Прескочи до съдържание

Кишинев - има ли какво да се види там

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, Иван Попов каза:

Няма как да отида в четвъртък и да се върна чак в неделя.

Е що? Това изобщо не е много, ако искаш да разгледаш по-обстойно. 3 нощувки са. Аз имам за догодина 4 нощувки в Кишинев 😄

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, Hakkâri Spor каза:

Е що? Това изобщо не е много, ако искаш да разгледаш по-обстойно. 3 нощувки са. Аз имам за догодина 4 нощувки в Кишинев 😄

Ако останат тези полети до догодина. Че не е един и два пъти уиз са закривали линия, преди изобщо да е стартирала. 

Вероятно не осъзнаваш, каква част от магеланците са изцяло зависими от учебната година и ваканциите при планирането на пътуванията си. Родители и особено пък преподаватели. 4 нощувки са ни нещо абсурдно в учебно време за немалко хора от инвазията, която подготвяхме в Кишинев на 29-30.11. Аз, @Иван Попов, @patilana и не само... За мене единствената причина за това пътуване беше, да се видя с тези хора, с които не съм успявал да пътувам заедно от години. И това да стане в рамките на уикенда. 

Прегледал съм достатъчно, за да знам, че в Кишинев няма нищо, което да си заслужава вниманието ми. Нито като природа, нито като културно-историческо наследство. 

Нито пък съм някой, дето ще ходи, където не му е интересно, само за да избройка нова държава. Дадох идеята за молдовски "магелански тийм-билдинг", възприе се сравнително добре. Бяхме се събрали една дузина хора. Но никой от нас няма да се затръшка, че не се е получило.

Ще се радваме да гледаме снимките и да прочетем разказите на такива като тебе, които са в състояние и имат желание да отделят повече време на Молдова 🙂

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 40 минути , master_of_germs каза:

Нито пък съм някой, дето ще ходи, където не му е интересно, само за да избройка нова държава.

Дори и тези няма да отидат там, ако вече не са към 200+...

Даже ЮНЕСКО обекта Churches of Moldavia е в Румъния 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Ами, аз останах за 4 дни и мисля да си ги направя. Един ден ще пристигнем и ще се разходим по центъра. Втория ден ще ходим до Cricova, третия ще ходим до Тираспол и на четвъртия се прибираме. Приемам Молдова като една не-туристическа дестинация и точно в това намирам нейният чар. Пък и точно както и другите коментираха, събрахме се приятели, които не се виждаме често и ще си изкараме супер. Даже мисля да се повозим на автобусите от градския тарспорт, за да разгледаме по-подрбоно извън центъра. 

• Харесвам 10
  • Браво 3
Публикувано:
преди 39 минути , master_of_germs каза:

Ако останат тези полети до догодина. Че не е един и два пъти уиз са закривали линия, преди изобщо да е стартирала. 

Вероятно не осъзнаваш, каква част от магеланците са изцяло зависими от учебната година и ваканциите при планирането на пътуванията си. Родители и особено пък преподаватели. 4 нощувки са ни нещо абсурдно в учебно време за немалко хора от инвазията, която подготвяхме в Кишинев на 29-30.11. Аз, @Иван Попов, @patilana и не само... За мене единствената причина за това пътуване беше, да се видя с тези хора, с които не съм успявал да пътувам заедно от години. И това да стане в рамките на уикенда. 

Прегледал съм достатъчно, за да знам, че в Кишинев няма нищо, което да си заслужава вниманието ми. Нито като природа, нито като културно-историческо наследство. 

Нито пък съм някой, дето ще ходи, където не му е интересно, само за да избройка нова държава. Дадох идеята за молдовски "магелански тийм-билдинг", възприе се сравнително добре. Бяхме се събрали една дузина хора. Но никой от нас няма да се затръшка, че не се е получило.

Ще се радваме да гледаме снимките и да прочетем разказите на такива като тебе, които са в състояние и имат желание да отделят повече време на Молдова 🙂

@master_of_germs - много добре си го описал! Дори ние се чудехме дали няма как да си променим пътуването от 22-23.11 на 29-30.11 след като прочетохме в  темата каква магеланска инвазия се подготвя за тогава (най-накрая да имаме възможността да се запознаем на живо с част от хората тук). И като видях имейла, че ни променят полета, веднага реших да проверя дали мога да го сменя за след седмица 😄 Еми... радостта бързо се изпари след като разбрах, че почти до края на годината са разкарали полетите до там в събота 😄 

П.С. Въпреки всичко за мен си остава интересно да видя и разгледам Молдова (в случая Кишинев) - след обиколката в Прибалтика и особено нетуристическите ѝ части, осъзнах колко е готино да си на такива места и колко голям чар има в това 🙂 А и за мен винаги едно уикенд бягство е било добра идея, особено когато все още не се съобразяваш с ваканции (а само отпуска, ама да речем, че там май е по-лесно) 😄 

Ние все още се чудим как да процедираме и единственото, което ме спира засега е полета в четврътък, че е толкова рано. Ако можеше да го сменят за вечерта и да е само един ден отпуска... щяхме да уплътним Петък и Събота 😄 

• Харесвам 5
Публикувано:

Е, то това е. Не само, че четвъртък, но и още съвсем по обяд. Имам лекции до 11,15 ч., а полетът е в 12,10 ч. В петъците имам практики със студенти. Да речем че там може и да си намеря заместници. Още от началото на семстъра постоянно замествам болни колеги, вече всички ми дължат услуги. Обаче за лекциите съм си аз по график и там мърдане няма. Но част от колегите от инвазията са преподаватели в училища, не в университети. Моята известна степен на свобода при тях липсва. И дори да се напъна за четвъртък-неделя, струва ли си? Аз нито ще отида да разглеждам подземна винарна, нито манастири. Не че съвсем не ходя, но имам много ограничена поносимост спрямо посещения на действащи храмове на каквато и да е религия. Вече, ако са само като музейни обекти, е друга работа. @ruwenzogy се мръщи всеки път, когато в даден план спомена пещера, аз пък съм така, когато той предложи програма, пълна с манастири 😄 Което не ни пречи да пътуваме заедно или просто да пийнем по биричка... добре де, биричкИ! 🙂 

Така че очаквам неговото подробно разписване в темата с манастирски сводки. 🙂

Ако са в ЮНЕСКО, тогава отивам, ама и по-рано в темата писах, и @jorocontrola преди малко повтори, юнесковските манастири са от другата страна на границата и тези в настоящата държава Молдова изобщо не могат да се сравняват с онези. 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

Взимайте уикендите накрая на година, има 4 уикенда с полети, отделно и за коледните празници има варианти без отпуск.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 47 минути , Oshko каза:

Взимайте уикендите накрая на година, има 4 уикенда с полети, отделно и за коледните празници има варианти без отпуск.

ЗАСЕГА ги има 😉

Пловерявали ли сте, какво изобщо работи там по коледа? 

А и предполагам, повечето хора вече си имат други планове за празниците.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 52 минути , Oshko каза:

Според мен просто ще обявят малко по-късно промяната за декември.

• Харесвам 2
Публикувано:

И ние сме вързани с училище. Варианти до края на годината и през зимата във ваканция има за Молдова, но примерно аз си знам близките, дестинацията и графика - в студено време няма да ни е кеф да ходим, затова като се постопли ще купуваме наново билети, ако оцелее до постопляне. Сегашните дати дори не ги местихме за догодина.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, master_of_germs каза:

Ама кой говори само за Кишинев? Говорим за различни места в Молдова.

Иначе аз съм с билет на Австрийските авиолинии. Купен е отпреди Уизеър да пуснат линията... И почти не е нужен отпуск, защото е в периода . 1-5 май

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой има ли планирани полети за 20-21 декември? Аз си харесах концерт в Арената им на 20.12., обаче с тези постоянни промени при wizz, ме е страх да си взема билети. 

Публикувано:
На 13.10.2025 г. в 2:01, Hakkâri Spor каза:

Ами четвъртък и петък кой ще ми вземе часовете.... 😁

На 13.10.2025 г. в 10:25, master_of_germs каза:

Абсолютно точно казано! 🙂 И аз много исках да се видим в Молдова, но явно заради Wizz няма да се получи…

Но съм сигурен, че ще направим друго пътуване – ако не е в Молдова, ще измислим кога и къде. 😊

Аз обмислям вариант около 24 май – видях, че тогава все още има полети.
Може би тогава да се организираме отново за Молдова. 😉

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 49 минути , Иван Попов каза:

Ами четвъртък и петък кой ще ми вземе часовете.... 😁

Абсолютно точно казано! 🙂  😊

Аз обмислям вариант около 24 май – видях, че тогава все още има полети.
Може би тогава да се организираме отново за Молдова. 😉

Ами тоя път не взехме традиционните за нас вече полети с air baltic покрай 24 . Та засега съм свободен. Но, ако запазя учебната програма от предните две учебни години, което е много вероятно, ще мога да освободя и вторника след почивния понеделник покрай 24.05. Но никакви други учебни дни. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 часа, master_of_germs каза:

Ами тоя път не взехме традиционните за нас вече полети с air baltic покрай 24 . Та засега съм свободен. Но, ако запазя учебната програма от предните две учебни години, което е много вероятно, ще мога да освободя и вторника след почивния понеделник покрай 24.05. Но никакви други учебни дни. 

Ако искаш ето за тези дати и на мен ми се мисли да ползвам други учебни дни..... 

image.png.094aedeafdc0db417125f17c3adf9d26.png

Публикувано:
На 10.10.2025 г. в 20:12, Krum4ov каза:

И ние без да искаме се озовахме с повече дни и ще се пуснем до Тираспол. Гледах, че такситата са нещо в стил 30 лв. в посока 😁

Здравей,
това през приложения като Яндекс ли? 🙂

Публикувано:

Вчера пристигнах в Кишинев с първия полет на Уиз от София. Веднага след кацането Йетел ме изненадаха приятно, че мога да си ползвам ЕС мобилния пакет в Молдова. Тествах - работи. Смяна на пари на летището не препоръчвам, курсът е лош. В Кишинев имаш много по-добър. Аз изтеглих от банкомат на летището с кърв и имаше такса около 2%. От летището автобус 30 отива до Кишинев. Струва 6 леи, плаща се само в брой по време на пътуването на контрольор. Имах интересна случка в автобуса. Беше претъпкан и съответно имаше много българи. Започнахме да се чудим как се плаща и какво да правим. После се разбра процедурата, тръгнахме и по път се разприказвахме на български кой за къде е и какво ще прави. Аз реших да стрелям в тъмното и да попитам дали случайно има магеланци. От трима един не беше чувал за форума, един знаеше, но само чете без да се е регистрирал и беше доволен от информацията, а една госпожа каза, че има регистрация, но от 2-3 години не е влизала. Каза, че форумът бил западнал и информацията била стара. Аз съответно възразих и казах, че форумът си е много добре. Тя обаче реши да сподели, че откакто форумът е продаден преди 2 години не е същия. Бил собственост на диджей Балтазар, голям пътешественик, бил на много места, но за съжаление продал форума 🙂 Казвайте ги тези неща 😉 @Георги @Георги Матеев

• Харесвам 3
  • Шок 5
  • Смея се 33
Публикувано:
В момента, bronco каза:

Смяна на пари на летището не препоръчвам, курсът е лош. В Кишинев имаш много по-добър. Аз изтеглих от банкомат на летището с кърв и имаше такса около 2%. От летището автобус 30 отива до Кишинев. Струва 6 леи, плаща се само в брой по време на пътуването на контрольор

А как плащаш с кеш в автобуса между летището и града, щом препоръката е да си вземеш пари в самия Кишинев, не на летището?

Ето затова... винаги гледам да имам някакви дребни пари (местна валута) купени още от София. За повечето бивши съветски републики (изключвам прибалтийските) ми вършат идеална работа, точно между летището и града. И за маршрутката от летище Звартноц до Ереван, и за автобуса от летище Ташкент до центъра, за маршрутката от летище Бишкек до центъра.... В Баку с Бакъкарт, в Тбилиси може и с банкова карта в автобуса.  В "Никар" на Графа и "Никар 2005" на Гладстон обикновено има такива валути. Чат пат и в няколкото Тавекс-а.

@bronco, тази същата жена може и да прочете сега какво си написал в Магеланци и да се видите на гейта, на връщане... та ще ти държи сметка 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Специално за Ереван , курсът в банките на летището , след като се излезе в главната зала на пристигащи е 1:1 с този в града. Преди изхода е кожодерския.Не че има значение , като няма полети 😄

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , Hakkâri Spor каза:

А как плащаш с кеш в автобуса между летището и града, щом препоръката е да си вземеш пари в самия Кишинев, не на летището?

Ние поради липса на кеш минахме с лек флирт с контрольорката вместо плащане. Проработи безотказно, а тя се разтопи 3 пъти.

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 52 минути , Георги Матеев каза:

Ние поради липса на кеш минахме с лек флирт с контрольорката вместо плащане. Проработи безотказно, а тя се разтопи 3 пъти.

Пестиш от билетчета за автобуса, не си плащаш и за покупката на форума...

• Смея се 19
Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Ето затова... винаги гледам да имам някакви дребни пари (местна валута) купени още от София. За повечето бивши съветски републики (изключвам прибалтийските) ми вършат идеална работа, точно между летището и града. И за маршрутката от летище Звартноц до Ереван, и за автобуса от летище Ташкент до центъра, за маршрутката от летище Бишкек до центъра.... В Баку с Бакъкарт, в Тбилиси може и с банкова карта в автобуса.  В "Никар" на Графа и "Никар 2005" на Гладстон обикновено има такива валути. Чат пат и в няколкото Тавекс-а.

@bronco, тази същата жена може и да прочете сега какво си написал в Магеланци и да се видите на гейта, на връщане... та ще ти държи сметка 😄

Това е препоръка, т.е. ако нямате никакви леи сменете минимално за автобус и останалото в града. Преди да замина проверих и двата Никара в София - нямаха.

И аз си помислих, че жената може да ме засече на гейта и да ми търси сметка и за това спестих факта, че нарече "бившия собственик" простак 🙂🙂🙂

@Георги Матеев при нас беше контрольор с каменно изражение и можех да прочета на челото му, че с него флирт не бива да се опитва 😉

• Смея се 18

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.