Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Разглеждам застраховките за отмяна на пътуване. Четох условията на Алианз, Лев Инс и още 1-2 компании, но не мога да разбера какво се застрахова. Каква застраховка мога да сключа, която да помогне с разходите за връщане ако WizzAir отменят полета в последния момент? Полетите ги резервирах преди няколко месеца. Хотела ще го платя днес. Мисля да сключа застраховка в Алианз. 

Също така каква сума се пише - сумата на реалните разходи за пътуването ми или сумата, която предполагам, че би струвало купуване на билети в деня на пътуването?

Ще пътуваме с деца и бих искала да имаме застраховка. 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, купила съм два полета на Уиз Испания Рим България, но вторият го променят и не ми съвпадат дните. Билетите не са купени с флекс. На мен ми е важно да се прибера в същият ден в България и купих нов полет до Рим един ден по рано. Въпросът ми е ако добавя застраховка на билета на първият полет, дали мога да я използвам за да ми върнат парите като изпуснат полет. Моля споделете ми вашият опит защото аз досега не съм ползвала застраховки и много билети са ми изгаряли.

Публикувано:
преди 48 минути , mell каза:

Здравейте, купила съм два полета на Уиз Испания Рим България, но вторият го променят и не ми съвпадат дните. Билетите не са купени с флекс. На мен ми е важно да се прибера в същият ден в България и купих нов полет до Рим един ден по рано. Въпросът ми е ако добавя застраховка на билета на първият полет, дали мога да я използвам за да ми върнат парите като изпуснат полет. Моля споделете ми вашият опит защото аз досега не съм ползвала застраховки и много билети са ми изгаряли.

принципно застраховка се прави преди да настъпи застрахователното събитие, не след това. Така че най-вероятно няма да ти уважат искането или ще трябва някак да опиташ да ги измамиш, че е станало в обратен ред, не знам как.

По принцип когато авиокомпанията променя полети, имате право да си изберете нов полет или да ви върнат парите. Флекс няма нужда в случая. Не е само каквото ви предлагат те, а можете да избирате.

След като сте купили друг билет, просто не се съгласявайте с промяната и отменете първоначалния, ще ви върнат парите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за отговора. Не съм обяснила правилно. Застаховката ми е нужна за полета до Рим който не е променен Валенсия -Рим, ако мога да възстановя някаква сума от полета. Аз купих   Аликанте - Рим с 1 ден по- рано. Промененият полет Рим - Варна ще го потвърдя, защото ми е важно да пристигна на тази дата. 

Публикувано:
На 29.04.2026 г. в 19:13, Stryper каза:

Здравейте,

Разглеждам застраховките за отмяна на пътуване. Четох условията на Алианз, Лев Инс и още 1-2 компании, но не мога да разбера какво се застрахова. Каква застраховка мога да сключа, която да помогне с разходите за връщане ако WizzAir отменят полета в последния момент? Полетите ги резервирах преди няколко месеца. Хотела ще го платя днес. Мисля да сключа застраховка в Алианз. 

Също така каква сума се пише - сумата на реалните разходи за пътуването ми или сумата, която предполагам, че би струвало купуване на билети в деня на пътуването?

Ще пътуваме с деца и бих искала да имаме застраховка. 

Тези застраховки не покриват отказ от пътуване „по всякаква причина“, а само конкретно описани случаи като заболяване, инцидент и др. Обикновено възстановяват не само самолетния билет, а и други невъзстановими разходи по пътуването. Те трябва да се сключат до няколко дни след покупката на билетите (обикновено 3 дни) и мисля, че все още никъде не могат да се направят онлайн.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 59 минути , Asenster каза:

Тези застраховки не покриват отказ от пътуване „по всякаква причина“, а само конкретно описани случаи като заболяване, инцидент и др. Обикновено възстановяват не само самолетния билет, а и други невъзстановими разходи по пътуването. Те трябва да се сключат до няколко дни след покупката на билетите (обикновено 3 дни) и мисля, че все още никъде не могат да се направят онлайн.

Ние се върнахме и не се наложи да използваме застраховката. Последно сключих в Алианз онлайн Пътуване в чужбина - Премиум. Стори ми се най-близко до това, което търсих. 

Публикувано:
Преди 1 час, mell каза:

Благодаря за отговора. Не съм обяснила правилно. Застаховката ми е нужна за полета до Рим който не е променен Валенсия -Рим, ако мога да възстановя някаква сума от полета. Аз купих   Аликанте - Рим с 1 ден по- рано. Промененият полет Рим - Варна ще го потвърдя, защото ми е важно да пристигна на тази дата. 

Ами прекачванията с нискотарифни са рискови и се изисква голямо внимание и предварително планиране (примерно, покупка на флекс, или оставяне на голяма пауза между полетите, дори ден ако трябва)

Иначе както казах, застрахова се риск, примерно компанията е сметнала, че има 10% риск да отменят полета. Когато полета вече е отменен, това са 100% и сметката не им излиза. Не може да се застраховаш срещу вече настъпило събитие.

най-лесно е просто да се надявате, че ще променят и този полет, който няма да ползвате и тогава ще ви върнат парите

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.