA), Фуeнхирола (IATA: AGP), Фукуока (IATA: FUK), Гднаск (IATA: GDN), Гдиня (IATA: GDN), Женева (IATA: GVA), Генуа (IATA: GOA), Жирона (IATA: GRO), Глазгоу (IATA: GLA, PIK), Гьочек (IATA: DLM), Гоулд Коуст (IATA: OOL), Златни пясъци (IATA: VAR), Гьотеборг (IATA: GOT), Гранада (IATA: GRX), Гранд Байе (IATA: MRU), Грац (IATA: GRZ), Хале (IATA: MAN), Хамбург (IATA: HAM), Хамамет (IATA: TUN, NBE), Хановер (IATA: HAJ), Ханой (IATA: HAN), Хелзинки (IATA: HEL), Ираклио (IATA: HER), Херсонисос (IATA: HER), Хилингдън (IATA: LHR), Хо Ши Мин (IATA: SGN), Хой Ан (IATA: DAD), Хорли (IATA: LGW), Оспиталет де Лобрегат (IATA: BCN), Хюстън (IATA: HOU, IAH), Хургада (IATA: HRG), Хидерабад (IATA: HYD), Яши (IATA: IAS), Ибиса (IATA: IBZ), Ил Гзира (IATA: MLA), Илетас (IATA: PMI), Инсбрук (IATA: INN), Иси-ле-Мулино (IATA: CDG, ORY), Истанбул (IATA: SAW, IST), Измир (IATA: ADB), Джайпур (IATA: JAI), Джакарта (IATA: CGK), Йерусалим (IATA: TLV), Йоханесбург (IATA: HLA, JNB), Каламата (IATA: KLX), Камари (IATA: JTR), Карлсруе (IATA: FKB), Картерадос (IATA: JTR), Ката Бийч (IATA: HKT), Катманду (IATA: KTM, PKR), Катовице (IATA: KTW), Кемер (IATA: AYT), Кемптон Парк (IATA: HLA, JNB), Као Лак (IATA: HKT), Киотари (IATA: RHO), Колимбия (IATA: RHO), Колката (IATA: CCU), Кос (IATA: KGS), Кота Кинабалу (IATA: BKI), Краков (IATA: KRK), Куала Лумпур (IATA: KUL, SZB), Кута (IATA: DPS), Кутаиси (IATA: KUT), Лаганас (IATA: ZTH), Ларнака (IATA: LCA), Лат Крабанг (IATA: DMK, BKK), Лече (IATA: BDS), Лийдс (IATA: LBA), Лефкада (IATA: PVK), Лайпциг (IATA: LEJ), Лидо ди Йезоло (IATA: VCE), Лил (IATA: LIL), Лима (IATA: LIM), Линдос (IATA: RHO), Лисабон (IATA: LIS), Ливърпул (IATA: LPL), Любляна (IATA: LJU), Лорет де Мар (IATA: GRO), Лондон (IATA: LCY, LGW, LHR, LTN, SEN, STN, BQH), Лос Анджелис (IATA: BUR, HHR, LAX, LGB, SNA), Лос Кристианос (IATA: TFS), Лурд (IATA: LDE), Любек (IATA: LBC), Лутън (IATA: LTN), Люксембург (IATA: LUX), Луксор (IATA: LXR), Лион (IATA: LYS), Маастрихт (IATA: MST), Мадрид (IATA: MAD), Мани льо Онгр (IATA: CDG, ORY), Май Кхао Бийч (IATA: HKT), Малага (IATA: AGP), Малия (IATA: HER), Мамая (IATA: CND), Мамая Норд (IATA: CND), Манчестър (IATA: MAN), Манила (IATA: MNL), Марбела (IATA: AGP), Мармарис (IATA: DLM, BJV), Марсилия (IATA: MRS), Матосиньос (IATA: OPO), Меделин (IATA: EOH, MDE), Мелбърн (IATA: MEL), Мелиха (IATA: MLA), Мерида (IATA: MID), Мексико сити (IATA: MEX), Маями Бийч (IATA: MIA, FLL, MPB), Милано (IATA: PMF, MXP, LIN, BGY), Момбаса (IATA: MBA), Монтего Бей(IATA: KIN, MBJ), Монтевидео (IATA: MVD), Монпелие (IATA: MPL), Монреал (IATA: YUL, YHU), Мумбай (IATA: BOM), Мюнхен (IATA: MUC), Мурсия (IATA: RMU), Нади (IATA: NAN), Нагоя (IATA: NGO, NKM), Наха (IATA: OKA), Най Янг Бийч (IATA: HKT), Найроби (IATA: WIL, NBO), Нант (IATA: NTE), Неапол (IATA: NAP), Нерха (IATA: GRX, AGP), Ню Делхи (IATA: DEL), Ню Йорк (IATA: EWR, JFK, LGA), Нюкасъл ъпон Тайн (IATA: NCL), На Транг (IATA: CXR), Нюрнберг (IATA: NUE), Оукланд (IATA: OAK), Иа (IATA: JTR), Олбия (IATA: OLB), Олудениз (IATA: DLM), Остенде (IATA: OST), Опатия (IATA: RJK), Орландо (IATA: MCO, SFB), Осака (IATA: ITM, KIX), Осло (IATA: OSL), Овиедо (IATA: OVD), Падерборн (IATA: PAD), Пагуера (IATA: PMI), Паланга (IATA: PLQ), Палермо (IATA: PMO), Палма де Майорка (IATA: PMI), Палманова (IATA: PMI), Памплона (IATA: PNA), Панама (IATA: PAC, PTY), Пафос (IATA: PFO), Париж (IATA: CDG, ORY), Патонг Бийч (IATA: HKT), Патая Сентръл (IATA: UTP), Пърт (IATA: PER), Пескиера дел Гарда (IATA: VRN), Пном Пен (IATA: KTI), Пирея (IATA: ATH), Пиза (IATA: PSA), Платаниас (IATA: HER, CHQ), Пладжа д“Аро (IATA: GRO), Плая Бланка (IATA: ACE), Плая де лас Америкас (IATA: TFS), Плая де Муро (IATA: PMI), Плая дел Инглес (IATA: LPA), Плая Хонда (IATA: ACE), Плайяс де Ориуела (IATA: RMU), Пловдив (IATA: PDV), Подгорица (IATA: TGD), Подстрана (IATA: SPU), Понта Делгада (IATA: PDL), Пореч (IATA: PUY), Порт д'Алкудия (IATA: PMI), Порто (IATA: OPO), Порто Алегри (IATA: POA), Портсмът (IATA: SOU), Позитано (IATA: NAP), Познан (IATA: POZ), Протарас (IATA: LCA), Пуерто де Сантяго (IATA: TFS, TFN), Пуерто дел Кармен (IATA: ACE), Пуерто Игуасу (IATA: IGU, IGR), Пуерто Рико (IATA: LPA), Пула (IATA: PUY), Куинс (IATA: EWR, JFK, LGA), Куийнстаун (IATA: ZQN), Кито (IATA: UIO), Рабат (IATA: RBA), Рауа Бийч (IATA: HKT), Ресифи (IATA: REC), Рейкявик (IATA: KEF, RKV), Родос (IATA: RHO), Ричоне (IATA: RMI), Рига (IATA: RIX), Римини (IATA: RMI), Рио де Жанейро (IATA: GIG, SDU), Рияд (IATA: RUH), Роаси ан Франс (IATA: CDG, ORY, BVA), Рим (IATA: CIA, FCO), Рокетас де Мар (IATA: LEI), Ротердам (IATA: RTM), Ровин (IATA: PUY), Сейнт Хелиър Джърси (IATA: JER), Сейнт Джулианс (IATA: MLA), Саламанка (IATA: SLM), Салоу (IATA: REU), Салвадор (IATA: SSA), Залцбург (IATA: SZG), Сан Антонио (IATA: IBZ), Сан Хосе (IATA: SYQ, SJO), Сан Хуан (IATA: SJU, SIG), Сан Себастиан (IATA: EAS), Санта Круз (IATA: SJC), Санта Понса (IATA: PMI), Санта Сузана (IATA: GRO), Сантана (IATA: FNC), Сантандер (IATA: SDR), Сантяго (IATA: SCL), Сантяго де Компостела (IATA: SCQ), Санто Доминго (IATA: SDQ, JBQ), Сао Паоло (IATA: CGH, GRU), Сапоро (IATA: CTS), Сараево (IATA: SJJ), Схевенинген (IATA: RTM), Семиняк (IATA: PMI), Сеул (IATA: SKG), Севиля (IATA код: SVQ), Шарджа (IATA: DXB, DWC, SHJ), Шарм ел-Шейх (IATA: SSH), Сибиу (IATA: SBZ), Сиде (IATA: AYT), Сием Реап (IATA: SAI), Сиракуза (IATA: CTA), Сирмионе (IATA: VRN), Ситжес (IATA: BCN), Скопие (IATA: SKP), Слима (IATA: MLA), София (IATA: SOF), Солер (IATA: PMI), Сопот (IATA: GDN), Саутхамптън (IATA: SOU), Созопол (IATA: BOJ), Сплит (IATA: SPU), Сейнт Полс Бей (IATA: MLA), Станстед Маунтфитчет (IATA: STN), Статън Айлънд (IATA: EWR, JFK, LGA), Стокхолм (IATA: ARN, BMA, VST, NYO), Страсбург (IATA: SXB), Щутгарт (IATA: STR), Слънчев бряг (IATA: BOJ), Сидни (IATA: SYD), Шчечин (IATA: SZZ), Талин (IATA: TLL), Танжер (IATA: TNG), Таормина (IATA: CTA), Тарифа (IATA: GIB), Ташкент (IATA: TAS), Тавира (IATA: FAO), Тбилиси (IATA: TBS), Тел Авив (IATA: TLV), Хага (IATA: RTM), Солун (IATA: SKG), Тимишоара (IATA: TSR), Тирана (IATA: TIA), Тиват (IATA: TIV), Токио (IATA: HND, NRT), Торонто (IATA: YTZ, YYZ), Торемолинос (IATA: AGP), Торевиеха (IATA: RMU, ALC), Торун (IATA: BZG), Тоса де Мар (IATA: GRO), Тулуза (IATA: TLS), Трапани (IATA: TPS), Тревизо (IATA: TSF), Tриест (IATA: TRS), Тропеа (IATA: SUF), Тулум (IATA: CUN), Тунис (IATA: TUN), Торино (IATA: TRN), Убуд (IATA: DPS), Утрехт (IATA: AMS), Валенсия (IATA: VLC), Валета (IATA: MLA), Ванкувър (IATA: YVR), Варна (IATA: VAR), Верона (IATA: VRN), Версай (IATA: CDG, ORY), Виена (IATA: VIE), Виго (IATA: VGO), Вила Нова ди Гая (IATA: OPO), Вилнюс (IATA: VNO), Варшава (IATA: WAW, WMI), Уелингтън (IATA: WLG), Владиславово (IATA: GDN), Вроцлав (IATA: WRO), Ереван (IATA: EVN), Йокохама (IATA: HND), Йорк (IATA: LBA), Загреб (IATA: ZAG), Занзибар Сити (IATA: ZNZ), Цюрих (IATA: ZRH)

@chandni, не съм проверявал задълбочено, но над 100 евро за нощувка започва да излиза опцията за такси. Ако може да е някакъв ориентир - сякаш цената, която плаща Букинг за такси е максимум до 10 % от стойността на резервацията.
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Два пъти съм ползвал тази промоция и 2та пъти бе през 2024та в Рим , Първия път бяхме 5 човека, 5 нощувки от Чампино и бе супер организирано с бусче като шофьора ни чакаше на изхода на летището с табелка и ни заведе до колата паркирана на 5 мин от летището. 

Втория път бяхме 3ма на Фиумичино (2 нощувки) и трябваше да намеря колата (таксито) която се оказа на горния етаж като шофьора първоначално отрече че е за нас. Разговорите със съпорта бяха с много лошо качество, някакви индийци едвам се разбрахме.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 16.02.2026 г. в 16:32, chandni каза:

И аз съм анулирала резервации, но не съм получава покана да оценявам местата за настаняване. Описаните по-горе казуси с анулации в последния момент са страшно притеснителни. На мен ми се е случвало само за настанявания в Сърбия и то когато запазвам 8 - 10 месеца по-рано. И хостът изведнъж се усеща, че може да ни издои повечко.

На мен не ми се е случвало, но според това, което съм чел като отзиви, това не се отнася само за Сърбия, а почти навсякъде, където поради някаква причина  цените скачат. В такива случаи предполагам е по-добре да се резервира хотел, а не частен апартамент.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Случайно попаднах на very last minute оферта. 5* звезден хотел в Прага за 63 евро нощувка в двойна стая с панорамен изглед.  Цената е само за тази вечер, затова не мисля, че е грешка. 

А гледката предполагам, че е подобна.

Легло или легла в стая в Grand Hotel Prague Towers - Czech Leading Hotels

Screenshot_20260531-173856.png.d224c44d3b8a6fe4b554ab19a22d40c4.png

Screenshot_20260531-173831.png.9eed45ff1d6d3d5e74d545444f44ae76.png

С включена закуска  е 71 евро.

За следващата дата цената вече е съвсем различна.

Screenshot_20260531-174131.png.ae7756e1920d47f886d71257cea2e8ba.png

Занапред ще знам да проверявам в Booking за оферти в последният момент. 🙂

п.п.Всъщност има още привлекателни цени за нощувки неделя/понеделник. Ако сте за дълъг уикенд може да разгледате.

Screenshot_20260531-175822.png.874e652fdcab492d3d646bf243a546af.png

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Откакто ги приключих преди 2-3 месеца, тръгнаха кодове, ваучери и какво ли не.

Наскоро гледах/сравнявах цени, ами че масово бяха с над 20% над другите платформи.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Откакто ги приключих преди 2-3 месеца, тръгнаха кодове, ваучери и какво ли не.

Аз никога не съм получавал, а съм лоялен клиент на платформата вече 20 години...

преди 1 час, Alexander каза:

Наскоро гледах/сравнявах цени, ами че масово бяха с над 20% над другите платформи.

Нали знаеш, че подобна декларация не е нито първата, нито последната в тази и други теми? Без нагледни примери няма как да ти повярвам...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Duke каза:

никога не съм получавал, а съм лоялен клиент на платформата вече 20 години...

Моите наблюдения са, че изпращат кодове на профили с малко или никакви резервации. Аз имам 3-4 резервации през профила си и много често получавам. Обикновено резервираме през профила на мъжа ми и той не получава кодове. Аз харесвам платформата и настаняванията ни са 99% през нея.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

Моите наблюдения са, че изпращат кодове на профили с малко или никакви резервации. Аз имам 3-4 резервации през профила си и много често получавам. Обикновено резервираме през профила на мъжа ми и той не получава кодове. Аз харесвам платформата и настаняванията ни са 99% през нея.

И това не е май. Трето ниво съм на Genius. До миналата година не бях получил нито един код (повече от 10 години) Последната година почнах да получававам през 2-3 месеца. Вече предполагам, че е на случаен принцип.

И друго, което съм забелязал, един код съвсем случайно в раздел Реклами на Gmail. А там обикновено не влизам. Така че ако са

попадали там - губят.:wink:

• Харесвам 3
Публикувано:

О и аз не бях поличавал  години наред никакъв код, камо ли ваучери 

Имал съм поне по 10-20 нощувки на година  с тях за последните 10 години.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз също никога не съм получавала код от Букинг.
За разликата в цените с други платформи - зависи в кой регион. 
Тия дни направих 15 различни резервации в Азия, от които само 1 е с Букинг, 1 с Трип, останалото с Агода. 
Просто Агода ми дава цена, която Букинг и с код, и с добавката/корекция „Booking pays“ не ми я дава. Пък и в моя случай почти всичко с Агода се плаща с карта на тях, а с Букинг - в брой на хотела.
За Европа Агода има по-малко на брой обекти и по-рядко ми дава по-ниски цени от Букинг, но не е невъзможно. Агода обаче имат лошия навик да не включват city tax, climate tax или каквото има там по страните в ЕС и понякога с тази добавка доста се вдига цената (Рим 7€++ на човек, Гърция 10€/стая за 4* и т.н.). Докато при Букинг обикновено са описани и включени в цената.

И още нещо - ако в Букинг видите опцията „Оферта от партньор“, в повечето случаи тази оферта я има при Агода с по-добри условия (най-малкото с безплатна анулация или плащане на по-късен етап).

При Агода пък цените много играят и имат бъгове, тези дни запазих доста изгодно по-скъп хотел за 20$/вечер, самата Агода ми писаха малко по-късно, че е станала грешка в цената и ще анулират и ми предложиха 10$ Агода кеш да не тъжа, които веднага употребих другаде.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Тия дни направих 15 различни резервации в Азия, от които само 1 е с Букинг, 1 с Трип, останалото с Агода. 
Просто Агода ми дава цена, която Букинг и с код, и с добавката/корекция „Booking pays“ не ми я дава. Пък и в моя случай почти всичко с Агода се плаща с карта на тях, а с Букинг - в брой на хотела.

Е, това го знае всяка хлапе... 😛 

Още преди много години азиатския форумен гуру Подполковник Лорънс Арабски, беше споделил, че  за настанявания в Азия е добре да се ползва Агода вместо Букинг... 😉   

П.П.: Забравих обаче да споделя, че конкретно за Япония горното не важи и в общия случай по някаква незнайна за мен причина, Букинг дава по-добри цени и опции конкретно за хотелско настаняване...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

това твърдо зависи от дестинацията

При мен цените са горе-долу еднакви, и най-важното - за една и съща дестинация в Агода има 2 хотела, в букинг 50

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 минути , neuromancer каза:

При мен цените са горе-долу еднакви, и най-важното - за една и съща дестинация в Агода има 2 хотела, в букинг 50

И това го има, дори за Европа.
Обаче имам наблюдения, че по-големи хотели, където ходят пакетни туристи, пускат по-ниски цени в Агода в сравнение с Букинг.
По скорошни спомени при мен това се отрази в РИУ на Майорка, на Кос и Родос.
Такива обекти не пречи да се проверяват и в Destinia или сходни платформи.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз проверявам и в klook. Имам резервация за Андора през юли от там. Надявам се всичко да е наред, както е било с разни билети и активности, които съм купувала от тях.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да попитам за колежката ми - направила си е резервация за хотел в България за края на Юли, с безплатна анулация до 10.07. Днес и пишат от хотела в приложението на Букинг че приключват работа с Букинг и ако иска трябва да си резервира директно при тях. Обявили са и същата цена като Букинг, като са се съгласили да и намалят цената със сумата която тя е използвала от портфейла си в Букинг НО са и казали тя да си анулира резервацията в системата и тогава да им се обади да и потвърдят резервация директно при тях. Даже са и пуснали на вайбър банкова сметка на която да им преведе 100 евро капаро. Някакви идеи как да постъпи?

Аз я посъветвах да пише на съпорта на Букинг, още повече че комуникацията е през приложението и да изчака отговор от Букинг

Публикувано:

Аз бих писал на хотела изрично да потвърдят, да не би да е от ония измами напоследък, но ако не е тя си решава според дали и харесва хотела, дали има има доверие...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.