Прескочи до съдържание

Кишинев - има ли какво да се види там

Препоръчани мнения

Пътешественик по душа
Публикувано:
На 6.08.2025 г. в 17:56, ZORI каза:

Някой навит за Кишинев, Wizziar пуща директни полети от  октомври, за 2-3 дни, просто заради новата дестинация и  гимнастиката, пък нали съм решила да обиколя всички бивши републики. Те май и преди пущаха но докато се наканя... Та сега ще бързам, незнам какво има да се види в Кишинев, нооо... все нещо ще се  измисли.. 

Аз съм там на 26.10. 😃

Публикувано:

преди 21 минути , Пътешественик по душа каза:

Аз съм там на 26.10. 😃

Евентуално 😉

При уизеър не бих могъл да твърдя нищо със сигурност до последния ден 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

Да се включа и аз, обислям един Коишщинев за края на Октомври, с цели две ношувки 🙂

В сайта на МВнР пише че може само с лична картa, но дали някой от пътувалите може да потвърди че е така?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 23.08.2025 г. в 8:02, Bozhidar1978 каза:

За Cricova- Аз мисля да изберем най-евтината обиколка и да я направим на 29.11 веднага след пристигане в Кишинев. По-добре да сме по-голяма група, за да е по-евтин транспорта. Нека да изчакаме да видим колко желаещи ще има. 

Да, въпросът е да успеем след полета да стигнем в работно време, кацаме 15:05 ако е навреме, затварят в 18:00

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Съботните полети до Кишинев ги бастърдисаха. Вариантът четвъртък - неделя в края на годината май ще откаже предвидената Магеланска уикенд инвазия.

• Шок 3
Публикувано:

Който все пак реши да прави такава инвазия да пише, да му дам Знамето, че е записано и то да участва. Аз поне отпадам при такъв вариант преди коледа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нямам възможност за пътуване сега и се бях замислила за пролетта, но не съм купила билети все още. Дали биха предложили алтернативно летище и кое според вас?

Публикувано:

Няма алтернативно летище, сега провирих. Аз бях неделя-вторник, но вторниците паднаха още миналия месец. Дано остане това четвъртък-неделя поне, че тази година е някакма лудница с тия полети и вече направо ме е страх да си вляза в пощата сутрин 😆

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Guinness каза:

Съботните полети до Кишинев ги бастърдисаха. Вариантът четвъртък - неделя в края на годината май ще откаже предвидената Магеланска уикенд инвазия.

Хмм и при нас има промяна в съботния полет, но го преместиха само с 3.5 часа. Пак е гадно, защото е доста загубено време, но... при вас са тотално отменени?

Публикувано:
преди 23 минути , Zdravko Nestorov каза:

Хмм и при нас има промяна в съботния полет, но го преместиха само с 3.5 часа. Пак е гадно, защото е доста загубено време, но... при вас са тотално отменени?

Да.

Аз смених за 25-27 Декември (вкъщи не ми дадоха да взема и 28-ми 🤪 )

• Смея се 3
Публикувано:
преди 34 минути , Oshko каза:

Да.

Аз смених за 25-27 Декември (вкъщи не ми дадоха да взема и 28-ми 🤪 )

Уха... вече и нашите са за други дати... Несигурна работа 😄 

image.png.6bee8d670ec7bc804cb1dcfb4d3de4e8.png

Публикувано:

А някой ходил ли е до тираспол с рент а кар?

Сега, като ни се отвори и втори ден, мисля да отскочим и до Приднестровие-то, но не съм сигурен дали компаниите разрешават и ако да, колко струва.

Публикувано:

И ние без да искаме се озовахме с повече дни и ще се пуснем до Тираспол. Гледах, че такситата са нещо в стил 30 лв. в посока 😁

• Харесвам 2
Публикувано:

Пускат от днес ежедневен влак Букурещ - Киев през Молдова. Може би може да се отскочи до Киев при повече дни.

Влакът, който е ежедневен, тръгва от Киев в 06:30 ч. и пристига в Букурещ в 06:47 ч. на следващия ден. Обратният маршрут тръгва от Букурещ в 19:10 ч. и пристига в Киев в 19:34 ч. на следващия ден.

Цената на билет в спален вагон с четири легла в купе е 73,4 евро,

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 58 минути , stanimir каза:

Пускат от днес ежедневен влак Букурещ - Киев през Молдова. Може би може да се отскочи до Киев при повече дни.

Влакът, който е ежедневен, тръгва от Киев в 06:30 ч. и пристига в Букурещ в 06:47 ч. на следващия ден. Обратният маршрут тръгва от Букурещ в 19:10 ч. и пристига в Киев в 19:34 ч. на следващия ден.

Цената на билет в спален вагон с четири легла в купе е 73,4 евро,

Да, за разлика от предишния (преди войната), този влак не минава през Западна Украйна, а в по-голямата си част през Молдова. Логично защо.

Преди няколко дни ми се мерна самият маршрут: Поїзд курсуватиме щодня за маршрутом Київ – Бухарест через українські міста Вінниця, Жмеринка, Могилів-Подільський, Велчинець (Молдова), Унгени (Молдова), Ясси (Румунія).

Публикувано:

Не, от Букурещ до Киев . А този София-Москва след 2014 го направиха през Сърбия, Унгария, Словакия, Полша, Беларус, Русия, огромна обиколка. 

преди 27 минути , Kristiyan Desev каза:

Ако има повече дни и достатъчно желание, аз бих отскочил и до Одеса, докъдето има много автобуси от Кишинев 🙂

А това “отскачане” не е като да идеш от Нидерландия в Белгия. Лоши пътища и граница с паспортна проверка за държава, в която се води война, понякога се чака с часове. Един френд отиде с колата до Молдова през лятото, минал е през Одеса, цяла нощ са били сирени, каза че направо не се спи.

По-добре Тира̀споль и Тараклия. А в едни по-добри времена: Одеса. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Преди години пътувахме с автобус от Варна към Одеса и пътят в Украйна беше ужасен. Че и бензинът ни свърши по средата на пътя. Малкото километри от молдовската граница се взеха за половин ден. А тогава война нямаше. Но Одеса стана един от любимите ми градове. Беше разкошен.

• Харесвам 4
Публикувано:

И аз се отказвам при това положение – дори вече пуснах заявка за възстановяване на парите.

Няма как да отида в четвъртък и да се върна чак в неделя.

Евентуално за 2026 г. бих си взел нещо, но на Wizz просто не може да се разчита. Винаги нещо променят или направо анулират. 

• Харесвам 4
Публикувано:

И ние така по разни причини. Казвам на половинката ми: Ако оцелеят до пролетта, да опитаме пак, супер. А той: За държавите там или за полетите говориш? 😆

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.