Прескочи до съдържание

Кишинев - има ли какво да се види там

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Георги каза:

Пестиш от билетчета за автобуса, не си плащаш и за покупката на форума...

Да уточня ако не съм разбран правилно - според теорията Матеев винаги е бил собственик на форума и го е продал преди няколко години. Съжалявам, но теб те няма в цялата схема 😂

• Смея се 15
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 минути , bronco каза:

Да уточня ако не съм разбран правилно - според теорията Матеев винаги е бил собственик на форума и го е продал преди няколко години. Съжалявам, но теб те няма в цялата схема 😂

И уви сумата от продажбата не беше достатъчна, та се наложи да пестя от билетчета в Кишинев 🤣

Ако засечеш тази дама на връщане - моля предай й поздрави от "бившия собственик". Ама много любезни, че да не ме мисли повече за простак 🙂

За пореден път се убеждавам, че хората обожават да си измислят пълни небивалици и впоследствие даже да ги доукрасяват. Ама тая поне беше забавна.

@Георги бирата е от мен следващия път, явно ще поливаме покупко-продажбата 🥂 Виж едно съвпадение в имената какви чудеса прави 🙂

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Да видим къде ще си обмениш Приднестровски рубли 😉 Че маршрутката обратно за Кишинев нали е уж само в брой и само в ПМР Рубли.  Мен ме чака това през пролетта 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , Hakkâri Spor каза:

Да видим къде ще си обмениш Приднестровски рубли 😉 Че маршрутката обратно за Кишинев нали е уж само в брой и само в ПМР Рубли.  Мен ме чака това през пролетта 😄

Да само кеш и само рубли, но няма проблем. В Тираспол видях поне 10 чейнджа и курсът е ок. Запазих си 1 приднестровска рубла за спомен, макар това да са най-грозните пари, които някога съм виждал. Приличат на банкноти от Монополи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , Георги Матеев каза:

Запазих си 1 приднестровска рубла за спомен, макар това да са най-грозните пари, които някога съм виждал. Приличат на банкноти от Монополи.

Има и по-интересни (plastic), не знам дали още се намират. 🙂

71ZAoyGUc5L._AC_UF1000,1000_QL80_FMwebp_.webp

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 3 часа, bronco каза:

Йетел ме изненадаха приятно, че мога да си ползвам ЕС мобилния пакет в Молдова

От 01.01.26 г. правилата за ползване на роуминг в ЕС, започват да важат за Молдова и Украйна. Явно Йетел вече работят по тях, да не повярва човек.

• Харесвам 4
Публикувано:

Когато бяхме ние в Приднестровието преди 4 години, нямаше проблем с интернета, бяхме си с молдовските карти. Помня, че също така на връщане към Кишинев в Тираспол можеше да се плаща в маршрутките и с леи и с рубли, даже ни питаха с каква пара ще платим. Явно нещата са се променили.

Никога обаче няма да забравя, измисления граничен пункт, поставен на сред ужасно лошия път и хотелската ни стая в Тираспол, която беше цялата в червено с плеснат пилон по средата на стаята. Разходката с лодка по Днепър в Тираспол също беше невероятен култ. Само ние чужденци  и много местни с ядене и пиене, които се направиха голям банкет. 

В Бендер пък като разбраха, че сме туристи се плескаха по главата и ни викаха - " Вие луди ли сте! Какво изобщо правите тук?"

Приднестровието е невероятна забава.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 часа, stanimir каза:

Няма ли Яндекс или не им позволяват да возят от летището ? 

На мен ми дава, че има летище-Кишинев, но Тираспол е извън зоната им на обслужване.

Screenshot_20251027_202043_YandexGo.jpg.4f12c1a6971898be689d8966eeab5884.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте! 🙂
Някой наемал ли е кола в Молдова и ходил ли е с нея до Тираспол ? Коя рент-а-кар компания ползвахте и имаше ли някакви условия или ограничения за пътуване дотам?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, ruwenzogy каза:

Ако имате въпроси за Молдова с кола под наем - питайте.  В момента съм тук....

До Тираспол пускат ли с рент а кар?

Публикувано:
преди 3 часа, Oshko каза:

До Тираспол пускат ли с рент а кар?

Преди няколко часа минах. Сега съм в Тираспол. Няма проблеми. Само си купуваш винетка на границата за 5 долара, дават ти въпросните листчета за влизане и си готов.

• Харесвам 10
Публикувано:

Здравейте,
на доста въпроси е отговорено в темата, но тъй като днес се върнах от там се надявам, че ще бъда полезен на някого с пресни и резюмирани впечатления.

При пристигане на летището си взехме предплатен СИМ на Orange за 10 лв с доста гигабайти (дали не бяха 100) и минути за разговори. Същата оферта имаше в центъра на Кишинев за 5 лв. 

От летището може да се стигне до центъра с автобус 30 (цена от 6 леи за човек) или такси от Яндекс за около 10-11 лв.  Имайте предвид, че за по-дълги курсове не ви дърпат парите накрая, а поетапно и по малко, през десетина минути. Общата сума накрая пак е толкова, колкото е била в офертата.

Ако решите да посетите някоя от двете най-популярни винарни е силно препоръчително да си вземете билет седмица по-рано. Като резервен вариант препоръчвам  Asconi, към която има и хубав ресторант в битов стил. Друго интересно място за храна са веригата La Placinte и dom 1921, който е малко по-встрани от центъра, но е интересно и бих казал нестандартно място (има страница в инстаграм, от където може да направите резервация). Въпреки, че не успяхме да заварим голямата атракция на заведението - жива коза, която гледат там, препоръчвам.

За Преднистровието, което е задължителна дестинация по мое мнение, вариантите са с такси за около 50 лв или маршрутка, на цена 7-7,50  лв ( двама шофьори казаха различна цена). Пазете си листчето, което ще ви дадат на границата. Пари се обменят навсякъде в града. Чейнджове и клонове на банки има под път и над път в централната част на Тираспол. Ако някой иска да си купи от известните им пластмасови монети - става само в централите на банките (в моя случай Агропромбанк до домът на книгата). Цената е 119 рубли. 

За феновете на футбола, посетихме мач на Зибру. Билет се купува от касите до стадиона. Струваше 50 леи като плащания с карта бяха невъзможни.

Кишинев няма много забележителности, но бих казал, че е приятен град за лежерна разходка и хубави заведения. 

• Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:

Понеже ние ще ходим към Кишинев с французин и той е силно разколебан за Тираспол, предвид инфото от френското външно министерство, а и друга френска информация, дали забеляза някакви по-опасни неща, как е сигурността, ситуацията там, има ли нещо по-натрапчиво неприятно?

• Харесвам 1
Публикувано:

Е , те там намесват политика.Нали трябва постоянно да ги плашат с Голямата руска мечка.Ако човек чете примерно британското външно, трябва да отпише поне половината свят, като "опасен" за пътуване.

Повече ми е интересно , дали застрахователите биха поели евентуални разходи или ще се позоват на правителствените предупреждения ? Не конкретно тук , а по принцип как действат с такива дестинации.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Е , те там намесват политика.Нали трябва постоянно да ги плашат с Голямата руска мечка.Ако човек чете примерно британското външно, трябва да отпише поне половината свят, като "опасен" за пътуване.

Повече ми е интересно , дали застрахователите биха поели евентуални разходи или ще се позоват на правителствените предупреждения ? Не конкретно тук , а по принцип как действат с такива дестинации.

Както Приднестровието, така и хората сами по себе си много спокойни. Не мисля, че ще имате проблеми, освен, ако не си ги потърсите сами със засягане на чувствителни теми или заснемане на стратегически обекти (примерно). Отивайте спокойно! 

• Харесвам 2
Публикувано:

Като гледам снимките на Оги  от днес ,  ми изглежда много по-безопасно място от половин Париж и цяла Марсилия , но не ви трябва таралеж в гащите.Като не ще , не ще.Нека си живее с бръмбарите в главата 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
На 2.11.2025 г. в 21:05, Tokotome каза:

Здравейте,
на доста въпроси е отговорено в темата, но тъй като днес се върнах от там се надявам, че ще бъда полезен на някого с пресни и резюмирани впечатления.

При пристигане на летището си взехме предплатен СИМ на Orange за 10 лв с доста гигабайти (дали не бяха 100) и минути за разговори. Същата оферта имаше в центъра на Кишинев за 5 лв. 

От летището може да се стигне до центъра с автобус 30 (цена от 6 леи за човек) или такси от Яндекс за около 10-11 лв.  Имайте предвид, че за по-дълги курсове не ви дърпат парите накрая, а поетапно и по малко, през десетина минути. Общата сума накрая пак е толкова, колкото е била в офертата.

Ако решите да посетите някоя от двете най-популярни винарни е силно препоръчително да си вземете билет седмица по-рано. Като резервен вариант препоръчвам  Asconi, към която има и хубав ресторант в битов стил. Друго интересно място за храна са веригата La Placinte и dom 1921, който е малко по-встрани от центъра, но е интересно и бих казал нестандартно място (има страница в инстаграм, от където може да направите резервация). Въпреки, че не успяхме да заварим голямата атракция на заведението - жива коза, която гледат там, препоръчвам.

За Преднистровието, което е задължителна дестинация по мое мнение, вариантите са с такси за около 50 лв или маршрутка, на цена 7-7,50  лв ( двама шофьори казаха различна цена). Пазете си листчето, което ще ви дадат на границата. Пари се обменят навсякъде в града. Чейнджове и клонове на банки има под път и над път в централната част на Тираспол. Ако някой иска да си купи от известните им пластмасови монети - става само в централите на банките (в моя случай Агропромбанк до домът на книгата). Цената е 119 рубли. 

За феновете на футбола, посетихме мач на Зибру. Билет се купува от касите до стадиона. Струваше 50 леи като плащания с карта бяха невъзможни.

Кишинев няма много забележителности, но бих казал, че е приятен град за лежерна разходка и хубави заведения. 

Молдовски леи сменяхте ли от България (и откъде)? Ако сте теглили оттам от банкомат, може ли да споделите откъде?

Относно маршрутките Кишинев-Тираспол, на каква честота са и най-вече ме интересува на връщане към Кишинев в колко часа са последните за деня? От централната автогара ли се хващат или от северната?

Благодаря предварително.

Публикувано:
преди 29 минути , SPQR89 каза:

Молдовски леи сменяхте ли от България (и откъде)? Ако сте теглили оттам от банкомат, може ли да споделите откъде?

Относно маршрутките Кишинев-Тираспол, на каква честота са и най-вече ме интересува на връщане към Кишинев в колко часа са последните за деня? От централната автогара ли се хващат или от северната?

Благодаря предварително.

Взех последните леи от Никар-а на Графа. В Молдова от банкомат не сме теглили, основно с карта плащахме. Маршрутките ги ползвахме наобратно към Кишинев и хванахме от спирка в близост до Зеления пазар. (махате на шофьора да спре). Не мога да кажа до колко късно има, но според шофьора на таксито особено в петък, събота и неделя са на често, вероятно и до късно. На нас ни в Тираспол ни казаха, че са през половин час. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой няма ли да се престраши да пусне тук снимки от тази така атрактивна напоследък Приднестровска молдовска република. Може и някъде из В момента съм да са се мяркали фотоси, но съм ги пропуснала.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.