Прескочи до съдържание

Гардаленд Италия


Kris

Препоръчани мнения

Сигурно тъповато съм задал въпроса, извинете. Открих няколко варианта. С кола или самолет до Тревизо, Бергамо или Малпенса. И тук ми е въпроса до къде ? С най-удобни и лесни връзки до парка. Включително нощувките, къде ? И как да организираме близките места, които са интересни за деца ? Благодаря предварително за съветите.

Връзка към мнение

В събота тръгваме за там, ще водим внуците на Гардаленд. Ама сме голяма тумба и ще бъдем с автобус. Другата седмица ще мога да дам информация за Гардаленд и другите интересни неща наоколо. Нашите нощувки са в Лидо де Езоло и ще отидем на Гарда за един ден.

преди 4 минути , Георги каза:

Никой ли не знае? :)

Ще знае след малко.:girlwacko:

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ние летяхме с Уиз до Бергамо и от там с рент а кар. Наши приятели вместо с рент а кар пътуваха с влак. Ние спахме в Сирмионе. Мисля, че ако не сте с кола по-добре да отседнете в Peschiera. Ходихме и до Sea life, Parco Natura Viva, които много се харесаха на децата (на 5 и 8г.). Отделно за общо 2 дни обиколихме езерото (единият ден от едната страна, другият - от другата), ако имате възможност направете го и Вие - градчетата са уникални и дават различна гледка към езерото. Много препоръчвам и лифта от  Malcesine до Монте Балдо - уникални гледки към езерото (самият лифт е с 360-градусова панорама, тоест кабината се върти за радост на децата), а горе има полянки, лами, красота. Иначе ходихме и до Верона,  Parco Sigurta и до две по-малко известни местенца - Lagusello и Borghetto sul Mincio, които също препоръчвам. 

 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Много ви благодаря. Били сме много пъти в Италия с кола, но не на Гардаленд. Бихме тръгнали пак с кола или там под наем, но сме с един повече. Няма как.

Аз открих, че от летището в Бергамо има директен автобус до парка. Дали го е ползвал някой ?

 

Връзка към мнение

Ние миналата година пътувахме с Раян до Малпенса и после от Милано си хванахме влака до Peschiera del Garda. Тръгнахме от централната гара, билетите може да се закупят и от автомат, мисля че струваха около 10 евро в посока/възрастен. Пътува се около 2 часа, влаковете са ок. Не забравяйте само да си валидирате билета на машинките на перона преди да се качите на самия влак. От гарата в Peschiera има редовни безплатни автобуси до Гардаленд като пътуването е около 10 мин (2-3км), но не е препоръчително за пешеходно вървене. Самия парк много ни допадна, има атракциони за всички възрасти и адреналина е на ниво. Може да си закупите дъждобрани вътре, защото на някои атракциони доста се понамокряш, но пък има и машини за сушене за 1евро за определено време. А като те напече слънцето и за 5 мин си сух :) Не е лошо да имате резервни дрехи за преобличане (за всеки случай). Вътре в парка си има гардеробчета за по 1 евро на час след първите 2 - носете си стотинки. Един ден ни беше достатъчен, даже на най-интересните спускания за нас се възползвахме по няколко пъти. Не сме нощували около езерото, вечерта директно продължихме за Верона, пак с влака за 15 мин и около 2-3 евро е билета. 

Питай за още подробности, ако те интересува нещо конкретно. Еххх... чак ми се приходи пак :)

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Като стана приказка - водните атракциони дали ще работят през април? Или ги пускат през юни?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не виждам причина да не работят и сега. Не са чак толкова зависими от времето, пък и не си представяй, че се намираш под водопад. :) Супер приятни райдчета са. 

 

А току-що ми отговориха на запитването им чрез сайта, че: "We inform that from April 1st all our attractions will be open, even though it may happen that certain attractions will be unavailable due to bad weather conditions, maintenance or power failure."

Редактирано от oli_mali
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Много ми помагате. Ние сме две семейства с деца на 9. Как да процедираме с билетите на семейство, включително аквариума. Искаме да видим и другите паркове Вива, Сеа, Сигурта. Как да го направим ? Мислим да нощуваме на езерото, предложения от вас ?

Връзка към мнение

Семейният билет за семейство от 3ма Ви е 114 евро с включено посещение на аквариума в същия или на следващия ден (само да знаете, че в аквариума е приятно, но не е невероятно, поне според мен, особено ако ще ходите и във Вива, където има и сафари част, и в Сигурта). Отделно има промоции (следете на сайта им) обикновено за единичен билет (без значение дете или възрастен) за 31 евро, което си е оферта, но са с фиксиран ден (отделно тези единичните от по 31 евро често ги има по разни тикет офиси в Сирмионе, Peschiera, дори Верона). Ние спахме в този апартамент http://www.puntagrosirmione.altervista.org/index.html - собственикът е бил една година в посолството на Италия в България и е голям сладур (спахме 2 семейства, едното с 2, другото с едно дете).

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

В Гардаланд съм ходила няколко пъти, но винаги сме били с кола. Ние по принцип отсядахме в близките селища,че малките семейни хотелчета там са по-поносими откъм цени. Спахме последния път в Bussolengo, но с кола е доста удобно. Това е любимия парк на моята дъщеря. На едната снимка е по-малка. Това лято пак искаше да идем,но отидохме до Мирабиландия,близо до Равена. Ми...не мога да ги сравнявам въобще. Гардаланд си е няколко класи над Мирабиландия...

270429_1880487893691_3587693_n.jpg

10366256_10202381651564397_3783784138741693619_n.jpg

10506739_10202381723486195_4009838397272675728_o.jpg

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Знам, че с кола е най-добре, но сега сме с приятели 6 човека. Иначе не спираме колата когато сме сами. 

Разгледах цените и предложенията ви. Набелязвам вече. Чудя се един или два дни да отделим на Гардаленд ? И аквариума. Или да дадем повече и на другите.

Дали има някакъв подходящ ред за обиколка вътре ?

До Равена сме били, нищо впечатляващо.

Посетихме и Дисни в Париж. Кое ли ще се хареса на децата повече ? Мислим и за Европа парк, Руст в Германия.

 

Връзка към мнение

Ние няколко пъти сме били на езерото, но на Гардаленд сме минавали само с корабче. Най-южната точка на езерото има хубав къмпинг с прилични цени казва се Къмпнинг Капучини и се намира в Писчерия дел Гарда. Имам предвид бунгала и каравани които дават под наем. Но ние винаги сме били с кола, напълно постижимо за ден /разтегнат ден все пак/. Това го споменавам само като място за изгодна нощувка иначе езерото е голямо и пътуването с корабче до Сирмеоне поне е задължително и още много. Но да се има предвид времето като прогноза и колко дни имате.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз съм била само половин ден в Гардаленд и нямаше време за аквариума. Спахме във Верона, но вариантът да останете на езерото поне една нощувка според мен е оптимален.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Все повече ме е яд, че ще бъдем без кола, но няма как.

Мисля да нощуваме поне два дена близо до Гардаленд и да не бързаме.

Идеята е децата да се изкефят максимално. Като специално гледам този хотел за целта Gardaland Resort. Ако е хубаво времето да има и плаж.

Какво ще кажете ? Цената в момента е намалена на 117 евро за трима.

 

Връзка към мнение
преди 3 часа, Kris каза:

Все повече ме е яд, че ще бъдем без кола, но няма как.

Moже да вземете под наем, две малки или една голяма, има и 7-местни.

Връзка към мнение

Първият път като ходихме в Гардаленд, дъщеря ми беше на 6 - парка много и хареса,направо се влюби в него. В него прекарахме до затварянето му в 23:00 (беше юни). На следващата сутрин се върнахме,за да видим аквариума, защото билета ни беше комбиниран. След това посетихме Сафари парка - една зоологическа градина, която се разглежда с колата - като на сафари -  Parco Natura Viva. Той е по пътя (с малка отбивка,де) след Дезенцано дел Гарда и Сирмионе по посока Падуа.

 

268460_1880592056295_4525871_n.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Относно това колко време да му отделите - за мен 1 ден е напълно достатъчен! Ако искате и аквариума него можете да го оставите и за следващия ден (това е предвидено изрично в комбинирания билет). Хубаво е да отидете още в 10 ч., когато отварят - първо, че ще разполагате с повече време и второ откриването става с танц от символа на парка (Дино) и още няколко приказни героя на силна музика, и на децата това им хареса. Освен това аквариума няма да Ви отнеме повече от час, час и нещо, според мен и можете да го комбинирате с Натура Вива, където също си отива почти цял ден. 

Относно поредността на атракционите вътре- мислех, че ще има много хора (началото на юни) и ще се чака много, обаче ние реално повече от 7-8 минути на атракцион не сме чакали и то за 2-3 атракциона само; имаше по-любими неща, като водните, през които минахме по 5-6 пъти. Моят съвет е да огледате картата, да набележите нещата, които са Ви важни с оглед желанията на децата и ако видите някъде, че ще се чака много (има светлинни табла, на които пише колко минути се чака) - подминавате и гледате да се върнете, когато по-голямата част от хората обядват например.

Наши приятели, с които бяхме заедно там, бяха ходили и в Дисни и казаха, че в Гарда им харесва повече (останах с впечатление, че е защото в Гарда има повече скоростни влакчета за възрастни и по-големи деца, а в Дисни залагат повече на паради на приказни герои за по-малките деца и е по-пренаселено).

Връзка към мнение
преди 22 минути , Kris каза:

Страхотни сте. Ще мисля за кола.

Може ли малко повече за обиколката с автомобил в парка Вива.

 

Паркът е разделен на две обособени зони. В едната посетителят остава в автомобила си за разглеждането на дивите животни и другата - парк "фауна", която е само за пешеходци. В първата просто се возите с колата в колона на определена дистанция (на горната снимка с жирафите на заден план се виждат колите). На децата им е интересно. При нас едно гну си мушна главата в колата и предизвика небивал възторг. Хищните,естествено, са зад ел.огради. Пешеходната зона също беше интересна на малката ми госпожица. Паркът с птиците е отворен от 9,00 - 17,00 (уикенда до 18,00), а този с колите - 9,30-15,00, уикенд и празници до 16,00часа. Билетите бяха по 15Е за деца от 3-12 г., 20 Е за възрастни над 13, деца до 2 г.-безплатно.

 

Ето картата на парка : 

mappa_safari.pdf

 

268123_1880596296401_5276679_n.jpg

Редактирано от Тония
  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 23 часа, Kris каза:

Много ми помагате. Ние сме две семейства с деца на 9. Как да процедираме с билетите на семейство, включително аквариума. Искаме да видим и другите паркове Вива, Сеа, Сигурта. Как да го направим ? Мислим да нощуваме на езерото, предложения от вас ?

Ако сте с кола ще ви е най-удобно ако нощувате на езерото. От там до Гардаланд и до парка Вива, пътуването е максимум 30 мин и няма да изгубите време в придвижване. Спокойно можете да разгледате Гардаланд и аквариума в един ден, но трябва да стартирате сутринта

Градчетата около езерото са много спокойни и приятни - вечеря с бутилка вино ще е идеално за да отпуснете след забавата :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Усилено преглеждам 7 местни коли под наем. Ще ни трябва и за парка Вива. А дали ако сме били с кола вътре е необходимо да обиколим и пешеходно ?

Окончателно хотела ще е близо до езерото.

Какво бихте препоръчали да обиколим по вода ?

Благодаря за картата и всичко останало.

 

Редактирано от Kris
Връзка към мнение
На 7.04.2017 г. в 18:29, Kris каза:

 А дали ако сме били с кола вътре е необходимо да обиколим и пешеходно ?

 

 

Нищо не е задължително, но мисля,че щом сте с деца е хубаво да разгледат птиците. Все пак билетите не са малко пари,за да претупате парка. С колата става доста бързо,особено ако има "стройна" колона. Всичко, разбира се е въпрос на собствен избор.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VuXhX_-3Hx4

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.