Прескочи до съдържание

остров Сокотра

matanasov

Препоръчани мнения

• 3 седмици по-късно ...

Някой гидове на Сокотра ще почиват дълго време...след увереното Но Проблем...от програмата на Теди :)Аз пък и благодаря от все сърце точно за тази програма,която приех с резерви -дали гидовете ще изпълнят...Но вече нямам съмнения,че и те издържаха и ние.Всъщност тази програма която Теди спретна показва неща ,които с руските плажни турове няма как да се видят.Вярно е ,че е необходима воля,желание и известни усилия да стигнеш до определени места,но Сокотра не е само плажове и море...а някъде само краката могат да те закарат и някой водач ,който ти казва ,че до там е 2 часа...ама с неговото темпо :)Обобщено...мога да кажа, че и в най смелите си мечти не съм очаквал да е толкова цветно,наситено и запомнящо се.Няма как да кажа кое повече ме впечатли...Йемен със Сана и Хараз или Сокотра...нещата хем са  свързани хем по отделно всяко за себе си е уникално....Само едното без другото за мен нямаше да е пълна картинката от емоции и мигове.Явно много сме желали това пътуване и Съдбата ни го даде по начин който ще помним дълго.А всичките страхове останаха на заден план...Мисля ,че много грешно медиите пресъздават обстановката в Йемен или поне в самата Сана.Всичко беше запомнящо се....хората...настойчивото "шура"(снимай ме) на деца и дори възрастни...подвикванията по пазарите да опиташ това или онова...Усмихнати хора,добронамерени.Архитектура и природа които са уникални.История която хем е част от Арабия,хем носи нюансите и символите на Царството на Савската царица..А Сокотра е място което Природата е създала за да можем да видим какво все пак е било преди 20-25 милиона години..Без присъствието на Кози и Камили...но пък без тях колорита не би бил същия.Тези които мислят да посетят тези места...един съвет...ако обстановката в Сана е същата както и при нашето пътуване....Съчетайте Йемен и Сокотра,само едното би ви дало двойно по малко емоции и впечатления и питайте смело...докато са ни пресни спомените и информацията :)

Редактирано от Botko
  • Харесвам 27
  • Браво 1
Връзка към коментар

Някой гидове на Сокотра ще почиват дълго време...след увереното Но Проблем...от програмата на Теди :)Аз пък и благодаря от все сърце точно за тази програма,която приех с резерви -дали гидовете ще изпълнят...Но вече нямам съмнения,че и те издържаха и ние.Всъщност тази програма която Теди спретна показва неща ,които с руските плажни турове няма как да се видят.Вярно е ,че е необходима воля,желание и известни усилия да стигнеш до определени места,но Сокотра не е само плажове и море...а някъде само краката могат да те закарат и някой водач ,който ти казва ,че до там е 2 часа...ама с неговото темпо :)Обобщено...мога да кажа, че и в най смелите си мечти не съм очаквал да е толкова цветно,наситено и запомнящо се.Няма как да кажа кое повече ме впечатли...Йемен със Сана и Хараз или Сокотра...нещата хем са  свързани хем по отделно всяко за себе си е уникално....Само едното без другото за мен нямаше да е пълна картинката от емоции и мигове.Явно много сме желали това пътуване и Съдбата ни го даде по начин който ще помним дълго.А всичките страхове останаха на заден план...Мисля ,че много грешно медиите пресъздават обстановката в Йемен или поне в самата Сана.Всичко беше запомнящо се....хората...настойчивото "шура"(снимай ме) на деца и дори възрастни...подвикванията по пазарите да опиташ това или онова...Усмихнати хора,добронамерени.Архитектура и природа които са уникални.История която хем е част от Арабия,хем носи нюансите и символите на Царството на Савската царица..А Сокотра е място което Природата е създала за да можем да видим какво все пак е било преди 20-25 милиона години..Без присъствието на Кози и Камили...но пък без тях колорита не би бил същия.Тези които мислят да посетят тези места...един съвет...ако обстановката в Сана е същата както и при нашето пътуване....Съчетайте Йемен и Сокотра,само едното би ви дало двойно по малко емоции и впечатления и питайте смело...докато са ни пресни спомените и информацията :)

Браво! :) Една идея дързост е винаги чудесна подправка. И добре дошли. 

Връзка към коментар

Това е пълният тур. Маршрутът ни на континента - Sana'a, Thula, Hababa, Shibam, Kawkaban, Haraz mountain. На Sokotra - Detwah lagoon, Shuab beach, Qalansia, Dixam plateau, Skand, Wadi Dirhur,  Firmhin, dunes Stero and Zahek, Di Hamri, Mumi plateau, Wadi Kalysan, Homhill, dunes Arher, Hadibu. И после обратно Сана, Истанбул и България.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Отговарям на запитване към мен. Най-лесният начин да се стигне до Сокотра е с директните полети от Дубай. Но аз лично силно препоръчвам да не се пропуска Сана и околните старинни градчета. Заслужават си, бях силно впечатлена, а аз не се впечатлявам лесно. Ние пътувахме с Турците през Истанбул, после с Феликс еър до Сокотра. Гидът ни на острова беше Абдула. Това е сайта му:

http://www.socotra-paradise.com/contact-us/. Всъщност той беше шофьор и готвач, а гид ни беше друг Абдула. Като цяло съм доволна, защото програмата ми не беше лесна и не всеки би я изпълнил. Пътят до Муми беше ужасен на финала и си спахме в нищото, но той все повтаряше няма проблеми.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Малко снимки, за да добиете представа.

Сигурна ли си,че снимките са от нашета планета? :)   :thankyou:  :)

Страхотни кадри!!!Остава да разкажеш малко по-подробно за приключението-Сокотра.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.