Георги Публикувано: 20 май, 2015 Сподели Публикувано: 20 май, 2015 Това си го взел от сайта на ЕС и е основно насочено към хората, които се чудят как да стигнат до комисията и евроинституциите. А тя е малко извън идеалния център (не, че е голяма драма, от там си близо с метрото, но пък е допълнителен разход...). Иначе, ако ще хващаш влак и търсиш центъра - Central е твоето място, както подсказва името Midi е по-голям транспортен възел, но не е толкова близо до забележителностите. Според мен си хващай влака и това е. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Няма ли автобус до центъра? Предпочитам с него, за да мога да разгледам повече. С влак обикновено не се вижда много. Ако ще сменям автобус и метро, тогава ще избера влака разбира се. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 До центъра най-удобно се стига с влак, но няма какво да се види по пътя. Ако искаш да разглеждаш (модерна архитектура), вземи автобуса към Шуман, той отива до квартала с европейските институции. Обаче оттам до центъра трябва да вземеш метро или влак (пише, че билета ти важи за прекачване в рамките на един час). Най-хубавото за гледане набързо в Брюксел е Grand Place, но трябва да отидеш пеша, най-лесно от централна гара. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Ние пътувахме с автобус и метро, билета наистина важи 1 час, обаче имай впредвид, че автобуса от летището не тръгва веднага, ние го валидирахме и часа започна да тече, и накрая се наложи малко на бегом, че сменяхме и 2 линии на метрото, а билета се валидира на всяка смяна. Струва 4,50. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Ако има след автобуса и две смени на метра ще предпочета май влака. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 май, 2015 Сподели Публикувано: 21 май, 2015 Една е май, но не знам до къде точно стига рейса. От Люксембург можеш да хванеш влак до Централ, но сигурно не са толкова често, колкото метрото. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Летището е близо до центъра, никакви кой знае какви зашеметяващи гледки няма да видиш с автобуса Евентуално ако минава покрай Атомиума, но едва ли като гледам разположението на града, а и там е добре да се иде за кратка разходка, не става с един поглед през прозореца на автобус. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 Ще взема влак и ще сляза на централната гара, няма какво да се занимавам с другите варианти. Видях, че влаковете тръгват рано и са на често. Тряба ли да валидирам билета както в Италия при качването? Ще хвана валковете преди 7 сутринта и ще имам време до 13 часа, полета ми е в 15 часа Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 май, 2015 Сподели Публикувано: 24 май, 2015 Някой да има прясна информация за марки шоколадови изкушения из Брюксел, имам предвид тези по-неизвестните марки. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 май, 2015 Сподели Публикувано: 25 май, 2015 Някой да има прясна информация за марки шоколадови изкушения из Брюксел, имам предвид тези по-неизвестните марки. По-неизвестни марки не знам, но знам добре известни и прекрасни като: Neuhaus, Godiva и Corné Port Royal ги обожавам. И от трите марки съм много доволна от вкуса и качеството. Цената ... там е друга работа. Да кажа и една по-малко позната тук марка, но която много ми хареса: Moeder Babelutte. Каквото и да купиш, мисля че няма да съжаляваш. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 31 май, 2015 Сподели Публикувано: 31 май, 2015 Ще взема влак и ще сляза на централната гара, няма какво да се занимавам с другите варианти. Видях, че влаковете тръгват рано и са на често. Тряба ли да валидирам билета както в Италия при качването? Ще хвана валковете преди 7 сутринта и ще имам време до 13 часа, полета ми е в 15 часа Самоцитирам се, понеже утре заминавам, а никой не е отговорил по повод валидирането на билетите за влака. Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 31 май, 2015 Сподели Публикувано: 31 май, 2015 Билетите за влака не се валидират като в Италия. Спокойно контролата ще ти ги провери. Нашите например важаха само за събота и неделя (бяха с намаление за пътуване през събота-неделя) и няма значение кой влак ще хванеш. Важаха за направлението без да слизаш по пътя. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 2 юни, 2015 Сподели Публикувано: 2 юни, 2015 Града ми хареса! Бях насроен за нещо тотално скучно и грозно. Много е компактен центъра и се вижда бързо. Купих си от тези шоколади след тестови проби. Пих и бири, кроасаните са както във Франция или впечатляващи. С две думи доволен съм 8 Връзка към коментар
zon Публикувано: 15 декември, 2015 Сподели Публикувано: 15 декември, 2015 Сидикатите са обявили стачка на железопътния транспорт на 6,7, 21, 22 и 23 януари 2016. Синдикатът на социалистите си държи на стачката, християнският синдикат утре ще преговаря. Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 16 декември, 2015 Сподели Публикувано: 16 декември, 2015 Стачките в Белгия напоследък са почни ежемесечни от повече от година време. Просто трябва да се следи информацията на страниците на съответните транспортни компании, включително и градския транспорт в Брюксел. Връзка към коментар
zon Публикувано: 17 декември, 2015 Сподели Публикувано: 17 декември, 2015 В сравнение със стачките и 'спонтанните акции' на влаковете от преди 5 години са направо умерени засега. Лошото при спонтанните акции е, че започват да стачкуват в самият ден без предупреждение и го разбираш на гарата. При планираните стачки и обявени от рано поне можеш да промениш плановете си или да търсиш друг вариант. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 март, 2016 Сподели Публикувано: 26 март, 2016 Преместих питането за транспорт до Амстердам тук http://magelanci.com/topic/6065-белгия-въпроси-и-отговори/ То май по-добре нова тема 1 Връзка към коментар
Тодор Спасов Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 Здравейте и честита нова година, ще пътувам до Брюксел в периода 18.01.2017-22.01.2017(кацам на Шарлероа) Прочетох голяма част от мненията ви, но все пак имам въпрос: самолета каца в 22:50 - кой е най евтиния вариант да стигна до Брюксел(хотела е в центъра на града Maxhotel Bd. Adolphe Max 107, Brussels) и изобщо има ли няколко варианта. До колкото виждам по сайтовете шатълите и влаковете са 24/7, но все пак.... Връзка към коментар
lesy Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 Билетът за влак се купува от машина извън летището. Избираш си дестинацията. В цената на билета е вкл. и автобус до гарата в Шарлероа. Това е обаче информация от преди повече от 2 години. ЖП линията на Белгия е най-гъста в ЕС. Влакове има доста начесто. Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 (редактирано) Единственият вариант да стигнеш до Брюксел е с шатъла. Възможност за стигаме до Шарлероа и от там влак, е невъзможна защото последния автобус (линия A) тръгва около 21 часа от летището за града. Другата възможност е с преспиване на летището и вземане на първия автобус за Шарлероа (около 5:50) и от там влака. Ако се спреш на този вариант, трябва да се придвижиш бързо от спирката на автобуса до перона, защото има около 6-7 минути до тръгване на влака. Иначе за навръщане е напълно възможно да стигнеш до летището с влак и автобус. Цената на шатъла е от 5 до 14€ в зависимост от това кога го купиш, може да се купи единствено с кредитна карта, а на място струва 17€. Автобус и влак е 15.50€. Редактирано 3 януари, 2017 от elateq Връзка към коментар
Тодор Спасов Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Благодаря и на двете! Все пак мисля да се възползвам от шатъла и да си закупя двупосочни билети. Връзка към коментар
Dreamm Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Единственият вариант да стигнеш до Брюксел е с шатъла. Възможност за стигаме до Шарлероа и от там влак, е невъзможна защото последния автобус (линия A) тръгва около 21 часа от летището за града. Другата възможност е с преспиване на летището и вземане на първия автобус за Шарлероа (около 5:50) и от там влака. Ако се спреш на този вариант, трябва да се придвижиш бързо от спирката на автобуса до перона, защото има около 6-7 минути до тръгване на влака. Иначе за навръщане е напълно възможно да стигнеш до летището с влак и автобус. Цената на шатъла е от 5 до 14€ в зависимост от това кога го купиш, може да се купи единствено с кредитна карта, а на място струва 17€. Автобус и влак е 15.50€. Шатълът, за който говориш /вероятно това: https://www.brussels-city-shuttle.com/ къде точно в Брюксел пристига? И сигурно ли е, че онлайн може да се купи само с кредитна карта? С дебитна Visa не става ли? Благодаря! Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Спира на Bruxxelles Midi/Brussel Zuid, аз последния път като пробвах бях с дебитна на Maestro и не мина, но може и да опиташ. Връзка към коментар
Dreamm Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 В сайта са посочили, че приемат плащания само с Visa и MasterCard. Като пробвам ще пиша за резултата. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 28 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2017 Въпроса ми е как се казва централното летище на Брюксел, че досега все Шарлероа съм ползвал, и как се стига най-евтино до него от гарата Брюксел Миди Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега