Прескочи до съдържание

За Брюксел и околностите

qwerty

Препоръчани мнения

В момента в продажба са само билети до към края на март, когато се сменят разписанията и вероятно за всички дати са останали само 14-еврови билети, предвид факта, че времето до трансфера е кратко. Ако полетът е след края на март, трябва да "дебнеш" пускането на новото разписание и да купиш билетите още в първите дни след пускането - тогава шансът за 5-еврови билети е голям. 

Връзка към коментар
преди 38 минути , chandni каза:

В момента в продажба са само билети до към края на март, когато се сменят разписанията и вероятно за всички дати са останали само 14-еврови билети, предвид факта, че времето до трансфера е кратко. Ако полетът е след края на март, трябва да "дебнеш" пускането на новото разписание и да купиш билетите още в първите дни след пускането - тогава шансът за 5-еврови билети е голям. 

@chandni, а знаеш ли дали трябва да съм регистрирана в сайта, за да купя билети? Преди малко влизах, но тъй като дебна м.април, а все още не са го пуснали, не разбрах дали ми трябва първо регистрация преди покупката. Благодаря.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Емика каза:

@chandni, а знаеш ли дали трябва да съм регистрирана в сайта, за да купя билети? Преди малко влизах, но тъй като дебна м.април, а все още не са го пуснали, не разбрах дали ми трябва първо регистрация преди покупката. Благодаря.

Аз ги купих без регистрация, а плащането направих с PayPal.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ти намери първо билетите, а после се регистрирай като искаш

Писали сме едновременно

Редактирано от dikrasteva
Дублиран отговор
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Още един въпрос имам, дружки, а именно дали ще ми отрежат главата, ако си поръчам такси от хотела до Gare du Midi, предвид ранния час? Става въпрос за разстояние от 2 км. или да си го вървя пеша?

Ама съм с децата ..... :)

Редактирано от goldeneyeful
Връзка към коментар
преди 12 минути , goldeneyeful каза:

Още един въпрос имам, дружки, а именно дали ще ми отрежат главата, ако си поръчам такси от хотела до Gare du Midi, предвид ранния час? Става въпрос за разстояние от 2 км. или да си го вървя пеша?

Ама съм с децата ..... :)

На мен ми се наложи след едно късно пристигане да ползвам такси - за разстояние от около 5 километра ми взе 15 евро. Вероятно около 10 може да е в твоя случай.

Връзка към коментар

Здравейте! Планирам пътуване до Брюксел и ми се иска да посетим за ден Амстердам. Бих искала да помоля за помощ. От кой сайт трябва да следя и закупя билети за влака до Амстердам? Ще се радвам, ако някой е пътувал по този начин от Брюксел до Амстердам, да сподели.

Връзка към коментар
преди 5 минути , menki каза:

Здравейте! Планирам пътуване до Брюксел и ми се иска да посетим за ден Амстердам. Бих искала да помоля за помощ. От кой сайт трябва да следя и закупя билети за влака до Амстердам? Ще се радвам, ако някой е пътувал по този начин от Брюксел до Амстердам, да сподели.

Като отделите по 2 часа на посока, няма да ви остане много време за Амстердам.

Цената на влака започва от 29 евро на човек на посока... https://www.thalys.com

С автобус от flixbus.com е по-евтино, но отнема повече време, което обесзмисля съвсем еднодневното пътуване.

Ако е самода се разпишете, че сте били в Амстердам без да видите града, не си струва парите :) 

Връзка към коментар

Мдааа, Thalys е най-бързия начин да стигнете до Амстердам.

Алтернатива е Megabus, който вече е Flixbus - пътуването е между 2 часа и половина (за директните автобуси) и 5 часа, цените са различни. Пътуват приблизително на час-час и половина.

Ето един примерен ден: https://shop.flixbus.com ....

ПП: опитах да пусна график с цени и време от сайта за 28 февруари, но нещо не се отваря, та го изтрих.

Цените за този ден варират между 13 и 15 евро в едната посока, време на пътуване 2,30 часа до 5,10 часа. Първият автобус тръгва в 3 часа сутринта (през нощта) от Северната гара на Брюксел.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎5‎.‎2‎.‎2018‎ г. в 15:51, Емика каза:

Ама голямо дърво са тия 17 евро, самолетния ми билет е 10:lol:. Добре, че има добри хора да дават информация тук:ok:.

www.flibco.com пуснаха билетите по 5 евро Шарлероа-Гара Миди до 14 юни.:ok: Възползвайте се, аз вече купих:)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Може ли малко помощ за билет за 10 пътувания в Брюксел = 13 евро. Не го виждам в сайта http://www.stib-mivb.be/

Прочетох за него в един форум.

Има ли такъв? Може ли да се ползва от 2-ма човека 1 билет. Четох в този форум, че се маркира в превозното средство толкова пъти, колкото човека го ползват, но защо не го виждам в сайта на транспорта?

Някой нещо по въпроса?:)

Връзка към коментар

За такъв билет за градски транспорт в Брюксел не съм чувала и не откривам информация. За там, при многократни пътувания в рамките на едно денонощие препоръчвам да се вземе дневна карта.

За пътуване с влак има Rail Pass, който е за 10 пътувания без значение разстоянието и може да се използва от няколко човека. Условие е да се впишат данните на пътуващите на билета.

Ето инфо:

Rail Pass: get where you’re going for only € 7.70

Travel alone or with others for the low price of only € 7.70 per trip. The Rail Pass takes you where and when you want to go.

• Discount pass: 10 journeys for € 77 in 2nd class
  • To any destination in Belgium
  • 1 or more passengers on one Rail Pass
  • No restrictions for a year
  • More comfort: € 118 in 1st class

Връзка към коментар
преди 7 часа, Емика каза:

Може ли малко помощ за билет за 10 пътувания в Брюксел = 13 евро. Не го виждам в сайта http://www.stib-mivb.be/

Прочетох за него в един форум.

Има ли такъв? Може ли да се ползва от 2-ма човека 1 билет. Четох в този форум, че се маркира в превозното средство толкова пъти, колкото човека го ползват, но защо не го виждам в сайта на транспорта?

Някой нещо по въпроса?:)

С такъв билет пътувахме в Гент преди 2 години и да, може да се ползва от повече хора и да, валидира се толкова пъти, колкото хора го ползват. Валидирането е вътре в превозното средство. А за Брюксел купувахме други билети, тези не важаха.

Редактирано от noshtna_ptica
Връзка към коментар
преди 12 часа, Lyubina каза:

За такъв билет за градски транспорт в Брюксел не съм чувала и не откривам информация.

преди 12 часа, noshtna_ptica каза:

С такъв билет пътувахме в Гент преди 2 години и да, може да се ползва от повече хора и да, валидира се толкова пъти, колкото хора го ползват. Валидирането е вътре в превозното средство. А за Брюксел купувахме други билети, тези не важаха.

Благодаря ви:)! Направих си програмата, само дано не вали много:).

Връзка към коментар
преди 10 минути , Емика каза:

Може ли да я споделиш?

На 15.02.2018 г. в 9:36, Емика каза:

www.flibco.com пуснаха билетите по 5 евро Шарлероа-Гара Миди до 14 юни.:ok: Възползвайте се, аз вече купих:)

Тези билети може ли да си променят цената? 5 евро е едната посока нали?

Връзка към коментар
преди 19 минути , Емика каза:

Кога пътуваш? Да не би да се засичаме с теб. Ние сме по нашия Великден.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Емика каза:

С Уиз на 4.04, връщане 08.04. Ще бъда само в Брюксел. Засичаме ли се?:)

Ние сме с Раян от 5-9 април. Още на 5.април след полета заминаваме за Брюж. На 7 вечерта ще сме в Брюксел и там ще се позиционираме за остатъка. За 8 април планираме Антверпен.

Реално се засичаме само на 7 вечерта след като пристигнем от Гент.

Твоята програма?

Редактирано от mililia
Връзка към коментар
преди 3 минути , Емика каза:

С Уиз на 4.04, връщане 08.04. Ще бъда само в Брюксел. Засичаме ли се?:)

4 дни само в Брюксел...? :blackeye: Горещо ти препоръчвам да отскочиш за ден до Брюж. На нас много ни хареса - има страхотна атмосфера! :)

Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

4 дни само в Брюксел...? :blackeye: Горещо ти препоръчвам да отскочиш за ден до Брюж. На нас много ни хареса - има страхотна атмосфера! :)

Бях в Брюж много дни, красив град! Ще си стоя в Брюксел и ще се омазвам с шоколад-гофрети, картофки-бира:biggrin:!

преди 4 минути , mililia каза:

Реално се засичаме само на 7 вечерта след като пристигнем от Гент.

Твоята програма?

Само в Брюксел. Но, на 8 полета е много рано, трябва да стана в 5 ч. Казвам го в смисъл, че на 7-ми вечерта, ако дойдете по-късно, няма да имам възможност.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.