Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

преди 3 часа, DGTG каза:

Код за отстъпка за резервация до 28.12.2019г.:

Вашият код за награда:

AAADS59CBS

*Минималната изразходвана сума е € 100. Резервирайте преди 28 декември 2019.

Оферта за 10% обратно на максимална стойност € 100.

Много време ви дават да резервирате, на мен ми пращат само за два дена валидност...

Връзка към коментар

Имам резервация в букинг, в едно каренце на страницата пише че връщат разликата ако намерим по ниска цена. Е, намерих.

Какво трябва да направя, какво да изпратя на букинг ?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Mistela каза:

Имам резервация в букинг, в едно каренце на страницата пише че връщат разликата ако намерим по ниска цена. Е, намерих.

Какво трябва да направя, какво да изпратя на букинг ?

Ако няма специална форма за тая работа им пиши за сайта, цената, скрийншот...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Чисто информативно искам да попитам, когато буквате място за настаняване, винаги ли го правите с опция за безплатно анулиране? Аз да, но като се замисля колко повече пари давам за това се чудя струва ли си ако става въпрс за 1-2 нощувки.

Връзка към коментар
преди 35 минути , KristinaYang каза:

Чисто информативно искам да попитам, когато буквате място за настаняване, винаги ли го правите с опция за безплатно анулиране? Аз да, но като се замисля колко повече пари давам за това се чудя струва ли си ако става въпрс за 1-2 нощувки.

Разбира се че не . Аз обикновенно даже го предплащам , но не през букинг . Не всички клишета включително и тези тук трябва да се спазват 🙂 

Весела Коледа . 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Когато до пътуването остава повече време за хотели с повече стаи аз имам друга тактика - запазвам с безплатна анулация и когато наближи датата на пътуването или на безплатното канселиране, отменям резервацията и правя нова без право на анулиране или с предплащане.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, KristinaYang каза:

Няма как да се даде абсолютен отговор на този въпрос. Личното ми предпочитание е да резервирам с възможност за отмяна. Налагало ми се е да се възползвам от тази възможност, няколко пъти защото съм намирал нещо на по-добра цена или по-добро място, но също така и заради променени планове. Последния път като ми се наложи бях направил резервации за 3 хотела за 2020 и 2021 година, без да видя, че съм сгрешил датата. Видях чак няколко дни по-късно.

От друга страна, резервирал съм дори с предплащане. Особено когато има значителна разлика в цената или мястото е в част от програмата, която не подлежи на промяна по никакъв повод (т.е. трябва да е отмени цялото пътуване, а за това си имам застраховка).

От друга страна, аз не рядко планирам пътуванията половин и повече година напред във времето и е лесно да се намерят места с безплатна отмяна. Не така стои въпросът когато се резервира в по-близкото бъдеще. Да не говорим, че понякога безплатната отмяна е толкова предварителна, че се обезсмисля. Наскоро имах случай да разглеждам места с "безплатна" отмяна до 30 дни преди престоя, при положение, че гледах дати за 32-3 дни напред в бъдещето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, KristinaYang каза:

Чисто информативно искам да попитам, когато буквате място за настаняване, винаги ли го правите с опция за безплатно анулиране?

Че защо, не винаги, разбира се. Понякога плановете няма да се променят, понякога не си струва разликата в цената. Примерно в Чикаго опцията за промяна важи до 2 дена преди престоя и после пак става без промяна.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Sun4o каза:

На iOS технологиите не ми излиза...

Аз го гледам през телефона в момента, а не в разпечатка на резервацията. Иначе не съм на ти с технологиите.

Връзка към коментар
преди 30 минути , Sun4o каза:

На iOS технологиите не ми излиза...

@Sun4o Не знам за приложението, но можеш да потърсиш сходна информация в мейла с потвърждение - надявам се го пазиш. 

image.png.e0c8df3366e35b71ef978f94441ac4ac.png

А когато натиснeш за промяна на картата, излиза нещо такова, което ти дава нужната информация:

image.png.1e5b7083baa3bcbbfb9f81d8167eb7b7.png

Връзка към коментар
преди 1 час, Sun4o каза:

Как мога да видя с коя карта съм направил неотменяема резервация?

В приложението - влизаш в bookings или резервации и търсиш ограденото в оранжево. Цъкаш на него и там се намират условията на резервацията и картата, с която си резервирал. 

Screenshot_20191226_122046.jpg.596b18f5ed25183dbe64d0ec1bb1b84d.jpg

Връзка към коментар

Не става, приложението на iPhone е с друг изглед, а резервации в мейла не пазя. През гугъл сайта пък на iPad е друга визията, но пак няма виждане.
Може би проблемът е в неотказваемата резервация. При отказваемите стигнах до смяна на карта и т.н., при неотказваемата няма такава опция.

Благодаря ви все пак.

Връзка към коментар
преди 38 минути , Sun4o каза:

Не става, приложението на iPhone е с друг изглед, а резервации в мейла не пазя. През гугъл сайта пък на iPad е друга визията, но пак няма виждане.
Може би проблемът е в неотказваемата резервация. При отказваемите стигнах до смяна на карта и т.н., при неотказваемата няма такава опция.

Благодаря ви все пак.

И аз съм с иос

отваряш букинг резервациите

отваря ти се съответната резервация с детайли по нея, цена, вид и т.н.

не отваряш там където е цената а гледаш надолу за детайли на плащането

там пише точно с какъв вид карта си платил и с коя

Връзка към коментар

Ами аз не съм платил, не са ми теглили пари. И може би за това не ми излиза нищо в детайлите за плащането. Проверих и твоята схема. Нищо.

Приемали само кеш, но иначе се води неотменяема резервация😀.

Връзка към коментар

Ако приемат само кеш, поискайте да си отмените неотменяемата реезервация. Щом приемат КЕШ, това почти 100% означава, че нямат опция да ви удържат парите с банкова карта. След като им изпратите искане за отмяна, Букинг им предлага да я отменят безплатно или ще им начисли такса. Ако не приемат, букинг пак ще им начисли такса, все едно сте имали резервация и те пак са на загуба, защото реално не могат да ви удържат пари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Ивайла каза:

Ако приемат само кеш, поискайте да си отмените неотменяемата реезервация. Щом приемат КЕШ, това почти 100% означава, че нямат опция да ви удържат парите с банкова карта.

Това в повечето случай не е така защото до сега имам поне 5 резервации минали при които пише, че се плаща на място и съм с безплатна анулация, но винаги са до 2 дни преди престоя анулацията и винаги тогава ми дърпат цялата сума от картата. Само веднъж платих на място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тези неща си ги пише в условията,  ако пише, че предплата не е необходима и ще платите на място,  няма да изтеглят парите 2 дни преди това.  Ако го направят,  не са прави. Аз като не държа пари в картата ги следя стриктно тези неща.  Ако пише, че ще теглят определени дни предварително- зареждам, в противен случай-не. Правили са опити, просто им пиша , че ще платя на място в брой, както са условията и не съм имала проблеми. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

До сега само веднъж платих на място и то защото карта не ми бе поискана при резервация. В другите случсй уж само за гарантиране на резервацията искат данни от карта и като дойде времето ако нямам пари ми пращат имейл,че ще анулират ако не платя. В този случай се обаждам на кого и казвам,че на място ще платя така ли?

Връзка към коментар

В моята резервация изрично пише, че плащането е само кеш. След 2 дена ще съм там. Никой не ми е искал карта, не би и трябвало.

А наистина ли букинг ги таксува, ако недобросъвестен клиент запази и отмени? Че с тия Революти бая хора букват неотказваеми резервации. И аз няколко пъти съм я фрийзвал...🤭

Връзка към коментар

Това , което мога да кажа със сигурност е, че когато хост получи молба от клиент да канселира неотменяема резервация, букинг дава опция това да се направи и предупреждава, че ако не се уважи искането на клиента, букинг пак ще удържи такса от получената от канселацията сума.

Screenshot_20191227-104030.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , Ivko каза:

До сега само веднъж платих на място и то защото карта не ми бе поискана при резервация. В другите случсй уж само за гарантиране на резервацията искат данни от карта и като дойде времето ако нямам пари ми пращат имейл,че ще анулират ако не платя. В този случай се обаждам на кого и казвам,че на място ще платя така ли?

Пише ли, че предплащане не е необходимо и ще платиш на място? Ако е така, пращаш имейл на хотела. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

преди някакви дни отмених резервация с безплатна анулация /в рамките на срока й/, по която обаче хотелът си беше изтеглил парите почти веднага след букването, което е ок - пишеше в условията, че могат да ме таксуват по всяко време

какъв е разумният срок, в който обикновено се връщат такива плащания, и който е добре да изчакам, преди да предриема някакви действия, в случай че не получа refund на изтеглената сума? 7-10-20 дни? питам, защото имам подозрения, че съществува лека вероятност да се оформи проблем - хотелът не ми отговаря на питания, изпратени през booking асистента в сайта, нито на имейли, изпратени до имейла за контакт от собствения им сайт, отделно и името му вече е променено; на телефона им не искам да се обаждам, защото предпочитам писмена кореспонденция за доказателства, а и според по-подробно прочетени ревюта на рецепцията не са особено добре с английския

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.