Прескочи до съдържание

Кишинев - има ли какво да се види там

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами аз се надявам @ruwenzogy да качи малко снимки, като си отпочине. На мене ми хареса това, което сподели от приднестровието из социалните мрежи. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Да , Оги пуска хубави снимки и подробни репортажи от Молдова и Приднестровието.Доколкото помня се обявяваше против наводняването  с безконечни снимки на  "В момента съм".Може пък в тази тема да пусне нещо.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, chandni каза:

Някой няма ли да се престраши да пусне тук снимки от тази така атрактивна напоследък Приднестровска молдовска република. Може и някъде из В момента съм да са се мяркали фотоси, но съм ги пропуснала.

1000008116.jpg

1000008199.jpg

1000008109.jpg

1000008197.jpg

1000008112.jpg

1000008113.jpg

1000008111.jpg

1000008189.jpg

1000008097.jpg

• Харесвам 23
  • Благодаря 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Реално има ли паспортна проверка при влизане в Приднестровието, или просто ти дават листчето, което трябва да върнеш обратно при напускане?

Публикувано:
преди 37 минути , Северен каза:

Реално има ли паспортна проверка при влизане в Приднестровието, или просто ти дават листчето, което трябва да върнеш обратно при напускане?

Има, да. Не, че е голям шансът да има такива тук, но все пак, шофьорът на таксито ни каза, че не допускат американски и украински граждани. Така че с българския паспорт. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Тези дни обмислям отделна тема за Молдова.  Приднестровието и абсолютно безопасно и спокойно.

PXL_20251101_1316420752.jpg.ab5ebe4d5d30b956584966b82e92a8cb.jpg

PXL_20251101_1322505772.jpg.7bb0c5bbe0fdb2ac337d6747f4b02247.jpg

• Харесвам 18
  • Благодаря 3
Публикувано:

Някой може ли да сподели актуално инфо дали ако взема молдовска СИМ карта на летището ще имам обхват за интернет в Тираспол? Също така в Тираспол по какъв курс обменят местната валута и с евро или молдовски леи е по-добре да се обменя?

Добре дошъл ще е съвет и къде да обменя евролеи в Кишинев или пък за теглене от банкомат с револютска карта.

Благодаря предварително.

Публикувано:
преди 2 часа, SPQR89 каза:

Някой може ли да сподели актуално инфо дали ако взема молдовска СИМ карта на летището ще имам обхват за интернет в Тираспол? Също така в Тираспол по какъв курс обменят местната валута и с евро или молдовски леи е по-добре да се обменя?

Добре дошъл ще е съвет и къде да обменя евролеи в Кишинев или пък за теглене от банкомат с револютска карта.

Благодаря предварително.

1. Обхватът ти с молдовска сим в Тираспол ще е много слаб и почти никъде. 
2. По спомен, курсът беше 18,6 рубли за 1 евро. Леи също могат да се обменят.
3. Ние обменихме в първия чейндж, който видяхме, но има лека разлика в курса, имайте го предвид.

• Харесвам 3
Публикувано:

А нали вече ЕС роумингът ще важи за Украйна и Молдова след 1 януари. С българска СИМ карта дали това ще важи за цяла Молдова или без ПМР, това никой не знае. Аз най-вероятно ще съм с eSIM .. за Молдова, с няколко гигабайта, но нямам представа дали ще важи и за ПМР, тъй като смятам да посетя Тирáсполь за ден.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 4.11.2025 г. в 11:38, Tokotome каза:

Взех последните леи от Никар-а на Графа. В Молдова от банкомат не сме теглили, основно с карта плащахме. Маршрутките ги ползвахме наобратно към Кишинев и хванахме от спирка в близост до Зеления пазар. (махате на шофьора да спре). Не мога да кажа до колко късно има, но според шофьора на таксито особено в петък, събота и неделя са на често, вероятно и до късно. На нас ни в Тираспол ни казаха, че са през половин час. 

Казваш, че маршрутките сте ползвали на връщане, а на отиване  с какво сте ходили?

За винените  турове, как е по добре, организиран или самостоятелно, 

Публикувано:
преди 3 часа, ZORI каза:

Казваш, че маршрутките сте ползвали на връщане, а на отиване  с какво сте ходили?

За винените  турове, как е по добре, организиран или самостоятелно, 

С такси за около 50 лв от центъра на Кишинев до центъра на Тираспол. Организиран, но запазен доста по-рано. Не успяхме да вземем билети и нямаше как да отидем. Ако имаш предвид транспорта - такситата са евтини. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.10.2025 г. в 20:21, ruwenzogy каза:

Ако имате въпроси за Молдова с кола под наем - питайте.  В момента съм тук....

От коя компания взе рент а кар?

Проверявах на посоки някои от големите и все искат космически цени за cross border, от 100Е нагоре...

Публикувано:

При условие, че Молдова не признава Приднестровието за отделна държава, не би трябвало да се иска такса за излизане с колата зад граница... Или моята логика нещо куца? 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, master_of_germs каза:

При условие, че Молдова не признава Приднестровието за отделна държава, не би трябвало да се иска такса за излизане с колата зад граница... Или моята логика нещо куца? 😄

Абе политиката си е политика, ама сиренето е с пари 😄

• Смея се 1
Публикувано:

Молдовските красиви манастири постижими ли са с обществен транспорт ? Пък ако ми кажете и от къде тръгват евентуалните маршрутки - цена няма форума . 

Странно защо е продаден за без пари :girl_crazy:

Публикувано:

Има ли някакъде в интернет информация докъде има междуградски маршрутки или автобуси на руски или английски? Интересува ме най-вече село Bălănești.

Публикувано:

Да си отговоря на въпроса - маршрутките тръгват от централната автогара . Предвид факта , че са в различни посоки май само един е възможен за ден .  @bobbyfm аз смених езикът на сайта на централната автогара от настройките на лаптопа си  https://autogara.md/ . Тук можело да се видят и разписание, и цени . Препоръчва се да не се купуват билети онлайн , защото честичко шофьорите не ги признавали . Английският не бил държавноупотребяван по тези ширини , та препоръчват знаене на румънски , в краен случай руски . Тези препоръки се изпълняват лесно с един офлайн преводач на телефона . 

Аз не мога да се оправя с техните имена , все още .

Според мненията в гугъл от там тръгват маршрутки за всички населени места и категорично за забележителностите им . Предполагам ще откриеш и твоето село.

ПП Да си допълня поста - наистина има разписания и цени , място на заминаване . Ако загубите надежда , че ще си откриете мястото , като мен , просто започнете да изписвате името на латиница и те излизат без да подскачат като зайци . Избирате си и дата и воала - всички преминаващи през вашето място маршрутки , това са молдовските автобуси , излизат .

• Харесвам 2
Публикувано:

С какъв браузър Ви излизат разписанията? Този сайт го намерих още първия ден като почнах да търся информация, но не ми излиза нищо на какъвто и език да търся. Пробвал съм с мозила и едж.

Публикувано:

Благодаря за информацията. На мен не ми излиза и за Тираспол, за където със сигурност има курсове. Ще пробвам с хром другата седмица дали ще излезе за там поне, понеже в момента не съм у нас и ще ми е по-трудно.  

А някой случайно да е наемал кола от Кишинев с дебитна карта или кеш?

• Харесвам 1
Публикувано:

Колкото и нестандартно да звучи - обръщайте внимание на Кишинев и за транзит. Молдова има много прилична частна лоукост авиокомпания Fly One с 3 бази / 17 самолета и доста дестинации.

Току-що тази идея ме спаси от иначе неизбежен 160 евров Turkish Airlines билет София-Истанбул, който ми трябва за връзка с друг полет на конкретна дата. С помощта на Edreams Prime взех за €35 тотал София-Кишинев-Истанбул (централното летище) и то с чудесна 3-часова връзка и по-удобен за мен час на кацане.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

обръщайте внимание на Кишинев и за транзит

Аз гледах, ама как да повярва човек на Уиз за след месец-два. 😃

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 24 минути , Coo каза:

Пълнят ли се полетите на Уиз? @Георги Матеев и @ Който лети - какви са наблюденията? Дали има ли шанс да остане до лятото или изглежда тогава самолетът ще върти по-доходоносни дестинации?

Още не съм летял по тази линия и също така не мога да преценя доколко украинския фактор ще окаже влияние на затоварването, но бих се изненадал Уиз да издържат дълго и да оставят полети след март.

@Argentique напълно права си, но моят полет е скоро и ако го отменят ще трябва да ме компенсират с €250, така че съм ок при всички случаи.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.